View Full Version : Mi??nie? Na sta?e?
Mateusz Soprano
20-07-2010, 21:17
Skoro jest temat o 6 weidera to pragnę założyć temat o naszych Mięśniach.
U jednych większe u drugich mniejsze,ale każdy je ma.I pytanko.Ćwiczę se np i ćwiczę,mija kilka dni a ja dalej ćwiczę ,wyrobiłem już se siłę,mięśnie,dalej ćwiczę,mniejsza o wygląd,czyli rzeźbę ważne są mięśnie,i załóżmy że ćwicze sobie jeszcze trochę i NAGLE przestaje.Koniec, i nie ćwiczę już bo mi się nie chce.I tu pytanie,czy jak raz sobie wyrobie mięśnie to siła mi zostanie czy te mięśnie zanikną?Proszę mi nie pisać,że tłuszcz i w ogóle,ja wiem że się mięśnie zakrywają tłuszczem i np w testach na wytrzymałość jest się słabszym,ale chodzi o to:
1.Czy jak po miesiącu spędzonym na siłowni,odłożeniu ciężarów mięśnie pozostają,czy zanikają?
Dark Devorious
20-07-2010, 21:27
Na jakis czas pozostana.Jednak wiadome ze pozniej wraz z jedzeniem beda "przerabialy" sie w tluszcz. Jest to cos w stylu starzenia sie.na starosc miesnie flaczeja tak samo masz z nie-cwiczeniem.
Drenthe Bro
20-07-2010, 21:54
chodzisz miesiac ?
po miesiacu nie wiem co ci ursolo?
sila spadnie miesnie tez ale lapa nie bd mniejsza ttlyko mniej widoczne
Miesnie z czasem beda zmniejszac sie, poniewaz organizm twoj nie bedzie przyzwyczajony ze nie chodzisz na silownie. Napisz na forum w podpisie.
Domcio666
20-07-2010, 22:27
miesnie ci nie zostana jak nie bd cwiczyc. ale jak bedziesz wykonywac pare serii dziennie to powinny zostac na jakis czas. ale tez nie za dlugo. aha io zeby ci miesnie zostaly to powinnienies sie dobrze odzywac
Jankulowski
20-07-2010, 22:28
Sila ci chyba zostanie a miesnie poprosu stana sie (FLAKIEM) bedziesz mial miekkie.
Sila ci chyba zostanie a miesnie poprosu stana sie (FLAKIEM) bedziesz mial miekkie.
Hahaha siła zostanie, a mieśnie nie?? Pomyśl trochę....
Co do tematu to jak panowie wyżej, po jakimś czasie mięśnie będą mniejsze i gorzej wyglądały, a siła też spadnie.
Szejk Zarex
21-07-2010, 02:21
To chyba oczywiste, że jak przestaniesz ćwiczyć to z czasem mięśnie zanikną, a wszystkie ćwiczenia pójdą na marne. Siły też już mieć nie będziesz, więc albo ćwiczysz albo dajesz sobie spokój.
http://i30.tinypic.com/97oh84.jpg
Skoro jest temat o 6 weidera to pragnę założyć temat o naszych Mięśniach.
U jednych większe u drugich mniejsze,ale każdy je ma.I pytanko.Ćwiczę se np i ćwiczę,mija kilka dni a ja dalej ćwiczę ,wyrobiłem już se siłę,mięśnie,dalej ćwiczę,mniejsza o wygląd,czyli rzeźbę ważne są mięśnie,i załóżmy że ćwicze sobie jeszcze trochę i NAGLE przestaje.Koniec, i nie ćwiczę już bo mi się nie chce.I tu pytanie,czy jak raz sobie wyrobie mięśnie to siła mi zostanie czy te mięśnie zanikną?Proszę mi nie pisać,że tłuszcz i w ogóle,ja wiem że się mięśnie zakrywają tłuszczem i np w testach na wytrzymałość jest się słabszym,ale chodzi o to:
1.Czy jak po miesiącu spędzonym na siłowni,odłożeniu ciężarów mięśnie pozostają,czy zanikają?
No napewno wyrobisz w kilka dni...
