View Full Version : A6W - Aerobiczna "6" Weider'a.
Siema
Marzeniem każdej osoby jest mieć płaski i wyrzeźbiony brzuch, jest na to bardzo prosty sposób :DD
Zrobisz to w 42 dni !!
Żadna dieta nie da Ci tego, co może Ci dać Aerobiczna "6" Weidera !!
Przedstawiam unikalny zestaw ćwiczeń, które pomogą Ci w uzyskaniu Twojego wymarzonego, wyrzeźbionego brzuszka ! Jeżeli będziesz robić wszystko tak jak powinno - efekt gwarantowany!
http://img13.imageshack.us/img13/1575/wiczenia.jpg
Macie przy okazji profesjonalny video tutorial A6W:
http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM
Jak skutecznie ćwiczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=yZWlzgqgFq4&feature=related
Jeżeli pomogłem daj reputa ;D .
Stare jak świat..... Kto chce mieć płaski/wyrzeźbiony brzuch już pewnie o tym wie, więc Ameryki nie odkryłeś... Poza tym słyszałem, że to są ćwiczenia tylko na spalenie tłuszczu z brzucha,a nie nie rzeźbe. Robiłem to przez jakieś 20+ dni i liczyłem na większy "zarys kratki", albo jak kto woli "sześciopaku" niż miałem wcześniej. Przerzuciłem się na zwykłe brzuszki, rowerki itp. i nie nażekam ;] Na weidera trzeba poświecić 30-45 min. czasu dziennie na ćwiczenie, także troche sporo.
A wiesz, że to tylko wzmacnia górne częsci mięśni brzucha? Dolnych juz nie ;d a dla tych co maja tłuszczyk ? Niestety, nie wiele pomoze ;p
@ up kto Ci powiedzial, że to dla spalenia tłuszczu z brzucha? ;x Jestes w błędzie.
Demolka Knight
20-07-2010, 19:55
Powiedzcie mi czy to warto robic czy nie. Bo jak sa dobre skutki to bym zaczal :D
@ Nexav
Ćwicze amatorsko w domu na brzuch i ręce nie od dziś i sporo naczytałem się na forach, ale dobra nieważne...
@Demolka
Jak uważasz, że masz czas i chęci na to to ćwicz i sam zobacz efekty. Mi wiele nie dało :/
Powiedzcie mi czy to warto robic czy nie. Bo jak sa dobre skutki to bym zaczal :D
Podobno są... Warto spróbować, to dopiero mój 1 dzień. Z ćwiczeniami się wyrobie od dziś akurat do końca wakacji.
Devil murder v3
20-07-2010, 20:07
NAJPIERW ZWIĘKSZ MASĘ, DZIECIUCHU.
Mogę Wam powiedzieć o moich osobistych odczuciach, związanych z a6w.
Robiłem to już 2 razy, taka prawda, że, jeżeli nie boli Was po minucie tak, jakbyście dostali z kosy w brzuch, to źle robicie. ;]
Efekty są i to spore, aczkolwiek bardzo szybko mijają ;)
Kaloryfer to rzecz, która z mięśni najszybciej zanika - nie ćwiczysz po wykonaniu a6w na brzuch - kaloryfera nie ma.
Nie napalajcie się tak na ten kaloryfer, bo to nic nie daje. Jak chcecie wyrwać dziewczyny, to zróbcie to głową, a nie mięśniami, chyba, że polujecie na puste czternastolatki.
Tyle z mojej strony, trzymajcie się.
!!sQaua!!
20-07-2010, 20:53
Efekty na pewno są, tylko jeżeli uda Ci się dotrwać do końca, to później nie możesz tego zaniedbać. Nie będziesz mógł poprostu przestać, bo efekty Ci się przykryją warstewką tłuszczu. Najlepiej po wszystkim jest uprawiać czynnie jakiś sport, lub ewentualnie dalej robić A6W.
@Topic.
Robię.
Bardzo długo już ćwiczę bruszek.
Martin16
20-07-2010, 20:54
z czym pomogłeś : |? Nie rozumiem.. O 6 weidera to chyuba każdy słyszał, myslisz ze jesteś tym pierwszym? ; o czy poprostu rodzice załozyli Ci internet jakoś niedawno ? ...
Reputy sie zachciewa.. Eh co za ludzie..
a co do ćwiczeń to robiłem tydzień i mi się odechciało i tak jestem kokx.
Styl, i tak nie skonczysz tego xd mało kto to dał rade skonczyc ;>
Ja zrobiłem 10 dni i mi sie odechciało efekty miałem takie że mi się brzuch twardy zrobił. Także efekty będą na 100% nawet dobre jak jesteś chudy i chcesz mieć "kaloryfer" :D tylko nawet jak zrobisz 42 dni to zeby to utrzymać musisz robić to dalej a nie ze olejesz.
A6W nie jest od spalania tluszczu, jesli jestes chudy, ale nie masz 'kaloryfera' to A6W jest dobra, bo ona tylko wyrzezbia brzuch. Ja dotrwalem 1 raz do 28 dnia a za drugim razem skonczylem i efekty byly na prawde zadowalajace :) Polecam, ale tylko wtedy, gdy ktos czuje sie na silach i skonczy, bo 10 dni robic to nie sztuka i malo da... ;d
party starter
07-08-2010, 19:03
a jak robicie te serie ? Wszystkie naraz czy np. troche rano, troche wieczorem. Narazie jestem na 3 x 10 robione pod rzad i czuje sie po tym jakbym mial zaraz pierdolnac :/
Efekty są i to spore, aczkolwiek bardzo szybko mijają ;)
Kaloryfer to rzecz, która z mięśni najszybciej zanika - nie ćwiczysz po wykonaniu a6w na brzuch - kaloryfera nie ma.
