View Full Version : Co s?dzisz o noki E52!!
Metaxa Grzesiek
06-07-2010, 17:05
Witam.
Mam zamiar kupić sobie Nokie E52 i teraz pytanie do was :)
Jakie zalety ma ten fon i jakie wady :)
Czekam na odpowiedzi thx :)
Zajebista bateria nadrabia te 16mln kolorów wg mnie to jest mało, mimo to, NOKIA. Najlepsze telefony..
Typowo biznesowy telefon. Łatwy dostep do internetu bateriia długo trzyma orazy duzo przydatnych programów :rolleyes: Nie widze wad.
Bronisław Komorowski
06-07-2010, 20:00
Jeden z lepszych telefonow na rynku, oczywiscie nokia to nokia, pozadna firma i trzyma poziom. Jesli sie zastanawiasz nad kupnem to juz nie musisz, bo telefon naprawde genialny.
Odradzam ten model głównie ze względu na fatalny zasięg. W miejscach gdzie inne telefony sprawują się nienagannie z E52 nie da się rozmawiać. Ponadto nie wszystkim przypadnie do gustu delikatna obudowa.
http://www.mgsm.pl/katalog/nokia/e52/opinie/
poczytaj se tu opinie użytkowników tego telefonu
Harvester
06-07-2010, 21:19
Nie miałem okazji bawić sie tym telefonem więc oceniam specyfikację. I wypada ona ciekawie, ale jak na obecne czasy bez rewelacji. Podam ci słabe strony dla których JA nie wybierał bym tego modelu: brak wbudowanej pamięci (jest dokładnie 60MB, ale taka polityka firmy), aparat fotograficzny 3,2mpix który już nie rzuca na kolana, brak wyjścia TV-Out więc na telewizorku/monitorku przez czincze nie pośmigasz. Za to dużym plusem bez wątpienia jest pojemna bateria i jedynie centymetr grubości. Ale ogólnie szału nie ma, a cena moim zdaniem nie przekłada się na funkcjonalność. Napisz czego oczekujesz od telefonu a chetnie doradzę. Tak z miejsca moge napisać, że jak zalerzy ci koniecznie na Nokii, i nie interesuje cię panel dotykowy to gorąco polecam N78/N79. Świetne, i o dziwo, mało popularne w polsce smartfony. Ich cena jest niższa, a posiadają mocniejsze specyfikacje niż E52. Osobiście użytkowałem przez kilka tygodni N79, funkcje biurowe praktycznie te same co w E52, a do tego multum funkcji multimedialnych. Nie miałem zastrzeżeń, no może do zawiech systemu, ale to norma dla Symbiana ver3 i niższego.
E52 miałem jako firmowy telefon, sprawował się dobrze, niestety ma parę wad o których mogę wspomnieć...
- Bateria, wszyscy się wypowiadają, że ma dużą pojemność itp itd... Fakt trzyma 3-4 dni jak się dzwoni 5-10 minut dziennie, 2-3 smsy i 15 minut w jakąś grę, jednak jak używasz telefonu jak ja czyli jakieś 2-4 godziny dziennie rozmowy przez telefon, 20-50 smsów, włączone dzwonki, wibracje, wifi (tak z tego się korzysta...) to telefon może jeden dzień wytrzyma, ja rano odłączałem go od ładowarki a około 20 jak kończyłem pracę znów go podłączałem...
- System, stabilnością on nie grzeszy, ciągłe zwiechy to norma ; ) Jedna najważniejsza rzecz, której Nokia nie poprawiła po E50 to zawieszka przy wysyłaniu SMS, można to oczywiście zniwelować dogrywając patcha zrobionego przez jakiś użytkowników, ale jest to bardzo wkurzające na początku...
- Obudowa, tydzień a telefon wygląda jak po miesiącu na budowie... Strasznie się rysuje! Przy klawiszach po częstym użytkowaniu (u mnie 2 miesiące) zaczęła się wycierać farba (oczywiście serwis stwierdził, że jest to moja wina ale i tak wymienili mi panel ^^!).
Plusy:
- System operacyjny
- WiFi (jeśli ktoś korzysta, ja teraz nie uznaję telefonu bez WiFi)
- Bateria (przy normalnym użytkowaniu!!!)
- Funkcjonalność
- Obsługa wszystkich formatów biurowych (Office, Pdf)
Ja i tak wolę mojego iPhona 3GS : D!
Metaxa Grzesiek
13-07-2010, 13:13
Kupiłem nokie E52 na razie jest super :D
Inis neta nawet się ładnie przegląda na nim :D
Dziękuje wszystkim za pomoc.
DO ZAMKNIĘCIA!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.