View Full Version : Help!
Jankulowski
28-06-2010, 20:42
A wiec tak :) Chcilem sie wami doradzic jak szybko schudnac?
Mam 175cm wzrostu, 75kg wagi chce spalic jakies 5-10kg. Co proponujecie na to?
To co jem :
Sniadanie : 2 kanapki - (1 bulka) z maselkiem, serkiem zoltym
Obiad :Jakas zupka, ziemniaczki miesko surowka
Kolacja : zalezy niekiedy jakas bulka z tym co na sniadanie
Co polecacie zeby zzucic pare kg? Sa wakacje wiec basen, moge biegac jezdzic na roweze :) Piszcie tu swoje przyklady. Z gory Dzieki
.Xienus.
28-06-2010, 20:47
ćwiczenia...
diety i inne chujostwa są dla dziewczyn...
dawaj z siebie 150% na treningach...
biegi z obciążnikami...
Basen... bicze wodne...
Wywal serek jedz zuupke tylko i na kolacje suchy chleb xd
ćwiczenia...
dawaj z siebie 150% na treningach...
biegi z obciążnikami...
Basen... bicze wodne...
Bzdura.
Na spalanie tłuszczu najlepsze jest bieganie, rowerek areoby.
Tutaj dam Ci taki mały grafik, dzięki temu na pewno schudniesz.
9.00 Bieg 45 min (nie zapomnij przed biegiem o BCAA, lub jak niemasz BCAA to załąduj z 30gram białka przed biegiem 30min.)
10.00 Sniadanie ~70gram wegli + białko
13.00 Obiad wegle ~70gram + białko (bez tłuszczy)
15.00 Siłownia (Bądź ćwiczenia: Rowerek / Areoby)
16.30 samo Białko bym dał zaraz po treningu
18.30 Białko + tłuszcze + warzywa
20.30 Białko + tłuszcze + warzywa
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, GG - 9122188
Dieta i trening i będą efekty. Zresztą co ja się będę rozpisywał..
Tutaj masz link (http://www.sfd.pl/odchudzanie/) do działu.
Najbardziej polecam basen i rower - oba te sporty są w tej porze roku bardzo odpowiednie (chodzi mi tutaj o słońce)
wedlog mnie wszystko z twoim posilkiem jest wpoarzadku, twoja waga to pewnie wada genow, radze silownie ale nie ludz sie ze szybko zobaczysz efekty...
Devil murder v3
29-06-2010, 08:32
Odżywiasz się prawidłowo, jak dla mnie. Pamiętaj o regularnych porach posiłków oraz o niepodjadaniu między nimi! Unikaj chipsów i innych tego rodzajów badziewi.
#Edit
Przypomniało mi się kufffffa!
RÓB A6W koniecznie!
najlepiej silownia, albo zacznij uprawiac jakis sport, najlepiej pilke nozna lub biegi
Lesny Ludek
29-06-2010, 09:14
Ja mam 174cm wzrostu , 72kg waże i narazie nie planuje nic zrzucać lecz ostatnio jakoś sobie tak biegałem i czułem się zmęczony lecz troszke dłużej się pobiega to spadnie coś :D
P.S - Nie wiem czy to na to pomaga ale ja robie sobie 15 pompek rano i wieczorem i 30 brzuszków rano i wieczorem :)
Jedz 5-6 posiłków, aby poprawić metabolizm i się dużo ruszaj. Ale czy masz aż tak dużo do zrzucania? Bo według mnie masz dobrą wagę. Pozdro
Proponuje jesc tylko sniadanie, albo obiad przez miesiac , potem napewno schudniesz.
Nie wypowiadaj się już, bo jak czytam to co napisałeś, to nie wiem czy ***** śmiać się mam czy płakać.
#Do Autora
Tutaj się ludzie gówno znają i to będzie takie pierdolenie o szopenie, zasięgnij porady u ludzi, którzy już coś w tym osiągnęli.
Proponuję stronę: http://forum-kulturystyczne.pl
Teraz są upały, wiec bierzesz piłke i lecisz na boisko :O
Ja nie gram za dużo w piłkę (1 dziennie) mało spaceruje i samo się jakoś spala.
