View Full Version : [Forum] Licznik postów
Witam wszystkich!
Kolejna propozycja o wyłączeniu licznika postów. Jak wiadomo, nabijanie postów na tym forum to codzienność. Teraz doszła reputacja, którą ludzie też sobie nawzajem oddają za nic (najlepsza jest to, że admini mieli banować, a teraz sami są jak dzieci i wymyślają gwiazdki i inne gówna).
Na chwilę obecną licznik postów wyłączony jest w:
Screeny 7,6;
Handel 7,6;
Rookgard 7,6;
Screeny 8.42;
Handel 8,42;
Humor;
Sport;
Hyde Park;
+ Filmy 7.6 (KaZeK)
Moim zdaniem można już wyłączyć wszędzie licznik postów. Dlaczego? A dlatego, że:
1. Mamy już reputację, poza tym na forum są praktycznie te same osoby, co raz rzadziej dołącza ktoś nowy. Każdy się z każdym zna lub przynajmniej nicki są kojarzone.
2. Licznik postów tak naprawdę chuj daje.
3. Będzie mniejszy spam na forum, ludzie zaczną się wypowiadać z sensem, a nie dla posta.
Osobiście uważam, że byłaby to dobra zmiana i tak naprawdę tylko dzieci będą jej przeciwne.
Kapitan Alkohol.
20-07-2010, 11:56
Jestem na nie. Na innych forach wszedzie liczą się posty. Nie ma warnów za nabijanie, ludzie mają po 5000+ postów i to nikomu nie przeszkadza, tylko na tym forum ciagle ktoś wymyśli takie coś : / Jeszcze raz - jestem na nie.
Jestem na tak, zupełnie nie potrzebny jest licznik postów na tym forum. Gdyby był on wyłaczony to nie było by tu połowy userów.
@down
Jestes na nie bo nie bedziesz mógł maniaczyc i nabijac posty na forum :|
Jestem na nie.
Nie po to są warny za nabijanie postów żeby teraz je wyłączać ;)
Na wielu forach we wszystkich działach są włączone liczniki i nikomu to jakoś problemu nie robi ;)
Jest mi to obojętne... Ale pojęcie "forum" zawsze kojarzy się z postami i ich ilością.
Jestem na nie. Na innych forach wszedzie liczą się posty. Nie ma warnów za nabijanie, ludzie mają po 5000+ postów i to nikomu nie przeszkadza, tylko na tym forum ciagle ktoś wymyśli takie coś : / Jeszcze raz - jestem na nie.
Powiem Ci to co wysłałem Ci na gg: jak są fora, gdzie ludzie mają po 5k postów, to tam czasem ciężko znaleźć typa, który specjalnie nabija. Tutaj jest takiego łatwo wyczaić. Problemem jest to, że admini mają to w dupie i nie karają tego jak należy.
Ja jestem na nie, ponieważ mi to nie przeszkadza, że Pan Kazio nabija posty :), mnie to nie obchodzi czy ktoś ma 100000+ postów czy 0.
Jestem na nie .. wszędzie na każdym forum liczą się posty. mi to nie przeszkadza że ktoś ma 2000+ postów a inni po 10.. jest dobrze i niech tak zostanie .
_Kuba.Wojewódzki_
20-07-2010, 12:16
Co Ci przeszkadza, że są posty w profilu? Bo Ty masz 100 a ktoś 1500 to Ci źle?
Forum sie kojarzy z postami jak to ktoś up napisał. Po co takie zamieszanie robić? lolz. Nie moge was pojąć. To tylko jakaś 'liczba' : /
Knight Lukas
20-07-2010, 12:27
Jetem za! Bo teraz już się ścigają kto pierwszy napisze 2k postów...
Jest dobrze tak jak jest. Kiedyś biorąc udział w rekrutacji dostałem odpowiedź, że liczy się aktywność na forum, a widać już szczególnie właśnie po postach. Tam gdzie trzeba jest włączony licznik więc jest dobrze, a administracja pilnuje nabijaczy postów więc nie wiem po co ten płacz.
Nie wiem po co takie głupie propozycje się biorą... TO jest FORUM więc tu się liczą posty... Jestem na nie.
Nie. Licznik postów to jedyne odzwierciedlenie aktywności na forum. Reputy to jedna wielka ściema. Większość osób daje reputa tylko po to, aby ten ktoś mu oddał. ;s
Demolka Knight
20-07-2010, 13:51
Nie. Bo ja lubie te rangi nad avatarem. I ja lubie zbierac reputy.
"I mordeczka jusz oki?"
Seth Drut
20-07-2010, 13:53
Jestem na nie.
Na innych forach posty liczone są wszędzie. Jak ktos ma 5k postów to nikomu to nie przeszkadza.
Więc dlaczego ma to zostać wyłączone?
Jak ktoś nabija posty to przecież dostaje bana.
Bezsensu ;d
Nie po to są warny za nabijanie postów żeby teraz je wyłączać ;)
A co za problem 'nabijanie postów' interpretować jako spam?
@Topic
Zaznaczyłem tak, bo musielibyśmy się zdecydować. Albo włączamy wszędzie i jedynym miejscem, gdzie można pisać bez sensu będzie Hyde Park i tamże posty się liczyć nie będą, albo wyłączamy.
