PDA

View Full Version : Egzorcyzmy Emily Rose .

_Kisi3lek_
16-07-2010, 08:45
Witam!
Przedstawiam wam film. Jest to Horror na faktach ja obejrzałem 70min z 120min i poszedłem spać ze strachu przyznam się. A, najlepsze było to, że w filmie 3:00 przychodził Demon, a ja się obudziłem w nocy i się bałem w komórkę spojrzeć. Zresztą nie będę się rozpisywać obejrzyjcie sami ja ogladałem 12 części na youtube po polsku .

Z wilkipedii :

Egzorcyzmy Emily Rose – film dramatyczny z 2005 roku w reżyserii Scotta Derricksona. Film powstał na podstawie prawdziwej historii młodej Niemki Anneliese Michel.

Zapraszam do oglądania.

Naab
16-07-2010, 10:05
Zajebisty film , ale niema sie czego bac. Ja to ogladałem z dziewczyna i jej kolezanka i kumplem, akurat był wieczór ogladalismy to na chacie u kolegi ogladamy , akurat był ten moment co w szopie wyciagali imiona tego demona i wszedł brat kumpla i zapalił swiatło i zaczoł krzyciec "WAZUUUUUUUUUP" i wtedy dziewczyny uciekły do drugiego pokoju i nie chciały wyjsc.... Ale film jest bardzo fajny i ciekawy ;]

Keny59
16-07-2010, 11:30
Zajebisty film , ale niema sie czego bac. Ja to ogladałem z dziewczyna i jej kolezanka i kumplem, akurat był wieczór ogladalismy to na chacie u kolegi ogladamy , akurat był ten moment co w szopie wyciagali imiona tego demona i wszedł brat kumpla i zapalił swiatło i zaczoł krzyciec "WAZUUUUUUUUUP" i wtedy dziewczyny uciekły do drugiego pokoju i nie chciały wyjsc.... Ale film jest bardzo fajny i ciekawy ;]

Kosa Ty masz 10 lat,nie masz dziewczyny. Kogo chcesz oszukać?

@topic
Film oglądałem,w niektórych momentach straszny ale obejrzałem cały,polecam.

Merol
16-07-2010, 13:00
Już straszniejszy film Stygmaty ; )

Egzorcyzmy Emily Rose, nie były takie straszne, obczaj sobie
Egzorcyzmy Analise Michael. Nie dziwie Ci się, masz dopiero 14 lat ; )

⊕ Cineczeq ⊕
16-07-2010, 13:46
Film średni, zbytnio mnie nie zaskoczył. Oglądałem to i jak autor, chciałem zasnąć - z nudów.

All Eyez On Me
16-07-2010, 13:48
Nikt nie zmusi bym obejrzał go jeszcze raz, miesiąc głupiego patrzenia na komórkę w nocy o 3.

Żaden film nie porył mi tak psychy jak ten. :D

Dżablona
16-07-2010, 23:36
Film fajny i ciekawy ale nie ma nic strasznego

Kapitan Alkohol.
17-07-2010, 01:24
Oglądałem go stosunkowo niedawno i moim zdaniem jest nudny. Jest może kilka strasznych scen, ale sto razy bardziej bałem się np na Klątwie 2 niż na Egzorcyzmach.

Scoop
17-07-2010, 01:43
Film średni, tak jak Egzorcyzmy Dorothy Mills, nie ma aż tak strasznych scen żeby mnie to poruszył. Jeżeli ktoś lubi horrory tego typu czyt. "Opętania" to polecam:

Paranormal Activity
Paranormal Entity

Dwa moim zdaniem bardzo dobre filmy w swojej kategorii, możecie również zwrócić uwagę na coś starszego, mianowicie: Blair Witch Project. ;)

1st R. Boonek
17-07-2010, 02:00
#ogladalem ale nie jest taki straszny jak ludzie opowiadaja... ;P

Paranormal Activity
)

No co prawda to prawda film niby bez jakis wydziwianych scen a naprawde idzie sie wystraszyc ;d

Refresh
17-07-2010, 08:15
Kosa Ty masz 10 lat,nie masz dziewczyny. Kogo chcesz oszukać?

@topic
Film oglądałem,w niektórych momentach straszny ale obejrzałem cały,polecam.

Może ma o 5 lat młodszą od niego? :>

#topic
Oglądałem ten film i nawet muszę wam powiedzieć jest co oglądać. W niektórych momentach straszny, dla takich 10 latków ten film to groza.

