View Full Version : Tede - "Dok?d idziesz Polsko?" - Teledysk.
Teledysk do tego tracku wyszedł już 5 dni temu no ale nikt go tutaj nie zamieścił.
http://www.orangemusic.pl/tpsa/run?n=om_teledyski_tekst&p1=164078&p2=821
Co o tym myślicie?
Moim zdaniem jest bardzo dobry, oddaje przesłanie utworu.
Teotihuacan
10-07-2010, 14:52
Nooo, dzisiaj uzmysłowiłem sobie że będziemy mieli drugiego Magika.;]
Tede zacpa sie, skoczy z okna, i nagle z zerowego rapera będzie wielki!.
Teledysk, jak dla mnie miernota cpuna..
Zarexoholik?
10-07-2010, 15:32
Co ten gruby odpierdala. Aż śmiać mi się chciało! xDDDD
Totalne dno!
Orson_Pall
10-07-2010, 15:53
mniej niz zerooooooo! total dno ;c
@WSZYSCY UP
RPS! RPS! RPS!
Teledysk was przerósł wiec go nie potraficie zrozumiec :) no ale jak sie gra w tibie to czego sie mozna po was spodziewac??
@Topic
Teledysk bardzo dobry jak i kawalek.
Nooo, dzisiaj uzmysłowiłem sobie że będziemy mieli drugiego Magika.;]
Yo, tu się nie zgadzam nie porównuj mega słabego cwela do Magika :)
Co do tematu to on powinien sobie tam strzelić ficzuring z Doniem co :)
..Czarna Sobota - Dokąd idziesz polsko..
SŁABE GÓWNO.
Τettmeier
10-07-2010, 17:08
Yo, tu się nie zgadzam nie porównuj mega słabego cwela do Magika :)
Co do tematu to on powinien sobie tam strzelić ficzuring z Doniem co :)
..Czarna Sobota - Dokąd idziesz polsko..
SŁABE GÓWNO.
hahaha, a Doniu nagrywał z twoim księciem! XD i to jego dobry kumpel, więc na ch*j piszesz takie rzeczy ? ;-D
@top
Kawałek dobry, teledysk w porządku.. Na Fuck Tede są lepsze. xD
Świetny kawałek. Sama prawda a to jest chyba najważniejsze. Propsy Tede za całą płytę - kawał dobrej roboty.
All Eyez On Me
10-07-2010, 18:29
i to jego dobry kumpel, więc na ch*j piszesz takie rzeczy ? ;-D
Hmm o ile się nie mylę kawałek randori był ok, tak samo jak I moje miasto złą sławą owiane, 2001 rok więc nie dziw się bo pewnie sam słuchałeś tych kawałków i Ci się podobały :)
Peja i Doniu nie są kumplami w wywiadach można usłyszeć że doniu w 2001 nie jest tym doniem który jest teraz :) sam peja to mowi :)
@DOWN
Łap mikiel
Wywiad Dla H-h.pl (http://www.hip-hop.pl/teksty/projector.php?id=1118326322)
dałem dwa bity na płytę SLU, jeszcze według starych układów, bo teraz stosunki między nami nie są najlepsze
Tutaj masz to co mówił doniu, nie chce mi się szukać w wywiadach peji bo to był filmik, ale zacytuje mniej więcej słowa, "Doniu jakiego usłyszeliście na płycie na legalu nie jest tym doniem który jest teraz" coś takiego.
Trikol <3
10-07-2010, 19:41
Grubas nie powinien sie brac za takie rzeczy...
Jeśli chodzi o sam tekst to zajebisty. Cała prawda : 'Jaki ten naród jest wielki, wszyscy na chwilę są jedni'.
Co do 'rapowania' Tede`go to nie chce mi się komentować, zero emocji w głosie i chęci przekazania tego co mial przekazać ten tekst, a teledysk sam w sobie bez głosu dobry.
Zarexoholik?
