Zaloguj się

View Full Version : Aifam- Jaraj si?

Ojciec Dyrektor
02-07-2010, 20:35
Jeszcze ciepłe.

http://www.youtube.com/watch?v=bZQsoosibto&playnext_from=TL&videos=8N0ptmwQomU&feature=sub

Dobre.

Historia Aifam rozpoczęła się wraz z powstaniem w 98 roku ekipy Suspekt, tworzonej przez Mrokasa i Wabera. Pierwsze nagrania nie przedstawiały się w super jakości, ale raperzy wspominają je z przysłowiową łezką w oku: "Nagraliśmy to do podkładu "If I ruled the world" Nasa - było pięć różnych kawałków wyłącznie do tego jednego bitu, potem powstała pierwsza demówka już pod nazwą AIFAM". Wkrótce szeregi zespołu zasilili dodatkowi gracze: najpierw Rita, potem zaś Seweryn. W tym składzie nagrali demówkę "Oddalenie", pojawili się w kawałku Slums Attack "Pamiętam, nie zapomnę" i na produkcji Projektu Centralnego. Kiedy pojawiła się opcja nagrania utworu na składankę "Robię Swoje 2", między chłopakami a Ritą doszło do nieporozumienia, w wyniku czego opuściła grupę. Na kolejny nielegal spod znaku Aifam zatytułowany "OKO Styl" trzeba było czekać dwa lata: "Nie można robić płyty, która jest nieprzemyślana" - argumentował Mrokas. Tym razem było to wspólne dzieło Aifam i PC, tyle że Aifam było już bez Seweryna a PC bez Kornika, który siedział w zakładzie karnym. Do współpracy zaprosili liczne grono znajomych, DJ'a Hena, producentów: Nalę i Solonego, Roniego, WSK i wokalistkę Ewelinę. Całość powstawała w, wg niektórych kultowej już, piwnicy Mrokasa, gdzie w spokoju mogli tworzyć i nagrywać. Nie mogło ich potem zabraknąć na koncertach, będących konsekwencją wydanego materiału. Po jakimś czasie drogi Aifam i Łysego się rozeszły.
Obecnie w składzie Aifam są: Mrokas, Waber i Paluch. Kolejnym ich krokiem jest album "Nasza rewolucja", który ukazał się w drugiej połowie grudnia.

Jak by kto nie wiedział.

ajee
02-07-2010, 20:45
Aifam Poznańskie Podziemie! >A I F A M
<M A F I A

Zajebisty rap! :) polecam stara nute jeszcze Skandal Wandal (http://www.youtube.com/watch?v=8F8jdI_jk9A)

Lubię posłuchać Aifam, mają dobre nuty. Elektroniczne podkłady podobają mi się w ich stylu.. PTKWO SKURWYSYNY!

Mam oryginalną płytę z podpisami palucha, wabera, mrokasa :) kupiłem z ich własnych rąk...

Karol Strasburger
02-07-2010, 20:45
Nie ma czym się jarać, Paluch marny śpiewak.

Krzyszt'of Ibisz
04-07-2010, 09:29
SPoko muza. Aifam od zawsze dobry tim, jaram sie jak najbardzeij

Mikiel :c
04-07-2010, 15:43
Strasznie słabe, nie jaram się. Paluch marny grajek

^down
debilu, ciągle byłem tylko pod innym nickiem, nawet komenta tu dalem z 1 z moich kont pajacu

Berli
04-07-2010, 19:25
Track elegancki, ale żeby się jarać jak zapałka to się nie jaram, ale się jaram.

Zarexoholik?
06-07-2010, 02:48
#Topic

Totalna beznadzieja. Nie ten głos, nie ten flow, nie ten rodzaj muzyki. Chciałem coś z rapu dostałem coś z hiphopolo.

#Ojciec Dyrektor

Nareszcie cie błaźnie zbanowali - cudownie. Ciekawe jakie teraz założysz sobie konto? Matka Teresa? św. Piotr?

ajee
06-07-2010, 16:21
#Topic

Chciałem coś z rapu dostałem coś z hiphopolo.

Nie oceniaj po jednym tracku że hiphopolo bo to leży na innej półce niż hip-hopolo. Masz tu przykład KLYK (http://www.youtube.com/watch?v=P_upJfKR534) Słuchałes kiedyś płyty Aifamów albo solówki Palucha ?:)