View Full Version : Zmiana numeru konta
Otóż wpadłem na taką propozycję aby gracz miał możliwość zmiany numeru konta chociażby z tego względu, że duża liczba graczy wymienia postacie, a co za tym idzie poznaje numery kont dla poszczególnych postaci. Np. Adasik o numerze konta 7878566 :D co prawda mała prawdopodobność jest, ale jest i mogę na chybił trafił zgadnąć pass do tej postaci. Tu odegrałaby role moja propozycja w ten sposób, że zmieniając nr konta nikt nie wie (nawet old owner) jaki numer konta ma dana postać :d
Zmiana numeru konta mogłaby być darmowa lub jeśli administracja chce zarobić za jakiś marny sms typu 4.88? (do ustalenia) Lub zwykły przelew :D
.vimpex.
21-07-2010, 19:40
Jestem na Tak, ale nie za 'free', bo jeżeli za r-key'a trzeba płacić, to za account moim zdaniem też.
A jeżeli nie, to nie sprzedawaj postaci ^^
PS. Dodaj sondę.
Jestem na nie. Handel / wymiana jest teoretycznie niedozwolony więc administracja nie ingeruje w to czy ktoś zna twój numer albo czy ty znasz kogoś. Jak nie chcesz żeby ktoś znał Twój to nie sprzedawaj postaci ani ich nie kupuj ;)
# edit
Faktycznie wymiany są dozwolone , przeczytałem regulamin XD Niedopatrzenie z mojej strony , przepraszam.
Ziemniak
21-07-2010, 19:48
Myślę, że sms za 10,98 styknie. Jestem na tak :>
Jestem na nie. Handel / wymiana jest teoretycznie niedozwolony więc administracja nie ingeruje w to czy ktoś zna twój numer albo czy ty znasz kogoś. Jak nie chcesz żeby ktoś znał Twój to nie sprzedawaj postaci ani ich nie kupuj ;)
Teoretycznie boty też są zakazane, a tu co ? :o Nie dopilnujesz wszystkiego poza tym wymiany robisz na swoja odpowiedzialność.
Od kiedy handel i wymiana są niedozwolone? Ogłaszanie tego tak, ale samo to nie. :O
#topic
Szczerze mówiąc jest mi to obojętne. Poza tym jeśli boisz się o to, że ktoś zgadnie Twoje hasło to nie ustawiaj słów tylko kombinacje liter, które trudno odgadnąć. :X
Kto ci naopowiadał takich bajek, że handel/ wymiana postaciami jest nie dozwolona??
@topic
Jestem na nie.
Atrakcyjny Kazimierz.
21-07-2010, 20:11
Jestem na tak. Tylko nie za darmo. Może za 5 zł sms ? Czy coś.
Metaxa Kamil
21-07-2010, 20:12
Jestem na TAK. Czemu? Sprzedałem wiele postaci i ciągle mam do nich acc numbery. Gdybym chciał to mógłbym odzyskać kilka postaci ale nie jestem z takich co opierdalają ludzi poprzez grę żeby zarobić kilka, kilkadziesiąt złotych...
I może nie SMS a przelew?
SMS'em za 10,98 wspierasz administracje o jakieś 4-5zł więc jak na moje za 5zł to się nie opłaca.
Dobra rozumiem, nie każdy dostaje kieszonkowe czy coś ale pamiętajcie, że nie każdy ma telefon na abonament i może wysyłać sobie xxx sms'ów na Apo. Takie osoby i tak muszą wydać 10zł żeby zakupić sobie kartę doładowującą i potem wysłać sms'a dlatego też proponuję wprowadzić to poprzez przelew za 10zł :)
Jestem na nie zamienisz konto to robisz to na własną odpowiedzialność tak jak z kontem twoje konto ty o nie powinieneś zadbać .
Propozycja dobra, chociaż nie wiem czy aż tak bardzo potrzebna.
Oczywiście mogłaby zostać wprowadzona, za opłatą(mniejszą niż przy R-keyu)
:P
Zagłosowałem na tak.
Cześć
Szejk Zarex
21-07-2010, 20:44
Jestem na TAK, ale to trochę niedopracowana propozycja z tego względu, że numery kont by się mogły powtarzać. Zresztą można ustawić hasło takie, o którym nikt by nawet nie pomyślał.
Bydgoszczanin
21-07-2010, 20:53
Jestem na tak. Zmiana powinna być pierwszy raz za darmo później załużmy 10zł.