11-07-2010, 02:35
@WSZYSCY UP
RPS! RPS! RPS!
Teledysk was przerósł wiec go nie potraficie zrozumiec :) no ale jak sie gra w tibie to czego sie mozna po was spodziewac??
@Topic
A co ty niby antytibijczyku robisz na forum OTS'a? Sorry, ale ośmieszyłeś się bardziej niż Elton John i jego żon.
#Topic
Wypowiadałem się już, że klip i nuta chujowe na maxa. Tede odpierdolił ładną szopkę. : )
Skurwiel
11-07-2010, 07:55
Elton John i jego żon.
Nie ma to jak niewpasowany tekst piosenki co nie?
@top
Słabe, jak zawsze.
@dałn
Oczywiście skrytykuje, księcia nie trawie bardziej od Tedego
Powiem tak...Przesłucham track'a i co Wam się w nim nie podoba? o.O' Tekst zajebisty, widać, że TDF potrafi jeszcze napisać coś ambitnego, prawdziwego. Teledysk jako teledysk także nie jest zły, zrobiony na dosyć wysokim poziomie. Co do jego rapowania, owszem - zero ekspresji. Jednak nie można przekreślić całego tracku dlatego, że nie oddał więcej emocji.
@Większość UP
Jestem kurewsko pewien, że gdyby taki sam kawałek nagrał Wasz 'książę' to każdy by to propsował, o jakie to nie jest zajebiste. Ogar please i oczywiście skrytykujcie ; D
Teledysk porażka.
Tekst dno.
Tyle do powiedzenia na ten temat.
Nie jestem polakiem łza mi po policzku nie cieknie ;<<<<<<<<
Kawałek nawet nawet ale teledysk to totalne dno...
// Bad Boy większego napinacza i niedojeba jak ty w życiu nie widziałem.
Bronisław Komorowski
11-07-2010, 12:46
Łap mikiel
coś ci się nie udało Szerloku.
^top
Pewnie wy myślicie że tekst jest o katastrofie w Smoleńsku a raczej jestem pewny że tak myślicie porównując do kawałka Donia. W tym kawałku flow jest monotonne, ale przecież to jest taki track w którym te flow się sprawuje.
Teledysk wiadomo chujowy, bo nie stoi banda dresów w kominiarach i nie machają rękami, boże. Może teledysk nie jest mistrzowski, ale na pewno lepsze od tego co ostatnio wydał ziom waszego Boga czyli Kobra.
A co ty niby antytibijczyku robisz na forum OTS'a? Sorry, ale ośmieszyłeś się bardziej niż Elton John i jego żon.
#Topic
Wypowiadałem się już, że klip i nuta chujowe na maxa. Tede odpierdolił ładną szopkę. : )
Wiesz co robie?? Wchodze co 2 dni zeby poprawic sobie humor rozkminami tibijczyków :)
@ajee
Wiesz co sie liczy??
Dziecko masz taka biedeumyslowa ze coraz bardziej mysle ze ktos ci te posty pisze przeciez sam bys nawet zdania nie skleił :)
@Edit
Na tym forum sa wieksze napinki niz na pudelku tylko co rozni pudelka a to forum?? Tamci ludzie wiedza co to zycie a wy znacie tylko pojecie tibia, wielcy raperzy ktorzy graja w tibia...prosze was naprawde jestescie smieszni to forum mozna by bylo dac na demotywatory
Τettmeier
07-08-2010, 10:51
Kolejny klip od Tedego. Tym razem do kawałka 'Kalash'.
http://www.youtube.com/watch?v=qYuA_t76MLo
Dla mnie jak najbardziej dobre, klimat pasuje do tracku. Polecam sprawdzić. ;-)
@Odświeżam bo nie chcę robić o tym kolejnego tematu.. :s
Kapitan Alkohol.
07-08-2010, 12:18
@WSZYSCY UP
RPS! RPS! RPS!
