Zaloguj się

View Full Version : Film o Paktofonice.

Wolly
11-07-2010, 14:58
Od czasu premiery książki Maćka Pisuka, która w końcu jest wydanym w formie książki scenariuszem filmowym, regularnie padały pytania o film. Czy i kiedy powstanie film o Paktofonice, niewątpliwie jednym z ważniejszych zespołów hip-hopowych w Polsce? Już wiadomo że na pewno powstanie, trudno dziś mówić o konkretnych terminach, ale właśnie rozpoczynają się castingi do tej produkcji

Cytujemy za organizatorami castingu jednocześnie serdecznie na niego zapraszając wszystkich chętnych, którzy czują się na siłach by wziąć udział w tym interesującym przedsięwzięciu.

“Jesienią bieżącego roku rozpoczną się zdjęcia do filmu fabularnego o Paktofonice pt. “Jestem Bogiem” w reżyserii Leszka Dawida. Realizatorzy filmu poszukują odtwórców postaci: Magika, Fokusa i Rahima.
Chętnych w wieku 19-23 lata, posiadających zdolności aktorskie i muzyczne, zapraszamy na casting, który odbędzie się w Mikołowie w dniu 30 Czerwca W Miejskim Domu Kultury w godzinach 14-18.”

żródło: http://www.maxflorec.pl

Co o tym sądzicie?

Arcano
11-07-2010, 15:02
Bardzo dobra inicjatywa, taki film pozwoli "młodszym słuchaczom" wgłębić się w początki śląskiego jak i polskiego rapu. Na film napewno sie wybiore.

All Eyez On Me
11-07-2010, 15:43
Pójdę zobaczyć, fajnie że powstają filmy o polskich raperach coś jak Get Rich Or Die Tryin' lub Resurrection albo Notorious.

Zarexoholik?
11-07-2010, 18:14
Sądzę, że rola Magika powinna być tylko do wzięcia, bo Fokus i Rahim powinni brać udział w tym filmie. Nie są przecież tacy starzy. : )

Trikol <3
11-07-2010, 18:21
@up.
Musze sie z Toba zgodzic.

Jak zarex pisal Fo i Rah powinni sami grac w tym filmie i rezyser powinien "znalesc magika".

Τettmeier
11-07-2010, 19:45
Sądzę, że rola Magika powinna być tylko do wzięcia, bo Fokus i Rahim powinni brać udział w tym filmie. Nie są przecież tacy starzy. : )

Tak, również podzielam zdanie. Rahim mówił, że ludzie odtwarzający ich rolę też powinni potrafić coś zarapować, bo film o raperach wiadomo że tego wymaga. A jak jacyś pseudo-aktorzy przyjdą to niedość, że zrobią kichę to na dodatek ośmieszą się próbami wykonania czegokolwiek od PFK.

@topic
Osobiście książki nie czytałem, kosztuje z 25 zł ale nie ciągnie mnie żeby kupić, a z chęcią bym się kiedyś przysiadł. Ogólnie interesuje się tym i czytałem tamten news z pierwszego posta. Kibicuję ludziom którzy chcą stworzyć ten film, obejrzę jeśli tylko będę miał możliwość. Tyle

HAST
11-07-2010, 19:58
Myśle że wiedziałem to już 2 tyg. temu.
To odpowiedź na nurtujące Cię pytanie.

ajee
12-07-2010, 00:46

Tak, ale obaj powiedzieli że nie chcieliby grać tego ponieważ nie wiedzą czy umieliby odtworzyć rozpacz po śmierci magika ;) ewentualnie powiedzieli że jeżeli nie będzie godnych następców zagrają siebie samych :)

Takarji
12-07-2010, 11:42
No to fajnie że powstanie taki film, czekam na niego mam nadzieję że fajny jak książka będzie chodź całej nie czytałem.

Poiwo
12-07-2010, 12:18
no nareszcie coś ciekawego .... :) będę oglądał napewno i miło że Polski .. :)

`Artas
12-07-2010, 14:40
Książkę czytałem, o filmie słyszałem już sporo czasu temu.
Czekam aż wyjdzie i mam nadzieję, że nie będzie to jakiś shit tylko konkretny film. ;)

Bad Boy
13-07-2010, 00:43
Ta informacja jest juz z 3 tyg w necie a Wy sie dopiero teraz Tibijczyki obudziliscie...no cóz jak sie gra cale lato i raz sie odwiedzi jakas strone to sie nie dziwie...

@Topic
Zgadzam sie w 100% z Zarexem

ajee
13-07-2010, 02:20
Ta informacja jest juz z 3 tyg w necie a Wy sie dopiero teraz Tibijczyki obudziliscie...no cóz jak sie gra cale lato i raz sie odwiedzi jakas strone to sie nie dziwie...

Odezwał się koleś, który spędził 5 lat przed monitorem przy OTSie bijąc OTS KINGI. Coś Cię boli koleś skoro wracasz na to forum wyzywać od najgorszych, pewnie Ci w grze nie szło ;)

denekstbest
13-07-2010, 02:48
Nie wiedziałem o tym projekcie ;o Film pewnie będzie fajny ; d ale mogli by wziąć raha i fo do filmu, bo tak suchar będzie ;f