View Full Version : Polska - kraj rozwijajacy sie.
Witam. Polska powoli zaczyna sie rozwijac. Piszcie w postach miasto w ktorym mieszkacie i co zostalo tam niedawno wybudowane lub co bedzie wybudowane. Ja mieszkam w suwalkach na podlasiu. Niedawno zostalo wybudowane centrum handlowe Plaza. Zostaje przebudowywana glowna ulica. W najblizszym czasie ma tez powstac sklep Tesco i aqua park. Na moim osiedlu buduja sie 4 duze budynki mieszkalne. Teren oczyszczalni sciekow tez sie przebudowywuje. Mysle ze to wszystko :P
Ziemniak
02-07-2010, 11:18
Warszawa - co ostatnio zrobili ? -> http://www.tvnwarszawa.pl/ :rolleyes:
Kamor Wielki
02-07-2010, 11:20
Krotoszyn - położyli kostkę na 100 metrowym odcinku,natomiast na 30 metrowym odcinku w innej części miasta ukradli ową kostkę brukową.
No to chyba tyle
Wrocław - w ciągu najbliższych 3 lat zostało wybudowanych dużo centrów handlowych m.in. Pasaż Grunwaldzki, Renoma, Arkady. Dużo ulic zostało przebudowanych. Powstał aqua park, który ma dwie ciekawe zjeżdżalnie. ;d
Brzeszcze - elo pro hajt mega hiper duży skate park, i trwają prace nad budową 4 lub 5 supermarketów aka biedronka, tesco, real.
Brzeszcze - elo pro hajt mega hiper duży skate park, i trwają prace nad budową 4 lub 5 supermarketów aka biedronka, tesco, real.
O ***** widzę, że jadą po bandzie.
Bydgoszcz ---> nie wiem xD ostatnio ulice przebudowują, nową linie autobusową dali ; d aa pare dni temu wystartował super hiper market aka biedronka i jakaś galeria się buduje ; d
Lubartów - Budują Kaufland, przygotowują teren pod inwestycje przedsiębiorstw(tj. budują drogi, podprowadzają elektryczność, wodę, gaz itd.) a to wszystko po to aby przyciągnąć inwestorów. Rozbudowują oranżerię w parku. Budują nowe bloki na osiedlu. Wybudowali nie dawno drogę ułatwiającą ciężarówkom wyjazd z miasta : p przebudowali trochę drogi w centrum miasta, kładą nową nawierzchnię na ulicach z masą domków mieszkalnych : p i wybudowano galerię w centrum miasta. No i orlika wybudowali u mnie w szkole ; D
Azbestowy
02-07-2010, 12:22
2 galerie handlowe + ciągłe remonty dróg, które i tak gówno dają bo wszystko się niszczy po paru miesiącach
Habemus Papam
02-07-2010, 12:23
Włocławek - hm.. Przebudowa bulwarów nad Wisłą, przebudowa drogi A-1.. bo była fatalna.. :| Przebudowa deptaku przed Urzędem Miasta. W sumie to jeszcze dużo zmian.
Τettmeier
02-07-2010, 12:35
2 galerie handlowe + ciągłe remonty dróg, które i tak gówno dają bo wszystko się niszczy po paru miesiącach
Zapomniałeś o trzeciej budującej się galerii handlowej -> Mosty ;d
Cały czas rozkopane drogi robią wszędzie kanalizacje ;d Jeszcze sporo dróg nowych na osiedlach porobili, tam gdzie był wcześniej piach... ;x Na razie tyle
xxXTibiomanxxX
02-07-2010, 12:35
Gdańsk - Galeria Bałtycka , Galeria Przymorze . Oczywiście budują stadion na euro 2012 . Hmm no i chyba te tesca i biedronki też budują
Sub Zero 2
02-07-2010, 12:50
ZPY - MegaHiperSuperExtra Market Lidl (postro ent potańcz ;****;** Cze)
Lesny Ludek
02-07-2010, 13:02
Łomża woj. Podlaskie. Wybudowali sklep Lidl , Kaufland , Galeria Stokrotka , Aquapark zostanie otworzony koniec października poczatek listopada 2010r , Kościoły się rozbudowują , naprawiają ulice , nowe bloki co staje ,że jest dużo nowych osób w mieście i się rozwija :)
Wiocha Skopanie woj. Podkarpackie
Zrobili chodniki (:O!!!), a stare odnowili w polski sposób, czyli przewrócili je na 2 stronę xD
Odnawiają boisko do kosza. Zrobili park zabaw dla dzieci (chu****) i robią kort do tenisa na którym nikt nie będzie grał.