@Topic
Człowieku ty jesteś naprawdę głupi. I nie chodzi mi o to że mieliśmy na pieńku podczas gry na APO, ale pochodzisz ze śląska - miejsca, z którego wywodzi się kolepka polskiego rapu i obecnie sporo dość dobrych składów, raperów, a jesteś wielkim fanem tedego. Kur** ja się z tego chyba zawsze będę śmiał :D
#top
Średniawka. Z Wielkie joł ermaksy trampki, Tede chce się wczuć w rapera który rapuje o Polsce, a nie o ubraniach - niestety średnio mu to wyszło :/
Mixterious
07-08-2010, 12:39
#top
Średniawka. Z Wielkie joł ermaksy trampki, Tede chce się wczuć w rapera który rapuje o Polsce, a nie o ubraniach - niestety średnio mu to wyszło :/
Przynajmniej nie jest hipokrytą jak 90% raperów, nawija o tym co go jara i się tego nie wstydzi, zobacz sobie o czym Rysiu nawija na Styl Życia Gnoja, same imprezki itp.
Mi przychodzi to łatwo, a Tobie nie jest lekko
A ten cały Twój hardcore to jest pierdoletto
Bez zamułek, mam dość tych podpierdółek
Jestem tu Nike'ów królem i odpierdol się od kółek
Jesteś twardziel, jak ma być o prawdzie
Jak rymowałem o ganji to jarałem ganje
Łapiesz? W moim rapie jest to, co jest o mnie
A moje życie jest właśnie takie, dosłownie
Po chuj się wypruwać z siebie z każdym tekstem?
Nie jestem u psychologa na kozetce
Po chuj to wszystko? Kto tu jest Ewą Drzyzgą?
To Twój problem, że miałeś trudne dzieciństwo
Ja to pierdolę, ja nie jestem patolem
Mam ojca, matkę, dobry dom i tymbole
I sorry - nie mam zamiaru się wstydzić
I widzisz? Pierdolę to, że mnie nienawidzisz
zapamiętaj to synek
^top
Co do Kałash, to klip dobry, kawałek miazga lecz i tak słabszy od Glokk'a.
Po Dokąd idziesz polsko, a przed Kałashem był jeszcze klip do 22BC Custom.
Domcio666
07-08-2010, 12:50
fajny kawalek ;p ale nie lubie az tak tedego ale niektore kawalki sa spoko a ten chyba najelpszy
Krulowiec
07-08-2010, 12:54
Podoba Mi się ten kawałek tak jak clip, zaraz Ryszard wleci z wyjebanym dissem i znowu bedzie " wszystko na moj koszt "
Dokąd idziesz Polsko jest zajebiste ale ten klip troche słabszy a co do Kalasha to klip jest zajebisty a sam kalash jak ktoś wyżej napisał jest niezły, ale GLOKK jest l33psiejszy -> ma w sobie TO COŚ...
propsy Tede
Ta piosenka - wielki syf :C
W ogóle mi sie nie podoba ;| Może podkład ujdzie.
Piosenka nie jest zła, teleedysk tez niezły. Ale nie ma szału :cool:
Tekst bardzo dobry, teledysk również. TDF bez emocji, troche zamulił..
Ogólnie bardzo fajnie :D
Tekst dobry,ogolnie track mi sie podoba,klip wg mnie bdb,ale to tylko moja opinia.
Podoba Mi się ten kawałek tak jak clip, zaraz Ryszard wleci z wyjebanym dissem i znowu bedzie " wszystko na moj koszt "
+10 do fejmu za zawarcie w 1 zdaniu osoby Ryszarda oraz Jacka.
Na poważnie za chwile ty wyjebiesz. . . sie pisząc takie bezsensowne posty.
Beef się skończył a ty burczysz pod nosem o kosztach.
!!sQaua!!
09-08-2010, 17:31
Teledysk bardzo dobrze nagrany i przemyślany, widać, że pani w białej sukni przepasanej czerwoną wstęgą postarała się.
