PDA

View Full Version : Has?o

Pokémon
18-07-2010, 09:52
Moja propozycja jest następująca:
Gdy postać jest w grze zalogowana, i ktoś w tym momencie zmieni hasło postać zostaje kicknięta.
Zapobiegałoby to w pewien sposób hackom, bo gdy owner skapnie się że jego postać jest w czasie hacka ma czas żeby hasło zmienić i dać na przykład eq koledze.

Bambucha Rook
18-07-2010, 09:55
To jest dobra propzycja bo poniewaz jak hacker sie zaloguje na konto to juz po eq na 100% i po charze w jakims stopniu a tu po zmienieniu hasla ma koles lipe ale to i tak Owner musi byc online ;/

#Topic
Yestem na Tak!

Naab
18-07-2010, 09:58
Bardzo dobra propozycja jestem na tak, przy wymianach postaciami tez mozna było by zmieniac gdyby ktos zaczoł wbijac rs , albo rokowac postac.

PeToR
18-07-2010, 10:06
Propozycja bardzo dobra! Każdy mógłby wiedzieć, kiedy został hacknięty, lub ktoś zmienił jego hasło. Jestem na tak.

Kigam
18-07-2010, 10:09
Bardzo dobra propozycja - jestem na tak.
Tyle, że myślący hacker poczeka aż się wylogujesz.

Benn
18-07-2010, 10:11
Jestem na NIE. Osoba sama musi zadbać o swoje konto i dlaczego ktoś ma jej pomagać?? Jak ktoś nie dopilnował to niech sam sobie radzi i wyciąga wnioski.

KaZeK
18-07-2010, 10:16
Jestem na NIE. Osoba sama musi zadbać o swoje konto i dlaczego ktoś ma jej pomagać?? Jak ktoś nie dopilnował to niech sam sobie radzi i wyciąga wnioski.

Podbijam.

Każdy dba o swoje konto, nie ważne co na nim masz jest to Twoja własność i tylko Ty za nią odpowiadasz.

#Jestem na nie.

Xelix
18-07-2010, 10:29
#up

To że tylko ty to nie znaczy że takiego zabezpieczenia nie może być

#top

Jestem na tak, zapobiegało by to hackom przynajmniej w jakiejś części.

Arcik
18-07-2010, 10:31

Uważam tak samo... tylko nie wiadomo czy zostanie to wprowadzone... :s

.Xienus.
18-07-2010, 10:35
Gdy postać jest w grze zalogowana, i ktoś w tym momencie zmieni hasło postać zostaje kicknięta.
Zapobiegałoby to w pewien sposób hackom, bo gdy owner skapnie się że jego postać jest w czasie hacka ma czas żeby hasło zmienić i dać na przykład eq koledze.

chyba na odwrót... gdy grasz sobie a ktoś dostaje twoje passy zmienia ci je... a ty kick i po koncie... a tak masz chara do puki się nie wylogujesz...

` Cinasek
18-07-2010, 10:59
Jestem na tak, przynajmniej coś może ocaleje z chara lub eq.

Azielu$
18-07-2010, 11:33
Hipotetyczna sytuacja. Wbijasz rs'a na respie i nie masz gdzie uciec, a za chwile zleci się masa ludzi. Co robisz? Wchodzisz na stronę i zmieniasz hasło lub prosisz kumpla, aby to zrobił. Bezsens. Jestem na nie.

Patryk1551
18-07-2010, 15:01
Ale moze zdarzyc sie tez tak ty grasz na postaci i nagle "haker" zmienia ci passy i zostajesz kickniety. I zanim ty odzyskasz te haslo to ci zostanie 80gp w bp po kupionym parcelu. Na nie.

Dark Devorious
18-07-2010, 15:20
Musze nabić posta.
Dokładnie jak Aziel napisał , masakra. Więc to po pierwsze , a po drugie to naprawdę zacznijcie dbać o Wasze konta. Będziecie mieli nauczkę i z pewnością się nauczycie , żeby ufać tylko sobie.
Jestem na nie.

