Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Avatar? How?!

Sibess
04-07-2010, 21:21
Wielkość obrazka rozumiem 120x120 ale rozmiar tylko 19,5 kb? O.o To chyba lekka przesada... Jak mam wgrać avatar jeśli nawet 120x120 przy najgorszej jakości w photoshopie waży jakieś 26kb? O.o

btw jak inni wgrali swoje avatary które warzą po 70kb (przykład Santano), jeśli ograniczenie jest do 19,5?

Moja propozycja, dać możliwość avatarów z zewnątrz...
Dla tych co nie rozumieją (są tacy?):
1. Uploadujesz avatar na przykład na www.tinypic.com
2. Wpisujesz adres na forum
3. Forum nie wgrywa go na serwer APO tylko korzysta nadal do wyświetlenia z www.tinypic.com

Do tych co pomyślą, że jestem idiotą i będą się burzyć "idiota nawet avatara nie umie wrzucić buahahahahha!! co za idiota buahahaha, kliknij tu i tam i będziesz miał!"...
Spróbujcie zuploadować avatar (nie powinno być avatatar? nvm) na www.tinypic.com, wpisać w panelu adres tego obrazka i zobaczymy co wam wyjdzie znawcy ]:->!
Tak moi drodzy wyjdzie wam CHU... Ups miałem nie zemścić... dupa (słowo adekwatne do tej sytuacji)!
"Remote file is too large"

Więc co z tym avatarem (zabrzmiało troszkę co z tą polską ^^!)?

Okey
04-07-2010, 21:40
Jeżeli umiesz zrobić avatar, to masz poniżej 19,5kB, bo tylko z nielicznych obrazków nie da się zrobić animacji na to forum.

Musisz nauczyć się radzić sobie z problemami, nie od razu płakać ; d

Monk3y
04-07-2010, 21:42
najlatwiej to z komputera wklepac: /

Sibess
04-07-2010, 21:51
najlatwiej to z komputera wklepac: /
How?! Tell me how!? och och och!!!

Jeżeli umiesz zrobić avatar, to masz poniżej 19,5kB, bo tylko z nielicznych obrazków nie da się zrobić animacji na to forum.

Musisz nauczyć się radzić sobie z problemami, nie od razu płakać ; d

Nie płaczę to raz tylko wyrażam swoją opinię na ten temat...

Ale według mnie powinni dać możliwość dawania avatarów z zewnątrz...
Czemu zapytasz/zapytacie? Pierwszy argument to brak śmietnika na ftp w avatarach... Więcej miejsca na dysku serwerowym. Większa możliwość manewrowania avatarami przez użytkowników...

Tak dałem sobie radę, ale jakość tego nie jest zadowalająca według mnie...