Co do twojego pytania, miesnie nie zanikna, nie "zadbane" beda luzne, miekkie, oklaple, tak samo z sila, spada. W moim przypadku bylo tak ze jak intensywnie trenowalem biceps i przedramie bylem w stanie przy wadze 60kg rozbic na reke kolesia ktory wazyl 80kg, dwa tyg po przerwaniu treningu juz nie dalem mu rady, sam sobie wywnioskuj.
Patryk1551
21-07-2010, 13:19
bylem w stanie przy wadze 60kg rozbic na reke kolesia ktory wazyl 80kg, dwa tyg po przerwaniu treningu juz nie dalem mu rady, sam sobie wywnioskuj.
Koles zaczal sam cwiczyc i Cie po prostu rozpierdolil.
@top
Cwiczysz i masz miesnie i sile lub nie cwiczysz i nie masz nic XD
Drenthe Bro
21-07-2010, 14:32
To chyba oczywiste, że jak przestaniesz ćwiczyć to z czasem mięśnie zanikną, a wszystkie ćwiczenia pójdą na marne. Siły też już mieć nie będziesz, więc albo ćwiczysz albo dajesz sobie spokój.
http://i30.tinypic.com/97oh84.jpg
ale co ty teraz porownales? jak on tu jest z 30 lat starszy to normalne ze bd tak wygladal mu chodzi o jakis czas do przodu ale nie o 30 lat~~
Ja cwiczylem na silowni 2 lata , nagle kontuzja stopy i nie moglem . przed kontuzja podnosilem na klate 158kg a po kontuzji ledwo 100 dzwignolem ... miesnie potrzebuja codziennego treningu , jesli stwierdzisz ze nie ma po co cwiczyc , to nie cwicz , poswiec czas na cos innego
Habemus Papam
21-07-2010, 15:38
Rób ćwiczenia regularnie.. to przecież nie takie trudne.
.:Speed Fireman:.
21-07-2010, 23:47
Mój trener mowił nam kiedyś, że jeżeli miałeś długą przerwę w ćwiczeniach , to wystarczą 2 tygodnie na odbudowanie tych mieśni
@up
Ciekawe czy to prawda jezeli tak to bardzo dobrze ;D
@topic
Nie, wydaje mi się, że mieśnie 'zfalczeją' poprostu po jakimś czasie.
⊕ Cineczeq ⊕
24-07-2010, 10:38
Zależy czy na odżywkach, czy na sucho, na odżywkach 2 tyg i już woda zamiast mięśni.
Zbigniew Wodecki
24-07-2010, 14:41
Mięśnie po długim okresie 'nie używania ich'
Zanikają, identycznie jest, gdy ktoś miał złamaną noge, to później zrobiła mu się mniejsza.
Jeśli będziesz ich używał często i energicznie, to albo zostaną w miejscu, albo będą zanikać.
@do panów up
Szwarcenegr brał sterydy.
Strycnine
24-07-2010, 23:55
To jak bedziesz wygladac bedzie zalezec od wielu wielu czynnikow.
Po 1, zalezy jak bedziesz trzymal miche, albo sie zalejesz, albo schudniesz. Miesnie po odrzywkach nie "napelniaja sie woda" :O
Miesnie flaczeja, iz nie podnosi Ci sie w organizmie poziom NO (tlenek azotu) Ktory wytwarzany jest podczas sesji treningowych.
Miesien z dnia na dzien spasc Ci nie moze, nawet i po miesiacu nie ma wielkiej roznicy, chyba ze siedzisz w domu, nie jesz nic i chlejesz vodke....
Jesli masz jakies pytania, pisz PW, chetnie pomoge :)
PS: Miesnie po odrzywkach nie "napelniaja sie woda" :O
Pogromca Tarina
27-08-2010, 15:12
sory, za odświeżenie tematu ; )
Siemasz. Nie wiem, czy moje zdanie Cie interesuje, bo dopiero leci 8 miesiąc moich zmagań z własnym ciałem. Nie będę filozofował i argumentował informacji w internecie, powiem Ci na swoim przykładzie.
Przed rozpoczęciem przygody z siłownią ważyłem 60 kg przy wzroście 169
od razu napiszę, że nigdy nie stosowałem środków dopingujących ( zresztą po fotkach widać, że nie ;), kreatyny także nie brałem, jedynie dieta + uzupełnienie gainerem.
