Zaloguj się

View Full Version : [FORUM] Bulwersuj? mnie te rz?dy które teraz si? odbywaj?

Τettmeier
17-07-2010, 15:54
Post będzie krótki, bo wiem że Scoopowi się dłuższych czytać nie chce.

Zdecydowałem się sam na założenie tego tematu, może wytrwa chwilę, wtedy zobaczymy czy użytkownikom chociaż troszkę zależy na lepszej atmosferze na forum.
Chodzi o tematy, które zostają usuwane bez powodu. (e.g. Bitwa składów; Piłka nożna). Tematy, które cieszą się znakomitą popularnością zarówno wśród grubasów wpieprzających chipsy(słuchając przy tym muzyki:) bo czemu nie) oraz aktywnych fizycznie osobników, którzy lubią polatać za napompowanym kawałkiem szmaty. W pierwszym wspomnianym przeze mnie temacie sporządzony był krótki regulamin, wcześniej uzgodniony z moderatorem. Kiedy ktoś go łamał, dostawał ostrzeżenie. To bardzo proste, więc usunięcie tego tematu co najmniej niezrozumiałe (jako uzasadnienie podano nabijanie postów? jeden punkt mówił o możliwości wysłania tam jednej wiadomośc/24h). Zaczynają się właśnie niedomówienia. Powrócę do uzasadnienia. Jeśli tamto było do dupy, to zostaje tylko 'bo tak' i żadne z odwołań tu nie pomoże, BO TAK. W takim razie po co zostało zrobione forum wielotematyczne? Skoro najbardziej popularny temat został zamknięty?

Drugim na to przykładem był kolejny temat mający ponad 1000 odpowiedzi, gdzie rozmowy były jak najbardziej na poziomie. Powtarzam: temat, który był równie popularny jak ten opisany wyżej, tam również był regulamin, również uzgodniony z moderatorem! Nie rozumiem kompletnie, dlaczego został usunięty. Podobno decyzja została podjęta przez całą ekipę a nie jednego gościa, no ale dajcie ludzie spokój. Jako uzasadnienie dostałem wiadomość 'bo nie można wszystkiego szufladkować'; 'Crayon nabił tam 130 postów'. Sorry ale kogo to obchodzi? Jeśli wypowiada się z sensem i aktywnie uczestniczy w dyskusji z wieloma użytkownikami to tych postów musi przybywać. Jeśli temat jest popularny i wypowiada się w nim wiele osób, to poprzez edycje wszystkiego nie rozwiąże ponieważ post ginie w gąszczu - właśnie tak to wygląda. W ostatnie dwa dni po usunięciu w dziale 'sport' zaroiło się od tematów o piłce nożnej i powstaje niepotrzebny spam. Mieliśmy przyklejony temat, kogo to nie interesowało to po prostu olał i tyle.

Podsumowanie: Kto tu rządzi? Co to znaczy że tematy są usuwane poprzez kaprys? Dlaczego nikt poza Crayonem nie może spróbować odwołać się od tych decyzji? Chcę nasz zajebisty topic! Możecie tam wyłączać posty i robić co się podoba tylko go oddajcie.. W zasadzie tylko tam wchodziłem regularnie. Zezwólcie na zrobienie nowej bitwy składów! Która na pewno nie będzie miała takiego sensu jak ta pierwsza, no ale może warto spróbować?

@down
Idiotyzm. Pewnie nigdy tam nie wszedłeś skoro wypisujesz takie rzeczy. Poza kopiowaniem wiadomości z innych stron nie było tam łamania regulaminu.

ProGraff
17-07-2010, 15:58
Stanowczo jestem na nie! Ten temat tylko wywoływał niepotrzebną napinke.

Ziemniak
17-07-2010, 15:58
'Crayon nabił tam 130 postów'.

I znów się rozchodzi o posty. Co za różnica czy ktoś ma 1500 czy 100 postów ? To wyłączcie w tamtym dziale naliczanie postów i przywróćcie temat :rolleyes:

Benn
17-07-2010, 16:01
Zrób te same dwa tematy i po sprawie.

Qυiet
17-07-2010, 16:01
Dlaczego nikt poza Crayonem nie może spróbować odwołać się od tych decyzji?

