Zaloguj się

View Full Version : Skuter.

Kamilio 2.0
21-06-2010, 18:43
Siema chcialbym kupic skuter do 3 tys max 3.5, chodzi mi jedynie o skuter do 50 cm, mocny tzn 4+ km . Moze byc uzywany lub nowy myslalem nad zakupem kingwaya euroboya.
Wiem ze bylo pare tematow ale nie moglem znalezc dobrego.

#Lordzik#
21-06-2010, 19:37
Jak ty chcesz chińszyzne kupować to najs. Ten euroboy jest brzydki ;x
Ze skuterów polecam Keeway'e. Firma ta przejeła markę Benelli, maszyny składane są na Węgrzech. Z modeli polecam F-ACT lub Hurricane. Kumple mają te modele i sobie je chwalą.

A tak ogólnie to według mnie skuter to wyrzucenie pieniędzy. Wole pojeździć rowerem i zbierać na somochód warty uwagi nie typu Golf III itp.

Hjubert
21-06-2010, 19:40
http://www.allegro.pl/item1087389743_mini_50_bike_pocket_cros_nowy_sciga cz_motor_cross.html#gallery

Ja bym wolał takie coś,niż ten przereklamowany skuter.I dużo tańsze :)

Gdzie się tym wybierzesz? Jak tego się nawet zarejestrować nie da, bo świateł nie masz...

@up
Yyy... ja swoim skuterem zrobiłem ponad 7tyś km, jeszcze nic poważnego się nie popsuło poza paskiem napędowym (to i rolki w wariatorze od razu wymieniłem), teraz linką od licznika, kiedyś jeszcze mi się bezpieczniki paliły, a to tylko dlatego, bo kawałem kabla nie było zaizolowane i gdy dotknął czegoś metalowego, to pstryk, bezpiecznika nie ma. No i jeszcze akumulator mi się rozładował, bo na zimę go nie wyjąłem. Dosyć często oleje wymieniam i filtr powietrza czyszczę. Mam Zumico Quick, też chińczyk i też nie narzekam, choć chciałbym mieć Honde NSR, ale mi rodzice nie pozwolą, bo mówią, że się zabiję ^^ Jak kupywałem, to myślałem, że jak nowy, to będzie lepszy od tych starych, a teraz po tych 2 latach (bo dostałem swojego na dzień dziecka) lepiej mogłem kupić używanego japończyka/włocha i by lansik był ^^

@topic
Wypiszę tutaj kilka, na które mógłbyś spojrzeć, może znajdziesz coś ciekawego na allegro danych modeli:
Yamaha Aerox
Peugeot Speedfight II
Yamaha Neos
Suzuki Katana
Aprilia SR 50

Możesz jeszcze poszukać w Hondach i Piaggio i w/w firm, bo to są najlepsze i na długie lata skutery ;)

Encke
21-06-2010, 20:23
Ale masz problem,światła,to się kupi.Ja bym wolał jezdzić takim czymś,niż tym skuterkiem.

Mo$uke
21-06-2010, 21:27
Yamaha Aerox
Peugeot Speedfight II
Yamaha Neos
Suzuki Katana
Aprilia SR 50

No jak najbardziej polecilbym ci te skutery , szczegolnie Suzuki Katane , sam ja mam i nie mam zastrzezen.
Ale jak ci sie ten kingway podoba to kupuj.

Silent Sky
21-06-2010, 22:10
Derbi Senda.
Najlepszy motorower.

Hjubert
21-06-2010, 22:57
Ale masz problem,światła,to się kupi.Ja bym wolał jezdzić takim czymś,niż tym skuterkiem.

A świadectwo homologacji, czy jak to się tam nazywa skąd weźmiesz? ze sklepu, w którym latarkę kupiłeś? -.- Tak apropo te mini crossy mają silnik od piły spalinowej, a na tym, to wątpię, żebyś zrobił przykładowo 50km bez przerwy ^^

Nie kupuj Kingway'a! :D
Moich 4 kumpli mieli kingway'e i tylko 1 bezawaryjnie chodzi ^^ Ale ma przejechane jakieś 5tyś km, a tamte koło 7-8tyś ;D Chyba, że chcesz pojeździć sobie tym skuterem tylko i wyłącznie do sklepu, czy coś, to kup :] Mówię Ci to ja, posiadacz chińczyka! lepiej trochę dołóż i kup coś z tych, co Ci wyżej polecałem, chyba, że Ci się podobają też cross'y 50'tki, to o nich praktycznie nic nie wiem ;] Jeśli chcesz ciut mocniejsze, to kup 2t, mają lepszego buta z miejsca, ale dużej różnicy nie ma pomiędzy 4t ;)

@down
Quada 50'tki się nie opłaca, a jak autor tematu nie ma[?] odpowiednich uprawnień, to na co mu quad? Ma go postawić na podwórku na pokaz? ;o

Ikki
22-06-2010, 11:28
Ten kross to jest przecież dla dzieci 7 letnich on ma z 40cm wysokości więc w ogóle po co dyskusja na ten temat? Ja polecam Yamahe Aerox

~Nastero~
22-06-2010, 13:40
Debile UP,myślą że mając 1,86 cm wzrostu da się wsiąść na takie gówno...Przejedziesz 100 metrów i się z bólu kolan nie powstrzymasz... Polecam kupić używanego peugeota albo aprilie. ;)

Jankulowski
22-06-2010, 18:05
Nie kupuj skutorow marki kingway, keeway <-- czy jakos tak. To szajs kup jakiegos 2 sowa chlodzony ciecza. Polecam ci uzywana Yamaha Aerox lub wyjebista Aprilie Areae