PDA

View Full Version : Komputer si? wy??cza..

deeL `
12-07-2010, 13:41
Siemano. Od kilku dni mam taki problem, że po 10-20 min, czasem i nawet przed zalogowaniem do systemu wyłącza mi się komputer.
Patrzyłem wszystkie możliwe opcje jakie wpadły mi do głowy, tj. zasilanie, kabel zasilający, gniazdko, gniazda RAM, kostki RAM, wentylator(myślałem, że temp. procka i płyty jest zbyt wysoka(, ale wszystko na nic. Jak odpale CS'a ale jakąś inną grę(nawet tibie) to mi się wyłącza.

Nie wiecie czym może to być spowodowane ?

Tak btw. Temp procka 43 stopnie, Płyty gł. 43 stopnie.

Kamor Wielki
12-07-2010, 13:59
Zasilacz NONAME,ot co...podaj nazwe

Cronvet
12-07-2010, 14:17
możliwe, że w biosie masz ustawione, że przyjakiejś temperaturze procka Ci sie wylacza komputer... Pogrzeb w biosie troche i se zobacz :). a i wyłącza Ci sie komputer jak tylko grasz w gry? czy nawet jak se chodzisz po necie ;D ?

deeL `
12-07-2010, 15:15
Komputer wyłącza mi się w takim momencie jakby nagle granica "czegoś" została przekroczona. Zobacze w BIOS'ie debugowanie pod wpływem temp. procka może o to chodzi.

@panowie 2 i 3x up
Mówiłem, że to nie zasilacz, bo kabel od komputera nie dość, że zmieniałem to podłączałem bezpośrednio do gniazdka.

@edit
Chociaż jak narazie to komp chodzi 2~ h i się nie wyłączył. W Tibie grałem, CS'a raczej nie próbuje odpalać, bo mi nerwy siądą jak się znów wyłączy.

Laluś
12-07-2010, 15:22
Wiesz co powinieneś zrobić? Napisać na jakimś forum kopmuterowym, gdzie są ludzie, którzy się na tym znają.. Nie to co pseudo fachowcy tutaj.

~Nastero~
12-07-2010, 22:53
Przeinstaluj system,jak to nie pomoże to wiadome że to zasilacz... :) Miałem już tak kiedyś w swoim starym kompie :) PZDR. :D:D

denekstbest
13-07-2010, 05:24
Ale zawiesza, restartuje, czy może dosłownie wyłącza? Jeżeli się zawiesza, bądź restartuje, to wina zasilacza. Zmieniałeś coś w sprzęcie? Kartę czy coś? Jeżeli tak, to możliwe, że masz za słaby zasilacz. Możliwe również, że masz zepsute chłodzenie w którejś części, powinieneś to sprawdzić. Tyle ode mnie ; d

Calii
13-07-2010, 06:31
jejku ludzie.. nie macie pojęcia o czymś.. a spamujecie. kolego odłącz kompa i wyczyść go w środku to bedzie chodził poprostu zabardzo zabrudzony jest i wiatraczek moze ci nie dzialac zwieszać się i wtedy komp sie przegrzewa. jeśli to nie pomoże płyta główna do wymiany

deeL `
13-07-2010, 13:21
@up
:o drastyczne wnioski

Po prostu było tak, że on mi się w nagłym momencie wyłączał/ Pisałem 2 razy panowie, że zmieniałem zasilacz i nic. Przeczyściłem kompa to problem pojawiał się jeszcze jakiś dzień, teraz już wszystko chodzi jak należy. Mam nadzieję, że już nie będzie się wyłączał.

Topic to close.

Kamor Wielki
13-07-2010, 15:28
jak sie bedzie to nadal działo - Zformatuj winde.

Callii czy jak ci tam - wyjdz laiku

Excorus
13-07-2010, 15:35
@ironia
Włącz od nowa ;]

@top
Też tak miałem, ale ja miałem przez to, że w środku cały zakurzony;d

deeL `
14-07-2010, 12:23
Poziomuś, podłączałem kabel zasilający do gniazdka ! Czaisz baze ?
Napisałem, że już wszystko w porządku.

Kamor Wielki
14-07-2010, 12:30
Podaj kur*a marke otworz i zobacz,napisz !!!