Trenowałem 6 miesięcy, aż przyszły wakacje, czas relaksu i odpoczynku ( niby)
mój wygląd nieco się zmienił, ważyłem 75 kg. Zamieszczam foto z pierwszych wyjazdów na basen.
http://iv.pl/images/00690901440605754809.jpg
http://iv.pl/images/57835578998504305039.jpg
W wakacje chodziłem na treningi, lecz nie traktowałem ich tak poważnie, opuszczałem wiele ćwiczeń i nie wykonywałem je poprawnie technicznie, do tego bardzo często chodziłem na imprezy, spożywałem alkohol. Do tego pojechałem na obóz, gdzie był problem z jedzeniem ( obozowe jedzenie ; * ).
Przejdźmy do sedna, przez miesiąc od tamtego zdjęcia schudłem z 3 kilogramy, obwody mięśni zmalały, lecz jestem świadom, że jest to wina JEDZENIA i ALKOHOLU ! ;) Mój wygląd w czasie obozu ( już po miesięcznym imprezowaniu, opuszczaniu się z jedzeniem itd). Jest tragicznie, ale wiem, że jak się za siebie wezmę, to co nie co się poprawię ; )
http://www.iv.pl/images/93923738178154548838.jpg
http://www.iv.pl/images/31829210348146560523.jpg
Lecz nie myśl sobie, że np wyćwiczysz mięsień i nagle przestaniesz ćwiczyć i będzie wyglądał tak samo. Przez pewien czas i owszem, lecz pewne jest, że w jakimś stopniu MOŻE zmaleć ; ) z tym, że naturalnie zbudowany mięsień powraca do swych obwodów nawet w 2-3 tygodnie przy warunkach, jakie miał wcześniej ( dieta, regeneracja, dobry trening)
Darkstar
27-08-2010, 15:16
Nieużywane mięśnie z czasem zanikają, tak jak u kosmonautów w próżni, a siła pewnie wraz z nimi.
Trampish
29-08-2010, 14:04
Jak czytam posty niektórych osób to nie wiem czy mam płakać, czy się śmiać, czy wyrzucic kompa. Mięśnie nie znikną, chyba że chorujesz na zanik mięśni -.- Jeśli ćwiczysz miesiąc to napewno nie bedziesz miał zauważalnych efektów. Ale jeśli ćwiczysz długo, i nagle przestaniesz to mięśnie stają się rzadsze, spada siła. Ale organizm w pewnym sensie "pamięta" twój dawny wygląd i siłę, i jak potem znowu zaczniesz ćwiczyć to w krótkim czasie powrócisz do swojego dawnego wyglądu i siły. Więc przykładowo - ćwiczysz 10 lat na siłowni, potem nagle przerwa 5 lat. Wyglądasz jak tłusty sflaczały lamus. Jednak postanawiasz znowu zacząć ćwiczyć. Ale wtf? po 1-2 latach znowu wyglądasz tak jak kiedyś po 10 latach treningu! czemu? otóż jak już pisałem - to nie jest bug! XD organizm to pamięta ;)
P.S. do tego ziomka co wrzucił foty arnolda - on ma takie zwisy bo brał sterydy i przestał. Tak napewno nie będziecie wyglądać, chyba że też bedziecie zawodowymi kulturystami na sterydach i nagle stop bo trzeba ekspić. pozdro i pocwiczcie na silowni xd
Szyderca
29-08-2010, 14:54
Proponuje w sprawie miesni kontaktowac sie z uzytkownikiem Google :) jest to osoba ktora wszystko wie wiec kierujcie swoje pytania do niego on napewno znajdzie jakis zloty srodek :)
Mateusz Soprano
29-08-2010, 16:28
Proponuje w sprawie miesni kontaktowac sie z uzytkownikiem Google :) jest to osoba ktora wszystko wie wiec kierujcie swoje pytania do niego on napewno znajdzie jakis zloty srodek :)
Taa on jest taki mądry i napakowany i w ogóle silny.
Pupa jasiu karuzela.Nic nie wie,on wie jak utrzymać na głowie tonę Gelu a złoty środek to jego bryle,które dodają +25% do pewności siebie,a żel +80% do siły.Przecież on w klubie stoi na bramce i nikt nie robi zamieszek przy nim bo się go strasznie boją.
