View Full Version : Prawo Jazdy
Virgin of Lifee
21-06-2010, 22:40
Dobry :d Wiec mam kilka pytani do pełnoletnich graczy APO :d A konkretnie chodzi mi o prawko na kategorie B :d
Wiec, jak wam poszło na egzaminie? Ile zapłaciliście za kurs? Co było najbardziej stresujące i najtrudniesze do wykonania? I w jakim mieście odbył się egzamin? Ogólnie to chyba tyle :d
Dziekuje, dobranoc. :)
Egzamin zdałem za drugim razem. Za kurs zaplaciłem 1000zł. Najbardziej stresujące na egzaminie było wyduszenie słowa podczas prezentacji, oraz wykonanie łuku. Egzamin mialem w Białymstoku.
Mc Maciek
21-06-2010, 22:43
Za kurs zapłaciłem 950zł, egzamin (teoria + praktyka) to ponad stówa. Zdać udało się za pierwszym razem (w Przemyślu) :)
Najbardziej obawiałem się parkowania równoległego (koperta), bo to posrane trochę jest :) Ale przyznam, że przydatne.
@up
Manewry na placu to pikuś :D
Lesny Ludek
21-06-2010, 22:46
Ja akurat nie ale z bratem jestem na bierząco i mi mówił , zdał za 2 razem , zdawał w zimę i dobrze mu poszło i płacił 1100 zł ok +/- ze wszystkim. Egzamin zdawał w Łomży(podlaskie)
@MC Maciek
Teraz i ja to wiem :P. Ale rok temu to byl stresior :D, szczególnie jak nasze pojazdy egzaminacyjne są w tragicznym stanie :D
@edit
teraz w planach kurs na kat. C a potem C + E :D
Virgin of Lifee
21-06-2010, 22:47
Ja najbardziej boje się zawracania xdd!! Łuk opanowałam do perfekcji, ponieważ mój instruktor codziennie po kilka razy powtarza mi że kobietom mylą się strony i nie potrafią cofać... -.^ A, i myli mi się to wszytko pod maską... :(
Lesny Ludek
21-06-2010, 22:49
Nie martw się , zaufaj i mysł ,że zdasz to zdasz a jak sobie "wjebiesz" do bani ,że nie zdasz to nie zdasz ;)
Virgin of Lifee
21-06-2010, 23:03
Ha! Zdam na pewno :D :D :D dałam 1350 zł za cały kurs w najlepy ośrodku szkoleniowym w rzeszowie, musze zdać za pierwszym razem ;< A później na motor, to juz zupełnie inna bajka ;>
Dzieki za wypowiedzi ;*
Jeszcze na prawko nie chodzę, ale moje rodzeństwo zdawało i ostatnio z rok temu siostra płaciła coś około 1200[?] zł za sam kurs, nie wliczając za egzaminy. Z tego co mi mówili, to w zimę najgorsza jest górka, bo samochód nieraz zjeżdża, koperta i coś tam jeszcze ;D Wszyscy w Ciechanowie zdawali.
Mnie tam za bardzo do samochodu nie ciągnie, ale tam kilka razy jeździłem ;D Sam się na kurs zapiszę gdzieś w listopadzie, bo lata kończę na początku lutego ;]
Chciałem jeszcze zaznaczyć, że nie pisze tu nigdzie +18.
XDDDDDDDDD
Jest napisane ziom XDXD
Mój szwagier ma swoją szkołę jazdy, za kurs kasuje 1300zł~. Co do egzaminu to parkowanie w kopercie chyba wydaje się najtrudniejsze. Moja siostra zdała w kwietniu i była świadkiem jak egzaminator oblał laskę za to, że zderzak wisiał na linią koperty... :o
Drako o.o
22-06-2010, 00:34
placilem za wszystko 1350zl
zdalem za 1 razem,najbardziej balem sie parkowania rownoleglego i jak na zlosc trafilem na kolesia ktory tego nie opuszcza podczas jazdy egzaminacyjnej ale dalem rade :D
Skryper.!