Tobie polecam:
Piłka Nożna
Biegi
Przejażdżki rowerowe
Wypad w góry
Basen
Siłownia
Wypad w góry polecam, dużo można tam spalić.
Devil murder v3
29-06-2010, 11:06
Proponuje jesc tylko sniadanie, albo obiad przez miesiac , potem napewno schudniesz.
Nie pisz takich bzdur, żeby tylko nabić posty, bo to gówno prawda. trzeba jeść, co najmniej 4 posiłki dziennie, ale ze ściśle pokreślonych produktów -.-
Plax, ban dla Kosy.
Merol, ta, odliczaj mu godziny i gramy, to będzie chodzić z zegarkiem i wagą w ręku, żeby sobie te 70 gram pieczywa odważyć. Jak już jesteś taki 'obeznany' w temacie, to powinieneś wiedzieć, że jeśli na ogół jadł dużo, a teraz drastycznie przestanie jeść, bądź ograniczy mocno to, co wcina, to zgrubnie jeszcze bardziej. Bo jego metabolizm dostanie szoku, że zawsze dostawał tyle, a tyle, a teraz dostaje nic, albo część, którą by się mały wróbelek nasilił i organizm będzie wchłaniać w zasadzie wszystko co się da, nie zważając, że niektóre rzeczy przydałyby się jako materiał zapasowy.
A przecież najlepszym sposobem na zrzucenie wagi jest prosta zasada MŻ(Mniej Żreć). Czyli po prostu odżywiaj się zdrowo, jedz spokojnie, powoli(za szybkie jedzenie też nie jest zbyt zdrowe) i nie wpierdalaj wszystkiego jak leci. Zabawa z kaloriami nie jest zbyt ciekawa, odważanie bułki, czy waży tyle i można ją zjeść też mi się nie podoba, Tobie chyba też. Przyda Ci się aktywny wysiłek fizyczny, jak i psychiczny.
Ja bym Ci proponował zrzucenie zbędnych kilogramów i zamienienie je na mięśnie, które na pewno Ci się przydadzą. Proste jest - zrzucasz tłuszczyk, budujesz masę mięśniową. Potrzebny Ci jest aktywny wysiłek fizyczny, jak i psychiczny, bo musisz wierzyć, że Ci się uda. I nie zrażać się, jak po tygodniu ćwiczeń i MŻ patrzysz na wagę, a ty jeszcze więcej ważysz, bądź schudłeś tylko pół kilo. Masa mięśniowa też waży swoje, prawda?
Jazda na rowerze wzmacnia mięśnie czworogłowe uda, przydają się do biegania. A samo bieganie jest fantastyczne, bo wzmacnia wszystko. Od ramion, poprzez płuca, na nogach skończywszy. Pływanie też dobre, bo w wodzie pracują również wszystkie mięśnie. Po prostu spędzaj aktywnie czas, jak masz gdzieś iść, to pobiegnij, zamiast jechać autobusem/samochodem, pojedź rowerem. Zamiast iść na piwo, idź z kolegami pograć w piłkę na boisku
Człowieku Twoja masa jest akurat! Nie chudnij tylko zapisz się gdzieś na siłke i ćwicz!
#Góra
Czy Ty nie rozumiesz, że on nie ma mięśni tylko tłuszcz, a wiadomo tłuszczu nie zamienisz na mięśnie, tłuszcz musisz spalić.
#Crayon
No właśnie, a czy ja mówiłem żeby mało jadł? Dobrze mówiłeś z tym metabolizmem i dlatego przecież ma tyle posiłków. Zauważ, że do tej pory jadł dużo produktów tłuszczowych (chipsy, batony, itd.), bo przez zdrowe produkty nie miałby tyle fatu, mówisz, że teraz ma się niby zdrowo odżywiać, w pewnym sensie to prawda, lepiej zacznie funkcjonować jego organizm, ale te zdrowe odżywianie samo nie spali mu tłuszczu prawda?
Dużo biegaj, ogranicz słodkie rzeczy.
ale te zdrowe odżywianie samo nie spali mu tłuszczu prawda?
