` Cinasek
07-07-2010, 16:18
Poradnik dla Druida
Poradnik stworzony przez Cinasek
Nie mam co robić więc napiszę poradnik dla Druida.
1. Założenie Konta
2. Rookgaard
3. Początki na Main Land
4. Expienie i Magic Level.
5. Przedmioty oraz Ekwipunek
6. Questy
7. Kasa
8. Kilka przydatnych wskazówek
1. Założenie Konta
Wchodząc na stronę Armia.toproste.pl klikamy Rejestracja, lub Nowe Konto.
Gdy już to klikniemy wybieramy Account Number, który będzie nam pasować. (Trzeba go zapamiętać aby można było grać)
Nick tutaj wpisujemy imię naszej postaci.
Hasło - Nie musi zawierać conajmniej 6 znaków.
E-mail wpisujemy tutaj e-mail na który nie była zarejestrowana żadna postać. (Na 1 E-mail nie można zarejestrować 2 kont)
Płeć wybieramy płeć którą wolimy. Jeśli wybierzemy Mężczyzne z Premium Account będziemy mieli 7 Outfitów do wyboru, lecz bez Premium Account 4 Outfity. Jeśli wybierzemy Kobiete także jak z mężczyzną będziemy mieli 7 outfitów pacc i 4 facc.
Serwer: Wybieramy 7.6
Na końcu zapoznajemy się z Regulaminem w co wątpie żeby ktoś go czytał ;d Zaznaczamy jako przeczytane i klikamy Stwórz Postać.
2. Rookgaard
Zaczynamy w mieście Rookgaard. Wpierw udajemy się do depo i zbieramy wszystko co uznamy za przydatne. Potem idziemy na Raty. Expimy na nich do 3 lvla. Wychodzimy za mury miasta i idziemy na północny-zachód natkniemy się na wieże ze Snake, Spider, Orc, Larwa, Troll, Swamp Troll. Expimy do 8 lvla na Snake. Potem do 10 Biegamy na górnych piętrach wieży. Ale uważajcie gdy expicie na Snake na dole, ponieważ jeśli wejdźiecie do dziury, która znajduje się na zachód od wieży z poziomem mniejszym niz 10 lvl będziecie mieć kłopot. Wpadłem tam gdy miałem 5 lvl i z 30 minut musiałem wbijać 10 lvl na 2 Ratach. (Nie można wyjśc z lvlem mniejszym niż 10, ponieważ znajduje się tam bramka lvl'owa) Dobrze więc gdy wbijemy 10 lvl na górnych piętrach wieży mamy do wyboru Rotwormy albo Trolle. Trolle znajdują się obok Lucky Rata. A Rotwormy za wierzą Trolli na zachód od miasta. Jeśli mamy eq idziemy na Rotwormy do 15 lvla, a jeżeli nie to siedzimy do 15 lvla na trollach.
Gdy zdobędziemy 15 lvl. Udajemy się do The Orlance (chyba tak jak źle to nievh mnie ktoś poprawi ;d to dam edit) i piszemy: Hi, Tak, Druidem, potem wybieramy miasto w jakim chcemy mieszkać (polecam City). I Rookgaard mamy już z głowy.
3. Początki na Main Land
Gdy znajdujemy się już w City(lub innym wybranym mieście) zabieramy ze skrzyni 3cc jako nagrodę za przejście Rooka. Potem udajemy się do depo. Ogólnie zaczynamy od 0, dlatego biegamy i prosimy o coś na początek. Wystarczy nam jakieś eq + 40-50 cc na manasy i SD.
NPC z SD znajduje się odrazu po wejściu w tp z Temple. Aby używać SD musimy mieć 15 mlvl. Jeśli mamy manasy to już nie problem.
