View Full Version : Has?o
Moja propozycja jest następująca:
Gdy postać jest w grze zalogowana, i ktoś w tym momencie zmieni hasło postać zostaje kicknięta.
Zapobiegałoby to w pewien sposób hackom, bo gdy owner skapnie się że jego postać jest w czasie hacka ma czas żeby hasło zmienić i dać na przykład eq koledze.
Bambucha Rook
18-07-2010, 09:55
To jest dobra propzycja bo poniewaz jak hacker sie zaloguje na konto to juz po eq na 100% i po charze w jakims stopniu a tu po zmienieniu hasla ma koles lipe ale to i tak Owner musi byc online ;/
#Topic
Yestem na Tak!
Bardzo dobra propozycja jestem na tak, przy wymianach postaciami tez mozna było by zmieniac gdyby ktos zaczoł wbijac rs , albo rokowac postac.
Propozycja bardzo dobra! Każdy mógłby wiedzieć, kiedy został hacknięty, lub ktoś zmienił jego hasło. Jestem na tak.
Bardzo dobra propozycja - jestem na tak.
Tyle, że myślący hacker poczeka aż się wylogujesz.
Jestem na NIE. Osoba sama musi zadbać o swoje konto i dlaczego ktoś ma jej pomagać?? Jak ktoś nie dopilnował to niech sam sobie radzi i wyciąga wnioski.
Jestem na NIE. Osoba sama musi zadbać o swoje konto i dlaczego ktoś ma jej pomagać?? Jak ktoś nie dopilnował to niech sam sobie radzi i wyciąga wnioski.
Podbijam.
Każdy dba o swoje konto, nie ważne co na nim masz jest to Twoja własność i tylko Ty za nią odpowiadasz.
#Jestem na nie.
#up
To że tylko ty to nie znaczy że takiego zabezpieczenia nie może być
#top
Jestem na tak, zapobiegało by to hackom przynajmniej w jakiejś części.
Uważam tak samo... tylko nie wiadomo czy zostanie to wprowadzone... :s
.Xienus.
18-07-2010, 10:35
Gdy postać jest w grze zalogowana, i ktoś w tym momencie zmieni hasło postać zostaje kicknięta.
Zapobiegałoby to w pewien sposób hackom, bo gdy owner skapnie się że jego postać jest w czasie hacka ma czas żeby hasło zmienić i dać na przykład eq koledze.
chyba na odwrót... gdy grasz sobie a ktoś dostaje twoje passy zmienia ci je... a ty kick i po koncie... a tak masz chara do puki się nie wylogujesz...
` Cinasek
18-07-2010, 10:59
Jestem na tak, przynajmniej coś może ocaleje z chara lub eq.
Hipotetyczna sytuacja. Wbijasz rs'a na respie i nie masz gdzie uciec, a za chwile zleci się masa ludzi. Co robisz? Wchodzisz na stronę i zmieniasz hasło lub prosisz kumpla, aby to zrobił. Bezsens. Jestem na nie.
Patryk1551
18-07-2010, 15:01
Ale moze zdarzyc sie tez tak ty grasz na postaci i nagle "haker" zmienia ci passy i zostajesz kickniety. I zanim ty odzyskasz te haslo to ci zostanie 80gp w bp po kupionym parcelu. Na nie.
Dark Devorious
18-07-2010, 15:20
Musze nabić posta.
Dokładnie jak Aziel napisał , masakra. Więc to po pierwsze , a po drugie to naprawdę zacznijcie dbać o Wasze konta. Będziecie mieli nauczkę i z pewnością się nauczycie , żeby ufać tylko sobie.
Jestem na nie.
~Nastero~
18-07-2010, 15:49
Jestem na TAK, ale nie do końca...
Proponuję aby w grze wyświetlał się komunikat "Twoje hasło zostało zmienione", ten komunikat wyświetlałby się trzy krotnie w ciągu 5 minut.