~Nastero~
18-07-2010, 15:49
Jestem na TAK, ale nie do końca...
Proponuję aby w grze wyświetlał się komunikat "Twoje hasło zostało zmienione", ten komunikat wyświetlałby się trzy krotnie w ciągu 5 minut.
Twoja propozycja nie jest przemyślana ponieważ:
Odchodzisz na chwilę od komputera, np. do wc, wracasz a tu kick? :o

Hipotetyczna sytuacja. Wbijasz rs'a na respie i nie masz gdzie uciec, a za chwile zleci się masa ludzi. Co robisz? Wchodzisz na stronę i zmieniasz hasło lub prosisz kumpla, aby to zrobił. Bezsens. Jestem na nie.

Podbijam. :D

Splaxor
18-07-2010, 16:06
Wtedy można wprowadzić opcję, że postać wyloguje po zmianie hasła tylko i tylko wtedy, gdy nie ma PZ'ta. Haker najpierw sprawdzi depo i wszystko prześle na swoją postać, a zrobi to w depo nie mając PZ'ta.
Wbijając RS masz PZ, więc kick poprzez zmianę hasła nie byłby możliwy.

@topic
Jeżeli dopracujesz troszkę swoją propozycję to wtedy można byłoby ją wprowadzić. Jak narazie jestem na nie!

Czarodziej Xardax
18-07-2010, 16:13
Jestem na NIE.
Kilka dni temu przez nie uwagę moje pasy znalazły się na "Trade". I Gdyby było tak jak proponujesz już bym pozbył się EQ.

Myst
18-07-2010, 16:41
Jestem na nie, jak już to nie powinno dać się zmienić hasła, gdy jesteś zalogowany w grze.

Diduus
18-07-2010, 18:18
Jestem na nie.
Jeżeli jesteś noobem i dajesz sie hacknąć twój problem. :)

Romuś
18-07-2010, 23:48
Jestem na nie.
Jeżeli jesteś noobem i dajesz sie hacknąć twój problem. :)

No to zycze hacka :) Wtedy sam bedziesz robil takie propozycje

Jestem na Tak. Elos

Mr Fsza
21-07-2010, 11:54
Jestem na nie ... to twoje konto i ty za nią odpowiadasz ...

Domcio666
21-07-2010, 11:57
dobra jestem na tak poniewaz pomoze to w jakims stopniu graczom nzeby przekazal eq albo gdzies schowal a pozatym przydaloby sie takie cos jakies urozmaicenie do gry i moze by byo mniej hackow na servie :)

.vimpex.
21-07-2010, 18:58
Jestem na Nie, jeżeli pobiera jakiś 'syf' z neta, to potem ma hacki.
Gracz musi zadbać o konto i się pilnować ^^

Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 19:27
Tyle, że myślący hacker poczeka aż się wylogujesz.

Uważaj, bo ktoś kto kradnie konta w tibii umie chłodno myśleć. Tzn nie mówię, że jedno wyklucza drugie, aczkolwiek jest to mało prawdopodobne.

#topic
Dobry pomysł, tylko nie wiem czy ludzie wykorzystają potencjał tej nowinki. Ktoś kto się daje w taki żałosny sposób okraść nie potrafi się zebrać w pare sekund (O JEZU MUJE RENCE! CZENSOM SIE) wejść na maila (o ile pamięta) i wszystko zabezpieczyć...

Adasik
21-07-2010, 19:30
Pilnujcie passów i nie dawajcie się hacknąć :/
@Top
Nie.

Marcelllo
22-07-2010, 23:07
Jestem na tak, ale jest to dobre i zarazem złe ;)

Dobre ponieważ jak ktoś Cię "haknie" to możesz zmienić hasła i po wszystkim, ale złe ponieważ jak grasz sobie i haker Cię kicknie i wyczyści chara? ;)

Teza
22-07-2010, 23:29
czyli jesli hacker zmieni haslo to owner dostaje kicka? pojebalo :)

Nexav.
23-07-2010, 00:19

Podbijam. Tyle mam do powiedzenia. ofc. na tak ;d
Zawsze to jakis pozytek bedzie z tego :)

_Kuba.Wojewódzki_
23-07-2010, 00:22

Lol. Gdy 'haker' zmieni hasło i dostaniesz kicka to jak sie zalogujesz albo zmienisz hasło, skoro zmienił je on? Hah, wtedy masz po postaci już....... GZ jestem na NIE, bo to nie ma sensu!

Zalin
23-07-2010, 00:52
Jestem na TAK.
nie wiem czemu ale masz moj glos !

Drunkus
23-07-2010, 01:37
Bardzo dobra propozycja zapobiegnie napewno kradziezom