15-20 lvl: Cyclops. (Za murami City)
20-30 lvl: Lucky Rat (znajduje się na POH)
30-150 lvl: Dark Lordy (Na początek COD potem Evul)
150-400 lvl: Dracule (Tylko COD)
400-650 lvl: Monster Skeleton (2 najlepsze respy ANK lub Senja)
650-900 lvl: Kingi Lost Island(Jeśli mamy Wykonany Quest jeżeli nie Kingi COD)
900-1200 lvl: Bally (ANK)
1200-1500 lvl: Kajdany z Queen na COD
1500-1800 lvl: Duży resp Queen znajdujący się pod kajdanami
1800-2k+ lvl: Wardy to już jak narazie ostatni przystanek z expem dla druida.
Magic Level: na 15 wystarczy nam 30 który wytrenimy magią "utevo gran lux" gdy będziemy mieć 1k+ many dobijamy 50 mlvl i mlvl będzie już szedł podczas expienia.
5.Przedmioty oraz Ekwipunek
15 lvl: sprite wand( quest u Santorra), mms, crown legs, Boh, mistic Turban, Blue Robe.
150 lvl: Sprite Wand, Dsl, Blessed Shield, Boh, Mistic Turban, Blue Robe.
500+ lvl: Crystal Wand, Dsl, Eagle Shield, Boh, M turban, Blue Robe.
666 lvl: C wand, Panda, Dsl, Blessed, Klapki, Mistic Turban.
1000lvl: (jak wolimy) Silver Wand, Panda, HOTA, Klapki, Turban, BH lub Silver Wand, Set, Klapki, BH.
1500+ lvl: Silver Wand, Kaptur, Panda, S legs, Klapki, BH. I to już nasze stałe eq
6. Questy
Tak jak idziemy z lvlem tak robimy wyzwania Santorra.
150 lvl: OTS Quest
200 lvl: Softy, Ani II (radzę wziąść MLS przyda się do QQ)
250 lvl: QQ: Queen Quest (ostęp do NPC Sonia)
300-500 lvl: Eagle Shield
550 lvl: Jeśli jesteśmy przy kasie to robimy quest u Santorra na Crystal Wand
666 lvl: Klapki
700 lvl: Panda
500-800 lvl: Cały Sapphire Set
1000 lvl: QoD (SIlver Wand)
1100 lvl: Burning Heart Quest
1500 lvl: Cursed Cowl (Kaptur)
7. Kasa
Wzbogacać się możemy już od 200 lvla. Ponieważ gdy zrobimy Softy możemy je sprzedac nawet za 6sc+ a kupować za 3-4 sc więc zyski jednak będą spore jak na początek.
Eagle Shield (300-500 lvl) Jeżeli wygramy solo room możemy ją zostawić dla siebie lub sprzedać za 6kcc+
550 lvl: Crystal Wand Jeżeli zapłaciliśmy za nią 10kcc i tak możemy zyskać. Sprzedać ją możemy za 7kcc zależy kogo spotkamy. A kupić za nawet 3kcc.
666 lvl: Klapki na nich możemy się sporo wzbogacić ale to już wasza sprawa za ile kupicie za ile sprzedacie.
Do 1000 lvla na spokojnie juz możecie biegać w secie, silver, bh i mieć domek w city.
Na początku często niektórzy mówią że gdy się szybko strzela z SD oznacza to że się jest botem. Nie koniecznie. Gdy otwieramy battle i mamy otwarty pod nim bp z sd klikamy na sd i wymierzamy w potwora. Tak wlasnie można szybko strzelać z sd (tylko w potwory, na ludzi to nie działa).
Solo: Druid w solo z Ek,rp mniejszymi nawet o 30 lvli nie ma szans. Lecz gdy założymy Energy Ring mamy już większe szanse na wygraną. Zakładamy go gdy mamy red hp i przeciwnik i my walimy w siebie spam. Wtedy mamy 70% szanse że padnie.
Nic więcej mi do głowy nie wpada i nie przypominam se ;d
Jeśli coś jest źle pisać to to poprawię.