@topic.
Widzę że udzielacie się i mądrze piszecie,szczególnie cieszy mnie fakt że mięśnie można odbudować w krótkim czasie,ale też z siłownią jest dylemat że hamuje wzrost;/.Za wszystkie odpowiedzi dziękuje,a jak ktoś wie coś jeszcze to niech się wypowiada,każdy sensowny post mnie cieszy!
Ja niemoge kogo ty się pytasz wejć na sfd.pl świeżaku co do mięśni trenuje sie co pare dni serie nie co dziennie a arnold jechał na pokaz czyli masa różnego rodzaju koxu robisz pare brzuszków, pare pompek dziennie i git jak na sucho jedziesz i musisz sie też ogarniecie odrzywiać nie 2 pizze dziennie...
Pogromca Tarina
30-08-2010, 01:18
Up oraz do reszty osób, którzy gówno wiedzą o koxie.
sam kox za przeproszeniem gówno wam da ... Prawda jest taka, że na koxie ćwiczy się jeszcze ciężej, organizm akceptuje jeszcze większy wysiłek, zaś twoim zadaniem jest stworzyć jeszcze lepsze warunki do rozwoju tkanki mięśniowej, mam na myśli sprecyzowaną dietę, odpowiednią regenerację itd. Jednym słowem zapierdzielamy i staramy się jeszcze bardziej. Uwierzcie, że takie wypowiedzi irytują nawet ludzi, którzy koxu nie brali, a co dopiero tych, którzy już w ostateczności korzystają z tego typu środków. Zaraz zostanę zjechany przez nastolatków za to, że bronię 'sterydziarzów', nie, nie jest tak ; ) Po prostu mówię, co widzę i słyszę od osób, które na ten temat mają naprawdę dużo wiedzy. Ostatnio miałem nawet okazję porozmawiać z kulturystą na ten temat ;)
Nie powiem tony kto kończy w zawodówce gdy płakał na forum, że miał 10 z gimnazjalnego.
@topic
rad radze zaczerpnąć na jakimś forum kulturystycznym. Tutaj nie dowiesz się czegoś bardzo konkretnego. Ale jak ciskasz wagonami to raczej pniak jesteś.
All Eyez On Me
30-08-2010, 01:46
Porgomca Tarina, daje stówe że nie ćwiczysz osiem miesięcy. Ni chuja nie wybudowałbyś tak ciała nie ma takiej opcji.
Pogromca Tarina
30-08-2010, 01:52
Naprawdę ćwiczę 8 miesięcy ; )
dodam jeszcze, że przez 2 miesiące wakacji nie odnotowałem właściwie żadnych przyrostów, a nawet odwrotnie, spadła mi waga ;)
edit;
skłamałem, nie liczyłem jeszcze 1 miesiąca 'treningów', które tak naprawdę wciągnęły mnie w te całe bagno. Nie liczyłem tego miesiąca ze względu na to, że to nie były treningi, przychodziłem na siłownię, widziałem ogromnych facetów wyciskających ogromne ciężary, a ja nie wiedziałem od czego zacząć. W tym jednym miesiącu byłem na siłowni tylko wtedy, gdy szedł ze mną kolega, sam po prostu się wstydziłem i właśnie TO zmotywowało mnie do tego, aby zaczęrpnąć wiedzy odnośnie treningu, diety, regeneracji. Zanim ponownie poszedłem na siłownie minęło z 3 miesiące, przez ten czas zdobyłem mnóstwo przydatnych informacji i już w pierwszy dzień treningów miałem wszystko ułożone, co i jak ;) Jednak nie każdy jest w stanie to pojąć i dlatego na mieście krążą plotki, że nafaszerowałem się anabolikami.
All Eyez On Me
30-08-2010, 02:10
Możesz podać tygodniowy plan jak ćwiczysz i co i jaką diete zarzuciłes i z jaka waga zaczynales i ile teraz masz?