22-06-2010, 09:26
Mój szwagier ma swoją szkołę jazdy, za kurs kasuje 1300zł~. Co do egzaminu to parkowanie w kopercie chyba wydaje się najtrudniejsze. Moja siostra zdała w kwietniu i była świadkiem jak egzaminator oblał laskę za to, że zderzak wisiał na linią koperty... :o
pytanie dla osob +18 grubasku:o
Ja zdalem za 2 razem w Radomiu:D placilem chyba 1100. Teraz juz prawko mam od roku i jest gitara:D
pytanie dla osob +18 grubasku:o
Zabawny jesteś, że to choooy :D:D
Ty masz chyba jakąś traumę na moim punkcie no... Odpisujesz mi jakbyś chciał nawiązać ze mną jakiś kontakt... Może masz problem z relacjami między-ludzkimi i nie wiesz jak się do tego zabrać :o Ale powiem Ci, że nie będę twoim kolegą :(:(:(:(
I nie musisz już tu odpisywać, bo nie będę się zniżał do twojego poziomu intelektualnego żeby ci więcej odpisywać :/
A w sprawie kursów/egzaminów jestem lepiej obeznany niż ty, bo przebywam w środowisku osób, które się tym zajmują...
Ja jestem wlasnie w trakcie jazd ale niestety musialem przerwac bo skrecilem kolano i musialem miec oepracje :( Puki co wyjezdzilem 6h. Za caly kurs zaplacilem 1050zl (teoria+praktyka) Egzamin bede zdawal w Tarnobrzegu ktory znam jak wlasna kieszen dlatego tez mysle zdac za 1 razem :)
Co wy gadacie. Parkowanie na kopetę jest jednym z najprostrzych parkowań wg. mnie :P
Mc Maciek
22-06-2010, 14:20
Co wy gadacie. Parkowanie na kopetę jest jednym z najprostrzych parkowań wg. mnie :P
A bo ja wiem :D Na pewno nie jest prostsze od parkowania skośnego :P Przewalone jest jeszcze jak masz się wcisnąć między w auta przy prostopadłym :P
A bo ja wiem :D Na pewno nie jest prostsze od parkowania skośnego :P Przewalone jest jeszcze jak masz się wcisnąć między w auta przy prostopadłym :P
A powiem Ci, że ja nigdy nie umiałem parkowac skośnie i dalej nie umiem :P.
Ja zdalem dopiero za piatym podejscie:P nie zebym byl zlym kierowcom tylko jakis taki niefart mialem. Prawko mam juz od roku, zdawalem w Rzeszowie. Dwa razy pod rzad na pierwszym i drugim egzaminie, malem tego samego egzaminatora:/, na trzecim egzaminie mialem faze, egzamin o 8:00 a skonczylem pic o 4:00. To czego sie balem to tego ze nie zauwaze co pisze na znaku i ustawie sie na zlym pasie...
Za jazdy + wykłady płaciłem 1200zł
doliczmy do tego książki 4 i płyta to jest 25zł
za egzamin 100 z groszami
i teoria 40 zł chyba
czyli razem coś 1365zł
Zdawałem egzamin 7 czerwca tego roku, no i oblałem!!!!
Opowiem Wam jak to było :D
Przede mną jechały dwie dziewczyny, jedną uwalił na placu, a drugiej na samym końcu powiedział, że nie zdaje, bo jechała na postojowych ^^
Ja wsiadam do samochodu, plac przejechałem w jakieś 4 minuty. Wylosowałem do pokazania sygnał dźwiekowy(klakson) i światła cofania.
Wszystko spoko, wyjeżdżam już z WORDU i koleś mówi - źle wykonany zakret w prawo, ja już zesrany myśle -co jest?
Potem było malutkie rondko, koles mówi -źle wykonany zaret w prawo!
No i sie wkurzyłem i sie pytam - dlaczego? on do mnie - powiem Ci na końcu.
przede mna kolejny zakret no i oczywiście egzaminator -żle wykonany zakret w prawo, co skutkuje oceną negatywną!
Jedziemy dalej, bo on musiał napisac co źle robiłem, co dobrze, na takiej kartce stawiał ptaszki.
Stajemy na parkingu, żeby sie przesiąść no i on mi mówi:
Panie Bartoszu, wszystkie zakrety i skrzyżowania wykonywał Pan źle ponieważ wszystkie te czynności wykonujemy z zapalonymi światłami!
A ja beka i myślałem, że użyje żyletki i sie potne!
On mi mówi- Jeździ Pan dobrze, wszystko zostałoby wykonane poprawnie, gdyby jechał Pan z włączonymi światłami.
Jestem idiotą, bo nie włączyłem świateł na samym początku :/
No i mnie udupił...
Najgorsze jest to, że zdawać kolejny raz bede dopiero w sierpniu, bo mnie cały lipiec w domu nie ma... ;<
Byłem na siebie taki wkurzony, że nie wiedziałem co ze sobą zrobić.