Mam nadzieję że poradnik się podoba bo zmarnowałem na niego okolo 1 h xd
Jest w 100% mój. Liczę na reputy z waszej strony xd
Poradnik stworzony przez Cinasek
Nie mam co robić więc napiszę poradnik dla Druida.
1. Założenie Konta
2. Rookgaard
3. Początki na Main Land
5. Przedmioty oraz Ekwipunek
6. Questy
7. Kasa
1. Założenie Konta
Wchodząc na stronę Armia.toproste.pl klikamy Rejestracja, lub Nowe Konto.
Gdy już to klikniemy wybieramy Account Number, który będzie nam pasować. (Trzeba go zapamiętać aby można było grać)
Nick tutaj wpisujemy imię naszej postaci.
Hasło - Nie musi zawierać conajmniej 6 znaków.
E-mail wpisujemy tutaj e-mail na który nie była zarejestrowana żadna postać. (Na 1 E-mail nie można zarejestrować 2 kont)
Płeć wybieramy płeć którą wolimy. Jeśli wybierzemy Mężczyzne z Premium Account będziemy mieli 7 Outfitów do wyboru, lecz bez Premium Account 4 Outfity. Jeśli wybierzemy Kobiete także jak z mężczyzną będziemy mieli 7 outfitów pacc i 4 facc.
Serwer: Wybieramy 7.6
Na końcu zapoznajemy się z Regulaminem w co wątpie żeby ktoś go czytał ;d Zaznaczamy jako przeczytane i klikamy Stwórz Postać.
2. Rookgaard
Zaczynamy w mieście Rookgaard. Wpierw udajemy się do depo i zbieramy wszystko co uznamy za przydatne. Potem idziemy na Raty. Expimy na nich do 3 lvla. Wychodzimy za mury miasta i idziemy na północny-zachód natkniemy się na wieże ze Snake, Spider, Orc, Larwa, Troll, Swamp Troll. Expimy do 8 lvla na Snake. Potem do 10 Biegamy na górnych piętrach wieży. Ale uważajcie gdy expicie na Snake na dole, ponieważ jeśli wejdźiecie do dziury, która znajduje się na zachód od wieży z poziomem mniejszym niz 10 lvl będziecie mieć kłopot. Wpadłem tam gdy miałem 5 lvl i z 30 minut musiałem wbijać 10 lvl na 2 Ratach. (Nie można wyjśc z lvlem mniejszym niż 10, ponieważ znajduje się tam bramka lvl'owa) Dobrze więc gdy wbijemy 10 lvl na górnych piętrach wieży mamy do wyboru Rotwormy albo Trolle. Trolle znajdują się obok Lucky Rata. A Rotwormy za wierzą Trolli na zachód od miasta. Jeśli mamy eq idziemy na Rotwormy do 15 lvla, a jeżeli nie to siedzimy do 15 lvla na trollach.
Gdy zdobędziemy 15 lvl. Udajemy się do The Orlance (chyba tak jak źle to nievh mnie ktoś poprawi ;d to dam edit) i piszemy: Hi, Tak, Druidem, potem wybieramy miasto w jakim chcemy mieszkać (polecam City). I Rookgaard mamy już z głowy.
3. Początki na Main Land
Gdy znajdujemy się już w City(lub innym wybranym mieście) zabieramy ze skrzyni 3cc jako nagrodę za przejście Rooka. Potem udajemy się do depo. Ogólnie zaczynamy od 0, dlatego biegamy i prosimy o coś na początek. Wystarczy nam jakieś eq + 40-50 cc na manasy i SD.
NPC z SD znajduje się odrazu po wejściu w tp z Temple. Aby używać SD musimy mieć 15 mlvl. Jeśli mamy manasy to już nie problem.
