PDA

View Full Version : Hobby, na którym mo?na zarobi?!! HELP

Taki se pazdzioszek v1.01
28-06-2010, 12:27
Siema dzisiaj zauważyłem (nie śmiać się kurde), że nie mam żadnego sensownego hobby, tylko to, co robią praktycznie wszyscy ludzie na Ziemi.
Tak więc szukam czegoś dzięki czemu mógłbym zarobić trochę kasy, jeżeli będę w tym masterem.

odpada picie, bicie, granie w gale, ogladanie filmow, siedzenie przy kompie (obojętnie co robicie), jazda na rowerze, walenie konia, jedzenie, sranie/czytanie/siedzenie na kiblu bo to wszystko robie, ale na tym się nie zarobi, bo każdy to umie.

Czekam na jakieś sensowne propozycje,bo mamy wakacje i możnaby się czymś fajnym zająć.

POMOCY LUDZIE!

28-06-2010, 22:30
BUMP
Nikt nie ma żadnego hobby? Podawajcie jakieś pomysły na zarobek żebym przy okazji czerpał z tego radość i satysfakcje :)

Lesny Ludek
28-06-2010, 22:35
Ja zbytnio nie mam hobby , jedynie "zbieranie biletów" obojętnie jakich ;d zjebane ale no cóż. Mój kumpel ma dobre hobby i to bardzo drogie. Tak ,że zamontował sobie antene na bloku i ma w domu tak jakby CB Radio i słyszy np co jest na Okęciu w Warszawie , na te hobby trzeba wydać ok. 20 tysięcy PLN. Zrobił sobie taką karte ,że może to wykonywać i ma na to pozwolenie. Może to nie jest hobby na którym da się zarobić lecz stracić. Ale za to fajnie ma się radość

Hjubert
29-06-2010, 00:22
Yyy... Kup sobie działkę 2hektary, zasadź truskawki/maliny etc. Nie dość, że będziesz mógł się nawpie**alać truskawek~ aż Ci się przesra, to w dodatku nawet niezły interes na tym. Twoje truskawki będąsławne w Jogobelli (ewentualnie w tych jogurtach z Biedronki, ale jakby nie patrzeć każdy będzie je wpie**alać). Zamiast kampić przed kompem weźmiesz sobie opiłacz i pójdziesz pielić truskawki. Nawet nie będzie Ci potrzebne solarium, bo możesz się opalić przy pieleniu na słońcu. Kutva same plusy!

I co powiesz?
guwno
1;0
;o

29-06-2010, 11:58
@Lesny Ludek
JA CHCĘ ZAROBIĆ A NIE STRACIĆ :/ na tym nawet w przyszłości się nie da zarobić...

@Poziom
Napisałem, poza komputerem.

@Hjubert
Nie stać mnie na taki wkład własny (kupno 2 hektarów), zresztą to tylko chwilowa, sezonowa robota.

CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!

seba1993seba
29-06-2010, 14:39
Zacznij skupywać złom.... podobno da sie na tym zarobic xD a najlepeiej skupuj aluminium xd

Devixx
29-06-2010, 15:49
Idź do pracy, hehuwa. Albo znajdź sobie dzianą pannę, haha.

Zaznaczyłem Po ch*j mi taki temat ide grać w tibie, bo idę grać w tibje ;O

Fektron
29-06-2010, 16:30
Zacznij uczyć się gry na gitarze, odechce Ci sie grać w tibie xdd
Za pare lat nauki może miałbyś własny zepół i kase :p

Tyle w tym temacie.

Coller
29-06-2010, 16:44
HMM, najlepiej wyucz się jakiegoś szkolnego przedmiotu np. MATMA, hista, fiza, biola i udzielaj korków z tego przedmitu, w ten sposób możesz zarabiać nawet 80zł/godz
widzisz jakie proste,nie wystaczy tylko chcieć ale i trzeba przysiąść i wyuczyć się danego przedmiotu. dziekuje, dobranoc...

@ Taki se pazdzioszek v1.01 >mozesz w wakacje udzielac korkow z matmy tym osobom co mają poprawke w sierpniu za 10zl/godz bo przeciez zawsze znajdzie sie ktos kto nie zdal z matmy, a polaczenie hobby z zarabianiem hajsu to trudna sprawa raczej;/

Monk3y
29-06-2010, 18:08
Idz grac w pilke................ Reczna

29-06-2010, 20:11
@devix nub
guwno mi pomogłeś :<

@Fektron
Gram na fortepianie, to mi wystarczy (a nic nie daje póki co)

@Coller
Umiem nieźle matmę, ale dawanie korków to nie hobby, zresztą kto się bedzie uczył w wakacje?!