Nie spali, fakt, dlatego zalecam wysiłek fizyczny i odradzam mocną redukcję jedzenia, bo skończy się gorzej, niż by chciał. Niech je zdrowiej, arbuza zamiast chipsów, jabłka zamiast jakiś cukierków. Spali zbędne kalorie właśnie poprzez wysiłek, zdrowe odżywanie się i ogólne dbanie o siebie. A taka 'dieta', czy harmonogram, co i kiedy ma jeść raczej mu się nie przyda. Wystarczy, że będzie jadł mało i często rzeczy, na które ma ochotę i nie zapomni o pracy. Przepis jest prosty, wystarczy trochę samozaparcia
Zarexoholik?
29-06-2010, 13:59
Idź pograj w nogę z kolegami... Jakbyś chciał to byś nie radził się nikogo na żadnym forum tylko byś się za siebie wziął. Co to za problem uprawiać sport? :O !
#Crayon
Zależy czy chce spalić tłuszcz i wyrzeźbić ciało, czy zrzucić kg, jeśli to 1 to mu się bardzo przyda ;]. Najbardziej polecam Ci bieg tlenowy rano, wtedy spalają się największe zapasy tłuszczu.
.Xienus.
29-06-2010, 14:59
Bzdura.
Na spalanie tłuszczu najlepsze jest bieganie, rowerek areoby.
piszesz ze bzdura a napisałeś dokładnie to samo -.-
już pisałem...
każdy kto napisał to co ja powinien dostać warna za nabijanie
#Xineus~
biegaj z obciążnikami
To jest totalna bzdura, diety dla dziewczyn? Chyba nawet nie wiesz co piszesz.
A bieg z obciążnikami, na tym bardziej się wysilasz, przez to mięśnie bardziej pracują i szybciej się meczysz, a on potrzebuje długiego biegu tlenowego.
Azbestowy
29-06-2010, 15:57
A bieg z obciążnikami, na tym bardziej się wysilasz, przez to mięśnie bardziej pracują i szybciej się meczysz, a on potrzebuje długiego biegu tlenowego.
Ale przy okazji niszczysz stawy i przeciążasz kręgosłup
Patryk1441
29-06-2010, 16:01
#Xineus~
To jest totalna bzdura, diety dla dziewczyn? Chyba nawet nie wiesz co piszesz.
On nie jest żadnym Rockim żeby zajebać sobie xkg na plecy i biegać.
Masę masz dobrą, tylko zacznij robić to co ci pisali wyżej czyli pograj w piłkę, popływaj i nie wpierdalaj słodyczy to na pewno sobie wyrobisz mięśnie i będzie najs
Jankulowski
29-06-2010, 17:20
Co do poniektorych
"Wedlug mnie masz dobra wage" waga to tam jeden chuj ale wyglad mam ^^ chodzi mi zeby troche tego bylo mniej widac :) na brzuszku
Waga niby prawidłowa wg. wskaźnika BMI, ale... No właśnie, tu pojawia się małe ale. Sam mam około 175cm wzrostu, ważę niecałe 70kg, rodzice mi mówią, że jestes chudy jak patyk, lecz ja to widzę całkiem inaczej... Nie powiem, bo tam trochę w bicku mam (33cm, mi tam wystarcza), klacie, barkach, a uda, to uuu, gdzieś 55cm obwodu, więc najmniej też nie jest. Też byłem wcześniej grubszy, bo w spodnie, w które w 5-6 klasie podstawówki się nie mieściłem teraz zakładam bez problemu, tylko trochę za krótkie haha :D Teraz mam 82cm obwód brzucha, lekki grzejniczek po A6W i gdybym mógł, to jeszcze bym trochę tego zrzucił, bo mi się wydaje za dużo ;D
Schudłem między innymi dlatego, że trochę A6W robiłem, jadłem 2 posiłki dziennie (wstałem o 12, poczekałem na obiad, kolacja, na kompa i spać) :D
Ja np. jem gdzieś po 7-8 kromek chleba, żeby zaspokoić mój brzuszek ;d Teraz jem 3-4 posiłki dziennie i jakoś nie widać, żebym przytył :D
Może wyciągniesz jakieś wnioski z tego co napisałem? xd
Btw. tak jak większość polecam rower, bieganie, basen ^^ Przy okazji kondycha Ci się wyrobi ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.