W sąsiedniej wsi zrobili orlik, w ciągu 2 tygodni połamali kosze xD Piłki przelatują do takiego debila(gościa, który mieszka obok), który je przebija..
Jedyne co teraz można robić to grać w kosza lub nogę. Ławki w parku rozje**** niema gdzie siąść z kumplami xD
Czyli wybór jest prosty kosz/noga lub komputer xD
Ruda Ślaska
Ostatnio zrobili->kupe z serem i taśmą :D:D:D:D:D
A tak po prawdzie mało co ocieplaja tylko bloki i chcą wybudować sklep XD.
Żadna nowość chociaż miasto pełne energi.
Jasło
Narazie to usuwaja skutki powodzi , ale jeszcze przed wielka woda remontowali drogi , zbudowali galerie.Teraz mysle ze gdy zostana naprawione szkody to tez cos fajnego zmontuja.
_Kuba.Wojewódzki_
02-07-2010, 15:11
Wrocław - w ciągu najbliższych 3 lat zostało wybudowanych dużo centrów handlowych m.in. Pasaż Grunwaldzki, Renoma, Arkady. Dużo ulic zostało przebudowanych. Powstał aqua park, który ma dwie ciekawe zjeżdżalnie. ;d
Jeszcze Magnolia:D
Które zjeżdżalnie masz na myśli?
No i jeszcze obwodnice robią!:D Ostatnio byłem na działce i widzialem, sporo już jest zrobione.
Mateusz Soprano
02-07-2010, 15:13
No można się pochwalić.ciągle budują,teraz ko}czą domki jednorodzinne to widzę że powstaje 2 blok,remont jednej ulicy wychodzącej z miasta,budują chyba u mnie jakiś sklep,zapomniałem już co to będzie,Lidl,Eko czy coś innego.
ja mieszkam w Łodzi . co zrobili? chuja zrobili . stadiony dalej sa rozjebane , a ulice dziurawe . miasto jest brudne .:)
@edit
A zrobili jeden badziewny Port Łódz w ktorym nic nie ma !
Jeszcze Magnolia:D
Które zjeżdżalnie masz na myśli?
No i jeszcze obwodnice robią!:D Ostatnio byłem na działce i widzialem, sporo już jest zrobione.
Napisałem "m.in", więc nie miałem na myśli wszystkich centrów handlowych, no ale masz rację.. Magnolia też.
Jakie zjeżdżalnie? Szczególnie ta żółta no i ta z pontonami nie jest zła ;d Skocznia powoli się nudzi.
#up
No słyszałem, że ponoć właśnie Łódź jest brzydka i brudna.
#up
No słyszałem, że ponoć właśnie Łódź jest brzydka i brudna.
i nie ma w tym zadnego "ponoc"
Jest to miasto gdzie nie ma sie nawet gdzie przejsc. jest strasznie zaniedbane a wladze panstwowe nic z tym nie robia . stadion lks jeszcze sie nie zapadl - narazie :S
Oboniki-zewnetrzny remont blokow, wybudowanie marketow, powstanie hali przy mojej szkole xD, przebudowa drog
Dżablona
02-07-2010, 21:34
Zrobili mały skate park ;d
Białystok - Zmienili'ją cały wygląd Pałacu Branickich (Prace trwają)
Lublin - plaza, 'baseny zalew' [?]
Na mojej wiosce, położyli kostke od kościoła do sklepu i kawałek dalej, a na sasiedniej wsi gdzie popierdalam do szkoły położyli mi chodnik do szkoły 50 m? I poczte przeniesli do nowej siedziby... Unia.