Egzamin zdawałem w Kielcach
Koperta jest prosta, bo jest jeden fajny sposób.
Jak w tylniej szybie widzisz pachołek, to stajesz! skrecasz kierownice na maxa w prawo i jedziesz tak, aby pachołek który 0znacza prawe światło samochodu za Tobą był po środku samochodu którym jedziesz. Potem prostujesz kierownice i jedziesz do tyłu, aż miniesz tylnie koło samochodu przed Tobą, bądź pachołek który widziałeś w tylniej szybie(na początku). Potem skrecasz na maxa w lewo i prostujesz auto.
Cała filozofia ;p
Kamor Wielki
23-06-2010, 08:11
Ja dałem zaledwie 800zł,zdałem za 1 razem.
Mega łatwo,10 latek by sobie poradził.
Skryper.!
23-06-2010, 08:37
Zabawny jesteś, że to choooy :D:D
Ty masz chyba jakąś traumę na moim punkcie no... Odpisujesz mi jakbyś chciał nawiązać ze mną jakiś kontakt... Może masz problem z relacjami między-ludzkimi i nie wiesz jak się do tego zabrać :o Ale powiem Ci, że nie będę twoim kolegą :(:(:(:(
I nie musisz już tu odpisywać, bo nie będę się zniżał do twojego poziomu intelektualnego żeby ci więcej odpisywać :/
A w sprawie kursów/egzaminów jestem lepiej obeznany niż ty, bo przebywam w środowisku osób, które się tym zajmują...
Nie jest napisane grubasku:):)
Nie traume tylko smieszycie mnie ty i twoi tibijscy koledzy czyli jeszcze niedawna czolowka skusta:)
Za prawko zapłaciłem 1300zł + egzaminy .Prawko zdane za 3 razem ,jak to mówią do 3 razy sztuka :P
Mateusz Soprano
23-06-2010, 14:34
Siemka,co prawda 18 za nie cały rok,ale mam pytanie,jak chce np kierować autobusami to jaką kartę muszę mieć? I czy muszę jechać do innego miasta na kurs czy jak?
Siemka,co prawda 18 za nie cały rok,ale mam pytanie,jak chce np kierować autobusami to jaką kartę muszę mieć? I czy muszę jechać do innego miasta na kurs czy jak?
Jesli w szkole jazdy do której idziesz, robią kursy na autobus, to możesz iść sobie zrobić.
Kategoria D
- uprawnia do kierowania autobusem oraz ciągnikiem rolniczym lub pojazdem wolnobieżnym. Minimalny wymagany wiek - 21 lat
no i na pewno musisz mieć kategorie B czyli na samochód osobowy
@up
Prawo jazdy na autobus jest teraz od 24 lat
Nie jest napisane grubasku:):)
Nie traume tylko smieszycie mnie ty i twoi tibijscy koledzy czyli jeszcze niedawna czolowka skusta:)
Ale czemu odwołujesz się do moich 'tibijskich kolegów' i co cię ma śmieszyć :o?
Ja tu o nich nic nie wspomniałem więc nie wiem, o co ci chodzi ty mój 'tibijski nie kolego'
I co do czołówki skusta to nie wiem kogo masz w ogóle na myśli, bo nie gram na apo i nawet tej strony nie odwiedzam o ile ona jeszcze istnieje. Więc ogarnij się pliiiix?
misiek rambo
23-06-2010, 21:59
ja dopiero bede zdawał za rok i bede płacił gdzieś z 106zł bo chodze do szkoł mechaniczej wiec mamy mniej xD
Saphirka
01-07-2010, 20:10
Ja za egzamin płacilam coś około 200 zł łacznie a za kurs 1150-.-. Jak na Konin to dużo mi się wydaje. Zdałam za pierwszym razem i prawkiem ciesze się już od roku. Najbardziej obawiałam się zmiany pasów w godzinach szczytowych, ale poszło mi elegnacko ;)) A trafiłam akurat na taka godzine i jezdziłam egzaminem 55 min. masakra po zatłoczonym mieście. Na szczęście nasze samochody w wordzie są dobre, szkoda tylko że powoli je zajezdzaja ;)
Ojciec Dyrektor
02-07-2010, 07:47
Bedzie robione po wakacjach, auto już jest więc nie wypada nie zdać.
