View Full Version : Nokia 6500 Slide..
Szkarlatny leon.
21-07-2010, 20:30
Co sadzicie o telefonie Nokia 6500 Slide ? ; > Mam oferte zamienic sie Samsungiem Avila za ta wlasnie nokie i wydaje sie mi ze sie oplaca , ale chce dowiedziec sie o waszej opini na ten temat ;)
Metaxa Kamil
21-07-2010, 21:05
Mam nokie 6500 w wersji slide i powiem Ci, że nie jest to taki zły telefon. Na początku wkurzało mnie to, że nie ma Symbiana ( wcześniej miałem n70 i się przyzwyczaiłem ) ale po dłuższym czasie użytkowania idzie wytrzymać :>
Co do baterii : u mnie trzyma nie całe 2dni ale przy ostrym katowaniu. Słyszałem, że baterie w tych modelach potrafią wytrzymać nawet i tydzień czasu ;) Zależy na jaki trafisz :P
Aparat nie jest najlepszy ale da się zrobić jakieś tam zdjęcia które w miarę wyglądają.
Hmm co by tu jeszcze napisać... No szkoda, że nie ma Wi-Fi bo przydało by się i to bardzo.
Jakbyś chciał wiedzieć więcej to pytaj śmiało odpowiem na wszystko co związane z tym telefonem :)
Pozdrawiam,
Bashoo.
~Nastero~
21-07-2010, 21:26
Miałem ten telefonik, fajny, mały, funkcjonalny... Osobiście doradzam Ci zamianę.
Harvester
21-07-2010, 22:01
A ja bym się nie zamieniał. Przede wszystkim dla tego, że telefony "slide" szybciej sie psują, mechanizm rozuwania z czasem się "rozluźnia". Szczególnie gdy chcesz zamienić na telefon używany to masz pewność, że mechanizm nie jest już nowy. Poza tym, Avila ma wyświetlacz 3,2" a 6500 tylko 2,2", różnica jest znacząca. Kolejna sprawa, jako, że oba telefony mają malutką ilość pamięci wbudowanej (Avila 80MB, Nokia 20MB) istotne jest jaką kartę może "łyknąć" telefon. I tu znowu plus dla Avili która przyjmuje nawet 16GB karty, a Nokia tylko 4GB. Nokia ma też mnieją baterię, minimalnie ale jednak. Słabiutka jest ta Nokia, a Avila to całkiem niezły telefon dotykowy, choć jeszcze nie smartfon. Jak napisałem na wstępie, zamianę uważam za nieopłacalną, chyba, że z dopłatą ...
Bambucha Rook
21-07-2010, 23:50
ja mowiac szczerze zostawil bym sobie Avile bawilem sie ta Nokia kolegi przez nawet dlugi czas i doszedlem do wnosku ze i tak Avila mojego brata jest lepsza
Szkarlatny leon.
21-07-2010, 23:51
A ja bym się nie zamieniał. Przede wszystkim dla tego, że telefony "slide" szybciej sie psują, mechanizm rozuwania z czasem się "rozluźnia". Szczególnie gdy chcesz zamienić na telefon używany to masz pewność, że mechanizm nie jest już nowy. Poza tym, Avila ma wyświetlacz 3,2" a 6500 tylko 2,2", różnica jest znacząca. Kolejna sprawa, jako, że oba telefony mają malutką ilość pamięci wbudowanej (Avila 80MB, Nokia 20MB) istotne jest jaką kartę może "łyknąć" telefon. I tu znowu plus dla Avili która przyjmuje nawet 16GB karty, a Nokia tylko 4GB. Nokia ma też mnieją baterię, minimalnie ale jednak. Słabiutka jest ta Nokia, a Avila to całkiem niezły telefon dotykowy, choć jeszcze nie smartfon. Jak napisałem na wstępie, zamianę uważam za nieopłacalną, chyba, że z dopłatą ...
Po 1 Avila ma wyswietlacz dotykowy dlatego duzy :P a po 2 to nie moge wytrzymac juz z Avila ; <
Nikomu nie polecam Avili !
Dzieki wszystkim za swoja opinie :)
Harvester
22-07-2010, 00:03
Po 1 Avila ma wyswietlacz dotykowy dlatego duzy :P a po 2 to nie moge wytrzymac juz z Avila ; <
Nikomu nie polecam Avili !
Dzieki wszystkim za swoja opinie :)
Ok rozumiem. To zamień się chociaż za jakiś lepsiejszy telefon, a nie za taki badziew. Wymień mi choć jedną przewagę tej 6500slide nad Avilą, bo ja takowej nie widzę ...
Opłacalna dla ciebie wymiana będzie jedynie z dopłatą, ale i tak zrobisz co będziesz chciał.
Bydgoszczanin
07-08-2010, 16:24
Widzę, że jesteś przekonany do tej zamiany i tak się zamienisz. Mogę Ci polecić ten fonik.
Nokia 6500 slide jest bardzo fajna sam taka uzywam.
Telefon niewielki, dosc dlugo trzyma bateria,zero lagow(brak symbiana).
POlecam w 100%
Nabijacz
26-08-2010, 11:58
no i po co odświeżasz ? hm ?????
Aville zostaw niby gówno ale lepsza od slide
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.