Flamaster
05-07-2010, 23:30
Kępno
Zmodernizowanie hali sportowej jak i boiska do piłki nożnej, przebudowanie całego rynku a tak, że fontana z jakimiś durnymi ptakami (trudno określić co to jest, ni to pies ni to ptak ...) bardziej mi to kury przypomina a nie łabędzie. Jakiś supermarket się buduje coś aka Tesco. No i najważniejsze ;D zewnetrzny remont blokow ;D :D :D
Aha no i zapierdolili z dworca podobno 500 - 600m torów ;D
Białystok- Wybudowane 4 galerie handlowe ( dwie kolejne w planach). Generalna przebudowa dróg w mieście (stan prac ok. 40% wykonanych projektów).
@edit
- Rozpoczeta budowa stadionu Jagielloni Białystok :D
- Budowa opery podlaskiej.
Wrocław-
Remont dworca głównego, stadion na maślicach, ten aqua park w którym jeszcze nie byłem, fontanna obok hali stulecia. Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
Lubartów - Budują Kaufland, przygotowują teren pod inwestycje przedsiębiorstw(tj. budują drogi, podprowadzają elektryczność, wodę, gaz itd.) a to wszystko po to aby przyciągnąć inwestorów. Rozbudowują oranżerię w parku. Budują nowe bloki na osiedlu. Wybudowali nie dawno drogę ułatwiającą ciężarówkom wyjazd z miasta : p przebudowali trochę drogi w centrum miasta, kładą nową nawierzchnię na ulicach z masą domków mieszkalnych : p i wybudowano galerię w centrum miasta. No i orlika wybudowali u mnie w szkole ; D
W Lubartowie niedługo będziecie mieli więcej hipermarketów niż w Lublinie :D
Ale dałeś przykłady :D Plaza już stoi 3-4 lata, a baseny zrobili w tamtym roku :P
@topic
Sam nie wiem ;F Koło mojego technikum mają robić orlika, blisko Lublina, bo w Świdniku będzie lotnisko, a na moim osiedlu powstało kilka bloków nawet ładnych.
Mają przenosić dworzec autobusowy pod PKP, chyba.
Zrobili Aqua Park na jednej z Akademii.
Jest wiele placów, na których trwają budowy, ale co tam będzie to nie wiem :D
Failem jest dobudowa części Filharmonii [?], która stoi już w stanie surowym ponad 5 lat i szpeci widok przy jednej z głównych ulic miasta, ponieważ zabrakło funduszy :rolleyes:
i nie ma w tym zadnego "ponoc"
Jest to miasto gdzie nie ma sie nawet gdzie przejsc. jest strasznie zaniedbane a wladze panstwowe nic z tym nie robia . stadion lks jeszcze sie nie zapadl - narazie :S
Nie ma się gdzie przejść?! Kpisz kolego. W mocnym skrócie, ul.Piotrkowska, Manufaktura, Galeria Łódzka, Port Łódź itd.
@top
Port Łódź
Vernereq
06-07-2010, 10:03
Rok czy dwa lata temu Biedronka, centrum. Remontuja sale gimnastyczna, wybudowali nowa szkole. Ogolnie w Rymanowie gowno jest, ale przejsc sie mozna jakas polna drozka XD
U mnie 500m drogi robią już 2 miesiące ...:confused:
Tak to dobudowali BIEDRONKĘ z czego jestem im bardzo wdzieczny :)))
Bloki, markety, bloki, galerie, aqua parki, centra rozrywki.
Wola - Basen w miarę porządny, 3 supermarkety (Tesco , Biedronka, Lidl)
Rozbudowują obwodnice na polnocy >:
A w moim miescie? postawili nowe zielone smietniki (te male) na kazdym osiedlu <3
Włocławek - hm.. Przebudowa bulwarów nad Wisłą, przebudowa drogi A-1.. bo była fatalna.. :| Przebudowa deptaku przed Urzędem Miasta. W sumie to jeszcze dużo zmian.