@Poziom
Najpierw muszę przypakować :D

@Monk3y
Nie lubię piłki ręcznej, zwłaszcza po tym co stało się Bieleckiemu :(

CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!!!

Stoner
29-06-2010, 21:45
Stary moim zdaniem to dość trudne połączyć zarabianie pieniędzy z hobby.
Musiałbyś, zostać artystą i grać na rynkach miast i co Ci ludzie rzucą.
Jeśli interesujesz się rysunkiem to rysuj obrazki za kase.
W dorosłym życiu mało kto robi to co lubi.
Bo kasę zarabiać trzeba, a z obrazków nie utrzymasz rodziny.
Najlepiej oddziel pracę od hobby będzie ok.

02-07-2010, 16:54
@Stoner
Nie umiem malować niestety ;<

@Demolka Knight
Proszę o warna dla tego pana.

ODŚWIEŻAM, JESZCZE NIE ZNALAZŁEM NIC SENSOWNEGO :(

Styl
02-07-2010, 17:17
Kup gitare, stój na starym rynku i graj coś co ożywi tych starych ludzi ;x i bedzie zdecydowanie gut .

HpX3
05-07-2010, 08:31
Zostań pirotechnikiem , Może jest to troche niebezpieczne hobby bo zawsze ci ręce może urwać ale zarobek w porównaniu do kosztów jest duzo wiekszy :)
Jednak zeby sprzedawać np C4 juz musisz być wprawiony w fachu.
Koszt inwestycji to jakies max 2k zł , ale doświadczenie jakie nabierzesz bedzie bezcenne :)

sqlterpa
05-07-2010, 09:26
Wykup jakieś akcje w jakiejś firmie albo na giełdzie? Albo obserwuj spadki waluty? Na tym też idzie fajnie zarobić. A jak nie to zagraj w pokera ; D

05-07-2010, 09:50
@Styl
Napisałem, że na gitarze nie umiem grać, jeśli już to na pianinie a zresztą przygrywanie na deptaku mnie nie satysfakcjonuje, bo to żadne hobby

@HpX3
BDB! Nareszcie jakieś normalne pomysły. Jeszcze dzisiaj spróbuję zrobić coś fajnego, lecz obawiam się, że to hobby nie w moim stylu. Ale DZIĘKI.

@sqlterpa
Myślisz, że na tym można koniecznie zarobić? Poker - czysty hazard, giełda - na tym też można więcej stracić niż zyskać...

PROSZĘ O NEXT PROPOZYCJE! :)

Adasik
07-07-2010, 18:19
Nie moje hobby, ale mojego kumpla. Skakał jumpstyle'a. Skakając z kumplami pod Silesią (b. duże centrum handlowe) w Katowicach ludzie rzucali im jakieś drobne. Na łebka zarobili po 50zl :D

Ormin
09-07-2010, 13:22
@2up

Jeżeli odrzucasz takie hobby jak np. gitara uważając to za bezsens, a za ,,mądrzejszy" pomysł uważasz niczym nie zabezpieczone eksperymenty z pirotechniką - mogę stwierdzić, że jesteś debilem.

@Topic
Nie ma czegoś takiego. Aby zarobić na czymś musisz się choć trochę znać. A żeby to było Hobby musi Ci się jeszcze z definicji samej podobać. A Ty tego ,,szukasz"? Zastanów się ._.

09-07-2010, 15:53
@Adasik
Fajne, ale niezbyt w moim stylu, bo jestem słaby w te klocki ;d

@Ormin
Po prostu nie interesują mnie wyjścia do ludzi w ten sposób, żeby im zagrać, bo uważają cię za śmiecia/żebraka. Wolę robić coś co jest ciekawe, interesujące. I dopiero wtedy, kiedy zostanę w tym mistrzem, zarabiać pieniądze w ten sposób. A szukam pomysłów. Sprawdzę czy mi się spodoba, i być może tym się zajmę. Twój post jest do kasacji, bo źle zrozumiałeś pierwszy post.

PLAX NEXT POMYSŁY, BO JESZCZE NIC FAJNEGO NIE ZNALAZŁEM :<

@Mars
Początkowo mogę na tym tracić, chodzi o to, żebym zarabiał jak będę w tym mistrzem. Na przykładzie pirotechniki: na początku inwestujesz w składniki mieszanin, później możesz robić różne duperele na zamówienie (ofc mała kasa ale interes się rozkręca) i o to mi chodzi !

Mars
09-07-2010, 16:07
Nie znalazłeś i nie znajdziesz.
Tyle ;O
Nie da rady polączyć Hobby z kasa, lub jej zarabianiem.

