Zaloguj się

View Full Version : Restarty Serva

HpX3
10-07-2010, 17:33
Mam propozycje dot restartów
Proponuje aby restarty odbywały się w określonych godzinach np 8:00 12:30 18:00 , 2:00 ponieważ to losowe restartowanie servera jest naprawde wkurzające
Druga propozycja to aby zmniejszyć czas restartu ponieważ czasem trwa nawet 20 minut albo i dłużej , kiedyś serv restartował sie max 5 min.

@all down
A więc mam gdzieś cave botow , widzisz jakiegos to go zabij (ps.ja jeszcze zadnego nie widzialem odkąd zacząłem tu grać) ,pozatym cave botowi nie przeszkadza za bardzo to że restarty są o nie określonych porach ponieważ przeciętny botter chyba zagląda do postaci co jakies 30 min i nie robi mu to różnicy
Co do czekania , ja nie gram na apo po to żeby czekać tylko po to żeby grać ,gram może 2h dziennie z czego przynajmniej 20 min trace na restart serva. Jeśli tak bardzo lubicie czekać to po co wogole gracie, przeciez możecie odpoczywać od tibii dowoli.
A jeśli był by o określonych porach wiedział bym kiedy wbijać tak jak jest na rl tibii.

KaZeK
10-07-2010, 17:37
Restarty serwera są wtedy gdy serwer tego potrzebuje.
Nie trzeba automatycznych ;)
Co do drugiej to Mortiis podczas restartu coś naprawia i zazwyczaj zajmuje mu to dłużej niż oczekiwał bądź restart wykonany przez kogoś innego nie wypalił ;d

Jestem na nie.

~Nastero~
10-07-2010, 17:58
Propozycja 2
Zdecydowanie jestem za drugą propozycją.... Restarty są zbyt długie.

PeToR
10-07-2010, 18:19
A ja nie zgadzam się na pierwszą i drugą propozycje. Już nie bądź takim nałogowcem ;/ Możesz przecież poczekać te 15 - 20 minut

Lesny Ludek
10-07-2010, 18:20
Troszke restarty są długie czasem sie nie zauważa , jestem tylko za 2 propozycją a reszta nie

Zark
10-07-2010, 18:24
Serwerowi tyle zajmuje res ponieważ mapka przez ostatnie lata się baaardzo rozbudowała =]

A co do tych godzin...gdyby każdy znał godzinę restartów pomogłoby to stawiać boty osobom ;]

Adasik
10-07-2010, 18:29
Jestem przeciw, bo pomogłoby to osobom, które chcą postawić bota :)
Ta 2. propozycja mogłaby być :x

Big Joe
10-07-2010, 20:04
Proponuje aby restarty odbywały się w określonych godzinach np 8:00 12:30 18:00 , 2:00 ponieważ to losowe restartowanie servera jest naprawde wkurzające
Druga propozycja to aby zmniejszyć czas restartu ponieważ czasem trwa nawet 20 minut albo i dłużej , kiedyś serv restartował sie max 5 min.

Po 1.
kiedyś były resy po 5min bo server ważył mniej niż teraz, Była mniejsza mapka, mniej skryptów...
Po 2.
wkurwiające bo cave nie masz kiedy stawiać ? PECH :/

#top
Nie zaznaczę niczego ;/

Marcelllo
10-07-2010, 20:08
A gdzie opcja, jestem przeciw obu propozycjom? ;)

1. Restarty są wtedy kiedy są potrzebne. Jakby były o ustalonych godzinach to raz byłoby tak, że serwer muli, że się chodzić nie da a raz, że zero laga. A tak jest tylko to drugie.

2. Długość restartu zależy od potrzeby. Maszynę również trzeba zrestartować, a Ty myślisz, że tylko silnik wyłączyć i włączyć od nowa... Tak się nie da. A po drugie czasem jest podmieniana jakaś część serwera (np. mapa) przez co nieco dłuży się restart...

