View Full Version : Si?a ek/ed/ms
Czarodziej Xardax
12-07-2010, 20:22
Moja propozycja polega na zmniejszeniu siły ek o jakieś 10% i zwiększeniu siły ed/ms tez o jakieś 10%.
Myślę, że było by lepiej.
P.S. Gram Rp jbc ; ]
#Mystery
Wydaje mi się, że rp jest wystarczająco dobry ; D
EK bije prawie tyle co RP wiec coś jest nie tak (na 1000 lvlu w full eq o 200 wieksze tylko... a hp ek ma o dużo wiecęj)....
Omg ogarnicjcie ek na 1k lvlu ma 10k hp wiecej od rp na 1k lvlu a bije tyle samo >.<
Mystery.
12-07-2010, 20:25
Hmm... W miare, w miare, ale jak już mówiłem, było miliony takich tematów !!! Skargi na EK, że jest mocny i wogóle ! Balans profesji leży w rękach Administracji i niestety mamy mało do gadania ! Ale jest nienajgorsza propozycja. Jednak co do obliczeń %-owych bym jeszcze pozmieniał ;) Wymieniłeś prof. magiczne i ek, a co z Pallem? ;> :D
Nom, najlepiej niech od razu usuną ekowi exori maxa.
Jebnij się w głowkę.
Nie.
Chlopie zakladajac taki temat powinienes swoje przemyslenia pokryc jakimis obliczeniami.
Dlaczego akurat o 10%?
Nie masz bladego pojecia, po prostu strzeliles liczbe, ktora przyszla ci do glowy.
Ten temat najlepiej zamknac jak najszybciej.
Oczywiscie jestem na nie.
Pijany Alkoholik
12-07-2010, 20:33
Bezsensu pomysł..
Chociaż Hotkeye i uhy to przesada dla mnie ...
Jestem na nie.
Niech już zostanie tak jak jest, pogorszysz kine o 10% a ms/ed w górę o 10% to będzie płacz ze strony ek.
Jak już usuwać to hotkeye.
lol w dupach sie wam chyba przewraca... To, że ek ma UH na hota i jego siła zostalo o duzo zmniejszona to jeszcze zachcialo sie wam zmniejszac jego siłe ... a ms i ed mają wystarczającą moc :)
Lesny Ludek
12-07-2010, 21:40
Nie , prawie robi dużą różnicę , jak coś to graj ek :P
Domcio666
12-07-2010, 21:44
jestem an tak ale niech zmiejsza hity knightowi o 10 % a ms ed niech zostawia tak jak jest
Dziennie patrze na forum i zawsze temat o Profesji i zawsze to samo przestancie grac jak sie nie podoba
Jestem na tak , poniewaz siła knighta jest zdecydowanie zadóża, a siła maga i druida zamała....
Nie no wez bo zgona zalicze... Ja na 150+ ms wale w ludzi tyle co 240+ ek pomysl czlowieku. Ja bym tylko oslabil ed i ms.
Zarexoholik?
12-07-2010, 23:47
Może przesadziłeś z tym 10% dla ms/ed, ale ek powinien mieć osłabionego maxa, skoro ma uha na hotkeyu.
Ogarnijcie się z tymi tematami, jest tego już po brzegi. Jak administracja będzie chciała to coś zmieni, wasze tematy za przeproszeniem gówno pomogą. Btw, TAK
Można zmniejszyć siłę tego exori maxa ale nie aż o 10%. Może być z 6% i już będzie good :D
denekstbest
13-07-2010, 03:14
Przy balansie bardziej skupiłbym się przy ek i vicie msa... Vita musi zostać polepszona, gdyż ms nie vita się combo rp, czy innej profesji. Przy ed bym nie majstrował, nic się nie zmieniało od lat i jest dobrze. Ek'a zepsuły te hoty, a większe osłabienie uha jest bez sensu. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem na ten problem jest usunięcie komend !uh i !mm oraz przywrócenie starej siły uha. Jedno posunięcie - rozwiązuje wiele problemów. Jak wiadomo i tak większość ludzi używa wosso, gdyż łatwiej się expi niż wciskając 3 hoty na raz.
Tylko vita ms ewentualnie hoty.
.vimpex.
13-07-2010, 06:59
Niech nie osłabiają kine, tylko niech usuną te uh'y na hota, tak jak było dawniej.
=]
No, ale ek nie moze sie uhać biegając...
Trzeba to zawsze brać pod uwagę...
Dareluss Banned v2
13-07-2010, 07:13
Tak , ale UH'y knightowi daja malo to po 1. Musi stac bo nie trafia gdy biega to po 2 i powinni lekko 3-5% oslabic e maxa , hoty zostaja ;c po 3
Jestem na Nie.
Knight ma taką sama siłe jak Palladyn i niechcemy aby to się zmieniło.
Nie raz przecież bywa ,że EK staje sie ofiarą MS.
