Zaloguj się

View Full Version : Orange free ?Opinie

czarna007
02-07-2010, 13:10
Witam
Czy korzystał ktoś z Was z internetu mobilnego Free? jakie sa wasze opinie, na co zwrócić uwagę?

xxxElteserxxx
02-07-2010, 14:03
Witam!!!
Ja korzystałem z mobilnego internetu orange free przez 24 miesiące.
Powiem ze jest to straszne gówno w które nie radze sie pakować ja mieszkam na wsi i mi sie co chwile rozłączal niekiedy wogóle bez powodu niechcialo się połączyc:p a gdy sie dzwoni do orange czemu tak sie dzieje to zawsze mówią to samo :p prosze przeskanowac komputer na obecność wirusa którego i tak niema szczerze odradzam ci ten internet:D

ajee
02-07-2010, 16:37
Nigdy nie mobilny Orange... :) gówno jakich mało. :) ODRADZAM. Polecam Ci radiówkę w OSTATECZNOŚCI (mniejsze zło) mobilny jest chujowy jak mieszkasz daleko od dużych miast.

czarna007
05-07-2010, 14:40
radiówka nie wchodzi w grę.
Net mobilny potrzebny mi jest związku ze służbowymi wyjazdami, których ostatnimi czasy jest coraz więcej.

I muszę szybko coś wybrać.
Wiadomo, że net mobilny to nie to samo co stacjonarny i może być różnie z działaniem, no ale często jest to też kwestia zamulonego ( zawirusowanego) kompa, o którym wspomniałeś.
Sama miałam podobną sytuację i zrobienia skana faktycznie pomogło.

Co do Free, to pomyślałam o nim głównie dlatego, że mam już u nich telefon, a z tego co wyczytałam na stronie www, przy podpisaniu umowy w Orange dostaję się 30zł ekstra na połączenia.
Dość opłacalny bonus w moim przypadku, szczerze mówiąc.

W innych sieciach chyba czegoś takiego nie ma?

`diGiel <3
05-07-2010, 18:26
Hmm weź pod uwagę mobilny internet w Play który na pewno jest lepszy,bynajmniej dla mnie. Wiedz ,że moblilny internet czasami będzie nawalał ale u mnie tak jest raczej tylko gdy jest okropna pogoda tzn. burza.
mam 2mb/s i mogę nawet pomarzyć o grze w tibie i cs 1.6 przy ping 100.

Jeżeli internet jest ci potrzebny do przeglądania stron w czasie wyjazdów to osobiście doradzam ci wziąść coś w play gdyż z orange nigdy nie korzystałem a slyszałem ,że jest gorszy.

czarna007
06-07-2010, 15:36
dziękuje za pomoc.

Ostatecznie biorąc pod uwagę ceny, zasięg i możliwość testowania internetu
skorzystam z oferty Free.
Play mimo że jest atrakcyjny cenowo, jakoś nie do końca przekonuje mnie pod względem zasięgu. Dobrze się sprawdza głównie w dużych miastach, na obrzeżach już trochę gorzej, a ja na to pozwolić sobie nie mogę.

pozdrawiam

`diGiel <3
06-07-2010, 16:50
Jak sobie chcesz ,heh :d
co do zasięgu to nie powiedział bym ,że dobrze działa tylko w dużych miastach ,bo mieszkam w mieście oddalonym o 100 km od Warszawy w który mieszka 30 tyś. mieszkańców i zasięg mam ciągle między 90-98%. Oczywiście na wsi działać dobrze nie będzie ;]