ilovehh.
12-07-2010, 14:42
http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/136/l_6cec11e6aee248d184ca8855b79e89ad.jpg
Życie rapera vol.1 Jest pierwszą debiutancką płytą Słubickiego duetu Emrat/Expe, członków znanego podziemnego składu Big Up Crew. Jest to wybuchowa mieszanka dwóch styli, Emrat jest na płycie odpowiedzialny za rap, który w jego wykonaniu potrafi zaskoczyć nie jednego wyrafinowanego słuchacza. Natomiast za muzykę w całości odpowiedzialny jest jego brat - Expe, który już nie raz udowodnił, że w Polsce można zrobić coś nowatorskiego i klasycznego za razem.
Bracia połączyli swoje siły, a efektem ich pracy jest długogrający album, na którym można usłyszeć za równo fankowe jak i hardkorowe brzmienia. Nie można nie wspomniec o tym, że projekt suportują ludzie tacy jak: Abel (Smagalaz), Kedyf, Rzywy, Deni, Gruby Tony (Big Up Crew), Rezpektz, Ania Zasada, DJ Twister, DJ Qmak i DJ Prox. W produkcji bitów Expego wspomógł Halton, Stona oraz Grzegorz Dawidowicz (finalista ogólnopolskiego konkursu gry na fortepianie).
Płytę można zamówić na stronie labelu Stay True, jak i również można go nabycia w Ekskluzywnym Rapshopie Internetowym Undergrande.com.
TRACKLISTA
01. Kurtyna w górę (+DJ Qmak)
02. Adrenalina (+DJ Qmak)
03. Gdzie biegniesz ? feat. Rzywy
04. Dislekcja feat. Chefkoch(Niemcy)
05. Tak żyję feat. Rezpektz (+DJ Prox)
06. Głos prawdy ft. Ania Zasada, Khomator (Czechy)
07. Kilka pytań ft. Ania Zasada
08. 69 krecha seta feat. Big Up Crew (+DJ Twister)
09. Lżejszy o kilka gram
10. Życie rapera (+DJ Qmak)
11. Ucieczka feat. Kedyf (+DJ Qmak)
12. Szept feat. Abel, Beny
13. Spostrzeżenia
14. Sen psychopaty ft. Ania Zasada
15. Marzyciel
16. Powiedz coś ft. Ania Zasada (+DJ Prox)
17. Ty, Chcesz (+DJ Qmak)
18. Reszta mojego życia ft.Ania Zasada
18. Reszta Mojego Życia (feat. Ania Zasada)
Z mojej strony powiem tyle, że płyta godna przesłuchania, dobre rapsy ze strony Emrata znanego z tracku "Kawałek o ściemnianiu panien" Smarkiego, i dobre beaty młodego producenta Expe. Co w rodzinie to nie zginie yo!
Piąteczka!
Życie rapera vol.1 Jest pierwszą debiutancką płytą Słubickiego duetu Emrat/Expe, członków znanego podziemnego składu Big Up Crew. Jest to wybuchowa mieszanka dwóch styli, Emrat jest na płycie odpowiedzialny za rap, który w jego wykonaniu potrafi zaskoczyć nie jednego wyrafinowanego słuchacza. Natomiast za muzykę w całości odpowiedzialny jest jego brat - Expe, który już nie raz udowodnił, że w Polsce można zrobić coś nowatorskiego i klasycznego za razem.
Bracia połączyli swoje siły, a efektem ich pracy jest długogrający album, na którym można usłyszeć za równo fankowe jak i hardkorowe brzmienia. Nie można nie wspomniec o tym, że projekt suportują ludzie tacy jak: Abel (Smagalaz), Kedyf, Rzywy, Deni, Gruby Tony (Big Up Crew), Rezpektz, Ania Zasada, DJ Twister, DJ Qmak i DJ Prox. W produkcji bitów Expego wspomógł Halton, Stona oraz Grzegorz Dawidowicz (finalista ogólnopolskiego konkursu gry na fortepianie).
Płytę można zamówić na stronie labelu Stay True, jak i również można go nabycia w Ekskluzywnym Rapshopie Internetowym Undergrande.com.
TRACKLISTA
01. Kurtyna w górę (+DJ Qmak)
02. Adrenalina (+DJ Qmak)
03. Gdzie biegniesz ? feat. Rzywy
04. Dislekcja feat. Chefkoch(Niemcy)
05. Tak żyję feat. Rezpektz (+DJ Prox)
06. Głos prawdy ft. Ania Zasada, Khomator (Czechy)
07. Kilka pytań ft. Ania Zasada
08. 69 krecha seta feat. Big Up Crew (+DJ Twister)
09. Lżejszy o kilka gram
10. Życie rapera (+DJ Qmak)
11. Ucieczka feat. Kedyf (+DJ Qmak)
12. Szept feat. Abel, Beny
13. Spostrzeżenia
14. Sen psychopaty ft. Ania Zasada
15. Marzyciel
16. Powiedz coś ft. Ania Zasada (+DJ Prox)
17. Ty, Chcesz (+DJ Qmak)
18. Reszta mojego życia ft.Ania Zasada
18. Reszta Mojego Życia (feat. Ania Zasada)
Z mojej strony powiem tyle, że płyta godna przesłuchania, dobre rapsy ze strony Emrata znanego z tracku "Kawałek o ściemnianiu panien" Smarkiego, i dobre beaty młodego producenta Expe. Co w rodzinie to nie zginie yo!
Piąteczka!