View Full Version : Kupno zbanowanego chara..
Kupno zbanowanego konta.. Pomyślicie, że może to pomylony pomysł ale patrząc na to okiem gracza który np. stracił konto w wyniku hack'a a nawet bana (wśród większości zasłużonych zdążają się wyjątki), to sposób na powrót na server. Nabicie znaczącego poziomu na APO 7.6 to kwestia kilku miesięcy ciężkiej gry (powiecie pewnie, że dla chcącego nic trudnego), to jednak nie każdy może pozwolić sobie na tzw. no life po kilka-kilkanaście godzin dziennie. Sposób ten wyglądałby następująco: gracz A dostaje bana tzw. delete konta. Jego gra na danym charze się kończy, lecz postać (przyjmijmy, że bez itemów) trafia do tzw. "banku postaci" w którym może zostać wykupiona za RL pieniądze (zarabia na tym tylko administracja). Transfer postaci odbywałby się na zasadzie aukcji na określony czas. Wiadomo im większy lvl postaci tym cena rośnie. Tutaj pojawia się problem, bo zapytacie pewnie a co jeśli cena wyniesie np. 15zl(przypadkowa cena)? Wtedy należałoby zmodyfikować PACC przez SMS i wprowadzić tzw. punkty. Oczywiście dana ilość punktów odpowiednia byłaby danej sumie pieniędzy. Podam może przykład: PACC przez SMS kosztuje 10zł, przelicznik jest następujący 10zl=100pkt. Postać z lvl'em 1000 kosztowałaby na aukcji 80zł, a więc chętny musiałby zdobyć 800pkt aby ją wylicytować. W tym momencie nasuwa się kolejną propozycja, aby te punkty można było zdobywać nie tylko poprzez wykupienie, lecz także konkursy tudzież prace na rzecz servera.
Opisze teraz w kilku słowach moją propozycje:
- wprowadzenie "targu postaci"
- modyfikacja sklepu przez SMS, wprowadzenie tylko punktów umożliwiających wykupienie postaci
- wzrost ilości konkursów na serverze
-------
Nastero dobrze zauważył, że pomysł z SMS może być odczytany jako 'SMS SHOP'. W ramach sprostowania chciałbym dodać, że PUNKTY Z SMS WYMIENIANE BYŁBY TYLKO I WYŁĄCZNIE NA AUKCJI ZA POSTAĆ
-------
Przedstawię może zalety, bo wydaje mi się, że takich jest dużo:
- częściowa likwidacja nielegalnego kupna kont przez allegro
- większa aktywność w wymienionych wyżej konkursach
- wzrost graczy na serwerze poprzez oddanie nie aktywnych, zbanowanych kont
Dodaje ankietę, zagłosujcie.
Pozdrawiam Valo
Dareluss banned v3
19-07-2010, 21:49
Jestem na tak , przyda sie , jednakze to nie moze byc latwe.
Belfus Adri
19-07-2010, 21:52
Jestem na tak,przydało by sie takie cos,lepiej odkupic swojego chara niz kupic nowego na allegro...
~Nastero~
19-07-2010, 21:58
Tak
Propozycja jest świetna. Na serwerze który cieszy się dużą popularnością, na którym gra po 300/400 osób, pod tibię 8+ Jest również taka funkcja "Wykup Postać" Tyle że polega ona na tym:
Zbanowane konto trafia do zakładki "Wykup Postać", cenę nadaje administrator serwera (zawsze jest to 10,98 zł) wystawia taką postać na 14 dni, jest dokładny licznik czasu, polega to na tym, kto pierwszy ten lepszy (Kto pierwszy wprowadzi kod, ten otrzymuje postać - Kod przedtem trzeba wykupić za sms 10,98 zł). :) Myślę że mogłaby ta propozycja wejść w życie, co prawda jest do niewielkich "przeróbek". Zapewne za chwile będą posty "Może od razu SMS SHOP, i kaptur za 100 zł?", "Nie rób z APO noob OTS".
Jestem na tak po co kupować na alegro lepiej by było odkupić swoją postać i po delete by się czegoś nauczyli i już nie bocili :D tylko żeby max swoją postać odkupić mogło się ileś tam razy 10
Jestem na tak, tylko ze jest malo charow ktore dostaja delete ;x
Jestem na nie... Nie róbmy już takiej komerchy. Chcesz mieć wysoki level, to graj... Ludzi którzy kupują chary i tak jest za dużo.
Jestem na nie również z powodu pana UP, ale także wg. mnie więcej by było delete.
