View Full Version : Jak zrobi? dobr? reklame ?
`diGiel <3
06-07-2010, 20:13
joł,elo,cześć.
W Poniedziałek będę miał serwa cs 1.6 ,razem z kumplami zrobiliśmy klepę jak w tamtym roku w wakacje i serwer był full po tygodniu(publik)
Z Racji tego ,że mieszkam w mieście gdzie mieszka 30 tyś. mieszkańców i taki serwer miastowy to duży wypał mamy zamiar zrobić reklame aka ulotka.
Normalna kartka o formacie A4 przedzielona na dwie mniejsze kartki i mam zamiar na komputerze napisać coś co zachęci ludzi do gry na naszym serwerze jeszcze bardziej. Macie jakiś pomysł ? mam zamiar rozwieszać to wszędzie na ,szkołach,drzewach etc. tylko nie mam pomysłu. Bo same ip i nazwa serwera i jedno zdanie nie zachęci każdego ;x
Macie jakieś pomysły?
Doklej (na kartce) jakieś logo csa, zamieść adres forum, żeby ludzie mogli wymieniać opinie na temat tego serwera, może jeszcze gg żeby mogli popytać itp.
Lesny Ludek
06-07-2010, 20:18
Napisz nazwę serwera potem ip i napisz np jest mila atmosfera mili ludzie serdecznie zapraszamy i koniecznie podaj adres forum.
Bronisław Komorowski
06-07-2010, 20:23
jak najwiecej informacji, adresy itd. do tego kilka logo, wszystko w ladnym kolorze i zrobic to jakos tak, ze mozna bylo to wziasc ze soba, bo nie ktorzy moga nie zapamietac adresu itd. albo nie beda mieli gdzie zapisac.
U nas jak byl Lan miescie to ludzie takie cos zrobili moze cos podradniesz z tego projektu na reklame serwa
http://img532.imageshack.us/img532/7431/lan.jpg
`diGiel <3
06-07-2010, 21:22
ten up fajny,wpada w oko.;)
Natomiast jak sobie pomyślę ile to zejdzie kolorowego tuszu to załamka bierze :D
dzięki ,napewno z waszych wypowiedzi wezmę pod uwage pare propozycji
tylko jak mam robić taką zaawansowaną reklamę jak ma kolega up to trzeba się troche bawić w grafice a ja ogarniam lekko painta :D
Sam drukujesz jedną kartke z reszta walisz na ksero drukujesz jakies 100 i rozklejasz : )
Miałem kiedyś jakiś program do robienia takich rzeczy.
Poszukaj na necie, a znajdziesz.
`diGiel <3
06-07-2010, 22:01
nie wiesz jak takowy się nazywa ? :d
@down
nie
Szkarlatny leon.
06-07-2010, 22:30
Twoje miasto na bank ma jakas stronke lub forum tam tez reklamuj..:)
Jankulowski
06-07-2010, 22:50
Hmmm ... Jak masz taka gazete jak np. w krakowie gazeta miasta jest tzw. Metro. To jak ty mas zjakas gazete miastowa (bezplatna) to popros drukowcow zeby ci wrzucili to logo do gazety ;)
Jeśli macie więcej serwerów, opisz je napisz na czym polega gra itd, daj ip, logo, słowo zachęcające itp.
Po za tym, lepiej w sieci reklamuje się ; )
`diGiel <3
07-07-2010, 10:10
Hmmm ... Jak masz taka gazete jak np. w krakowie gazeta miasta jest tzw. Metro. To jak ty mas zjakas gazete miastowa (bezplatna) to popros drukowcow zeby ci wrzucili to logo do gazety ;)
Wezmę to pod uwagę ;D jest cuś takiego
Jeśli macie więcej serwerów, opisz je napisz na czym polega gra itd, daj ip, logo, słowo zachęcające itp.
Po za tym, lepiej w sieci reklamuje się ; )
w sieci jest taka konkurencja ,że może pare osób będziesz miał z tego na początku. Oczywiście w sieci też rozreklamuje.
Pierwsza rzecz jaką musisz zrobic to dobra fotka CS ze google.
Następnie musisz także opisać strone www/wszystko o serwerze....