15-20 lvl: Cyclops. (Za murami City)
20-30 lvl: Lucky Rat (znajduje się na POH)
30-150 lvl: Dark Lordy (Na początek COD potem Evul)
150-400 lvl: Dracule (Tylko COD)
400-650 lvl: Monster Skeleton (2 najlepsze respy ANK lub Senja)
650-900 lvl: Kingi Lost Island(Jeśli mamy Wykonany Quest jeżeli nie Kingi COD)
900-1200 lvl: Bally (ANK)
1200-1500 lvl: Kajdany z Queen na COD
1500-1800 lvl: Duży resp Queen znajdujący się pod kajdanami
1800-2k+ lvl: Wardy to już jak narazie ostatni przystanek z expem dla druida.
Magic Level: na 15 wystarczy nam 30 który wytrenimy magią "utevo gran lux" gdy będziemy mieć 1k+ many dobijamy 50 mlvl i mlvl będzie już szedł podczas expienia.
5.Przedmioty oraz Ekwipunek
15 lvl: sprite wand( quest u Santorra), mms, crown legs, Boh, mistic Turban, Blue Robe.
150 lvl: Sprite Wand, Dsl, Blessed Shield, Boh, Mistic Turban, Blue Robe.
500+ lvl: Crystal Wand, Dsl, Eagle Shield, Boh, M turban, Blue Robe.
666 lvl: C wand, Panda, Dsl, Blessed, Klapki, Mistic Turban.
1000lvl: (jak wolimy) Silver Wand, Panda, HOTA, Klapki, Turban, BH lub Silver Wand, Set, Klapki, BH.
1500+ lvl: Silver Wand, Kaptur, Panda, S legs, Klapki, BH. I to już nasze stałe eq
6. Questy
Tak jak idziemy z lvlem tak robimy wyzwania Santorra.
150 lvl: OTS Quest
200 lvl: Softy, Ani II (radzę wziąść MLS przyda się do QQ)
250 lvl: QQ: Queen Quest (ostęp do NPC Sonia)
300-500 lvl: Eagle Shield
550 lvl: Jeśli jesteśmy przy kasie to robimy quest u Santorra na Crystal Wand
666 lvl: Klapki
700 lvl: Panda
500-800 lvl: Cały Sapphire Set
1000 lvl: QoD (SIlver Wand)
1100 lvl: Burning Heart Quest
1500 lvl: Cursed Cowl (Kaptur)
7. Kasa
Wzbogacać się możemy już od 200 lvla. Ponieważ gdy zrobimy Softy możemy je sprzedac nawet za 6sc+ a kupować za 3-4 sc więc zyski jednak będą spore jak na początek.
Eagle Shield (300-500 lvl) Jeżeli wygramy solo room możemy ją zostawić dla siebie lub sprzedać za 6kcc+
550 lvl: Crystal Wand Jeżeli zapłaciliśmy za nią 10kcc i tak możemy zyskać. Sprzedać ją możemy za 7kcc zależy kogo spotkamy. A kupić za nawet 3kcc.
666 lvl: Klapki na nich możemy się sporo wzbogacić ale to już wasza sprawa za ile kupicie za ile sprzedacie.
Do 1000 lvla na spokojnie juz możecie biegać w secie, silver, bh i mieć domek w city.
Na początku często niektórzy mówią że gdy się szybko strzela z SD oznacza to że się jest botem. Nie koniecznie. Gdy otwieramy battle i mamy otwarty pod nim bp z sd klikamy na sd i wymierzamy w potwora. Tak wlasnie można szybko strzelać z sd (tylko w potwory, na ludzi to nie działa).
Solo: Druid w solo z Ek,rp mniejszymi nawet o 30 lvli nie ma szans. Lecz gdy założymy Energy Ring mamy już większe szanse na wygraną. Zakładamy go gdy mamy red hp i przeciwnik i my walimy w siebie spam. Wtedy mamy 70% szanse że padnie.
Nic więcej mi do głowy nie wpada i nie przypominam se ;d
Jeśli coś jest źle pisać to to poprawię.
Mam nadzieję że poradnik się podoba bo zmarnowałem na niego okolo 1 h xd
Jest w 100% mój. Liczę na reputy z waszej strony xd