Twoja propozycja nie jest przemyślana ponieważ:
Odchodzisz na chwilę od komputera, np. do wc, wracasz a tu kick? :o
Hipotetyczna sytuacja. Wbijasz rs'a na respie i nie masz gdzie uciec, a za chwile zleci się masa ludzi. Co robisz? Wchodzisz na stronę i zmieniasz hasło lub prosisz kumpla, aby to zrobił. Bezsens. Jestem na nie.
Podbijam. :D
Wtedy można wprowadzić opcję, że postać wyloguje po zmianie hasła tylko i tylko wtedy, gdy nie ma PZ'ta. Haker najpierw sprawdzi depo i wszystko prześle na swoją postać, a zrobi to w depo nie mając PZ'ta.
Wbijając RS masz PZ, więc kick poprzez zmianę hasła nie byłby możliwy.
@topic
Jeżeli dopracujesz troszkę swoją propozycję to wtedy można byłoby ją wprowadzić. Jak narazie jestem na nie!
Czarodziej Xardax
18-07-2010, 16:13
Jestem na NIE.
Kilka dni temu przez nie uwagę moje pasy znalazły się na "Trade". I Gdyby było tak jak proponujesz już bym pozbył się EQ.
Jestem na nie, jak już to nie powinno dać się zmienić hasła, gdy jesteś zalogowany w grze.
Jestem na nie.
Jeżeli jesteś noobem i dajesz sie hacknąć twój problem. :)
Jestem na nie.
Jeżeli jesteś noobem i dajesz sie hacknąć twój problem. :)
No to zycze hacka :) Wtedy sam bedziesz robil takie propozycje
Jestem na Tak. Elos
Jestem na nie ... to twoje konto i ty za nią odpowiadasz ...
Domcio666
21-07-2010, 11:57
dobra jestem na tak poniewaz pomoze to w jakims stopniu graczom nzeby przekazal eq albo gdzies schowal a pozatym przydaloby sie takie cos jakies urozmaicenie do gry i moze by byo mniej hackow na servie :)
.vimpex.
21-07-2010, 18:58
Jestem na Nie, jeżeli pobiera jakiś 'syf' z neta, to potem ma hacki.
Gracz musi zadbać o konto i się pilnować ^^
Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 19:27
Tyle, że myślący hacker poczeka aż się wylogujesz.
Uważaj, bo ktoś kto kradnie konta w tibii umie chłodno myśleć. Tzn nie mówię, że jedno wyklucza drugie, aczkolwiek jest to mało prawdopodobne.
#topic
Dobry pomysł, tylko nie wiem czy ludzie wykorzystają potencjał tej nowinki. Ktoś kto się daje w taki żałosny sposób okraść nie potrafi się zebrać w pare sekund (O JEZU MUJE RENCE! CZENSOM SIE) wejść na maila (o ile pamięta) i wszystko zabezpieczyć...
Pilnujcie passów i nie dawajcie się hacknąć :/
@Top
Nie.
Marcelllo
22-07-2010, 23:07
Jestem na tak, ale jest to dobre i zarazem złe ;)
Dobre ponieważ jak ktoś Cię "haknie" to możesz zmienić hasła i po wszystkim, ale złe ponieważ jak grasz sobie i haker Cię kicknie i wyczyści chara? ;)
czyli jesli hacker zmieni haslo to owner dostaje kicka? pojebalo :)
Podbijam. Tyle mam do powiedzenia. ofc. na tak ;d
Zawsze to jakis pozytek bedzie z tego :)
_Kuba.Wojewódzki_
23-07-2010, 00:22
Lol. Gdy 'haker' zmieni hasło i dostaniesz kicka to jak sie zalogujesz albo zmienisz hasło, skoro zmienił je on? Hah, wtedy masz po postaci już....... GZ jestem na NIE, bo to nie ma sensu!
Jestem na TAK.
nie wiem czemu ale masz moj glos !
Bardzo dobra propozycja zapobiegnie napewno kradziezom
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.