Zaloguj się

View Full Version : Tupac/2pac

Kosik Czarny 2v0
23-07-2010, 10:49
Co myślicie o nim ?

Jak dla mnie jest do teraz najlepszym raperem.

Jak myślicie bd ktoś kto mu dorówna ? (ja nie mówię, że takiej osoby nie ma)

@edit
Eminem może mu dorówna.

Cpt*Petro
23-07-2010, 10:55
Jest Xzibit on wymiata :D

Naab
23-07-2010, 11:00
@up
Przy tupac'u on jest cienki

@topic
Moze Eminem mu dorówna wkoncu pnie sie w góre i mam nadzieje ze za jakis czas bedzie najlepszy, w tym co robi.

Scoop
23-07-2010, 11:20
Eminem? Proszę was...

Wątpię czy będzie jeszcze taki raper jak 2pac, tyle co on nagrał... Już nie wspominając o poezji.

Kosik Czarny 2v0
23-07-2010, 11:25
@up

No trochę nagrał bo sam posiadam jego 332 piosenki ;d

Τettmeier
23-07-2010, 11:34
To raczej nie są piosenki.. lol.. Eminem ostatnio odnosi poważne sukcesy komercyjne, co owocuje kawałkami z Pink czy Rihanną, mnie osobiscie to nie przeszkadza, ale stary Marshall był o niebo lepszy. ;)

Co do 2paca. Myślę że wskaźnik jego umiejętności poznałbym lepiej gdyby żył. Jego kawałki zna każdy normalny słuchacz, pochowali go w głowach jak to mówił Pyskaty. ; D Jeden z najlepszych raperów na świecie na pewno.

Dark Devorious
23-07-2010, 11:43
Pewnie zaraz jakis fan rycha pei powie ze jest o niebo lepszy od 2paca

Topic

Mysle ze eminem za starych czasow mu dorownywal teraz prowadzi taki bardziej spokojne zycie. 2pac byl geniuszem

Wolly
23-07-2010, 12:06
Obejrzyjcie sobie reportaż o nim na Discovery. Był dobry, ponieważ nikt nie potrafił mu dorównać, ale czy teraz byłoby tak samo? To jest ktoś na wzór Paktofoniki w sferze emocjonalnej.

Kosik Czarny 2v0
23-07-2010, 12:23
@up
Mam o nim film "Zmartwychwstanie Tupaca" + oglądałem "Ostatnie 24h Tupaca"

deeL `
23-07-2010, 12:38
Mi tam jego rap nie wchodzi .. Słyszałem jakiś jego diss, w którym tekst był po prostu na poziomie dziecięcym. Możliwe, że pomyliłem autorów, choć wątpię.

Eminem is better.

Szejk Zarex
23-07-2010, 14:10
Był dobry, ponieważ nikt nie potrafił mu dorównać, ale czy teraz byłoby tak samo? To jest ktoś na wzór Paktofoniki w sferze emocjonalnej.

Nie zgadzam się. Nie wiesz jakie miał życie, nie wiesz o czym nagrywał, nie słuchasz go, więc po co się w ogóle wypowiadasz w temacie, o którym nie masz zielonego pojęcia?

#Topic

Co ma Eminem do 2pac'a? Przecież to są dwa zupełnie inne klimaty. Porównujecie poetę do grajka o niczym. :O

Mam jego 10 kawałków, które uważam za najlepsze z dziedziny - RAP. Co do tego, czy jest/będzie ktoś lepszy to nie ma co pisać. Każdy ma inny gust i nie można z góry zakładać, że nie. Dla mnie polskim przedstawicielem 2paca jest O.S.T.R. - miliony fanów, wyjebane flow, ujmujące teksty oraz bity pierwsza klasa.

Joogi
23-07-2010, 14:36
Moim zdaniem nikt jz mu nie dorowna. Za starych czasow byl troche inny rap jak dla mnie, chociaz teraz tez jest troche tych na prawde dobrych raperow : ) W ameryce watpie, tam jest duzo fifti centuw, ludakrisuw itp. Mysle, ze kiedys bedzie jeszcze gorzej i w ogole rap umrze smiercia tragiczna ; CC. Pjona. xd

[QUOTE=Kamor Wielki;721151]Ta,nową płytą Slim Shady mnie załamał/QUOTE]
Slim Shady jest w miare stara... Chyba ze pomyliles tytuly plyt ;D

Mixterious
23-07-2010, 14:48
Tupac legenda nie ma co, ale bardziej do mnie przemawiał rap innej legendy czyli Notoriousa B.I.G. Może dlatego że dażę zawsze olbrzymim sentymentem East Coast.

All Eyez On Me
23-07-2010, 15:16
2pac najlepszy raper, poeta, artysta...