Ależ odwołać się od takich rzeczy każdy może, z tym że są trzy sprawy:
1. admini i tak mają to w dupie
2. najważniejsze, żeby się autor tematu odwołał
3. większość osób napisze "*****, pierdolona szmato, oddawaj temat, co wy chuje robicie!!11", etc.

A tak poza tym, to już od dawna administracja robi sobie co chce i jak i ma wszystko w dupie.

Crayon
17-07-2010, 16:05
I znów się rozchodzi o posty. Co za różnica czy ktoś ma 1500 czy 100 postów ?
To był jeden z argumentów, którymi próbowali mnie 'zatkać' admini. Bo za dużo postów tam napisałem, to smutne.

Osobiście odwołałem się od ich decyzji, co mnie spotkało? Ignorancja, Scoop i Mc Maciek pokusili się o skopiowanie swoich wypowiedzi z tematu, w którym przedyskutowali wyrzucenie Piłka Nożna - rozmowy ogólne w cholerę. Na tym rozmowa się zakończyła, bo nie chciało im się czytać moich 1,2k słów, które do nich napisałem. 'Odklepali' co mieli i koniec. Ich wypowiedzi przytaczać nie będę, bo są one 'poufne' i jeśli oni sami zechcą, to je tutaj też przekopiują.

Poza apelem o przywrócenie tego działu, apeluję też o jakąkolwiek dyskusję z tymi, którzy uważali, że temat jest daremny i trzeba go wywalić. Mam tu na myśli Mc Maćka i Scoop'a. Dziękuję

@down
Może nie będę dosłownie przytaczać ich wypowiedzi, ale ich sens tak. Scoopowi chodziło o to, że 'większość' woli zakładać oddzielne tematy, że 'reszta' i tak zakłada swoje, nie postując w Naszym.
Natomiast Mc Maciek przyklasnął mu, informując, że nie warto wszystkiego szufladkować. Santano jedyny się przyznał, że tematu nie przeczytał, bo był za długi : D

[Santano] Nie przekręcaj faktów. Powiedziałem, że temat przeczytam później, bo teraz robię coś innego. Przeczytałem po 40 minutach.

Azbestowy v.62.0
17-07-2010, 16:08
3. większość osób napisze "*****, pierdolona szmato, oddawaj temat, co wy chuje robicie!!11", etc.

I właśnie często większość ma rację

#topic
Nie przywrócą, bo to pokazałoby, że są ulegli i tak dalej. Nie wiem w ogóle po co to ciągłe spinanie naszych wspaniałych moderatorów o nabijanie. Ja tego poprostu nie rozumiem... co z tego że ktoś ma 100 postów w tą czy w tamtą? Skoro lubi pisać to niech sobie pisze, w końcu od czego są te wasze ulubione warny bez ostrzeżenia. Ale nie... wy MUSICIE iść dalej i psuć wszystko co dobre na tym forum.

Ich wypowiedzi przytaczać nie będę, bo są one 'poufne' i jeśli oni sami zechcą, to je tutaj też przekopiują.

Pierdol zasady i wklejaj. Co ci szkodzi? Odzyskania tematu może nie doczekamy, ale osłabienie ich "prestiżu" (o ile taki jeszcze istnieje) jest osiągalne

Ogarniają forum tak, jakby to byli nasi wrogowie ..

Bo to są nasi wrogowie

Naab
17-07-2010, 16:11
Chce aby oddali nam temat "Piłka Nożna" poniewaz teraz zamiast rozpisywania sie tam, to powstaja xx nowe tematu typu:

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77325
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77243
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77252
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77242

i powstaje tylko zbedny spam , oddajcie nam nasz temat!

deeL `
17-07-2010, 16:12
Czy tamten temat w ogóle łamał zasady regulaminu ? Jeśli nie, to nie mieli prawa go skasować. Przecież nikomu on nie przeszkadzał, wiele osób mogło podyskutować. Nie rozumiem ich .. Ogarniają forum tak, jakby to byli nasi wrogowie ..

Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą..

ProGraff
17-07-2010, 16:19
Zróbcie se nieoficjalne forum, wybierzcie kogoś kto się nadaje na moda itd. i tam działajcie bo to forum jest już spalone.

K@Z!U
17-07-2010, 16:47
I co z tego ze nabijali tam tyle postow ale wiekszosc pewnie byla sensowna i szlo sie czegos dowiedziec a nie ciagle edity. Ogarnij jaki wtedy bylby dlugi post. Nie łamał regulaminu nie potrzebnie zostal usuniety.

