Zaloguj się

View Full Version : [Forum] G??boka refleksja na temat Forum Wielotematycznego

Crayon
02-07-2010, 13:44
Witam.
Wiele już myślałem na ten temat, ale nigdy nie miałem chęci do pisania o tym otwarcie tutaj. Do pracy zainspirowało mnie słoneczko, które mocno grzeje moją łepetynę i Veto, który truje mi do słuchawek na Ventrilo.
Cały czas nie rozumiałem, jak mam rozróżniać, który post nadaje się do działu Życie, a który do OWiONu i vice versa. Przecież w zasadzie połowa tematów, która znajduje się w jednym dziale, mogłaby być bez problemu w drugim i na odwrót. Dział Humor jest tutaj według mnie również w ogóle niepotrzebny, bo można te 'śmieszne' rzeczy bez problemu dać do Hyde Parku, a to też trudno rozróżnić, czy śmieszną rzecz dać do Humoru, czy do Hyde Parku.Bo oba działy się nazywają inaczej, a można tam de facto powrzucać jedno i to samo. Ale o tym w innym temacie. Tak więc nie będę owijać w bawełnę, czarować, magikować, tylko od razu esencja tego tematu, żebyście się zbytnio nie zanudzili ; d

Propozycje dotyczące Forum Wielotematycznego są następujące:

Usunięcie działu Życie i i przeniesienie wszystkich postów do OWiONu
Usunięcie działu Humor i przerzucenie wszystkich postów do Hyde Parku - poddziału OWiONu
Całkowita reanimacja Hyde Parku i zmiana zasad tam panujących - przyjęcie propozycji Mejgera z tego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=62999) tematu.

Myślę że jest to do zrobienia, zbytnio namęczyć się nie trzeba, a umili to na pewno przeglądanie 'dolnych' części Forum, użytkownicy chcący założyć temat w Wielotematycznym nie będą musieć głowić się, czy temat ma być w Życiu, czy w OWiONie. No i zniknie problem wrzucania śmiesznych filmików do działu Humor, gdzie o ile pamiętam posty się liczą, a komentarze brzmią typowo('yueheiuheueheieheue ale beka z synka 10/10 dobre filmiki ma na yt'). Liczę że rozumiecie, o co mi chodzi i pozytywnie przybliżycie się do zmiany Forum Wielotematycznego - na lepsze ;)

Pozdrawiam, Krajon

ViVuSeK
02-07-2010, 13:46
Bardzo mi się to podoba więc jestem za!
Nie zaszkodzi zmienić coś w najniższej cześci forum i jeszcze dlatego aby panował wielki porządek ;].
Mi się podoba bardzo dobra propozycja jestem za jej wprowadzeniem!

Sub Zero 2
02-07-2010, 13:50
Jestem na tak.Hyde Park , a Humor się prawie niczym nie różni.Co do usuniecia działu Życie to mam "mieszane uczucia".Trzeba przyznać , że byłby o wiele większy porządek.

Veto
02-07-2010, 13:51
Może być, z wyjątkiem usuwania działu HUMOR - który musi zostać oddzielony od reszty.

Jak dla mnie, może być - głosuje na tak.

Azbestowy
02-07-2010, 13:58
No kurwha rzeczywiście. Dział życie jest bardzo bardzo i jego bym nie ruszał. Z innymi róbcie jak chcecie

Zarexoholik?
02-07-2010, 14:56
Słoneczko ci grzeje w łepetynkę? Mieszkasz na dworze, czy co? Zasłoń okna i tyle albo idź spać. Co do tematu to totalnie się z tobą nie zgadzam. Jeśli nie wiesz gdzie założyć swój temat na forum wielotematycznym to chyba masz IQ niższe niż 20. Pod nazwą każdego tematu masz wyraźnie napisane do czego służy.

/fp

Crayon
02-07-2010, 15:34
Słoneczko ci grzeje w łepetynkę? Mieszkasz na dworze, czy co? Zasłoń okna i tyle albo idź spać. Co do tematu to totalnie się z tobą nie zgadzam. Jeśli nie wiesz gdzie założyć swój temat na forum wielotematycznym to chyba masz IQ niższe niż 20. Pod nazwą każdego tematu masz wyraźnie napisane do czego służy.
http://i49.tinypic.com/2enlsn5.jpg

Ueheueheueheuhe jaki jesteś śmieszny. Ktoś tutaj faktycznie ma IQ <20 i to na pewno nie jestem ja, bo potrafię czytać temat od witam do pozdrawiam, nie po łebkach. To, że nie wiem gdzie mam założyć temat, nie oznacza, że jestem głupi, czy mam niedobór czegokolwiek w głowie. Chodzi o to, że pisząc temat o, dajmy na to, jedzeniu kotów, mógłbym go założyć w dziale OWiON i było by dobrze, ale mógłbym go machnąć też w dziale Życie, i również nie zrobiłbym nic złego. Właśnie o to cały ten temat, że dwa działy traktują o jednym, tylko inaczej są nazwane i 'co tam ma być' jest inaczej sformułowane. Teraz popatrz swoimi oczkami na oba działy i pomyśl, że tematy z jednego mogą być w drugim i vice versa. Bo to w zasadzie działy o jednym i tym samym. Gdyby z dwóch zrobić jeden, to moderatorzy mieliby miej pracy, a my mniej problemów z wybieraniem odpowiedniego.