@Cpt*Petro

Chyba Ci odpicował brykę że uważasz że jest lepszy;)

@Naab

Chyba Cię boli coś! HA! Eminem mu nigdy nie dorówna!:confused: Gdyby miał mu dorównać to już dawno to zatracił wkraczając na drogę nagrywania kawałków z Rihanną, Pink.

@Wolly

To jest ktoś na wzór Paktofoniki w sferze emocjonalnej.

Przemyśl to co napisałeś :) Śmiać mi się chcę:D nie ta półka :confused:

Chcesz utożsamiać 2pac'a z Magikiem ? Nie bądź śmieszny on się nie umywa nawet do niego ;)

@deeL'

Pewnie słyszałeś Hit Em Up (http://www.youtube.com/watch?v=i0cYgbkJ-II) lecz musisz pamiętać że nie wszystko można przetłumaczyć słowo w słowo, niektóre powiedzenia w języku obcym tłumacząc na polski albo na odwrót nie mają sensu, TYM BARDZIEJ SLANG!

@Szejk Zarex

Dla mnie polskim przedstawicielem 2paca jest O.S.T.R. - miliony fanów, wyjebane flow, ujmujące teksty oraz bity pierwsza klasa.

Nie podzielam twojego zdania. Wyjebane bity pewnie chodzi Ci o podkłady to jeżeli taki z Ciebie fan to powinieneś wiedzieć że gdy w okresie dojścia do Death Row jakiś czas przed zabójstwem 2paca przez krótki okres czasu nie chce skłamać, nagrali ponad 300 kawałków 2pac sam o tym mówił że nie było czasu na masteringi dokładne i większość była tak niedokładna lecz i tak kawałki te ujrzały światło dzienne i są hitami :)

Jeśli chcesz porównywać jakiegoś polskiego rapera do 2pac'a to napewno nie O.S.T.R.

Dla mnie chyba polski 2pac to Peja. Mimo tego że nie jest poetą, nie gra w filmach, ale miał zjebane dzieciństwo mieszkał w niebezpiecznej dzielnicy, podobnie jak 2pac nie miał jednego z rodziców gdy dorastał tylko że różnica jest taka że Peja nie miał matki, a 2pac nie miał ojca do czasu aż nie dowiedział się o jego istnieniu i nie odzyskał z nim kontaktu. Też mu było trudno zapanować nad sobą i często wzbudzał kontrowersję..

@Mixterious

ale bardziej do mnie przemawiał rap innej legendy czyli Notoriousa B.I.G. Może dlatego że dażę zawsze olbrzymim sentymentem East Coast

Hmmm wiesz że Biggie Smalls miał swoje alter ego?.. Nagrywał że jest biedny nie ma co jeść itp. A tak naprawdę w wywiadzie jego matka powiedziała że nigdy nie było takiej sytuacji żeby na jej stole nie było czegoś do jedzenia. Pochodził z zamożnej rodziny. Nagrywał ściemy. Nie wiem jak można się z tym utożsamiać. Lubię B.I.G'a.

Wole już Eazy-E niż B.I.G'a.

Ale dzięki temu (http://www.youtube.com/watch?v=22rsf9orCeQ) kawałkowi mogę ich posłuchać 3 na raz :D

@DOWN

Sorry, ale słowo bit, rozumiem jako podkład.

Szejk Zarex
23-07-2010, 15:36
Nie podzielam twojego zdania. Wyjebane bity pewnie chodzi Ci o podkłady to jeżeli taki z Ciebie fan to powinieneś wiedzieć że gdy w okresie dojścia do Death Row jakiś czas przed zabójstwem 2paca przez krótki okres czasu nie chce skłamać, nagrali ponad 300 kawałków 2pac sam o tym mówił że nie było czasu na masteringi dokładne i większość była tak niedokładna lecz i tak kawałki te ujrzały światło dzienne i są hitami :)

Jeśli chcesz porównywać jakiegoś polskiego rapera do 2pac'a to napewno nie O.S.T.R.

Dla mnie chyba polski 2pac to Peja. Mimo tego że nie jest poetą, nie gra w filmach, ale miał zjebane dzieciństwo mieszkał w niebezpiecznej dzielnicy, podobnie jak 2pac nie miał jednego z rodziców gdy dorastał tylko że różnica jest taka że Peja nie miał matki, a 2pac nie miał ojca do czasu aż nie dowiedział się o jego istnieniu i nie odzyskał z nim kontaktu. Też mu było trudno zapanować nad sobą i często wzbudzał kontrowersję..

Zgadzam się o tym, że Peja jest podobny pod względem dzieciństwa oraz zachowania, ale pod względem tekstów oraz bitów raczej nie. Co do bitów 2pac'a to mam zupełnie inne zdanie niż ty, bo ja nigdzie nie pisałem, że 300 kawałków ma zajebiste bity. 3/4 bitów mi się nie podoba.