~Nastero~
21-07-2010, 21:27
Zdecydowanie jestem na tak, świetna propozycja. Myślę że zostanie ona zaakceptowana...
Jak jestes glupi i nie umiesz dawać trudnych haseł do konta to chyba nie nasza wina? tylko kogo? Za duzo jesz =o
Jak jestes glupi i nie umiesz dawać trudnych haseł do konta to chyba nie nasza wina? tylko kogo? Za duzo jesz =o
Jeśli jesteś tak głupi jak twoje posty to mogę tylko złożyć najszczersze kondolencje twoim rodzicom. Jak można tak karać ludzi?!
#topic
Wypowiadałem się.
Jestem na nie, gdyż to nie potrzebne graczom, którzy nie kupują i nie sprzedają postaci... Wystarczy grać samemu fair i nie wydawać kasy na pixelowe postacie...
Jestem na tak, jak ktos kupi postac ktora miala wielu ownerow to jest pewne niebezpieczenstwo. Ale w sumie jesli sie umie w miare zrobic haslo nie zwykle slowo tylko jakas niezla kombinacja, to nie ma sie o co bac : /. Pomimo tego jestem na tak. xd
Mogloby to kosztowac okolo 4,88 z VAT? Jak dla mnie swietna cena ^^
diamondback#
21-07-2010, 23:43
Jestem na nie :) Kupujesz postać na własną odpowiedzialność i administracji nic do tego:) . A prawdopodobieństwo ,że trafisz jest takie jak .... sam wiesz; ) wystarczy dać hasło np . MamsamSTT411 i kto to zgadnie?
Metaxa Grzesiek
21-07-2010, 23:50
Oczywiście, że tak. Sporo osób oszukuje przy wymianie :(
Sms za 20zł+ i by było gites :)
Kapitan Alkohol.
22-07-2010, 00:13
Jestem na tak, sam kiedy handlowałem postaciami uzbierałem sporą listę acc numerów do postaci z APO ; ) Z tym że czemu za sms, za wszystko trzeba płacić ? Czy Administracja nie mogła by zrobić chociaż tego za darmo dla graczy ? Tak czy siak, propozycja dobra - jestem za.
Dobra propozycja, tez bym uzywał tej opcji aby zmienic numer konta do nowej postaci, jestem na tak.
Jestem na tak. Wymieniałem się kilka razy i mam trochę tych numerów kont z moich poprzednich postaci.
Jestem na tak. A najlepiej jak by założyli sms shopa z itemami i runami typu unban,unRs itp.
Drenthe Bro
22-07-2010, 10:22
jestem na nie chce zanc numery do starych moich kont
moze dasz prpozycje sms i mozna uzywac botow?
Przelew/karta za 15 zł i będzie git :)
Jestem na tak.
` Cinasek
22-07-2010, 10:35
Jestem na tak. Przydałoby się coś takiego : )
Przelew/karta za 15 zł i będzie git
Jestem na tak.
Nie zgadzam się z tobą. Administracja za wszystko wyciąga kase... 1 rzecz mogą zrobić za free : )
pomozplz
22-07-2010, 11:00
Zrób sobie własny ots i tam wyprawiaj noobstwo nie tu jestem na nie -.-
Jestem na nie. Po 1 handel postaciami jest zabroniony, więc pomysł jest z góry przegrany. Po 2, jakie jest prawdopodobieństwo, że odgadniesz czyjeś hasło? XD
Knight Lukas
22-07-2010, 11:05
W sumie tak też znam jeszcze górne pasy od wielu postaci. Zagłosowałem na tak ;p
Propozycja bardzo zła, niezostanie wprowadzona.
Co jeżeli ktoś wam się włamie na konto i zmieni acc number? wasz RK przestanie działać, ponadto ciągle mam wiadomości, że ktoś albo zgubił RK albo hasło lub nie pamięta maila, teraz jeszcze miałoby być tak że będę miał spam od osób po hacku twierdzących, że mają dobry acc number, a będą miały zły, bo ktoś zmienił, bezpieczniej będzie, aby acc się nie zmieniał, ja będę miał mniej spamu, a wy większe możliwości odzyskania postaci w przypadku włamania na konto.
Podczas logowania do gry czy na stronie, jest zabezpieczenie polegające na zablokowaniu dalszych połączeń w przypadku, gdy ktoś kilka razy wpisze błędne hasło, a w takiej sytuacji jest wręcz niemożliwe, aby ktoś złamał Twoje hasło, chyba że twoim hasłem jest słowo "mama" xD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.