*Esende Mylffon*
04-07-2010, 19:55
Za 3 tygodnie zaczynam robic prawko ;d Musze zdac za 1 razem, bo sie zalozylem o 1000zl z tatą Xd Za 3 miesiace odswieze i powiem jak bylo XDD
@down
Slyszalem wlasnie o niej xd zdam, mowie Ci ;d
Saphirka
05-07-2010, 23:42
Za 3 tygodnie zaczynam robic prawko ;d Musze zdac za 1 razem, bo sie zalozylem o 1000zl z tatą Xd Za 3 miesiace odswieze i powiem jak bylo XDD
Zapomnij że zdasz za pierwszym razem, dostaniesz Królową i leżysz Maniek ^^
ja nie zdałem juz 5x wyjebalem na to 1750zł juz i bede zdawał aż zdam, narazie jezdze bez xD
Masz dobre podejście, bo jak już przerwiesz zdawanie egzaminów to później ciężko się zmobilizować, żeby podejść kolejny raz. Przynajmniej tak mi mówił szwagier, który ma swoją naukę jazdy :P
@down ciebie by ledwo było widać zza kierownicy, a ty mi rzucasz tekstem, że szpanuję. Czym? tym, że szwagier ma swoją szkołę jazdy? To powód dla którego miałbym 'szpanować'?. Myśleć o zdaniu za pierwszym razem to ty sobie możesz, zobaczymy jak ci to wyjdzie w praktyce...
Krulowiec
30-07-2010, 21:16
Masz dobre podejście, bo jak już przerwiesz zdawanie egzaminów to później ciężko się zmobilizować, żeby podejść kolejny raz. Przynajmniej tak mi mówił szwagier, który ma swoją naukę jazdy :P
Dobra typie nie szpanuj ' szwagrem ' bo to robi się juz nudne.
@topic
Myślę, ze zdam za pierwszym razem chodz to dopiero za 3 lata, narazie na podworku daje sobie radę no ale to nie to samo co plac manewrowy czy jazda po miescie, kilka razy widziałem na miescie, ze ludzie robia przesiadke i nie sa zbyt szczesliwi, nie ma sie co obawiac, jezeli jestes osoba pewna siebie napewno dasz radę.
zdaŁem za 2 razem, za 2 dni odbieram prawko, koszt jakos 1400zŁ (jazdy,badania) +140zŁ (1 egazmin)+112zŁ(2 egazmin)+85zŁ(wydanie prawka, gdy zdaŁem) wcale maly koszt tego nie wyszedŁ, sterujace nic nie było tylko sie baŁem za kazdym razem słowa egaminatora "Nie zdaŁ Pan"
Napinator
02-08-2010, 21:23
@Ktos tam na autobus chcial isc
Zeby kierowac autobusem trzeba wydac 10 tys zlotych na badania i prawo jazdy bez tych badan nie dopuszcza cie do przewozu osob
Przeczytalem kilka wypowiedzi na poczatku tematu...
Jak mozna nie umiec parkowac skosnie !! ;p przeciez przy tym wlasciwie nei ma co umiec ;d, Koperta nie jest trudna ale na egzaminie wspolczuje tego manewru;d najgorsze jest prostopadle parkowanie po prawej stronie. Trzeba wtedy wziac zamach ;d a jak przekroczysz linie to sie ujebie.
Zdawalem w Krośnie 1100+ok130 za egzamin + ok100 za drugi. Na pierwszym auto zgaslo mi 3 razy a za 4 wysiadlem i powiedzialem ze pierdole i dalej nie jade. Co do pojazdu przekonalo mnie to jak Pani u ktorej zdawalem auto samo prawie nie zgaslo przy ruszaniu. Za drugim razem bylo juz normalnie.
Egzamin na prawo jazdy emocjonalnie przezylem z 3 razy gorzej niz mature.
Matii Knight
03-08-2010, 12:24
Jak zapłaciłem wyjątkowo dużo, bo 1300 zł, ale warto. Na razie jestem w połowie jazd, łuk i parkowania są banalne ;) Egzamin będę miał tak na początku września, bo 18-stke mam 24.08 ;)
karol powrocil
12-08-2010, 21:54
A ja ogolnie zdalem 26 lipca i wszystko ogarnolem najbardziej zatoczki nie lubie ale mniejsza tera juz po swojemu moge jechac:P bo z instruktorem to tak jakos glupio zaplacilem 1200 zl a robilem w Lesznie.A no i zdalem za 1 razem
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.