Tekst też bardzo dobry, moim zdaniem jest to najlepszy kawałek Tedego.
Nie wiem czemu wszyscy piszecie, że nawijał bez uczuć, mi się wydaje, że właśnie oddał uczucia idealnie.
Teledysk spoczi, kawalek srednio mi sie podoba, jest w miare. Dobrze, Jacek przezucil sie z nawijania o kasie na inne tematy ;D
1st R. Boonek
09-08-2010, 19:20
A mi sie podoba teledysk jak i piosenka ;o A co do Tedego, to przynajmniej nie reprezentuje biedy umyslowej jak Peja...
#down skoro tak bardzo prosisz o odpowiedz ... No to tak...
Uwazam, ze twoj zajebisty raper reprezentuje biede umyslowa poniewaz:
-Majac w chuj kasy glosi, ze 'reprezentuje biede'
-"wiecie co zrobic"
+ Ponadto jest cpunem o czym swiadcza te jego tiki nerwowe czyli drapanie sie po glowie nerwowe ruchy, ciagle zapchany nosek :) etc... :O
Btw. sluchasz go bo rapuje czy dlatego ze jest sierota??:/
#edit 2
I nie zaczynaj tematu o Firmie że ich przekaz to JP albo coś bo skoro jadą na nich to raczej coś policja jednak musiała im zrobić, a ty jedynie konflikt z policją miałeś w GTA.
Tak policja tyle im zrobila, ze jak mieli włam na glowna strone firmy to poszli zajebac z ucha na policje :/
o co Cię prosiłem
Nie musze robic tego o co mnie prosisz... Zrobil to ponosi konsekwencje
Nie jest ćpunem. Ćpunem nazwać możesz kogoś kto siedzi na dworcu z działką hery. Myślisz że twoi ulubieni artyści nigdy nie przechodzili etapu jarania, fukania? Jestem wręcz pewien (nie pytaj skąd wiem) na 100% że Peja nie bierze nic do "noska". Zajarać to nie wiem ale najmniej mnie to obchodzi bo sam pale. Dla mnie to używka nie narkotyk, a zapchany nos ?.. Nie znam powodu, ale mogę się przyczepić do tego dlaczego Onar ma zachrypnięty głos Nie każdy jest tak idealny jak ty i ma nie zapchany nos. A co do drapania po głowie to mogą być to zwykłe tiki na tle nerwowym. Ale raczej głaska się tylko przed kamerą.
No ja widze, ze twoje argumenty to naprawde sa przekonywujace, tylko gdzie jest jakiekolwiek uzasadnienie twoi "tez"?;/ "nie pytaj skad wiem"
Skad wiesz?
I skad wiesz ze sie glaska tylko przed kamerami?;/ mieszkasz z nim ze widzisz?
CZEKAM NA POWAŻNIEJSZE ARGUMENTY OD CIEBIE BO WIDZĘ ŻE JESTEŚ MEGA CH*JOWYM SŁUCHACZEM NIE WYCIĄGAJĄCYM WNIOSKÓW Z MUZYKI POLECAM CI TECHNO ALBO DISCO POLO TAM JEST TYLKO JEDNA NIE TRUDNA ZWROTKA
Sam dajesz argumenty ktorych nie umiesz uzasadnic a do mnie sie czepiasz... Hipokryta?;/
Bo jara mnie rap o czymś, a nie o najkach
A kto spiewa tylko o najkach?
Btw. piszesz jakbym ci matke krzeslem zabil, wole tedego od peji i tego nie zmienisz zadnymi argumentami .. prosta sprawa... peji tez czasem slucham i nigdzie nie napisalem ze nie umie rapowac... wiec skoncz juz te swoje spamowanie OKI
All Eyez On Me
09-08-2010, 19:42
@EDIT 1
A co do Tedego, to przynajmniej nie reprezentuje biedy umyslowej jak Peja...