Musi to być przyciagajace wzrok aby ludzie chcieli zacząć grać ;).
Zarexoholik?
07-07-2010, 12:03
Nie lepiej powiedzieć znajomym? Najlepszą drogą do przekazania informacji jest plotka. Jeden do drugiego i za 3 dni wie całe miasto...
za 80zł / H
umieszcze Twoja reklame na stronie Click (http://www.euroadres.pl/wyszukiwarka_branza-komputery+-+sprz%C4%99t+komputerowy,braznaid-13980,slowko-,u-,nru-,zn-1,w-0,m-,f-,jez-1,brone-1,d-.html)
Azbestowy
07-07-2010, 14:36
Tylko, że jak to będziesz robił tak jak opisałeś w pierwszym poście, to możesz mieć problemy ze strażą miejską.
`diGiel <3
07-07-2010, 15:09
Tylko, że jak to będziesz robił tak jak opisałeś w pierwszym poście, to możesz mieć problemy ze strażą miejską.
AHA ;D
@Topic
dobra dzięki za info ludziska ,jak skończę tą 'reklamę' to pokaże wam efekty
diamondback#
07-07-2010, 17:03
Skoro rok temu miałeś full serwa po tygodniu to po co Ci teraz reklama ,na pewno będzie tak samo :)
# dodaj duże logo cs'a z napisem , pod spodem coś co zachęci gracza + ip serwera ew. numer gg kontaktowy do cb i to tyle.
Ustaw opis na gg i zaspamuj na śledziku na NK xD!
Jak chcesz napisz do mnie zrobię ci jakieś logo i powystawiasz na strony wydrukujesz czy coś, napisz na priv.
`diGiel <3
09-07-2010, 17:51
a czy wiecie może jak zrobić ,żeby ludzi mogli se wyrywać takie małe karteczki ? bo jak np jest ulotka pizzeri to na dole masz z 10 taki papierków które mozna łatwo sobie wziąść i tam jest ulica,numer telefonu itd. ???/
Zapytaj w sklepie papierniczym ;]
#Niżej
Rozklei te vlepki i później Straż Miejska to zobaczy i co ? -.-
Pomyśl...
Bedzie musiał płacić za szkody, albo wszystkie vlepki usuwać.
http://img710.imageshack.us/img710/3756/logojpx.jpg
@edit
http://img23.imageshack.us/img23/1555/logopr.jpg
#Excorus
Gimp Rządzi ;<
Nie wiem czy wiesz ale digiel mnie o to prosił;]
`diGiel <3
10-07-2010, 12:05
dzieki,wielkie ,zajebiste :D
Skurwiel
10-07-2010, 12:55
Zapytaj w sklepie papierniczym ;]
#Niżej
Rozklei te vlepki i później Straż Miejska to zobaczy i co ? -.-
Pomyśl...
Jak jesteś takim pro żeby dać się wiejskim złapać to gz. Najpierw pomyśl a nie od razu po kimś jedziesz...
@down
Zasysaj jude napisałeś
Więc to jest równoważne z daniem się złapać. Na drugi raz się tak nie napinaj bo kupę zrobisz
Jak jesteś takim pro żeby dać się wiejskim złapać to gz. Najpierw pomyśl a nie od razu po kimś jedziesz...
Gdzie napisałem, ze sie daje złapać ?
Napisałem tylko, że jeżeli straż to zobaczy -.-
Kurw@ tłumanie idz na dwór.
gleba o/
#Excorus
Gimp Rządzi ;<
All Eyez On Me
10-07-2010, 17:09
Sprayem IP na ścianach urzędu, banków itp. :D
A nie możesz po prostu na naszej klasie na forach klasowych wpisywać i zapraszać :) ?
Kszemien
10-07-2010, 17:19
Napisz na murze u nas najlepije ipuwe daj portuwe i bedom graci lódzje
Zrobiłeś już coś i jak ludzie na to lecą czy jak ? ;P
`diGiel <3
14-07-2010, 09:49
Tak,polecam taki system reklamy często ludzi wchodzący na serwer mówią ,że mają ip serwera z skate parku,tablicy ogłoszeń itd ;D.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.