View Full Version : Dobry balans profesji.
Z tego tytułu że paladyn i knight są niby najlepszymi profesjami w czym można zgodzić się tylko w 50 % bo na h lvlu najlepiej mieć ms/ ed piszę tą oto propozycje.
Proponuje poniższe rozwiązania
1. Paladyn: puki co zostawić jak jest.
2. Knight: puki co zostawić jak jest.
3. Druid i Sorcerer >> dodać im jeszcze 1hp zamiast 1 pkt many na lvl (2000lvl miałby tylko o 2000życia więcej) oraz zwiększyć im siłe czarów leczących o jakieś 5% a czary atakujące zabierające 1400, 1500 many niech zabierają max 1000, 1200 many. Profesje te mają jej więcej, ale z jakiej racji czary zabierają im najwięcej. Jest to dość drastyczne posunięcie ale może właśnie coś takiego wpłynęło by na wyrównanie profesji.
Gram Knigtem
Wydaje mi sie, ze to nie pomoze :o. A z ta mana niezle pojechałęs. Dlaczego ma brac 1000-1200 many skoro ten czar w porównaniu do e maxa ek'a jest potezny o na 2 k lvl roznica jest rowna 6~~7k ?
Proponuje zostawic jak jest. Bo ogarniety ed/ms potrafi zabic ek/rp :rolleyes:
Lesny Ludek
04-07-2010, 12:31
Jestem na NIE !!! Już kiedyś dodado to ,że ms/ed ma teraz 29 mp a hp 13 a było ,że ms/ed ma 30mp 12hp i zostało już raz zmienione i dlatego. Ms/Ed ma dużo many i dlatego czary zabierają dużo many i dobre hity.
Moim zdaniem pisanie z błędami ortograficznymi, w erze przeglądarek poprawiających tekst, powinno być karane warnem.
Twoja propozycja co do balansu jest do dupy. Szczerze mówiąc to nie trzeba by było nic zmieniać gdyby nie hotkey'e, ale administracja zamiast zajmować się serwerem woli się opierdalać. Nic już nie pomoże temu serwerowi. Poprawienie vity praktycznie nic nie da...
Jestem na nie. Propozycja jest beznajdziejna. Jeśli umiesz grać ms/ed to rozjebiesz każda prof, a rp ? Paladynem nie rozjebiesz knighta taki sam lvl.
Wydaje mi sie, ze to nie pomoze :o. A z ta mana niezle pojechałęs. Dlaczego ma brac 1000-1200 many skoro ten czar w porównaniu do e maxa ek'a jest potezny o na 2 k lvl roznica jest rowna 6~~7k ?
Proponuje zostawic jak jest. Bo ogarniety ed/ms potrafi zabic ek/rp :rolleyes:
A już ci odpowiadam, dlatego bo ms/ ed ma zamiast życia jak inne profesje więcej many a co z tego że mają więcej many jeżeli ich czary zabierają jeszcze raz tyle.
1200 many ma zabierać najsilniejszy czar dla sorka ?:O
Głowa Cię boli ? 2 manaski i czar?:O
MS/ED zostawić w spokoju a dobrać się do knighta i jego hotkeyów.
1200 many ma zabierać najsilniejszy czar dla sorka ?:O
Głowa Cię boli ? 2 manaski i czar?:O
MS/ED zostawić w spokoju a dobrać się do knighta i jego hotkeyów.
p.p i co z tego jak i tak rp ma 30-40% za silnego bolta
ms za malo sie leczy o jakies 1-2.5k
ek - oslabienie uha wiekszy exhausted wchodzi niemal jak vita ; o
ed - moze byc
ms poprawienie vity
rp oslabienie bolt z 30% ; o
gralem kazda profa
ED,MS,RP(nie patrząc na bolta) jest wszystko dobrze. Ek zdecydowanie za silny.... Te uhy którymi się zawsze trafia, siła maxa. Wcześniej Inne profy nadrabiały tym, że przesuwanie EK coś dawało, a teraz? Pff
_Kisi3lek_
04-07-2010, 15:12
Bardzo, dibry pomys jestem za ! !
Jestem na Nie.
Nie pogarszajmy sytuacji APO zaczyna stawac się legendą która utkwi w naszej pamięci ,więc starać sie trzeba aby funkcjonowąło najpoprawniej.
Propozycja sama w sobie nie ma dla mnie plusów więc jestem na Nie.
omg, odpierdolcie sie juz od tych balansow, hotow nie usunal to po co placzecie, watpie zeby cos dodali ...
Marcelllo
04-07-2010, 17:25
Jestem na nie, jest to bardzo zły balans profesji...
EK jest za mocny w porównaniu do wszystkich innych profesji, więc dlaczego polepszać tylko MS, ED a znowu RP zostawić, żeby był najgorszy? ;) Ja napiszę później balans postaci jak będę miał chwilę czasu :)
Myślę że co do elite knight zrobić balans trzeba ogarnąć te uhy... propozycja old Mysticusa
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=73923
Co do Royal Palladyna,Master Sorcerera,Elder Druida to jedyny najlepszy pomysł.
hotow nie usuna bo Mortiis nie przyzna sie do bledu ktory popelnil,
najlepiej RP lekko polepszyc vite, dodac critical do bolta, a MS/ED polepszyc SIO o ok. 5% dodac to 1hp wiecej na lvl albo 2 w zaleznosci czy polepsza Bolta
.vimpex.
05-07-2010, 17:39
Myślę, że to nic nie da, najlepiej byłoby usunąć te je***ne uh'y na hota, manasy mogą zostać, ale uh'y?
Porażka.
Obojętne mi to, bo nie gram już.
to jedyny najlepszy pomysł.
Yyyy ? Jedyny czy najlepszy? wytłumacz Mi to pliiiiiiiiiiiiiiiix
Knight Lukas
05-07-2010, 19:13
@Up on sam nie wie
hp powinno zostać jak jest reszta może być
Było już wiele takich propozycji, powiem coś od siebie, te profesje są znacznie dobre na wyższym poziomie, następnie dużo biją, HP w miarę i nikomu to nie przeszkadza.
Piczka ^^
05-07-2010, 19:31
Odwalcie sie juz od tego balansu profesji niech juz nic nie zmieniaja bo jeszcze bardziej zjebia.....
A co do twojej propozycja to nie przemyslana
Ero Senin
05-07-2010, 19:35
Ostatecznie można by dodać te 1h ale co to zmieni? i tak eka nie upierdolisz xD jestem na Nie ; p
Wywalić hotkeye !
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.