Ale słuchaj, dzięki temu, że obwodnica od falbanki i A-1 są rozbudowywane nie da się przejechać przez miasto w mniej niż 1.5 h .;) To jest szok ! A bulwary robią już tyle czasu, że sam wyjebałbym 1.5km dalej i ładniej xd.
Maatinii
09-07-2010, 12:38
U mnie wybudowali Biedronke we wtorek było otwarcie : )
Sz-n
Bronisław Komorowski
09-07-2010, 13:28
U mnie wybudowali Biedronke we wtorek było otwarcie : )
Sz-n
do tego:
jest w budowie przystań centrum handlowe Kaskada budowa stadionu park przy Krzywoustego basen olimpijski pleciuga wielki szklany blok przy galaxy hala sportowo-widowiskowa obwodnica zachodnia filharmonia
xD Lukki xD
09-07-2010, 13:29
Świebodzin miasto 22 tys mieszkańców - ostatnio powstała druga biedronka i wstało tesco. Coraz bliżej ukończenia jest pomnik Jezusa który będzie wyższy od tego w Rio de Janeiro czyli najwyższy pomnik Jezusa na świecie. Będzie miał tylko mniejszą rozpiętośc ramion od tego w Rio. Szybko powstały 4 bloki mieszkalne i strasznie dużo ludzi zaczyna się budowac domkami praktycznie od każdej części miasta. Dodatkowo w okolicach budowane są autostrady i różne objazdy które nie idą zbyt szybko bo robotnicy mają płacone od godziny a nie od roboty... Przebudowany ma byc przystanek PKP.
Białystok- Wybudowane 4 galerie handlowe ( dwie kolejne w planach). Generalna przebudowa dróg w mieście (stan prac ok. 40% wykonanych projektów).
@edit
- Rozpoczeta budowa stadionu Jagielloni Białystok :D
- Budowa opery podlaskiej.
No własnie ;d +hiper markety, np. Biedronka itp.
` Cinasek
09-07-2010, 16:35
Gdańsk - stawiają Jacuzzi pod każdym blokiem.
Co chwile powstają tu nowe bloki, hipermarkety, sklepy, murawy, szkoły ; )
Marcelllo
09-07-2010, 17:25
Tak jak napisał, to wybudowali :) Wybudowali jeszcze nową część Olimpu (z hipermarketami) budują teraz Felicity (co prawda marnie im to idzie, ale budują), mają wybudować Ikeę, mają rozpocząć budowę miasteczka ruchu drogowego, mają powiększyć sieć trolejbusową, mają powymieniać przystanki (na monitorowane z WC i tablicami elektronicznymi - przynajmniej 46 chyba), mają stworzyć system informacji pasażerskiej (w czasie realnym na mapie w internecie można zobaczyć gdzie jest dany autobus i wyjść w odpowiednim momencie - nawet jeżeli jest opóźniony :P - jest to chyba pierwsze takie w Polsce :P _/). Ostatnio postawili 3 automaty do sprzedaży biletów!!!
Zabierają się za rozbiórkę cukrowni (najlepszej w Polsce :o) i w jej miejscu mają postawić stadion :o
Oczywiście rozbudowa i przebudowa sieci dróg i obwodnic w planach jak w każdym większym mieście...
Mają przenosić dworzec autobusowy pod PKP, chyba.A nie na czechów czasem? ;)
Failem jest dobudowa części Filharmonii [?], która stoi już w stanie surowym ponad 5 lat i szpeci widok przy jednej z głównych ulic miasta, ponieważ zabrakło funduszy
Yyy z tego co wiem to się nazywa "Teatr w Budowie" chyba :D Po prostu budują teatr i budują...
A i bym zapomniał - remontują UMCS Xd
Można jeszcze dodać restrukturyzację komunikacji miejskiej (wykluczanie przewoźników prywatnych/podpisywanie z nimi umów, aby jeździli na biletach a nie zbierali w czapkę _/ Do końca roku nie powinno być zbierających w czapkę :o)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.