View Full Version : Tutorzy - debugi
Cze,mozecie naprawic te tp tutorów do graczy,dziś z 3x dostałem debuga,raz w city jak goniłem kolesia w pewnej chwili mnie cos bloknelo i padłem,2x na wardach biegna za mna bije bije i debug ... potem udajecie na rrv ze nikogo nie ma,nie tylko mi wyskakują debugi na ward.
~Nastero~
20-07-2010, 01:27
Może to wina twojego klienta tibi? Nie możesz mieć o takie coś pretensji do Administracji.
Zainstaluj tibie (http://download.tibia.org.pl/index.php?action=license&id=2&file=245)
Następnie IP Changera (http://pl.unidownload.com/downloading-Tibia-Loader-IP-Changer_743_1.html)
Ten zestaw działa w 100%, ponieważ go testowałem :p
@1st R. Boonek - Napisałem wyraźnie że o takie coś nie powinien mieć pretensji, ekipa APO nie ponosi za to odpowiedzialności :o
1st R. Boonek
20-07-2010, 03:15
@up gówno znasz sie na rzeczy..
Tak tutorzy robia debugi.. jako ze jestem czesto sprawdzanym graczem cos o tym wiem i juz nie raz jeblem placka wlasnie z tego powodu... :|
Patryk1551
20-07-2010, 03:36
Najlepiej jakby sie wypowiedzial tutaj Tutor, ktory Cie sprawdzal, bo to moze byc wlasnie spowodowane tym lub tak jak napisal Nastero bledem w spr.
My nie mamy na to wpływu. W momencie dawania /goto do gracza nie mamy żadnych informacji na jego temat i nie wiemy co robi w tej chwili.
2x na wardach biegna za mna bije bije i debug ... potem udajecie na rrv ze nikogo nie ma,nie tylko mi wyskakują debugi na ward.
Jak już za kimś biegniemy to nie możemy spowodować debuga.
A ma jakiś sens odpisywanie na taki raport: "Znowu kur#@ zrobiliscie mi debuga... Oddawajcie za sl'a".
Ps. Obecność włączonego bota działa niekorzystnie na komendy /goto i /a, więc możliwość debuga jest w takim przypadku większa.
Nie oskarżam Cię o bota. ;)
Oni nie robią tego specjalnie... np gdy podchodzą do kogoś a ten ktoś stoi na skraju dachu to tutorzy jak się obrócą to robią debugi...
Oni nie robią tego specjalnie... np gdy podchodzą do kogoś a ten ktoś stoi na skraju dachu to tutorzy jak się obrócą to robią debugi...
Jak sie obrócą to znika ten róg dachu, jak zejdą na dach z rogu wtedy jest debug :)
Jeżeli robią debugi to tylko świadczy, że sprawdzają graczy. Powinieneś się cieszyć. Przynajmiej nikt już nie powie, że administracja nic nie robi na servie 7.6.
Knight Lukas
20-07-2010, 10:08
Aha nauczcie się się teleportować jakoś kiedyś nie było takich debugów.
Myślisz, że to jest wina tutorów ? A może jak ktoś up powiedział to przez Twojego klienta ;) Jeżeloi tutorzy robiliby aż takie DEBUGI , to zaufaj mi, że już dawno byłoby to naprawione ;)
#up
To jest wina tutorów.
Dużo osób miało już przez nich debugi (w tym ja).
Niech nauczą się w końcu teleportować.
Jak już za kimś biegniemy to nie możemy spowodować debuga.
Chodziło mi,że wardy mnie gonia.
Nie tylko ja łapie debugi,dużo osób posiadających normalne spr i dat też je łapie...
Wątpie, że tutorzy powodują debugi. Jeżeli tak Cię to irytuję, to wyślij logi z debugów do Mortiisa.
diamondback#
20-07-2010, 12:21
Mam filmik na PC jak któryś z tutorów spamuje mas morty w city tak bez exhasuted :) Debugują i to bardzo ;)
Mnie bardzo czesto sprawdzaja tutorzy i jakos jeszcze nigdy nie dostałem debuga, wiec nie wiem o co Ci chodzi Keny...
Mam filmik na PC jak któryś z tutorów spamuje mas morty w city tak bez exhasuted :) Debugują i to bardzo ;)
Jak oni spamują to nie może być debugów :) Mogą spamować na środku city 1h i nie będzie debugów, wiem bo byłem na noob servie i gm zrobił taką klatkę na środku city stworzył najlepszego potwora i się z nim walił i też miał zero exhausted i nikt nie miał debugów.
Jak sie obrócą to znika ten róg dachu, jak zejdą na dach z rogu wtedy jest debug :)
W takim przypadku debuga dostane tylko ja! Osoba która stała obok nawet tego nie zauważy.
Ps. W takich przypadkach używa się komendy /a.
Tak, teraz własnie sam złapałem owego debuga. Od Magika ! Skasujcie tych tutorów, poniewaz człowiek sie meczy i expi a jakis noob sie teleportuje i pada sie ; /
Jeżeli nie wiecie gdzie dany gracz się znajduje wysyłając komendę /goto, to Mortiis powinien zmienić w silniku, że gm/tutor teleportuje się o kratkę obok. +1 do współrzędnej X. Nie widzę problemu.
Jankulowski
20-07-2010, 15:17
Tez cos takiego mial jak Caav mnie sprawdzal ^^ Dosc ze debug to jeszcze ban. Jak napisalem do niego ctrl + r to mi odpisal ze dostalem bana za speed hacka ^^
Ja jeszcze nie miałem z tym do czynienia. Chociaż nie sądzę, że wina leży tylko na cliencie tibi. Tutorzy też mają w tym jakiś wkład.
W takim przypadku debuga dostane tylko ja! Osoba która stała obok nawet tego nie zauważy.
Widać, że gówno wiesz ;s
#
Tak, to wina tutorów. Gdy ich nie było nie było debugów ;s Teraz są i spokojnie się expić nie da bo ciągle są debugi na respie...
Szejk Zarex
21-07-2010, 02:33
Oczywiście, że ich wina. Nie raz nie dwa miałem przez nich debugi, ale chyba musza jakoś sprawdzać ludzi? Specjalnie ich nie robią...
nie puacz
@dobra rada
expij na kŁinach
Tutorzy sie opiepszaja ... ja na RRV kilka razy dzisiaj pisalem , na GC pisza normalnie , a na RRV udaja ze nikogo nie ma ...
Ja nie wiem wogole po co sa ci nowi tutorzy tylko robia debugi na servie ostanio przez wlasnie tutora padlem 2x na kingach ; /
Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 19:13
A ma jakiś sens odpisywanie na taki raport: "Znowu kur#@ zrobiliscie mi debuga... Oddawajcie za sl'a".
A to tak ciężko skopiować pod hota pkt regulaminu?
#topic
Te całe komendy goto togo uganda czy jak im tam, to chyba jakoś da się przerobić, żeby wywalało kilka sqm dalej?
Opcji jest kilka... Dwie z nich to, błąd klienta, wada silnika tibii :)
Mi to się jeszcze nie przytrafiło, ale czasami może się zdarzyć coś takiego.To nie ich wina, i nie mają na to wpływu.
Old Vienio
26-07-2010, 10:14
wescie cos zrobcie z tutorami expie sobie kur@a a tu debug japi@#!ole
Tak jest i zawsze będzie, bo tutor przy komendzie /goto "nick", może stanąć w nie odpowiednim miejsce, a przy tym są bugi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.