View Full Version : Spadek mlvl'a.
Wiele osób zauważyło, że po zrookowaniu ms/ed np. Mastera Shidishi, Edzio firsta i ostatnio Broxa (1k ms 145 mlvl) nadal te postacie miały wysokie mlvl'e. Gdy został zrookowany Knight Lukass (1700 -> 1130) postać miała żałosny mlvl [ledwo wbity 13]. Nie wiem jak to jest z rp, ale wydaje mi się, że podobnie jak u ek. Tak więc moja propozycja polega na tym, aby u ek i rp przy 'rookowaniu' spadało mniejsza część mlvl'a.
Wiele osób zauważyło, że po zrookowaniu ms/ed np. Mastera Shidishi, Edzio firsta i ostatnio Broxa (1k ms 145 mlvl) nadal te postacie miały wysokie mlvl'e. Gdy został zrookowany Knight Lukass (1700 -> 1130) postać miała żałosny mlvl [ledwo wbity 13]. Nie wiem jak to jest z rp, ale wydaje mi się, że podobnie jak u ek. Tak więc moja propozycja polega na tym, aby u ek i rp przy 'rookowaniu' spadało mniejsza część mlvl'a.
Są to dosyć rzadkie sytuacje, że ktoś się rookuje. Ale widać jaki mlvl ma w tej chiwli Master Shidishi i jeżeli ktoś by się wziął za exp to na 2k lvl będzie miał 155 mlvl +, a to jest trochę bez sensu.
Co do propozycji to jestem na tak, gdyż po pierwsze wbicie knightem 14 mlvl to "długi kawałek chleba" i wbicie go ponownie trochę zajmuje.
` Cinasek
18-07-2010, 11:36
Jestem za ;x
Banalne jest to, że Master Shidishi na 440 lvlu ma 138 mlvl -.-
Mialem palla rookowanego z 1420 na 1284 i mlvl spadal nawet duzo, spadl mi z 4% do 43 na 94% do 43 :x
Jestem na tak, czemu dla ms'a i ed'ka spada mniej mlvl'a niz dla ek i rp? : /
Jestem za.
Można też zrobić tak że profesji ed/ms będzie spadać mlvl tak jak ek/rp.
W końcu ma być balans ;d
Jestem na tak. Knight długo wbija swój wymarzony 14 - 15 m lvl , a potem po zrookowaniu jego m lvl strasznie zmaleje.
Kinderek
18-07-2010, 13:24
Stary zobacz na to że knight jest czołgiem na tym ots a ty płaczesz jeszcze ze spadkiem mlv ?? ogarnij się i nie nabijaj bez sensownych postów może co ??
Dziękuje i Dobranoc.
Jestem na tak , powinno byc tak jak z lvl. Bo mozna specjalnie sie rokowac i byc koxem ze na 700 lvl ma sie xxx m lvl.
diamondback#
18-07-2010, 13:44
Powinno być zrobione tak ,że przy każdym deadzie spada ileś tam milionów many tak jakby. Bo % nie byłyby równe ze względu takiego ,że 10% knighta to bardzo dużo ,a u sorca mało:).
Seth Drut
18-07-2010, 14:17
Powinno być tak, że przy każdym trupie traci się tyle samu użytej many (dla msa/eda będzie to więcej % niż dla eka/rp).
Teraz Mastera Shidishi kozaczy ;d
U rp jest podobnie jak u ek. Twoja propozycja jest dobra, bo przecież ek/rp wbija się magic o wiele trudniej niż u ms/ed.
Jestem za.
Można też zrobić tak że profesji ed/ms będzie spadać mlvl tak jak ek/rp.
W końcu ma być balans ;d
No właśnie to samo chciałem napisać, ale byłeś szybszy.
@topic
Mało kiedy ktoś się rookuje, ale jak już ma być sprawiedliwie to dla wszystkich profesji.
Dark Devorious
18-07-2010, 15:24
I tak w połowie przypadków hacku , ekipa oddawała stracone poziomy.
Lecz jeżeli ma tak knight , to dlaczego nie postacie magiczne.
Zresztą dziwne , że coś w ogóle takiego jest , pewnie drobny błąd ze strony administracji.
Jestem na tak.
~Nastero~
18-07-2010, 15:55
Jest dobra. Jestem za.
Następny twój pomysł, który nie jest aż tak bardzo przydatny :D No ale niech Ci będzie, mogliby to wyrównać, ale raczej tego nie zrobią :p
Jak ktoś posiadał 1800 poziom, zdelewelowali go na 1200, to komu by się chciało grać?
@Azielu$ - Lepiej jakby zrobili jakieś zabezpieczenie, żeby nikt nie mógł zdelewelować postaci :p
Następny twój pomysł, który nie jest aż tak bardzo przydatny :D No ale niech Ci będzie, mogliby to wyrównać, ale raczej tego nie zrobią :p
Jak ktoś posiadał 1800 poziom, zdelewelowali go na 1200, to komu by się chciało grać?
Łatwiej będzie go sprzedać, gdy postać będzie miała w miarę normalny mlvl.