Ewentualnie można ukryć licznik postów tak jak to było kiedyś(zniknął z informacji profilu obok posta i znaleźć go można było na stronie profilu użytkownika)
Pomysłów jest multum, ale na coś trzeba się zdecydować.
~Nastero~
20-07-2010, 14:06
Nie
Po co?, na co? :o Mi to nie przeszkadza, niech sobie nabijają posty. Nie spotkałem się jeszcze z forum, na którym nie ma licznika ilości postów.:eek:
Devil murder v3
20-07-2010, 14:06
GENIALNA PROPOZYCJA.
Jestem jak najbardziej na tak! TOŻTO wkurwia, jak mało co. Wszyscy spamują, tylko po to, żeby mieć posty. Tylko ja się pytam - po co? Czyżby ktoś rozdawał nagrody za duzą ilość postów?
WYŁĄCZCIE TE LICZNIKI W PISSSSSSSSSSSSSSSSSSSDU.
Ja również jestem na NIE ! ;d
Już mówię dlaczego.
Na innych forach również coś takiego jest jak KaZeK powiedział i nikomu to nie przeszkadza, więc ja też nie widzę powodu, żeby tu to usunąć ;) Jest zrobione po to, aby było i sprawowało się dobrze :D
Primorac
20-07-2010, 16:19
Ja jestem za tak co bedziesz kot ze masz 8000 postow nabitych i same glupoty.
I jeszcze dostawac upomnienia za nabijanie po co to komu?
.vimpex.
20-07-2010, 16:33
Jestem na Nie, inne fora mają 'wszędzie' włączony licznik postów, a reputacja?
Na innych forach widziałem, że mają po XXX gwiazdek, więc nie wiem w czym ma to przeszkadzać. =)
A co Ci to przeszkadza?
Mi tam to jest obojętnie czy będą liczone tutaj posty/pkt reputacji. Nie siedzę tylko tutaj by mieć najwięcej literek pod avatarem.
Posty muszą być! To jest podstawa każdego forum.
Jestem na nie, aczkolwiek proponowałbym uruchomić taką opcję dotyczącą ilości postów tak jak jest to przy reputacji. Można ją wyłączyć, proponuje to samo z licznikiem postów
Jak na razie jest to najgłupsza propozycja jaką przeczytałem..
Licznik postów na 4um jest ważny. Może jeszcze usuń z 4um wszystkie tematy i pokaż jaki jesteś fajny -.-\
@top
Jestem na NIE!.
Licznik postów na 4um jest ważny. Może jeszcze usuń z 4um wszystkie tematy i pokaż jaki jesteś fajny -.-\
Tak samo ważne jest kupienie ci nowego mózgu.
Kilka osób, które nie ma argumentów bezmyślnie przepisuje argument od Kapitana. Może napisalibyście coś innego? Bo właśnie w tym temacie pokazaliście dlaczego powinien licznik zostać usunięty. Nie potraficie nic wymyślić i powtarzacie to co inna osoba napisała, w większości słowo w słowo. To już jest nabicie posta, za co teoretycznie powinniście dostać warna. Niestety tutejsi moderatorzy i administracja już dawno zapomnieli o regulaminie i co w nim jest napisane.
Gdyby licznika nie było, to byście nie powtarzali jak debile tego samego. Zwyczajnie byście ruszyli pustogłowiem.
Niniejszy post jest wyrażeniem mojej opinii i stwierdzenia jak np.: "ruszenie pustogłowiem" były tylko metaforą i nie miały na celu nikogo obrazić.
Szejk Zarex
21-07-2010, 02:48
Ja uważam wręcz przeciwnie! Jestem za włączeniem możliwości nabijania postów w każdym z działów. Chyba ludzie wypowiadają się na tematy i nabijają tematy. Czy to komuś przeszkadza, że ktoś ma więcej postów od kogoś innego? Za posty nie na temat, zbyt krótkie lub debilne należy się warn/ban. Więc co to za problem ukarać kogoś upomnieniem, warne, czy banem?
Nie po to są warny za nabijanie postów żeby teraz je wyłączać
Diduus v.0.2
21-07-2010, 08:11
Nie..Licznik postów jest włączony w odpowiednich dzialach i w odpowiednich wylaczony !
Nic nie zmieniać!
Dark Devorious
21-07-2010, 08:12
Trochę przesadziłeś z wyłączeniem wszystkiego, dlatego jestem na nie.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=68327 Kiedyś założyłem taki temat , jeżeli masz czas to proszę zobaczyć. Jak widać , nie będzie to wprowadzone przez administracje , więc nie ma co się wysilać.
Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 11:34
Zaznaczyłem w sondzie, że mam to gdzieś. Teraz to już mi to nie robi różnicy, bo i tak tu będę pisał. Nie ważne czy z włączonym, czy wyłączonym licznikiem. Obawiam się jednej rzeczy. Osób z moim podejściem może być za mało i forum w takim wypadku zwyczajnie padnie.
Były już takie propozycje i nie doszły do skutku, ten raczej też nie dojdzie bo co to by było za forum gdzie by nie było licznika postów? ;d
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.