Może być, z wyjątkiem usuwania działu HUMOR - który musi zostać oddzielony od reszty.
Przenieść tematy z Humoru do Hyde Parku, zmienić regulamin tego działu, uznać go za wyjątkowy, gdzie można trollować i wtedy będzie troszkę 'luźniej'. No i najlepiej dać wgląd do tego działu tylko zarejestrowanym, co przyciągnie z pewnością użytkowników. Trzeba myśleć twórczo, przyszłościowo ; d

Azbestowy
02-07-2010, 20:05
Przenieść tematy z Humoru do Hyde Parku, zmienić regulamin tego działu, uznać go za wyjątkowy, gdzie można trollować i wtedy będzie troszkę 'luźniej'.
Tutaj już nigdy nie będzie luzu, bo wpadnie taki fioletowiec i po zabawie

Pampalini
02-07-2010, 20:08
Crayon, w sumie jest to dobra propozycja, moim zdaniem dział Życie jest w ogóle nie potrzebny.
1. Liczne nabijanie postów wszystkich użytkowników.
2. Bezsensowne tematy np. czy swędzi Cie noga/ Czy się pocisz.
Usunięcie tego działu dało by wiele pożytku, dział OwNioN byłby bardziej odwiedzany w końcu ten dział to prawie śmietnik i wszyscy piszą o głupotach tak jak w życiu.

więc popieram ten temat.

Brain
02-07-2010, 20:13
#Zarexoholik
spinaj sie dalej moze zylka peknie

#topic
Jestem na tak oprocz dzialu humor. Nie chce mi sie pozniej jakis smisznych filmikow szukac miedzy liczymy do tysiaca a ocen moj avavtar

Marcelllo
02-07-2010, 21:47
Zgadzam się z propozycją, ponieważ na 4um wielotematycznym panuje jeden wielki, za przeproszeniem burdel. Rzeczywiście nie wiadomo gdzie wrzucić temat :)

KaZeK
03-07-2010, 08:55
Zgadzam się z propozycją, ponieważ na 4um wielotematycznym panuje jeden wielki, za przeproszeniem burdel. Rzeczywiście nie wiadomo gdzie wrzucić temat :)

Przydałby się tam marcelllo cleaner c'nie?:D

#top
Zgadzam się tylko co do 'Życie' a humor zostawmy w spokoju, kiedyś został nam odebrany ale go przywrócili i chwała im za to ;d

Dexter Rook Sorcerer
03-07-2010, 09:51
Dobra propozycja Krajonje. Według mnie prawdziwy z Ciebie mistrz !

A tak w stu% serio, to propozycja dobra Krajonje ! Mistrz z Ciebie prawdziwy według mnie !

Assassin Mateusz
03-07-2010, 10:11
Tak jak kazek napisal, zeby humoru nie ruszac, a reszta jest oki.

Qυiet
03-07-2010, 11:43
Propozycja dobra, ale i tak jej nie wprowadzą.

Crayon
04-07-2010, 22:24
Propozycja dobra, ale i tak jej nie wprowadzą.
Czemu nie? Do niektórych propozycji Santano był przychylny i prosił o 60 głosów. Teraz może być podobnie, wystarczy pokazać, że nam zależy na zmianie tego forum na lepsze. A posegregowanie całego tego burdelu w Forum Wielotematycznym na pewno by tym było. Jak nie będziemy próbować, nigdy się nie przekonamy, czy można. A do stracenia nie mamy zupełnie nic ; )

@down
Problem jest w tym, że jest burdel.
W domu masz 3 szafy, do których wkładasz to samo. Po pewnym czasie chcesz wyciągnąć spodnie, sprawdzasz w jednej - nie ma, lecisz do drugiej - też nie ma, dopiero w trzeciej coś znajdujesz.

denekstbest_
05-07-2010, 03:24

Dokładnie!

Propozycja dobra, ale skoro można robić tematy i w tym i w tym, to czy jest problem? Gdzie nie zrobisz - będzie dobrze, więc robisz gdzie chcesz ; d

Ale dobra dobra, tak

Stoner
05-07-2010, 08:16
Jak dla mnie jest w porządku.
Jeśli jakiś temat jest założony w niewłaściwym dziale to administracja przeniesie i tyle.
Jeśli większość forum tego chce to niech ta propozycja ruszy. Mi to nie przeszkadza.

