Zaloguj się

View Full Version : Spadaj?ce FPS!

Emiluwa .
26-06-2010, 21:14
Witam,
Problem polega na spadających fps'ach.. Gdy mam włączonego CS'a FPS'y wachają się 45-70 fps. Gdy logne do gry spadają do 30, a gdy wejdę w smoga spadają nawet do 4! Ja tego nie rozumiem, czasami mam takie lagi, ze celownik chodzi jak robot, ruszę myszką w lewo to dopiero po 1 sek, ruszy mi ją. FPS'y wtedy mają ~30. Robiłem formata. Nie mam za dobrego sprzętu. Gram na małej rozdzielczości 640x400 coś, i grafice D3D. Korzystałem z poradnika jak zwiększyć swoje FPS'y, zmieniłem częstotliwość, i ustawienia, synchronizacji nie mogłem zmienić bo nie wiedziałem jak. XD

Pozdrawiam!

'Oxidosis'
26-06-2010, 21:36
Witam.

Skoro w smoku masz 4 fps, a żadne komendy oraz tego typu rzeczy nie pomagają, jest to najprawdopodobniej wina Twojego sprzętu. Jednak aby być pewnym, napisz jaki posiadasz procesor oraz karte graficzną, oraz czy jest to laptop, czy też PC. Możesz spróbować wyczyścić komputer we wewnątrz.

Dodam, że mam bardzo podobną sytuacje do Ciebie. Tylko, że gdy kupowałem laptopa, miałem ( chyba ) stałe 100 fps, dopiero po jakimś czasie zaczęły one drastycznie spadać. Ale jako, że laptop jest na gwarancji, to w poniedziałek zanosze go do serwisu, oni mi go wyczyszczą i gdy odbiore, powinno być wszystko cacy :)

Emiluwa .
26-06-2010, 21:42
Gram na PC, komputer może być zakurzony bo stał u taty w stolarni. :D Jutro go spróbuję przeczyścić. Karta graficzna to: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft Corporation). :D

'Oxidosis'
26-06-2010, 21:57
No karta nie za dobra, ale myśle, że nawet na czymś takim możesz wyciągnąć więcej fps. Wyczyść komputer dokładnie, wydaje mi się, że to jest przyczyną :)

Emiluwa .
26-06-2010, 22:42
#up
Nic nie pomogło. :( Przeczyściłem go dokładnie sprężarką i wszystko tak samo. :(

Flamaster
29-06-2010, 21:57
Wpisz komendę na "przezroczysty" smog. Fps'y nie powinny tak spadać.
@
Polecam również wywalenie confinga.cfg i wejscie do gry. Zobacz jak chodzi (u mnie to podziałało i teraz dobrze śmiga) a jak nie to wgraj tylko najpotrzebniejsze komendy. Takie jak: wygładzenie tekstur, zmniejszenie ilości detali a tak, że wgranie modeli z mniejszą ilością szczegółów oraz co pisałem wyżej komendę na "przezroczysty" smog.

No to na tyle:D

Witaminka
29-06-2010, 23:25
Witam,
Problem polega na spadających fps'ach.. Gdy mam włączonego CS'a FPS'y wachają się 45-70 fps. Gdy logne do gry spadają do 30, a gdy wejdę w smoga spadają nawet do 4! Ja tego nie rozumiem, czasami mam takie lagi, ze celownik chodzi jak robot, ruszę myszką w lewo to dopiero po 1 sek, ruszy mi ją. FPS'y wtedy mają ~30. Robiłem formata. Nie mam za dobrego sprzętu. Gram na małej rozdzielczości 640x400 coś, i grafice D3D. Korzystałem z poradnika jak zwiększyć swoje FPS'y, zmieniłem częstotliwość, i ustawienia, synchronizacji nie mogłem zmienić bo nie wiedziałem jak. XD

Pozdrawiam!
Jak ty na grafice D3D chcesz więcej fps .... zmień na opengl i odrazu zobaczysz zmiany

Saylor
12-07-2010, 23:58
A ja napisze takie coś.

Jak bawiłeś się w sterownikach, to mogło być to przyczyną. Spróbuj od nowa zainstalować sterowniki. Powinno coś pomóc.