Czarodziej Xardax
18-07-2010, 16:15
Jestem na TAK!
Dlaczego Ek i Rp pod tym względem "ma byc gorszy"??
Też jestem za, bardzo dobra propozycja, bo tak to głupio trudno wbić 14 + m lvl knightem, a ms/ed mało spada levela :(.
Tak,ale wgl trzeba być debilem żeby sie dać hacknąć..
Jestem na TAK. Wydaje mi sie ze ms i ed szybciej sie bije mlvl.
Knight Lukas
18-07-2010, 20:18
Jestem za.
Ale z tego co wiem wszystkim spada tyle samo % ogólnego mlvl tylko że knight musi spalić o wiele więcej many na mlv dlatego ten spadek wynosi więcej ;/
Bydgoszczanin
21-07-2010, 14:20
Jestem przeciw.
Kto się specjalnie rookuje(traci mlvl) i znowu go odrobia? Chyba Ty...
Domcio666
21-07-2010, 15:16
jestem na nie poniewaz ms i ed wbijaja szymbko ten mlvl a ek 1 mlvl wbija ci pare miescy wiec jestem na nie
Szejk Zarex
21-07-2010, 15:25
Wiadoma sprawa. Knight po zrookowaniu ma najgorzej? To najlepiej jest nie dać się zrookować! : ]
Jestem na nie twoje konto twoja odpowiedzialność za nie .
Jedno zdanie.. Po chuj to komu?;>
to jest twoje konto i ty o to konto masz dbać jestem na nie.
Jestem na nie twoje konto twoja odpowiedzialność za nie .
to jest twoje konto i ty o to konto masz dbać jestem na nie.
Ale zauważcie, że jak ek z 14 mlvl'em wyjebie na rs'ie to spada mu ok. 2%, a żeby to odrobić przy expie potrzeba ok. 30 lvli. A jak padnie ms/ed ze 145 mlvl'em to spadnie mu ok. 20% co odrabia w ciągu 10 lvli. :O
jestem na nie poniewaz ms i ed wbijaja szymbko ten mlvl a ek 1 mlvl wbija ci pare miescy wiec jestem na nie
Ty kur** czytasz temat w którym się wypowiadasz? Chyba nie.
#edit
i pomagasz tylko tym ,,złym" ludzą w rookowaniu -.- Wyjdź z przed kompa i pomyśl.
A ty wyjdź sprzed kompa i weź słownik do ręki.
adrianeq :)
21-07-2010, 18:37
Nie potrzebne to jest. To odrazu przewidziałeś, że będziesz miał hacka i pomagasz tylko tym ,,złym" ludzą w rookowaniu -.- Wyjdź z przed kompa i pomyśl.
.vimpex.
21-07-2010, 19:05
Jeżeli to prawda co napisałeś, tzn. to ile mlvl'i stracił Master, Brox a Knight Lukass, to jestem za tym, aby zmniejszyć część spadanego mlvl'a dla Ek/Rp.
Jestem na Tak.
Takie sytuację są bardzo rzadko. Chociaż praktycznie nie obchodzi mnie to, to głosowałem na tak.
Powinno być tak, że profesją magicznym też spada dużo % mlv przy zabiciu, lub postacią ek/rp zmniejszyć % spadania.
Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 19:20
Wg. mnie podczas tworzenia tych całych statystyk/liczb/danych/i tak dalej, nie przemyślano tego tak dokładnie jak reszty. Inna profa ma inny % spadku mlvla po dedzie. Z pozoru niby idiotyzm, bzdura... Jednak po zastanowieniu się, to jednak ma jakiś tam sens. W końcu dla eka to (teoretycznie ofc) nie jest tak ważne jak dla magicznych, czy chociaż rp
#topic
Gdybym napisał, tak jak bym chciał, to przeczytalibyście kopię wszystkich postów wyżej.
Powiem tak. Ek po ostrym rookowaniu już właściwie jest postacią do niczego, ed/ms jeszcze da rade się podnieść. W sumie rookowanym w ost. czasie zostały oddane lvl'e więc nie wiem dlaczego Lukass nie odzyskał lvl'i -.- Jestem na tak.
Zważając na to, że większości postaci lvl jest oddawany to chooy tam :/ Ale jestem za wprowadzeniem tej propozycji.
Jestem na tak , ostatnio hakli mi konto nie z mojej winy i z 14 mlvla zrokowali mi ledwo 300 lvli i mlvl spadł na 12. Hmm. wiecie ile się takie 2 mlvle wbija? Noo powiem wam że bardzo długo. A taki lvl to nie aż tak długo , szybko da się odrobić.
Jestem na tak, bo ktos moze sobie specjalnie rokowac postac zeby np na 1000lvl miec 145 mlvl i byc koxem, skoro spada lvl i skile to mlvl tez powinien.
' Demeral < '
18-08-2010, 17:12
Jestem na tak, zeby byl jakis balans powinni to wprowadzic albo tak jak napisal KaZeK.
Sensimila <3
19-08-2010, 15:55
Jestem na tak, tak jak każdy pkując ryzykuje rs'em to mlvl powinien spadać mniej więcej jednakowo.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.