Ale bity w:

Only God can judge me & never had a friend like me & changes & keep ya head up są bezcenne! : ]

#Wyżej

Dobrze rozumiesz!

Teotihuacan
23-07-2010, 17:29
No, Tupac najlepszy raper, jak to wspomnial sam Biggie.
26 Czerwca roku 2010, wyszla plyta z Bylej wytworni Tupaca, z jego glosem.
To Juz kolejna plyta posmiertna Tupaca.;]
Nie mowmy o bitach, bo wtedy bity byly dosc slabe, ale chodzi o sam tekst, OSTR / PEJA i miliony wszystkich raperow sie przy nim chowa..
Sam przekaz z jego serca..

Ktos tam wspomnial o Hit Em Up.
To najlepszy diss w karierze Rapu.
Ten Diss potrafil, ublizyc, zmiazdzyc i zniszczyc. Na Teledysku , Zona Biggiego wolala o hajs... No miazga.
Wystarczy sie przysluchac / lub poczytac jego teksty.
Peace.

Nexav.
23-07-2010, 17:39
Nie powinien zginąć w taki sposób co zginał : |
Jebani gangsterzy qwa! XD

Co do Kosika..
Skoro 2pac był dla Ciebie najlepszym raperem "wszechczasów" to dlaczego w podpisie masz OSTR'ego? ;x Trochę dziwne..

@t.
2pac to była pełna pomysłow, kreatywna osoba, takiego rapera sie nie zapomina.. i żadnen Eminem, i tego typu raperzy nie dorównają takiemu komuś. Takie jest moje zdanie ;d

Kosik Czarny 2v0
23-07-2010, 18:19
Co do Kosika..
Skoro 2pac był dla Ciebie najlepszym raperem "wszechczasów" to dlaczego w podpisie masz OSTR'ego? ;x Trochę dziwne..

Że go uważam za najlepszego rapera wszechczasów nie oznacza to, że muszę o tym na każdym kroku przypominać.

All Eyez On Me
23-07-2010, 18:56
Nie powinien zginąć w taki sposób co zginał : |
Jebani gangsterzy qwa! XD

Po co piszesz jak nie wiesz.. ??

Dla wszystkich których interesuję historia 2pac'a i Biggiego polecam wam fajny dokument, w którym jest wg mnie 100% prawdy. Przesłuchiwani są ochroniarze 2paca, sam Suge Knight, wywiad z matką Biggiego, z ojcem 2paca.

DOKUMENT (http://www.youtube.com/watch?v=AhGDOSQDiqY)

Google
23-07-2010, 19:03
Ponadczasowe tracki :

California Love (http://www.youtube.com/watch?v=uWbXQQG9B6c&feature=related)
Ghetto Gospel (http://www.youtube.com/watch?v=xAYsmvsLmP0)
Changes (http://www.youtube.com/watch?v=FeMKM-eQPB4&feature=related)
Dear Mama (http://www.youtube.com/watch?v=4rpDmqRrnaI)

Jeden z moich ulubionych raperów, ścisła czołówka.
Na pewno jest ikoną tej kultury, tego nikt mu nie odbierze.

http://i31.tinypic.com/2ag6rmt.jpg

To zdjęcie mówi samo za siebie, aż się łezka w oku kręci.
Klasyk za czasów Szkoły Podstawowej, beztroskie dzieciństwo.

Rest in Peace Makaveli.

Moze Eminem mu dorówna wkoncu pnie sie w góre i mam nadzieje ze za jakis czas bedzie najlepszy, w tym co robi.

Slim Shady lata świetności ma już dawno za sobą.

Nie mowmy o bitach, bo wtedy bity byly dosc slabe
Wtedy właśnie powstawały najlepsze bity.

Brudną bluzkę masz!!

Nie brudną a częściowo mokrą.

Kosik Czarny 2v0
23-07-2010, 19:21
http://i31.tinypic.com/2ag6rmt.jpg

Brudną bluzkę masz!!
<lol2>

No szkoda, że 2pac nie żyje

Google jak dla mnie nie jest to czołówka to jest 1 miejsce xd

Tak sluchający California Love mi sie z Gta przypomniało bo pewien nie jestem ale tam ta piosenka w radiu leciala ;d

All Eyez On Me
23-07-2010, 20:27
To są sznurki ona nie jest brudna!:D

JaCkAzZ
26-07-2010, 13:18
Tupac- Wg. mnie bezkonkurencyjny był, jest i zostanie na zawsze.
Jest teraz sporo dobrych raperów, ale Tupac był po za skalą. Nie można go porównać do żadnego rapera, ponieważ żaden inny nie jest w stanie chodź w małej części dorównać osobie Pac'a!