Łap najmądrzejszy tibijczyku. Posłuchaj (http://www.youtube.com/watch?v=HsEBqSkcr34)
Jestem przekonany że Peja jest bardziej dojrzały niż ten twój tede. Osoby pokrzywdzone przez życie (czyt. Patologia, bieda, śmierć rodziców w wieku takim w którym nie jesteś na to przygotowany napewno doświadcza bardziej niż studia i najebki..) więc nie mów o biedzie umysłowej bo jeżeli on ma biede umysłową to my dwaj jesteśmy sto lat za murzynami :) Teraz gdy wyszedł na prostą po trudnym okresie (xxxx-2009) zmienił się bardzo. Gdy byłem kupić płytę Czarny Wrzesień jak rozmawiał z nami to opowiadał więc nie mów mi że jest biedny umysłowo, głupi. A jak chcesz mi to udowodnić to używaj silnych argumentów i nie wyjeżdżaj mi z JG. Jestem przekonany że przed tym co się tam wydarzyło wszyscy napinacze tutaj słuchali Peji a raz mu się noga potknęła to wszyscy ANTY ANTY.. Gdyby Amerykanie mieli charakter polaków to Eminem został by skazany na śmierć męczeńską!
@EDIT 2
Ok, twoje argumenty wcale mnie nie ruszają, a wręcz odczuwam że słuchasz rapu jednym uchem, a drugim wypuszczasz.. Nie rozumeim jak można słuchać Polskiego rapu i nie wyciągać z niego wniosków. Trzeba mieć za mało lat, nie dojrzeć do przekazu albo szpanować że słucha się rapu. I nie zaczynaj tematu o Firmie że ich przekaz to JP albo coś bo skoro jadą na nich to raczej coś policja jednak musiała im zrobić, a ty jedynie konflikt z policją miałeś w GTA.
Zacytuję
nie jestem hipokrytą dobrze wiem gdzie me korzenie
z biedy Peja się wywodzi, więc reprezentuję biedę!
Z biedy się wywodzę, w biedzie gniłem i przeżyłem
Głosi że reprezentuje? raczej się utożsamia!
Tu mam swe korzenie! Reprezentuję biedę!
Drugi twój argument mnie nie rusza. Napisałem coś, widzisz nawet ze zrozumieniem nie umiesz przeczytać o co Cię prosiłem.
Trzeci argument...
Ponadto jest cpunem o czym swiadcza te jego tiki nerwowe czyli drapanie sie po glowie nerwowe ruchy, ciagle zapchany nosek
Nie jest ćpunem. Ćpunem nazwać możesz kogoś kto siedzi na dworcu z działką hery. Myślisz że twoi ulubieni artyści nigdy nie przechodzili etapu jarania, fukania? Jestem wręcz pewien (nie pytaj skąd wiem) na 100% że Peja nie bierze nic do "noska". Zajarać to nie wiem ale najmniej mnie to obchodzi bo sam pale. Dla mnie to używka nie narkotyk, a zapchany nos ?.. Nie znam powodu, ale mogę się przyczepić do tego dlaczego Onar ma zachrypnięty głos:D Nie każdy jest tak idealny jak ty i ma nie zapchany nos. A co do drapania po głowie to mogą być to zwykłe tiki na tle nerwowym. Ale raczej głaska się tylko przed kamerą. Kolejny zerowy argument:)
CZEKAM NA POWAŻNIEJSZE ARGUMENTY OD CIEBIE BO WIDZĘ ŻE JESTEŚ MEGA CH*JOWYM SŁUCHACZEM NIE WYCIĄGAJĄCYM WNIOSKÓW Z MUZYKI POLECAM CI TECHNO ALBO DISCO POLO TAM JEST TYLKO JEDNA NIE TRUDNA ZWROTKA :)
Btw. sluchasz go bo rapuje czy dlatego ze jest sierota??:/
Dlaczego słucham SLU?
Bo jara mnie rap o czymś, a nie o najkach ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.