View Full Version : Skuter.
Kamilio 2.0
21-06-2010, 18:43
Siema chcialbym kupic skuter do 3 tys max 3.5, chodzi mi jedynie o skuter do 50 cm, mocny tzn 4+ km . Moze byc uzywany lub nowy myslalem nad zakupem kingwaya euroboya.
Wiem ze bylo pare tematow ale nie moglem znalezc dobrego.
#Lordzik#
21-06-2010, 19:37
Jak ty chcesz chińszyzne kupować to najs. Ten euroboy jest brzydki ;x
Ze skuterów polecam Keeway'e. Firma ta przejeła markę Benelli, maszyny składane są na Węgrzech. Z modeli polecam F-ACT lub Hurricane. Kumple mają te modele i sobie je chwalą.
A tak ogólnie to według mnie skuter to wyrzucenie pieniędzy. Wole pojeździć rowerem i zbierać na somochód warty uwagi nie typu Golf III itp.
http://www.allegro.pl/item1087389743_mini_50_bike_pocket_cros_nowy_sciga cz_motor_cross.html#gallery
Ja bym wolał takie coś,niż ten przereklamowany skuter.I dużo tańsze :)
Gdzie się tym wybierzesz? Jak tego się nawet zarejestrować nie da, bo świateł nie masz...
@up
Yyy... ja swoim skuterem zrobiłem ponad 7tyś km, jeszcze nic poważnego się nie popsuło poza paskiem napędowym (to i rolki w wariatorze od razu wymieniłem), teraz linką od licznika, kiedyś jeszcze mi się bezpieczniki paliły, a to tylko dlatego, bo kawałem kabla nie było zaizolowane i gdy dotknął czegoś metalowego, to pstryk, bezpiecznika nie ma. No i jeszcze akumulator mi się rozładował, bo na zimę go nie wyjąłem. Dosyć często oleje wymieniam i filtr powietrza czyszczę. Mam Zumico Quick, też chińczyk i też nie narzekam, choć chciałbym mieć Honde NSR, ale mi rodzice nie pozwolą, bo mówią, że się zabiję ^^ Jak kupywałem, to myślałem, że jak nowy, to będzie lepszy od tych starych, a teraz po tych 2 latach (bo dostałem swojego na dzień dziecka) lepiej mogłem kupić używanego japończyka/włocha i by lansik był ^^
@topic
Wypiszę tutaj kilka, na które mógłbyś spojrzeć, może znajdziesz coś ciekawego na allegro danych modeli:
Yamaha Aerox
Peugeot Speedfight II
Yamaha Neos
Suzuki Katana
Aprilia SR 50
Możesz jeszcze poszukać w Hondach i Piaggio i w/w firm, bo to są najlepsze i na długie lata skutery ;)
Ale masz problem,światła,to się kupi.Ja bym wolał jezdzić takim czymś,niż tym skuterkiem.
Yamaha Aerox
Peugeot Speedfight II
Yamaha Neos
Suzuki Katana
Aprilia SR 50
No jak najbardziej polecilbym ci te skutery , szczegolnie Suzuki Katane , sam ja mam i nie mam zastrzezen.
Ale jak ci sie ten kingway podoba to kupuj.
Silent Sky
21-06-2010, 22:10
Derbi Senda.
Najlepszy motorower.
Ale masz problem,światła,to się kupi.Ja bym wolał jezdzić takim czymś,niż tym skuterkiem.
A świadectwo homologacji, czy jak to się tam nazywa skąd weźmiesz? ze sklepu, w którym latarkę kupiłeś? -.- Tak apropo te mini crossy mają silnik od piły spalinowej, a na tym, to wątpię, żebyś zrobił przykładowo 50km bez przerwy ^^
Nie kupuj Kingway'a! :D
Moich 4 kumpli mieli kingway'e i tylko 1 bezawaryjnie chodzi ^^ Ale ma przejechane jakieś 5tyś km, a tamte koło 7-8tyś ;D Chyba, że chcesz pojeździć sobie tym skuterem tylko i wyłącznie do sklepu, czy coś, to kup :] Mówię Ci to ja, posiadacz chińczyka! lepiej trochę dołóż i kup coś z tych, co Ci wyżej polecałem, chyba, że Ci się podobają też cross'y 50'tki, to o nich praktycznie nic nie wiem ;] Jeśli chcesz ciut mocniejsze, to kup 2t, mają lepszego buta z miejsca, ale dużej różnicy nie ma pomiędzy 4t ;)
@down
Quada 50'tki się nie opłaca, a jak autor tematu nie ma[?] odpowiednich uprawnień, to na co mu quad? Ma go postawić na podwórku na pokaz? ;o
Ten kross to jest przecież dla dzieci 7 letnich on ma z 40cm wysokości więc w ogóle po co dyskusja na ten temat? Ja polecam Yamahe Aerox
~Nastero~
22-06-2010, 13:40
Debile UP,myślą że mając 1,86 cm wzrostu da się wsiąść na takie gówno...Przejedziesz 100 metrów i się z bólu kolan nie powstrzymasz... Polecam kupić używanego peugeota albo aprilie. ;)
Jankulowski
22-06-2010, 18:05
Nie kupuj skutorow marki kingway, keeway <-- czy jakos tak. To szajs kup jakiegos 2 sowa chlodzony ciecza. Polecam ci uzywana Yamaha Aerox lub wyjebista Aprilie Areae
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.