⊕ Cineczeq ⊕
09-07-2010, 17:22
Może zainteresuj się ekonomią i numizmatyką.
Od kiedy się interesuję tymi zagadnieniami często zarabiam.
Np. 3 miesiące przed kryzysem kupiłem 30g złota, sprzedałem 8 miechów później, poza 5 g, które obecnie kosztuje z 683 złotych.
Jak był ten ogromny spadek wartości dolarów to kupiłem 1000, patrząc po obecnym kursie dobre posunięcie, niedawno sprzedałem 200 $ jakby był jakiś nagły spadek waluty a na razie pozostałe 800 przytrzymam do końca wakacji.

Τettmeier
09-07-2010, 17:31
Nie da rady polączyć Hobby z kasa, lub jej zarabianiem.[/i]
I tu się człowieku mylisz. Takie bzdury wypisywać... Ktoś uwielbia podróżować(Wojtek Cejrowski) więc wyjeżdża do lasów amazońskich i tam kręci filmy, a potem je daje do TVP2, za co dostaje niezłą kasę. Przy czym jego podróże są zapewne finansowane. Hobby? Jest. Kasa? Jest. To jest jeden z 1000 przykładów, który jako pierwszy przyszedł mi na myśl.. Szkoda.

@topic
Takiej rzeczy nie da sie znaleźć... musisz próbować wszystkiego. Od próby reperowania samochodu i jeżdżenia tirem(jeśli ci się spodoba to czemu nie robić tego do końca życia?) do.. bycia sportowcem czy modelem. Jest wiele rzeczy, które mógłbyś robić, czerpać z nich przyjemność i zarabiać grubą kasę. Trzeba tylko dokładnie poszukać :)

Mars
09-07-2010, 18:58
Takiej rzeczy nie da sie znaleźć...

Pomyśl zanim coś napiszesz do kogoś, a dopiero później to pisz. -.-
Gleba. o/

11-07-2010, 10:57
Cioty nie nabijać mi tu ja na serio szukam hobby

@⊕ Cineczeq ⊕
To nie jest kształcące tylko czysty hazard, no ale mogę popróbować w oczekiwaniu na saletrę potasową. xd

@Tettmeier
W tym rzecz, że ja szukam pomysłów które mogę wypróbować nie panimajesz tego?? Dawaj pomysł na hobby!

DAWAĆ NOWE POMYSŁY PLAX!

12-07-2010, 15:37
@up
Bardzo śmieszne... Pisałem bez walenia...

~~!ODŚWIEŻAM!~~

Azonka
12-07-2010, 15:59
Ja Ci proponuje hobby zwiazany z kartami.

Jest taka gierka Poker Texas Holdem. Sa rozne odmiany tego - No Limit Holdem, Pot Limit Holdem itp, itd.

Proponuje Ci poczytac rozne poradniki, poogladac filmiki o tej wlasnie grze.

Jest to bardzo wciagajaca gra i LATWO na niej zarobic, bo ludzie ktorzy w nia graja na necie to polowa to tacy idioci, ze oddaja po prostu kase za free.

Oczywiscie mozna to nazwac hazardem, jednak w tej grze wielka role odgrywaja umiejetnosci.

Na poczatku proponowalbym Ci pograc za wirtualne pieniadze, ale nie na takim gownie jak wp.pl czy cos w tym stylu.

Jezeli masz wiecej pytan odnosnie tej gry, wyslij pw na pewno Ci odpowiem :)

Naab
12-07-2010, 16:02
Hobby na którym mozna zarobic? Oczywiscie mozesz malowac grafiti, albo projektowac koszulki, jezdzic na bmx, deskorolka... Zarobic na tym bardzo łatwo.

Savater
12-07-2010, 16:06
Ja np. zbieram monety dostaje od znajomych/rodzin ktorzy maja jakies stare monety. Niedawno dostalem 2 zlote monety warte po 400 zl each :P

@edit
Skombinuj monete z np. 1920~i za ok 10 lat wez je wystaw na allegro. Co roku coraz drozsze monety sie staja.

_Kuba.Wojewódzki_
12-07-2010, 16:19
Organizuj imprezy, wynajmij klub, włóż w to ok. 2000zł a profit bedzie 200%.

⊕ Cineczeq ⊕
12-07-2010, 16:35
Ja np. zbieram monety dostaje od znajomych/rodzin ktorzy maja jakies stare monety. Niedawno dostalem 2 zlote monety warte po 400 zl each :P

@edit
Skombinuj monete z np. 1920~i za ok 10 lat wez je wystaw na allegro. Co roku coraz drozsze monety sie staja.