- wprowadzenie "targu poastaci"
poastaci ? Widać że nie każdy czyta do końca jak nikt tego nie wychwycił :D
#top
Uważam że to jest nie potrzebne ale jak administracja to zrobi to nic przeciwko temu nie mam
Delete jest tylko za cave. Moim zdaniem propozycja do dupy. Gdy ktoś boci to ma świadomość, że jak go złapią na afku dostanie delete. Poza tym wprowadzanie 'sklepiku sms' jest dla mnie głupotą. Wystarczy, że na allegro jest od ch*** charów.
1st R. Boonek
19-07-2010, 22:49
Pojebalo cie, wbijam lv i jesli dostane delete to nie chce aby jakis jebany noob ktory ma bogatych starych i zero w bani gral moim charem ...
Stop kupujacym chary za rl kase!
Genialne, genialne ;d masz musk chlopcze ;>
powinni to wprowadzic.. administracja koniecznie musi to przemyslec ;p
oczywiscie na tak jestem :D
nigdy w życiu nie chciał bym żeby to powstało
delete dostaje się najczęściej za cave czyż nie ?
kara musi być
Nie no ludzie dobijacie mnie tymi propozycjami XD
Kupno skasowanej postaci? Po stokroć NIE!
Delete to delete, a Administracja nie będzie prowadzić czegoś takiego..
jestem na nie . jesli dostal deleted to tylko za cave i jest to zasluzona kara. poza tym postacie mozna kupic na allegro wiec nie widze sensu tej propozycji . nie !
Eee ja proponuje aby można było kupić za 5 zł tutora, za 10 gm, a za 50 goda :D.
@topic
Nie,nie i jeszcze raz nie. Nie róbmy z Apo targu.
.vimpex.
20-07-2010, 09:48
Jestem na Nie, postać dostała delete, to dostała.
Bardziej byłoby zrobić, jakby ktoś nie logował się XXX dni, tak jak jest na różnych OTS.
Jestem na nie... Nie róbmy już takiej komerchy. Chcesz mieć wysoki level, to graj... Ludzi którzy kupują chary i tak jest za dużo.
Dokładnie, pomysł poj****y, masz kasę = możesz bocić, potem odkupisz postać po banie. H3H3H3
Knight Lukas
20-07-2010, 10:04
Haha to jest apo chcesz kupić postać to chyba wiesz gdzie masz się udać ;o
sms shop na pewno nie!
Atrakcyjny Kazimierz.
20-07-2010, 10:57
Świetna propozycja. Ale to będzie trudne do zrobienia :).
Jestem na nie, każdy zaczynał od 0 (w większości przypadków) i jakoś wyszli na swoje :). Eh delete znaczy usunąć i już, bo teraz takie małe dzieci będą kupować chary po 1k+ i jaka gra będzie na APO?? Jeszcze gorsza atmosfera niż teraz :(
Demolka Knight
20-07-2010, 11:18
Bezsensu. Kara musi byc. I co znow odkupi chara znow nabije i tak w kolko?
Jestem na NIE
Ja jestem na tak. Przydałby się taki targ postaci. Skoro kogoś postać się marnuje, to można ją "odkupić". Nie każdemu chce zaczynać się od 0.
diamondback#
20-07-2010, 12:27
Nie. Jeśli dobrze zrozumiałem twoją propozycję to przypuśćmy bocę sobie chara ma on 1000 lv nagle niestety dostaje delete ' bana ' za cave i ktoś później sobie gra moją postacią pod moim nickiem ,bo sobie ją kupił na aukcji ?. Cssssss.. :) Śmieszne.
Ktoś używał czegoś nielegalnego to ma dożywocie tak samo jak z więzieniem :)
ktoś kogoś zabił to ma dożywocie i nie można go wykupić za kasę : ]
Jestem na nie.. bocisz se all time,dostajesz bana,wykupujesz hara bocisz i tak ciągle? NIE !!!!!!!!
A Ja myślę, że nie jest to głupia propozycja. Tylko kupno nie było by za prawdziwe pieniądze, lecz za Kcc, których przez takie coś by ubywało ;)) Głupi przykład Breed Pall czy jak on tam miał, za niego nie jedna osoba dała by 1000kcc i zawsze 1000kcc mniej na servie a char by został. Kiedyś sam o tym myślałem ;))
Chodzi Ci o Showtka, którego kupiłeś ?;> I ostro cisnąłeś na cave więc jesteś ostatnią osobą, która się powinna wypowiedzieć w tym temacie.
Jestem za, ale niech cena będzie wygórowana, a nie taki Zarexoholik na 2100lvlu za 220zl >.< :o
Szejk Zarex
21-07-2010, 02:50
Jestem na NIE! Nie po to ktoś tracił czas na wbijanie poziomu doświadczenia oraz umiejętności swojej postaci, by po delete jakiś dzieciak mógł wykupić jego postać tylko dlatego że ma bogatych rodziców, którzy kupują mu wszystko czego tylko chce, bo myślą, że robią dobrze.
