View Full Version : Problemy
Patryk1441
05-07-2010, 20:28
Elo. Jest ciepło i często jeżdżę nad wodę ze znajomymi i chciałbym sobie spokojnie popływać, ale przeszkadzają mi w tym skurcze, które ciągle mam w nogach. No i mam pytanie czy jest jakiś sposób aby im zapobiec?
Spróbuj rozgrzać się przed wejściem do wody, nie mówię tu o procentowych płynach. Po prostu przebiegnij się albo co.
Jest taka maść i tabletki Magnum Skurcz podobno działa. Raz w życiu skurcz miałem to nie używam takich rzeczy.
Karol Strasburger
05-07-2010, 20:42
Spróbuj rozgrzać się przed wejściem do wody, nie mówię tu o procentowych płynach. Po prostu przebiegnij się albo co.
ma racje, skurcze są powodem tego że się nie rozgrzałeś.
pobiegaj, porób jakieś pajacyki, przysiady to nie będziesz miał takich problemów
Patryk1441
05-07-2010, 20:47
Nad wodę mam z 3km to jak idę z buta lub jadę rowerem to jeszcze dodatkowo mam się rozgrzewać? xd
Po przejsciu 3km dalej masz skurcze?
To tak tylko od wody czy np. jak grasz w piłke to też tak masz?
Jeśli cały czas masz skurcze to juz lepiej do lekarza z tym iść.
Skurcze w łydce, czy w mięśniu czworogłowym? Wystarczy zacząć nad nimi pracować i wszelkie problemy ustaną. Na łydki chociażby to (http://www.cwiczenia.com.pl/modules/news/article.php?storyid=417), a na czworogłowy nieśmiertelny rower : D
Jedz więcej żywności bogatych w magnez i potas.
(tak mi poleciła moja kochana Pani doktor, a ja polecam Tobie)
Kamor Wielki
05-07-2010, 21:12
Skurcze w łydce, czy w mięśniu czworogłowym? Wystarczy zacząć nad nimi pracować i wszelkie problemy ustaną. Na łydki chociażby to (http://www.cwiczenia.com.pl/modules/news/article.php?storyid=417), a na czworogłowy nieśmiertelny rower : D
Sugerujesz Wigry 3 :coolface: ?
@top
Ogółem dużo się ruszaj,nawet do wc biegnij !
Martin16
05-07-2010, 21:12
tak jak up spozywaj magnez, najlepiej w tabletkach, pomaga. : )
Lesny Ludek
05-07-2010, 22:01
Ja raz w życiu miałem skurcz w szyi głową nie mogłem po tym wgle ruszać potem jak mi przeszło to kręciłem głową i jakoś do tej pory nic nie mam , więc proponuję np mieć w stopie skurcz to ruszaj stopą a dopiero później wskakuj do wody;p
Hartujesz się czy robisz słoneczny patrol?!
Bo może problem jest w różnicy temperatur między wodą a Twoim ciałem.
Najlepiej przed wejsciem do wody nasmaruj sie nią wejdz powoli zanurkuj, musisz oswoić się z wodą czyli nie odrazu na 'łepka' tylko powoli i bedzie dobrze.
Saphirka
05-07-2010, 23:38
Magnez, magnez i jeszcze raz magnez!!
Zarexoholik?
06-07-2010, 00:43
Ja ci radzę iść do lekarza. Ja miałem tylko 1 x skurcz w ciągu całego mojego życia! :O !
Skurcze sa spowodowane niedoborem magnezu. Kup sobie cos w aptece powinno pomoc ; >
Idź do lekarza i niech Ci przepisze jakieś tabletki jak rozgrzeweczka Ci nie pomaga ; >
Patryk1441
06-07-2010, 12:12
Skurcze mam w łydce, w udzie czasem w stopie normalnie palce mi wygina i nie tylko jak pływam mogę spać i nagle się budzę lub jak sobie siedzę to tez często mnie łapią skurcze.
ZAWSZE jak wchodzę do wody pierwsze co to się lekko chlapie wiec nie w tym problem. Dzieki ogólnie za rady widzę ze dużo piszecie o tym magnezie to pójdę do apteki i kupie.
@lesny
to robię jak już mnie złapie skurcz xdd ale nie pomaga jak mnie złapie to mam poplywane do końca dnia.
Karol Strasburger
06-07-2010, 12:50
Skurcze sa spowodowane niedoborem magnezu. Kup sobie cos w aptece powinno pomoc ; >
niedoborem magnezu i potasu, wlasnie reklama w radiu byla, ze jest ten jakis neo mag skurcz na skurcze.....
Azbestowy
06-07-2010, 14:45
Skoro już powiedzieliście o tym magnezie, to ja dodam, że możesz także trochę przypakować. Zwiększysz wydolność takiego mięśnia i skurcze będą przychodzić później albo i wcale
Skurcze są spowodowane naprężeniem mięśni a dzieje się tak dlatego, że organizm nie ma wody.
Prosta reguła - pij wodę.
Miałem identycznie jak Ty. Budziłem się ze skurczem, gdy pływałem miałem skurcze oraz na 'sucho' siedząc miałem skurcze. Pomogło mi picie wody - Żywiec Zdrój koxi :D
Patryk1441
06-07-2010, 18:51
Okej dzięki za rady myślę, ze temat można zamknąć żeby nie wpadły zaraz kazki itd. nabić sobie na szybkiego posta xd
Bronisław Komorowski
06-07-2010, 19:00
Tak jak mowil Karol, bierz tabletki neomag. Jedna na dzien i do konca zycia bedziesz mial spokoj od skurczy.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.