900 EK bije się z 900 ED to czasamy wygra ED a jeżeli obnizą siłę EK a powiększą ED/MS to wtedy EK stanie się najsłabszą profesją na serwie(przedostatnie miejsce).
Metaxa Grzesiek
13-07-2010, 13:10
Jestem na nie...
Ed/ms i tak sporo wala już a u ek przez te hoty zjebali uha i lipnie się leczy :(
adrianeq :)
13-07-2010, 14:22
Jestem na nie. I nic więcej nie będe pisać bo szkoda słów na Was :]
1st R. Boonek
13-07-2010, 14:26
No, ale ek nie moze sie uhać biegając...
Trzeba to zawsze brać pod uwagę...
Gówno prawda, gram ek i moge sie uhac biegajac... ;|
Jasne, ze jestem na tak
Nie, kazda profesja miala swoj czas, teraz nadszedl czas eka wiec sie odpierdolcie.
niech bedędzie tak jak jest :) na nowszych tibiach są hotkeye i jakoś się nieskarżą ....
Jestem na nie...
Ed/ms i tak sporo wala już a u ek przez te hoty zjebali uha i lipnie się leczy :(
dobrawdy ? maja mniejsze combo od rp heh ?:s no koksie
.Xienus.
13-07-2010, 15:15
Nom, najlepiej niech od razu usuną ekowi exori maxa.
Jebnij się w głowkę.
Nie.
no dokładnie.. było by najlepiej... bo apo to jedyny serv gdzie ek ma czar obszarowy -.-
jak druid będzie miał jeszcze 10% to będzie nie do ubicia... chyba ze ktoś go na hita weźmie... bo będzie sie leczył 100% hp...
dobrawdy ? maja mniejsze combo od rp heh ?:s no koksie
na rl pall miał od zawsze cmbo większe niz ed/ms/ek
Twoja propozycja jest troche nieprzemyślana, jak juz chcesz wyrównac pvp miedzy ek vs. ed/ms, to polepszyc trzeba siłe czaru leczącego ed/ms i tyle...
Czarodziej Xardax
13-07-2010, 15:46
#up
to i tak nic nie da : ]
Boonek tylko rozsądnie gada, chociaż gra ek : /
[ Gendo ]
15-07-2010, 17:04
Jestem na tak !
Ek jest poprostu za silny i taki 666ek i 666 ed kladzie ed jak Chce.
!
.:Edzio:.
15-07-2010, 17:13
Moja propozycja polega na zmniejszeniu siły ek o jakieś 10% i zwiększeniu siły ed/ms tez o jakieś 10%.
Myślę, że było by lepiej.
P.S. Gram Rp jbc ; ]
#Mystery
Wydaje mi się, że rp jest wystarczająco dobry ; D
EK bije prawie tyle co RP wiec coś jest nie tak (na 1000 lvlu w full eq o 200 wieksze tylko... a hp ek ma o dużo wiecęj)....
Omg ogarnicjcie ek na 1k lvlu ma 10k hp wiecej od rp na 1k lvlu a bije tyle samo >.<
ale leczy sie mniej :O
TOP%
Taa niech bedzie ;p
Gdyby zwiększyli moc ed/ms to wtedy byłyby niewyrównane szanse ed/ms vs. rp
Jestem za zmniejszeniem siły EK o 10% i zwiększeniem siły ED/MS o 5%
@Stoner
Może ;)
jestem na nie ... a pomysł na hota jest był dobry ...usuną z hota uhy to będzie narzekanie ... teraz jest dobrze .
no dokładnie.. było by najlepiej... bo apo to jedyny serv gdzie ek ma czar obszarowy -.-
jak druid będzie miał jeszcze 10% to będzie nie do ubicia... chyba ze ktoś go na hita weźmie... bo będzie sie leczył 100% hp...
na rl pall miał od zawsze cmbo większe niz ed/ms/ek
ale to nie rl :O chyba nie grales h lvl tutaj ; ] mam mozliwosc grania 2k ms 2.2k ekiem i prawie 2.2k rp i dostalem pasy na dzien od piha<2k ed> ; ) ms bije srednio 500 wiecej przy czym leczy sie o jakies 2-3k mniej od ed.. aha;| rpkiem skladalem kazdego o 100-250lvl + ms/ed kicaiem cisne kazda profe no szymka nie zabije i edzia za duze hity maja ale to i tak 400+ lvl roznicy ;] ek najlepszy potem rp ed na koncu ms ze wzgledu na vite ktora jest zalosna 13k -15k na 2000lvl z czego 1820 ed sioha sie 16k :| chyba kpina ; ]
Chłopcze zobacz po ile lejesz z g bolta pozatym ile ci vita daje a ms i tak mają takie hity ze ledwo ekiem sie wyuhasz musisz spamować weś się ogarnij graj se ek jak ci zle.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.