Pogromca Tarina
30-08-2010, 02:29
W roku szkolnym miałem 2 konkretne plany, pierwszym był typowy SPLIT partia 2 razy w tygoniu. Charakteryzował się tym, że ćwiczyłem poszczególny mięsień 2 razy w tygodniu. Plan był 4 dniowy. Czyli całe ciało rozkładałem na poniedziałek-wtorek i to samo powtarzałem w czwartek-piątek. Nie powiem Ci ile urosłem ćwicząc tym planem, gdyż u siebie nigdy nie widziałem efektów, dopiero na zdjęciach mogłem coś tam ujrzeć. Drugi plan był to typowy trening dzielony na masę, czyli 1 partia w tygodniu.
Poniedziałek
-klatka piersiowa
-triceps
wtorek
-barki
czwartek
-mięśnie najszersze grzbietu, prostowniki
-biceps
piątek
-mięśnie dwugłowe, czworogłowe ud
3 treningiem który stosowałem(w wakacje), to FBW ( FULL BODY WORKOUT), całe ciało w ciągu jednej sesji treninowej, 3 treningi w tygodniu. Pon/śr/pt. Trening ogólnie rzecz biorąc nie należy do łatwych, jeśli dużo od siebie wymagamy. Nastawienie psychiczne odgrywa tutaj bardzo ważną rolę. Trening zaczynamy od największej partii, do najmniejszej, czyli:
-nogi
-plecy
-klatka
-barki
-triceps
-biceps.
Kilka słów odnośnie 'diety'. Nie miałem sprecyzowanej diety w 100 %. Zaczynałem ważąc 60 kg, obecnie mam ok. 73 kg wagi, w szczytowej formie 75. i mój dzienny jadłospis po pewnym czasie wyglądał tak.
7 rano:
2 jaja
płatki owsiane
w szkole:
40 g odżywki typu Gainer
10 kanapek z warzywami
14-15
100 g ryżu
pierś z kurczaka
warzywa /niezawsze
16 ( przed treningiem)
z 50 g makaronu z dżemem
18:30 ( po treningu)
40 g odżywki typu Gainer
19:00
ponad 100 g ryby, czasami ryba po grecku, najczęściej tuńczyk
22:00
200 g sera wiejskiego
przed snem
20 g sproszkowanego białka z jaj.
teraz w roku szkolnym planuję zrobić pierwszy cykl na kreatynie i przy okazji dopracować swoją dietę, będzie ciężko, bo wszystko wiążę się z pieniędzmi ;)
Trampish
30-08-2010, 22:40
ale też z siłownią jest dylemat że hamuje wzrost;/.
Bzdura. Siłownia nie hamuje wzrostu, tylko zbyt duże obciążenia kręgosłupa w wieku dojrzewania. Czyli załóżmy masz 15 lat i jeszcze rośniesz, i robisz martwy ciąg zbyt dużym ciężarem to może w jakimś stopniu spowolnić wzrost. Martwy ciąg to właśnie jedno z ćwiczeń mocno obciążających kręgosłup, możecie sobie poszukać na yt czy gdzieś jak ktoś chce. Ale to nie znaczy, że w ogóle nie można tego ćwiczyć - można, ale z umiarem i "normalnym" ciężarem, a nie udawać pro elo koxa, naładować sobie na sztange 150kg i ciągnąć "dla szpanu". SIŁOWNIA NIE HAMUJE WZROSTU TYLKO ZBYT DUŻE OBCIĄŻENIA KRĘGOSŁUPA MOGĄ WZROST SPOWOLNIĆ.
Devil murder v3
31-08-2010, 11:10
Jak będziesz wcinał odżywki, to sflaczejesz ;)
Pogromca Tarina musisz mieć chłopie dobrą genetykę, ba zajebistą, żeby w 8 miesięcy tak wyglądać. Masz może fotki z przed pójścia na siłownię, bo strasznie mnie one interesują. Pozdro i ćwicz dalej :)
Btw: Nie żebym się czepiał, ale wydaje mi się, że masz duże dysproporcje między plecami a rękoma, a może to tylko tak na zdjęciu wygląda :)
Trampish
01-09-2010, 12:39
Jak będziesz wcinał odżywki, to sflaczejesz ;)
Jak będziesz wcinał odżywki BEZ TRENINGU to sflaczejesz. Przeciez odżywki = pokarm, tylko w proszku. Czyli jak jesz jajko albo kurczaka, to sflaczejesz?