Akurat siedzę w numizmatyce, nie polega ona na tym, aby znaleźć jak najstarszą monetę, ale mieć wyjątkową, limitowaną, albo całą kolekcję.
Trochę za późno na zbieranie od tego roku, bo kolekcja nie będzie kompletna (czyli na tym nie zarobisz i trudno będzie sprzedać), ale od przyszłego możesz spróbować. Koszt: 200 zł średnio zwykłe, złote nie wiem, chyba 1000~
+ oczywiście abonament trzeba zapłacić.
A w okazjach to trzeba naprawdę długo siedzieć, jak na razie jedyny mój wzrost o ponad 50% na monecie to sokół wędrowny, a tak to 10%, gdyż nie wliczam kosztu abonamentu, no i mam wszystkie nowości pod ręką.
Aby w ogóle poruszać się w tym świecie trzeba przeczytać mnóstwo książek i mieć doświadczenie połączone z czasem.
Swoją drogą, mogę zdjęcie owych 2 złotych monet? Nie chce mi się wierzyć. Pewnie ktoś Cię w chuja zrobił, gdyż za taką cenę spodziewana waga monety to 1/20 uncji. Czyli ta moneta byłaby strasznie mała, a takich ze złota nie wydają. Obawiam się, że wcisneli Ci bubel z mennicy krasowej, czyli najgorszej w Polsce.

Down: Okolicznościowe są zazwyczaj wybijanie w wyżej wymienionej mennicy i mają taką samą wartość, co kapsel od piwa. : P

Ziemniak
12-07-2010, 17:09
@up
Dzięki, że mi przypomniałeś o monetach!

http://www.numizmatyka24.pl/2-zl-2003-wegorz-europejski-zwierzeta-p-88.html
Mam taką monetę! Będę bogaty! Xd
Mam takich 85 monet okolicznościowych w okresie 1999 do 2007 XD
ps. idę liczyć xd

Savater
12-07-2010, 17:12
Akurat siedzę w numizmatyce, nie polega ona na tym, aby znaleźć jak najstarszą monetę, ale mieć wyjątkową, limitowaną, albo całą kolekcję.
Trochę za późno na zbieranie od tego roku, bo kolekcja nie będzie kompletna (czyli na tym nie zarobisz i trudno będzie sprzedać), ale od przyszłego możesz spróbować. Koszt: 200 zł średnio zwykłe, złote nie wiem, chyba 1000~
+ oczywiście abonament trzeba zapłacić.
A w okazjach to trzeba naprawdę długo siedzieć, jak na razie jedyny mój wzrost o ponad 50% na monecie to sokół wędrowny, a tak to 10%, gdyż nie wliczam kosztu abonamentu, no i mam wszystkie nowości pod ręką.
Aby w ogóle poruszać się w tym świecie trzeba przeczytać mnóstwo książek i mieć doświadczenie połączone z czasem.
Swoją drogą, mogę zdjęcie owych 2 złotych monet? Nie chce mi się wierzyć. Pewnie ktoś Cię w chuja zrobił, gdyż za taką cenę spodziewana waga monety to 1/20 uncji. Czyli ta moneta byłaby strasznie mała, a takich ze złota nie wydają. Obawiam się, że wcisneli Ci bubel z mennicy krasowej, czyli najgorszej w Polsce.
Ta moneta ze zlota jest wielkosci jak 1 groszowka albo i mniejsza.

Mateusz Soprano
17-07-2010, 21:27
Moim zdaniem twoja sonda jest do bani;d

Ludzie są różni i nie koniecznie łączą hobby z pracą.Mój kolega np zbiera puszki,ma ich naprawdę dużo,ma też kołpaki od samochodów i się świetnie na nich zna,a mimo wszystko zamiast pójść na mechanika samochodowego poszedł na hydraulika.Ważne jest aby mieć nie tyle hobby na którym można zarobić lecz żeby pracować robiąc to co się lubi.Gdyż takie twoje hobby np pirotechnika to widzę tylko eksperymentowanie przez kilka miechów i koniec z interesem.A w pracy ważne jest to że jeżeli cię będą wkurzać ludzie to abyś robił swoje(to co kochasz)wtedy po kłótni z kimś możesz wrócić do warsztatu,robić nadgodziny i przy okazji odstresujesz się bo nie dość że robisz to co kochasz,masz się gdzie podziać(masz miejsce gdzie naprawiasz coś) to jeszcze jesteś potrzebny,bo pomagasz osobie która ma problem.