Jestem na Nie, postać dostała delete, to dostała.
.Xienus.
21-07-2010, 07:54
przecież ta propozycja została wprowadzona wraz z deletami -.-
np woder... caven.. showtek... i tak bym mógł pisać i pisać...
Dark Devorious
21-07-2010, 07:59
Ja pierdole , dopierdalacie mnie waszymi komentarzami 'nie bo nie'.
Jak dla mnie ciekawa propozycja, co najlepsze wszystko dobrze opisane.
Sądzę , że można coś takiego wprowadzić. Administracja zarobiłaby na tym kilkadziesiąt złotych więc i z radości wprowadziłaby może jakiś update co za tym idzie większe zainteresowanie graczy :D. Dodałbym jeszcze najlepiej , aby punkty można było kupować za kcc - wyobraźcie sobie ile kcc by znikło oraz wkońcu będzie można bezpiecznie kupić postać !
Jak najbardziej trafna propozycja , nie rozumie czemu jesteście przeciwko temu.
Ja pierdole administracjo, zarobicie , nic nie zaszkodzi , parę osób więcej będzie , wszyscy radośni , zazdrośnicy 'puacz off' może i wy coś kiedyś wylicytujecie.
1. Postać bedzie do kupienia czysta [bez eq].
2. Bedzie sie to odbywac tak
wysylamy sms - dostajemy 100pkt [10.98pln]
potem licytacja jest od 10 pkt i podnosi sie o 10 za kazde podbicie.
3. Postacie beda miec po delecie czyszczone konto z jakichkolwiek banow etc, żeby wlasciciel przyszedl na niezlamione konto
wady - wiecej nieogarów wchrzaniajacych sie pewnie na respy
zalety - wiecej ludzi do ojebania bo pewnie 40% to beda 10 latki kupywac te postacie
wiecej kasy dla serwera [ moze wkoncu sie zajmiecie nim i np za kase ze sprzedazy postaci wydacie na reklamy serwera oraz na eventy.
wiecej wad ani zalet nie widze, bo nie chce mi sie myslec gdyz tu nawet nie gram.
Domcio666
21-07-2010, 11:53
no co ty jestem na nie kupno postaci ktora juz dostala deleta. bahubauba
wiesz jak by to bylo lateo shackowac :< taki kosa sorcerer by odzyskal swjego chara na 100 % :<
jestem na nie i bd w takim propozcyjach na nie :<
A czy ty wogole myslisz pomysl sobie przykladowo taki Kosa Sorcerer ja bym go raczej nie chcial znowu na apo widziec i nie tylko ja pewnie wiec jestem na NIE !
Cpt*Petro
21-07-2010, 15:56
Opisze teraz w kilku słowach moją propozycje:
- wprowadzenie "targu postaci"
- modyfikacja sklepu przez SMS, wprowadzenie tylko punktów umożliwiających wykupienie postaci
- wzrost ilości konkursów na serverze
-------
Nastero dobrze zauważył, że pomysł z SMS może być odczytany jako 'SMS SHOP'. W ramach sprostowania chciałbym dodać, że PUNKTY Z SMS WYMIENIANE BYŁBY TYLKO I WYŁĄCZNIE NA AUKCJI ZA POSTAĆ
-------
Przedstawię może zalety, bo wydaje mi się, że takich jest dużo:
- częściowa likwidacja nielegalnego kupna kont przez allegro
- większa aktywność w wymienionych wyżej konkursach
- wzrost graczy na serwerze poprzez oddanie nie aktywnych, zbanowanych kont
Dodaje ankietę, zagłosujcie.
Pozdrawiam Valo
:confused:Takie Propozycje już były
Ale Ofc Jestem na Tak
Seth Drut
21-07-2010, 16:01
Jestem na nie.
To jest bezsensu. W ogóle kupowanie postaci za złotówki jest bezsensu ;d
Odbiera to całą przyjemność z gry :/
NIE. Chcesz mieć dobrego chara? To sam sobie nabij lvl : ( A jak się nie podoba to allegro stoi otworem : )
Jestem na tak ale max żeby się dało swoje konto odkupić 5x max
Assassin Mateusz
21-07-2010, 17:40
Jestem na nie, bo ludzie bd bocic sobie znowu, a w razie delete wejda na czaterie, skoluja pkt. w 15min i znow beda bocic...
TyruS aka Tyr'ek XD
21-07-2010, 18:05
TO już nie lepiej zrobić tak, że postacie na które nikt sie nie logował przez powiedzmy rok lub pół roku przechodzą do licytacji, zamiast je kasować?
@topic
Tak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.