Ludzie :x weźcie się ogarnijcie :( Piszę to do wszystkich zawodowych kulturystów z 50 letnim stażem, którzy piszą takie bzdury jak up. Nie wiecie - nie piszcie.
Znam Pogromce z rl i wiem ile ćwiczy ,wiec nie pierdolcie głupot ...
Devil murder v3
01-09-2010, 19:35
Jak będziesz wcinał odżywki BEZ TRENINGU to sflaczejesz. Przeciez odżywki = pokarm, tylko w proszku. Czyli jak jesz jajko albo kurczaka, to sflaczejesz?
Ludzie :x weźcie się ogarnijcie :( Piszę to do wszystkich zawodowych kulturystów z 50 letnim stażem, którzy piszą takie bzdury jak up. Nie wiecie - nie piszcie.
W sensie, że jak będziesz brać odżywki, a potem je odłożysz, to sflaczejesz -.^
'Oxidosis'
01-09-2010, 19:50
W sensie, że jak będziesz brać odżywki, a potem je odłożysz, to sflaczejesz -.^
Nie pisz tu już, bo wytłumaczono Ci jak byk a Ty dalej nie rozumiesz. Przecież większość odżywek to suplementy diety, w przybliżeniu jedna porcja białka działa tak samo jakbyś zjadł kurczaka z ryżem, w takim razie po odstawieniu suplementacji nic Ci nie sflaczeje, jeżeli będziesz prowadził odpowiednią diete w której będziesz spożywał tyle gram białka ile w czasie zażywania odżywek -.- Co innego jeśli nawpieprzasz się monohydratu i bez diety i przestaniesz ćwiczyć, ale wtedy oczywistym jest, że będą spadki.
Pogromca Tarina
01-09-2010, 23:20
Dokładnie, pan wyżej wyjaśnił sprawę. Odżywki typu gainer są suplementem diety, które mają na celu 'zastąpić' ostatecznie posiłek. Na chłopski rozum jest to żarcie w proszku i spożywamy je wtedy, gdy nie możemy zjeść normalne posiłku z różnych przyczyn, jak np brak czasu i te sprawy, więc w tym celu spożywamy takie odżywki jak węglowodany w proszku, białko albo cały potrzebny mix, czyli gainer. Jeśli ktoś pisze, że po odłożeniu na bok tego typu odżywek sflaczeje, to jest idiotą lub naprawdę nie ma kompletnie wiedzy na ten temat. A co mi tam, wygadam się jeszcze ;) Irytuje też fakt, jak ludzie wpierają Ci, że nie ćwiczysz na te głupie 'sucho', bo przecież wcinasz białko w proszku. I wszystkie widoczne efekty morderczych treningów, starań itd są wynikiem jakże wspaniałego białka w proszku ! - rozpisywać mi się nie chce, krótko mówiąc gówno prawda ; )
Devil murder v3
02-09-2010, 10:03
Nie pisz tu już, bo wytłumaczono Ci jak byk a Ty dalej nie rozumiesz. Przecież większość odżywek to suplementy diety, w przybliżeniu jedna porcja białka działa tak samo jakbyś zjadł kurczaka z ryżem, w takim razie po odstawieniu suplementacji nic Ci nie sflaczeje, jeżeli będziesz prowadził odpowiednią diete w której będziesz spożywał tyle gram białka ile w czasie zażywania odżywek -.- Co innego jeśli nawpieprzasz się monohydratu i bez diety i przestaniesz ćwiczyć, ale wtedy oczywistym jest, że będą spadki.
Jak wpierdalasz na raz koktajl, który zawiera podwójną dawkę dziennego zapotrzebowania na białko, to wybacz.
1st R. Boonek
02-09-2010, 10:10
i mój dzienny jadłospis po pewnym czasie wyglądał tak.