Ale to jak mówię musisz coś kochać,musisz to poczuć spróbować wielu rzeczy.Ja ci powiem tak,być może ktoś mi da za to reputa,na do liczę.

Ja się uczę zawodu,na razie zawód mnie średnio interesuje,czasami mam przebłyski że mimo chodzę ściemniam i się za przeproszeniem Opierd@l@m czasami jak jest jakaś robota,i zakapuje o co w niej biega,to zaraz sam próbuje zrobić a przynajmniej spróbować tego bez zgody i pozwolenia majstra.

Dla Ciebie może też być(tak jak w moim przypadku) ciekawiąca praca wrzucania drewna do piwnicy,albo cięcia grubych gałęzi na kawałeczki.Idiotyzm co nie?
Różne prace ogrodowe są,jeżeli mieszkasz w bloku to nie zaznasz tych prac,a być może to Cię interesuje.Może to nie będzie hobby,ale możesz na tym zarobić,popytasz ludzi z domkami rodzinnymi czy fucha jakaś się znajduje.Potrzebujesz tylko trochę siły.Jak ważysz gdzieś no z 70kilo niecałe to bez problemu dasz rade.I uwierz że zgarniesz tu 20zł za rąbanie drewna,tam 40 za wykopanie terenu pod szopkę czy garaż,30 za wrzucenie węgla do piwnicy.

Jak jeszcze znajdę jakieś przykłady to wypisze Ci je w następnym poście.

Mixiz
20-07-2010, 15:54
Zbieraj jakieś znaczki, albo stare monety ;) Za pare-parenaście lat będą mogły być cenne ;)

Demolka Knight
20-07-2010, 16:37
Moze poszukaj jakis konkursów. Wygrasz pare zl i puchar :d Jest ich duzo w necie...

Styl
20-07-2010, 16:51
Jeżeli ma być "zarobek sezonowy" kup wykrywacz metali i idź na jakąś plażę. Dużo można z tego wyciągnąć jak się ma szczęście :). [militaria.pl] - tam znajdziesz, żeby reklamy nie było... Zimą to lipa, bo pod śniegem nie sięgnie, bo tylko wykrywasz na max. 1m ? czy 2, ale na to juz potrzeba sprzęt baaaardzo drogi, o ile takie są? Myślę, że do 500zł kupisz taki do 70cm, co wykrywa.

Domcio666
20-07-2010, 16:51
idz na jakas budowe sie zapytac czy jest jakas praca dla nieletnich i tyle
albo idz pracuj na czarno ;p

Krzemien hehs
07-08-2010, 23:14
[QUOTE=Taki se pazdzioszek v1.01;704836@Coller
Umiem nieźle matmę, ale dawanie korków to nie hobby, zresztą kto się bedzie uczył w wakacje?!
QUOTE]

ci co maja komisy itp itd

IDZ ZAPISZ SIE NA ULOTKI BEDZIESZ MOGL SOBIE CZYTAC ULOTKI I UCZYC SIE ICH NA PAMIEC I ZAROBISZ SOBIE ODRAZU HAJSU HEHSIK moze wyrwiesz przy tym jakas kobiete : /

Zarexoholik?
09-08-2010, 00:29
Zbieraj złom, zbieraj makulaturę, zbieraj puszki, podkradaj mamie resztę ze sklepu, kupuj ciuchy w lumpeksach i sprzedawaj na allegro.

Flamaster
09-08-2010, 09:35
Zobaczcie np. tego Bear Grylls [czy jakoś tak] ze szkoły przetrwania na Discovery:eek: nie dość, że zwiedza cały świat, wpierdala robaki, sra na dworze i podciera się liśćmi to kasy z tego ma w chuja i jeszcze troche.

Spróbuj iść w kierunku w którym jesteś dobry i wy którym byś sobie poradził :eek::cool:

Azbestowy v.62.0
09-08-2010, 10:22
Jedź w góry i zostań skoczkiem narciarskim.

N-series
11-08-2010, 12:16
zbieraj puszki!:pppppppppppppppp

anonimowyalkoholik
11-08-2010, 12:41
Ja mam lepsze "Hobby na którym można stracić"
- tibia

Krulowiec
11-08-2010, 12:46
Moze teraz to mało wypali ale ...

Moj wujek interesuje się rowerami
Niedaleko niego jest rynek , na ktorym ludzie sprzedaja dosłownie wszystko
Zna się na tym wiec mowi, ze czasami kupuje rame za 200 zł a ona jest warta ok.600 , wiec kupuje ja za 200 zł , remontuje i sprzedaje za te 500 czy 600 zł , wiec troche zarabia. :o