Musze cie zmartwic ale cwiczylem brzuch jakies 0,5 roku temu i caly czas utrzymuje sie efekt. A robie tylko od czasu do czasu kilka brzuchów
#top
Miałem zamiar to kiedys zrobic ale wole zwykłe/skosne brzuchy mniej czasochłonne a efekt bardzo zblizony.
ja to robilem przez chyba 29 dni, tak bruch napiepsza, ze jest to okropne... nie dalem rady wiecej, ale jak chcecie to robcie ;d
N-series
07-08-2010, 21:22
Zauważyłem że na wakacje każdy chce koxem być , w marcu zacznij cwiczyć strzały w dupe i kreatyne to urośniesz szybko na wakacje ;c
@topic nie opłaca się tego robić ,żeby zrobić rzeźbę trzeba mieć z czego(polecam gainera;P)
Zauważyłem że na wakacje każdy chce koxem być , w marcu zacznij cwiczyć strzały w dupe i kreatyne to urośniesz szybko na wakacje ;c
@topic nie opłaca się tego robić ,żeby zrobić rzeźbę trzeba mieć z czego(polecam gainera;P)
Gainer to odzywka masowo/bialkowa do tego trzeba jeszcze jakas kreatyne
N-series
08-08-2010, 00:38
Wiadomo ;d po 1 zwieksz mase ;p,kreatyne powino się stosować dopiero po pół roku ;p
Teotihuacan
08-08-2010, 01:41
A6W nie jest od spalania tluszczu, jesli jestes chudy, ale nie masz 'kaloryfera' to A6W jest dobra, bo ona tylko wyrzezbia brzuch. Ja dotrwalem 1 raz do 28 dnia a za drugim razem skonczylem i efekty byly na prawde zadowalajace :) Polecam, ale tylko wtedy, gdy ktos czuje sie na silach i skonczy, bo 10 dni robic to nie sztuka i malo da... ;d
a jak ktoś jest troche grubaskiem to już nic to nie da? :mad:
Τettmeier
08-08-2010, 09:11
Robiłem 17 dni. Męczyłem się i potem mi się odechciało. Efekty jako-takie chociaż myślę, że gdybym do końca wytrwał to byłyby lepsze. Zrobię może kiedyś jeszcze. :)
Na 'kaloryfer' polecam: http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY ABS 8 min. Miesiąc i jest. :)
A jak skoncze to a6w to zaczac robic od nowa czy do upadlego ostatnia serie?
Na forum było już sporo dyskusji na ten temat.
Ja osobiście dowiedziałem się o tych ćwiczeniach z neta, ale na forum napewno komuś pomogą.
P.S. Nie można prosić o reputy, edytuj posta bo Ci warna wlepią.
Moglibyscie mi wytlumaczyc co to jest ta seria i powtorzenia ?
All Eyez On Me
09-08-2010, 15:57
@Vashin
Powtórzenie polega na wielokrotnym (tutaj masz akurat podane ile razy) zapętlaniu tego co robisz.
Seria - ile razy masz wykonać dane ćwiczenie :D
Czyli powtorzenie np. 1 cwiczenia ? czyli ten 1 punkt z 6 to przypuscmy brzuszki i mam ich zrobic 64 ?:D a seria to 3 czyli 3 x 64 ?:D
Zrobiłem, efekt jest.. Polecam wszystkim, jednak trzeba wytrwać do końca ;)
Profesjonalny tutorial znajdziesz tutaj (http://www.kfd.pl/aerobiczna-szostka-weidera-profesjonalne-opracowanie-a6w-46308.html), a mam pytanie jak jest
2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu to znaczy że dwie serie na raz czy jedna seria rano druga wieczorem ?
N-series
11-08-2010, 11:11
@up lol
Jedna cała seria to od 1 do 6 ćwiczenia
powtórzenie to np. 6 razy w jednym ćwiczeniu uginasz nogi i w każdym ćw po 6 (zależy ile pisze)
czyli
2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
musisz zrobić 2 razy te 6 ćwiczen i w ,każdym ćwiczeniu po 6 powtórzeń (czyli od 1-6 ćwiczenia po 6 powtórzeń i potem robisz to samo znów od 1-6 po 6 powtórzeń
Mateusz Soprano
15-08-2010, 13:46
Ludzie ktoś zrozumie z tego jak wy to tłumaczycie?Musicie tłumaczyć tak żeby dzieci zrozumiały.np.
Jeżeli ktoś ci mówi że masz robić brzuszki-
1 serie po 5 powtórzeń
To znaczy że masz położyć się na podłodze i zrobić 5 brzuszków
Jeżeli ktoś ci daje żebyś zrobił 6(seri)X(razy)10(powtórzeń)
To znaczy że idziesz,robisz 10 brzuszków,potem wstajesz odpoczywasz minute i znowu kładziesz sie i kolejne 10,wstajesz odpoczywasz i znowu się kładziesz i robisz kolejne 10.
Tak właśnie wykonałeś 3 serie po 10 powtórzeń.Więc musisz się jeszcze 3 razy położyć i zrobić 30 brzuszków.
Czy to takie trudne???
@topic.
Nie chce robić,jestem chudy,ale wole abs robić 8 minut niż te weidery.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.