Domcio666
10-07-2010, 20:14
a gdzie ze jestem za niczym bo jestem za niczym restarty sa losowe bo to sa urkoki apo xDDD a to cie nie bedzie wkurzxa ze juz nadchodzi ta 18 a ty sobie expisz wkrecisz sie w to a tu resbo to by mnie bardziej wkurzalo. wiec jestem za niczyja propozycja

.vimpex.
10-07-2010, 20:19
Jestem na Nie, ułatwi to ustawianie Cave bota, bo na 99% jeszcze ktoś lata na Cave =D
Niech zostanie tak jak jest teraz. ;)
Nie jestem za żadną propozycją, a takiej odpowiedzi nie ma? -.-

Naab
10-07-2010, 20:22
Czemu nie dodałes do sondy " zadna propozycja " , chetnie bym to zaznaczył. Resterty sa specjalnie o różnych godzinach , abys bota nie mogł ustawiac...
A co do drugiej propozycji, to mi to tam wisi bo restarty trwaja tyle czasu ile musza trwac...

denekstbest_
10-07-2010, 20:52

Nie jest możliwe skrócenie restartu, gdyż przy restarcie automatycznie jest robiona kopia zapasowa serwera, żeby nie było płaczu przy crashu. Jak wiadomo, kiedyś mapa serwera była mniejsza, istniało mniej postaci, mniej itemów i innych rzeczy a co za tym idzie kiedyś restarty były szybsze.

Obie propozycje są do bani. W sondzie nie ma opcji "nie zgadzam się z żadną". A taką bym zaznaczył.

xD Lukki xD
10-07-2010, 21:25
No mi też tu brakuje opcji, że nie zgadzam się na żadną propozycję. Jest dobrze tak jak jest i nie trzeba tego zmieniac. Jeśli GM potrzebuje troszkę więcej na dopracowanie czegoś, albo tak jak powiedział KaZeK coś się rypło to trudno i trzeba trochę czekac.

Nexav.
10-07-2010, 21:25
Bez sensu temat.. Jakbys nie mógł poczekac tych paru minut, odpoczac od komputera ;o
Niczego nie zaznacze. [2]

Diduus
11-07-2010, 08:00
Propozycja 2
zdecydowanie..
nawet pisałem skarge w dziale Skargi ale bez odpowiedzi

pixelmax95
11-07-2010, 09:01
Tylko 2 propozycja. Parę miesięcy temu jak puściłem na noc bota to nie wiedziałem kiedy będzie reset. Po 5 minutach poszedłem spać, rano wstaje loguję się na postać a tu patrze wbite tylko z 10% bo był reset po 10 minutach xD. Więc takie restarty są dobre, bo niema cave botów.

Ero Senin
11-07-2010, 09:07
Dlaczego w sondzie nie ma opcji : za żadną?

Pierwsza - dobrze że jest losowo ! cave boty : (

Druga - podczas resa tworzy się chyba kopia zapasowa : / może to trochę trwa

Przeklety
11-07-2010, 10:34
Ja bym był za tym, aby te Zapisy skrócone były do 5-10min.

ViVuSeK
11-07-2010, 21:42
Opcja Żadna tez by się przydała.
Nie jestem za żadną propozycja ,ponieważ dobrze ,że sa losowe restarty m.in Cave Boty,czekanie na wzięcie jakiegos itemu po restarcie.
A druga propozycja to wogóle jej nie zrozumiałem jezeli chodzi ci o to ,że restarty trwają po pół godziny to jest tylko czasami z powodu Crasha,itd.

Freddi
11-07-2010, 22:11
Nie, bo wtedy każdy by wiedział kiedy podejść do kompa i załączyć cave bota.

Przeklety
11-07-2010, 22:19
fajną masz panne w podpisie ;p /

Dzięki.;x. Ale to nie na Temat więc nie nabijaj w postów.

Restary powinny być po 5min, ale tylko wtedy gdy nie trzeba nic dorabiać itp. Np. Dzisiaj był Reset 7min;]