N-series
17-07-2010, 11:58
Oglądałem to rok temu, najlepiej się spalić xd i dopiero oglądać

Drunkus
19-07-2010, 01:37
Film średni, tak jak Egzorcyzmy Dorothy Mills, nie ma aż tak strasznych scen żeby mnie to poruszył. Jeżeli ktoś lubi horrory tego typu czyt. "Opętania" to polecam:

Paranormal Activity
Paranormal Entity

Dwa moim zdaniem bardzo dobre filmy w swojej kategorii, możecie również zwrócić uwagę na coś starszego, mianowicie: Blair Witch Project. ;)

Tez ogladalem Paranolmal Activities i go polecam calkiem straszny szczegolnie jak byly noce ;o

Azonka
19-07-2010, 02:15
Ogladalem.

Bac to sie raczej nie balem.
Nie zrylem sobie psychy przez ten film ;<

Benn
20-07-2010, 09:48
Żadko oglądam horrory, ale ten naprawdę jest dobry.
Rozwalił mnie jeden komentarz :D

TheLosso1
2 tygodnie temu
JAK TO NIE JEST AUTENTYCZNY PONOC OPARTY NA FAKTACH

Daaron
20-07-2010, 13:28
Żadko oglądam horrory, ale ten naprawdę jest dobry.
Rozwalił mnie jeden komentarz :D

Fajnie, że Cie rozwalił, ale wydarzenia z filmu są na faktach mózgu ^^.

@Topic
Super film.

Devil murder v3
20-07-2010, 14:18

No właśnie, Kosuś, przecież mi się jeszcze żaliłeś na Skype, że nie masz laski, więc po co ta ściema?:D

P.S
Składnia zdania się kłania :[

@Topic
Nie oglądałem, ale zamierzam się do obejrzenia ;)

Krulowiec
29-07-2010, 19:37
Jakies 4 lata temu oglądałem to u sąsiada była juz noc 22.30 , pozniej wracajac do domu troche peniałem :x

Zarexoholik?
02-08-2010, 20:37
Czy ja wiem, czy straszny? Widziałem go już dawno temu i jakoś nie zrobił na mnie większego wrażenia. Już lepsza jest seria Piła.

Darkstar
02-08-2010, 21:47
up
Piła to więcej krwi niż strachu.

Egzorcyzmy Emily Rose – film dramatyczny z 2005 roku w reżyserii Scotta Derricksona. Film powstał na podstawie prawdziwej historii młodej Niemki Anneliese Michel.
Zniechęciłeś mnie do obejrzenia całego filmu, ale trailer widziałem i zdaje się być straszny. Prawdopodobnie nie dotrwałbym do końca.

Tumanbuga
02-08-2010, 23:16
Oglądałem obie wersje , oryginalną (Egzorcyzmy Anneliese Michel) i Egzorcyzmy Emily Rose , to było jakoś tak w styczniu , zmiksowałem obie te wersje jedna po drugiej [w nocy] i to była masakra . Bałem się strasznie , a to dlatego , że w wersji oryginalnej można usłyszeć prawdziwe głosy diabłów , nagrane na taśme , ich jęki na wypowiadane słowa "Matka Boska , itp. itd" naprawde obudziły we mnie grozę a dodatkowo dobiły mnie efekty specjalne filmu. Shit, przy żadnym horrorze tak się nie bałem , serio , pewnie dlatego , że jestem pewien iż tamte głosy są prawdziwe . Wcześniej oglądałem jeszcze jakiś film o podobnej tematyce , "Stygmaty" ale tamten film szczerze mówiąc był strasznie słaby pod tym względem , "Egzorcyzmy Anneliese Michel" jest filmem wyjątkowym , już na sam widok tego zdjęcia Anneliese Michel z google grafiki ciarki mi po plecach przechodzą , to nie jest wzrok człowieka , tylko diabła.

Btw. Jeśli jeszcze nie oglądałeś tego filmu , nie oglądaj!

Morfeuxsz
03-08-2010, 16:21
Oglądałem 2 lata temu. Film całkiem niezły ,a niektóre momenty naprawdę straszne. Ale widziałem dużo straszniejsze filmy.

Domcio666
04-08-2010, 00:01
film jest zajebisty powiem ci szczerze :) dziekuje ze posunoles mi jakis zajebisty horror ;p

Stoner
09-08-2010, 23:37
Oglądaliśmy ten film na religii z zakonnicą na zastępstwie.
Naprawdę wciągnął mnie i oglądałem z zafascynowaniem.
Najlepsze jest to, że film jest oparty na faktach.
Bycie opętanym to coś strasznego, ale jak to mówią...
złego diabli nie biorą.

Saylor
23-08-2010, 00:13
Przyznam się, że gdy kumpel opowiadał o tym na zielonej szkole, to się bałem, ale gdy obejrzałem to jakoś nic minie nie ruszyło. Jedynie co jest straszne, to Jej głos(5 osób).