Zaloguj się

View Full Version : Czy ka?da krytyka ze strony rapera musi zapocz?tkowa? beef?

Τettmeier
01-07-2010, 14:58
Czy każda krytyka ze strony rapera musi zapoczątkować beef lub sprowokować do dissu? Wszystkim doskonale znany warszawski raper Tede powiedział kilka słów o płycie Dezinte Capish (w większości, jeśli nie w całości są one prawdą) co zaowocowało numerem od chłopaków, na który nie trzeba bylo długo czekać.
Dezinte - Kto szuka kłopotów (Tede diss) http://www.youtube.com/watch?v=F2l0QDp-P8o
Jak sądzicie? Czy to kolejny już chwyt marketingowy Jacka pt. 'wydaję płytę to zrobie szum, więcej ludzi zwróci na mnie uwagę i wstąpi do media marktu' a może jednak słowa zdecydowane, które nie miały obrazić powyższych artystów?

Axelo .
01-07-2010, 15:34
Tede tylko wyraził swoją opinię, jeśli rozmawia się z kimś kto nie potrafi przyjąć krytyki na klatę to tak jest.

HAST
01-07-2010, 16:22
Jaka każda?
Piszesz tylko o TDF`ie więc nie mów "każda krytyka".
Większość raperów wypowiada się o płytach konkurencji, ale TDF jakoś szczęścia nie ma, tyle.

Karol Strasburger
01-07-2010, 17:24
marne grajki chcą się wybić na fejmie jacka, tdf nie musi promować swojej plyty poprzez beef bo już dawno zdobył złoto

Zarexoholik?
01-07-2010, 18:48
Chujowy bit - na maxa zjebany. Tede szuka zaczepki... Co jak co, ale dla tego grubego człowieka to może skoczyć się tragicznie.

Μejger
01-07-2010, 20:33
to ma być diss, ten ***** marny falset?
ten Kapisz ma niby 1 bitem zżerać Sir Micha? hahaha
koleś ma problemy ze składnią i poprawną polszczyzną, rymuje na końcówki i przeciąga sylaby, wypada z bitu i pierdoli o niczym.

#edit
TDF powiedział prawde o tym marnym rzemieślniku, którego okładka jest tak marna, że Mikiel narysuje lepszą w paincie.

Google
02-07-2010, 13:32
Gdyby nie Tas Da Fleia to bym nigdy nie usłyszał o tych noname'ach, moim zdaniem chwyt marketingowy - zrobił chłopakom kryptoreklamę.

ajee
02-07-2010, 16:27
Patrząc neutralnie, na ten cały beef.... hmm słyszałem na YT jak pudelek zwyzywał ich..

wg mnie koleś dobrze mu pojechał cisniecie po nim bo lubicie tedego..

smiejecie sie ze podklad slaby mnie sie podoba, koles moze nie nawija jak jakis justin biber ale ***** przynajmniej nie krzyczy do mikrofonu jak pudelek. wyraznie go slychac :)

dla mnie kozak .

Mikiel :c
04-07-2010, 15:50
Chcą się wybić na fejmie Jacka, gdyby Tede odpisał bo zrobił się szum i ktoś by z czasem o nich usłyszal może nawet plyte pzresłuchał.

Coller
08-07-2010, 15:14
Wg mnie dezinte czy jaki chuj ( bo słyszę o nich/niej/nim? 1 raz sry...) chcą/chce się wybić robiąc jakis słaby diss na TDFa.Mam tylko taką nadzieje, że Tedzik nie odpowie na ten diss.Najlepiej to niech lamy odpierdolą się od Tedzia bo nic nie wiedzą o jego podejściu do HH

edit#
http://www.youtube.com/watch?v=F2l0QDp-P8o 1:16min dezinte nie ogarnia 1 kawałka i rapuje, że jest lepszy od Tedzika? żenada...w dodatku sam pierdoli głupoty...+ czepianie się Sir MIcha i Mathea którzy są zajebistymi producentami. WJ

1st R. Boonek
08-07-2010, 15:17
Chcą się wybić na fejmie Jacka, gdyby Tede odpisał bo zrobił się szum i ktoś by z czasem o nich usłyszal może nawet plyte pzresłuchał.

marne grajki chcą się wybić na fejmie jacka, tdf nie musi promować swojej plyty poprzez beef bo już dawno zdobył złoto

PRAWDA !

Chujowy beef jak na moje oko ;d Piepsza bo chca sie wybic i tyle ;)

Habemus Papam
08-07-2010, 15:58
hm.. a ja uważam tak jak ktoś tam up wspomniał, że to kryptoreklama..
Tede wspomniał o nich w radiu, Ci wydali na niego diss i latają w newsach na portalach. : >

ajee
08-07-2010, 18:20
PRAWDA !

Chujowy beef jak na moje oko ;d Piepsza bo chca sie wybic i tyle ;)

Dwa konta które cytowałeś należą do forum fajta aka mikiela, więc mogłeś zacytować jedno ;)

Czy dla was fair jest pocisk na antenie radia jakiegoś młodego składu?.. Chyba nie o to chodzi w hip hopie, żeby blokować młode składy bo to chyba one mają więcej do przekazania niż rapowanie o najkach i sterydach.. :)