7 rano:
2 jaja
płatki owsiane
w szkole:
40 g odżywki typu Gainer
10 kanapek z warzywami
14-15
100 g ryżu
pierś z kurczaka
warzywa /niezawsze
16 ( przed treningiem)
z 50 g makaronu z dżemem
18:30 ( po treningu)
40 g odżywki typu Gainer
19:00
ponad 100 g ryby, czasami ryba po grecku, najczęściej tuńczyk
22:00
200 g sera wiejskiego
przed snem
20 g sproszkowanego białka z jaj.
teraz w roku szkolnym planuję zrobić pierwszy cykl na kreatynie i przy okazji dopracować swoją dietę, będzie ciężko, bo wszystko wiążę się z pieniędzmi ;)
Ja bym po jednym dniu bym sie zarzygal na smierc _//xd
#t w dupie mam miesnie XDD Nie trzeba miec chuj wie jakich miesni zeby rwac dobre dupy, a po co innego moze byc xx kilo wiecej? bo mi tam wygodniej wazyc 60/65 niz 75/80 :)
Przeklety
02-09-2010, 13:26
Ja tam jem ile jem, ale i tak zaraz zejdzie na Treningach i idzie w mięśnie, jadło spisu nie mam zrobionego, jem co dobre. Trenuje już 2 Lata piłke nożną i Mam piękne Ogolone nogi (z tym żart), na poważnie to. A jeść trzeba, jak masz dużo ruchu szybko ci to zejdzie; )
'Oxidosis'
02-09-2010, 16:47
Jak wpierdalasz na raz koktajl, który zawiera podwójną dawkę dziennego zapotrzebowania na białko, to wybacz.
Po raz kolejny pokazujesz swoją niewiedze jeżeli chodzi o ten temat. Jeżeli kupujesz białko w jakimś sklepie z odżywkami/allegro to dostajesz je w pudełku, na którym pisze ile masz tego brać, najczęściej jest w środku miarka i jedna miarka - jedna porcja. Poza tym - gdzie ja napisałem że wpierdzielam podwójną dawke dziennego zapotrzebowania? Zrozum w końcu, że tego typu proszki zostały stworzone jako dodatek do diety.
Pogromca Tarina
02-09-2010, 18:20
Up:
Racja, lecz dawkowanie tego typu odżywek zależy tylko i wyłącznie od Twoich braków w diecie, a nie od tego, co producent napisał z tyłu opakowania ; )
Pewien kulturysta podczas ciężkiego stanu zdrowia ( nie mógł normalnie jeść posiłków) próbował utrzymywać wagę między innymi na samych odżywkach, więc dawkowanie to indywidualna sprawa ;)
proszę nie mylić z suplementami typu monohydrat kreatyny, stacki kreatynowe czy hmb i tak dalej i tak dalej, gdyż spożywanie w nadmiarze tego typu suplementów może doprowadzić do ciężkiego stanu.
Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że spożywanie kreatyny może spowodować ciężki stan. Nigdy czegoś takiego nie słyszałem, bo z tego co wiem to jak weźmiesz powyżej 10g kreatyny na dzień to się ona nie przyjmie i zostanie wydalona wraz z moczem.
'Oxidosis'
02-09-2010, 20:47
Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że spożywanie kreatyny może spowodować ciężki stan. Nigdy czegoś takiego nie słyszałem, bo z tego co wiem to jak weźmiesz powyżej 10g kreatyny na dzień to się ona nie przyjmie i zostanie wydalona wraz z moczem.
Lol? Xd
To chyba niemożliwe, skoro na stakach kreatynowych miarka często ma nawet 20g i często dzieje się tak, że producent pisze by właśnie taką porcje zażywać. Xd tak jest chociażby w przypadku Shock Theraphy ( bodaj jedna porcja przedtreningowa dziennie, 20 g ) albo np. w Stormie, miarka ma 10 gram, a bierze się naczczo i po treningu :>
Pogromca Tarina
02-09-2010, 21:01
Nie miałem na myśli konkretnie kreatyny. Aczkolwiek nawet jej nadmiar może doprowadzić do różnych powikłań, obciąża nerki itd.
@Oxidosis
Może też poczytaj skład tych stacków a nie lolujesz ;/
Sensimila <3
05-09-2010, 14:50
To jest tak. Wycwicisz sobie siłę, może wielkość mięśnia. Mięśnie składają się z włókien, które poprzez ćwiczenia wzmacniasz. Poprzez totalny brak korzystania z ich poprostu sie opie*** na każdym kroku to zejdzie Ci siła i je osłabisz.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.