!!sQaua!!
17-07-2010, 17:28
Moim zdaniem powinni usunąć licznik postów w piździec.
Po cholere to komu? Moim zdaniem na forum sławni powinni być ludzie, którzy piszą mądrze, a niedużo.

_woto_
17-07-2010, 17:49
Dobrze ze tematu o WoWie nie usuneli :cool::cool::cool::cool::cool:
Ale o Footballteam juz usuneli :mad::mad::mad:

@top
tak chce aby oddali temat // rzadam go jak azbest czatboksa

Sub Zero 2
17-07-2010, 18:00
Tak sam przy tym byłem jak Scoop mówił o tym temacie.Regulamin był jasny , nikt go nie łamał super ekstra często.Dyskusja była na wysokim poziomie , posty były sensowe.^Crayon nabił 130 postów?Wszystkie jego posty były mądre.Inni też mieli dużo postów jak np.Tett.Nikt w tym temacie nie nabijał zbędnych postów , nie były jakiejś wielkiej napinki.Teraz na serio w "Sporcie" jest spam o różnych wydarzeniach.Najlepsze rozwiązanie to po prostu "reaktywacja" tych tematów które były usuwane "za nic".Myśle ,że użytkownicy nie mogą już powiedzieć czy usunąć poszczególny temat czy nie. :(

Naab
17-07-2010, 18:15
W związku z nieuzasadnionym sprzeciwem ze strony użytkowników forum, dotyczącym propozycji Scoopa, która została zaakceptowana przez następujące osoby:
KaZeK, Mc Maciek, Muflon, Pampalini, Rzulf, Scoop

postanowiliśmy przywrócić temat w celu umożliwienia Wam przeczytania wielu ciekawych wiadomości, opinii i dłuższych wypowiedzi dotyczących wspaniałego sportu jakim jest Piłka Nożna / znacznego zwiększenia licznika postów kilku użytkowników forum(niepotrzebne skreślić).

Nie rozumiem, dlaczego tak walczycie o głupią cyfrę. W sprawię tej propozycji od początku byłem neutralny, jednak myślę, że jeśli temat został już usunięty, nie warto było go przywracać.. No ale, skoro chcecie:
temat przywracam, i zamykam..(

Hahahah, tak jak chcielismy przywrócili nam temat o piłce noznej , ale zamkneli go, widocznie chca miec wojne z uzytkownikami forum.... Żałosne.

Qυiet
17-07-2010, 18:20
Przecież zawsze można zrobić nowy temat. Jaki jest sens w przywracaniu tematu i jego zamknięciu? Sądzę, że Tettmeierowi chodziło o samo usunięcie tematu niż o te posty co w temacie były. Dla mnie to co teraz Santano zrobił to szczyt głupoty ;s.

Τettmeier
17-07-2010, 18:36
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=717101&postcount=1640
^ post Santano

Dziwi mnie to, że wysłałeś czyja decyzja miała tu wpływ oraz to że zamknąłeś temat. Jak juz pisałem kilka razy, nikomu nie zależało tutaj na liczniku postów, tylko na przywróceniu tematu w którym będziemy mogli swobodnie się wypowiadać! Dalej nikt nie uzasadnił dlaczego został zamknięty! To jest przecież chore. Dlaczego postanowiliście go w ogóle zamknąć? Doczekam się kompetentnej odpowiedzi?

Szaloony Zieloony
17-07-2010, 18:37
OMG na chuj usuwali ten temat by go potem przywrócić i zamknąć? I co z tego, że crayon nabił w jednym temacie 130 postów? Równie dobrze mógł je nabić w 1000 różnych tematach o piłce nożnej. A jak są takie problemy to można usunąć licznik postów w tym dziale, ja nie wiem co to za różnica czy ktoś ma 100 czy 1000 postów :mad:

Mc Maciek
17-07-2010, 18:54
Temat został przywrócony i zamknięty, w związku z tym prosimy nie robić kolejnego, identycznego.

Jeśli chcecie mieć ogólny temat, to zróbcie, nie ma problemu - ale nie ograniczajcie się do jednej dyscypliny sportu. Proponuję stworzyć temat w stylu "Sport - dyskusje ogólne", czy "Ogólne sprawy sportowe".