Deads
05-07-2010, 17:39
jak dla mnie wszystko jest okej , temat Humoru można usunać albo przenieś gdzie indziej,jeżeli się da

Crayon
22-12-2010, 22:38
Propozycja sprzed pięciu miesięcy, ale dalej aktualna. Santano powiedział, że mogę odświeżyć, więc rifreszuje. Nic się nie zmieniło, dalej uważam, że propozycja ma potencjał, poprawiłaby pracę forum i na pewno ułatwiłaby decyzję ludzi, czy temat założyć w Rl Zycie, czy w Owionie, czy w Hyde Parku. Mniej problemów, mniej warnów, więcej szczęścia. No i ogarnięcie propozycji Mejgera, która wyluzuje nasze forum mocno

Za mało głosów pozytywnych, żeby cokolwiek ruszyć. Zmieńmy forum na dobre.

Dla przypomnienia, moje propozycje:

Usunięcie działu Życie i i przeniesienie wszystkich postów do OWiONu
Usunięcie działu Humor i przerzucenie wszystkich postów do Hyde Parku - poddziału OWiONu
Całkowita reanimacja Hyde Parku i zmiana zasad tam panujących - przyjęcie propozycji Mejgera z tego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=62999) tematu.

Blue
22-12-2010, 22:55
Skoro została odświeżona.
Jestem na tak.
Hyde Park a Humon to prawie jedno i to samo.
Dział życie jednak mógłby zostać. Nie warto go usuwać.

Ovner
22-12-2010, 22:55
http://img90.imageshack.us/img90/9827/1292017024792.jpg

A tak na serio, to dobry pomysl. Ujednolici troche przegladanie forum.

Crayon
22-12-2010, 22:57
Dział życie jednak mógłby zostać. Nie warto go usuwać.
Dział zostałby usunięty, ale wszystkie tematy zostałyby przeniesione do OWiONu, wyżej pisałem o tym burdelu, że są problemy ze zinterpretowaniem, co pasuje do RL Życie, a co do OWiONu, bo w zasadzie to jedno i to samo

Sherlock
31-12-2010, 10:49
F5

Propozycja wejdzie w życie jeżeli 70 głosów będzie na tak, z tym, że dział Humor zostanie na swoim miejscu.

Soi
31-12-2010, 10:57
Zdecydowanie na tak ułatwi to zakładanie tematów w tym dziale. (narazie 38 głosów)

Stoner
31-12-2010, 10:59
Mi tam ten twój 'bałagan' tak to nazwę zupełnie nie przeszkadza.
Byleby posty szły w górę.
Więc jestem na nie.

Azbestowy v.62.0
31-12-2010, 11:24

Co ty gadasz chłopie

#topic

Może być, ale i tak wielkiej różnicy by nie było oprócz rozwiązania problemu przenoszenia tematów. No bo co niby więcej? Mniej latania po tysiącu i jednym dziale?

Crayon
31-12-2010, 12:14
Może być, ale i tak wielkiej różnicy by nie było oprócz rozwiązania problemu przenoszenia tematów. No bo co niby więcej? Mniej latania po tysiącu i jednym dziale?
No dokładnie. Nie będzie problemu z zastanawianiem się, czy temat pasuje do OWiONu, czy do Życia, wszystko wsadzimy do jednego wora, a jeśli Sherlok przeczytał dokładnie moją propozycję, to zaakceptuje się również stworzenie z Hyde Parku Hyde Parku, gdzie będzie można uprawiać top trendy TROLLING

Santano
01-01-2011, 22:08
Decyzja należy do Was.
Komentarz: Samo wykonanie propozycji nie będzie trudne. Wszystko zależy od Was. Myślę, że 70 głosów na tak, i się tym zajmę. :) Nie zamykam.

Szatan
01-01-2011, 22:37
chciałem zagłosować na tak, ale nie wiem czy zagłosowałem na tak, bo klikłem na nie ale później zmieniłem, ale chyba poszlo na nie, więc mój głos z nie liczy się za tak i tyle.

propozycja fajna, działy umarneły to trzeba się zająć nfz te sprawy

Joogi
15-01-2011, 21:52
Mam mieszane uczucia co do tego, przypadkiem zaznaczylem tak, lecz jestem na nie. Masz racje, ze niektore temazy z 'zycie' mozna zaliczyc tez do OWiON'u, ale niektorych chyba nie. Niech bedzie jak bylo, nie ma zbytniego chaosu wiec LUS.

Mieszko twuj koleszko
15-01-2011, 22:09
Hmm . Mi się to podoba . Waham się co do działu Życie ale może być tak jak tam zaproponowałeś.

Lagga v3
15-01-2011, 22:37
jeśli w Owionie wlaczy sie licznik postow to jestem za XD

Τettmeier
16-01-2011, 12:25
No więc przebudowa trwa, wszystko fajnie, dzięki. ;-)

Jeden z ostatnich screenów działu 'Życie' - kiedyś powspominamy. xd
http://iv.pl/images/05934367687572913083.jpg (http://iv.pl/)

Kiedy ChatBox obiecany?

Sherlock
16-01-2011, 12:30
#up
Nie wiem kiedy chatbox, na razie skończyłem 'przebudowę' działu życie. : )