View Full Version : Kolekcjonerstwo, hobby i pasja
Mateusz Soprano
23-07-2010, 21:00
Był temat o hobby na którym można zarobić.Ja zakładam podobny temat.
Czy coś kolekcjonujecie(kolekcjonerstwo),czy czymś się interesujecie bardziej,co was kręci(hobby pasja).
Kolekcjonować to wiecie jakieś znaczki czy coś,hobby czy pasja to czy np. rowery sobie składacie,wymieniacie części na lepsze,tuningujecie itp.Albo czy szkolicie się w czymś.Chodzi o to generalnie czy coś was tak kręci,że przez to właśnie na wakacje pracujecie,by mieć pieniądze na to,czy np.kręci was zbieranie monet starych,to pracujecie,oszczędzacie żeby tylko kupić jakąś kolejną monete Może być też pomysł o nauce,że zarabiacie się aby mieć pieniądze na studia(jakie?),albo sport jakiś,jakaś koszykówka(zbieracie na piłke czy coś) albo sporty walki(rękawice ochraniacze).Różne.Piszcie i się rozpisujcie.Bo mnie to interesuje.
A jak ktoś napisze,że zbiera pieniądze żeby mieć na dopalacze,papierosy czy libacje alkoholowe to proszę moderatorów o nagrodzenie osobnika Permamętnym WARNEM!
A jak ktoś napisze,że zbiera pieniądze żeby mieć na dopalacze,papierosy czy libacje alkoholowe to proszę moderatorów o nagrodzenie osobnika Permamętnym WARNEM!
jak permamętnego to ja wbijam!
zbieram hajs żeby się upodlić
Szejk Zarex
23-07-2010, 21:13
Ja zbieram numery telefonów. : [
Zbieram kapsle od tymbarka, ciekawa sprawa, ciekawe texty. : [
Napinator
23-07-2010, 21:29
Ja zbieram stare monety.
All Eyez On Me
23-07-2010, 21:38
Zbierałem karty WIELKIE BITWY ze Star Chipsów. miałem ponad 170 z 240... i........ mama mi wyrzuciła :< :D
Kolekcjonuje stare monety. Moje hobby to takze sporty :P
Moje hobby to spotykanie się ze znajomymi oraz tworzenie społecznych akcji (np. teraz mam plana zrobić vlepy i powyklejać całe miasto). Moja pasja to rolki agresywne. Kupuje je w tym miesiącu (Usd'ki <3), nazbierałem na nie 480 zł.
Kolekcjonowalem kiedys kapsle pokemonow z chipsow.
Moim hobby jest siatkowka.
czymś się interesujecie bardziej,co was kręci(hobby pasja)
Piłka nożna,
czy np. rowery sobie składacie,wymieniacie części na lepsze,tuningujecie itp.
Niedawno kupiłem rower, rama dual więc jest lannnsss :D Musze wymienić gripy na jakieś ładne i będzie si :)
czy [b]coś was tak kręci,że przez to właśnie na wakacje pracujecie,by mieć pieniądze na to
Pracuję przez cały lipiec i chyba 2 tyg. sierpnia. Za część kasy kupie ciuchy/buty itp., bo lubie dobrze wyglądać ;] Reszte jeszcze nie wiem na co wydam.
@edit
Aaa, i kiedyś zbierałem pokemony z czipsów : P
Moim hobby jest wędkarstwo, a nie tyle co aż do pasji ale uwielbiam motory. :D
Bydgoszczanin
23-07-2010, 21:57
Moim hobby jest zbieranie k cc na APO. joKe :P
Lubie jezdzić na rowerze ;d
SETNE KONTO WAWY
23-07-2010, 22:23
ja zbieram ciala potworow ktore zabijam w tibi zeby kiedys moc opowiadac wnukom jak to rozpierdzielalem motyle, zolwie i inne szczury w szalonej tibi. :)
a tak troszeczke mniej naprawde niz to wyzej to uwielbiam moj motor i lubie sobie potuningowac rower, wiadomo, fajny wydech, silniczek, dynamko pierwsza klasa i jest lansik. :):):):):) bardzo tez lubie uprzykrzac zycie sasiadom, taka moja 3 najwieksza pasja to chyba jest.
czy czymś się interesujecie bardziej,co was kręci(hobby pasja)
Lubie biegac, chodzic na silownie, jezdzic na rowerze : )
np. rowery sobie składacie,wymieniacie części na lepsze,tuningujecie itp.
Mozna to nazwac ciaglym naprawianiem mojego starego rowera. Ciagle to klocki to siodelko to detka to szprychy ciagle przy nim robilem z kolega ;D
coś was tak kręci,że przez to właśnie na wakacje pracujecie,by mieć pieniądze na to
Pracowalem w weekendy w kwietniu, maju i mam teraz w hooy kasy. Przeznaczalem ja na imprezy, picie itp. Teraz na jakies markowe ciuchy, buty czy cos w tym stylu.
Sub Zero 2
23-07-2010, 22:43
Hobby :
Oczywiście sport !!! Głównie piłka nożna i jazda na rowerze.Lubie se też popykać na kompie.
Kolekcjonuje:
Brat kolekcjonuje resoraki "Hot Wheels" czy jakoś tak i też z nim zbieram , bo mnie prosi.
Domcio666
23-07-2010, 23:02
ja zbieram kase na nowe glosniki
wiesz ulepszam kompa ;p
Jak byłem mały, to zbierałem te wszystkie gówna z Lay's. Te kółeczka Tazo z pokemonami, digimonami i innymi cudami. Miałem tego całe mnóstwo.
Teraz zbieram, a raczej oddaję bratu samochody z filmu Cars. Zygzaka mamy, Złomka, Hudsona Horneta też. Król i ten zielony Ruchacz się gdzieś zgubiły...
Metaxa Grzesiek
24-07-2010, 00:08
Kolekcjonuje rzeczy z dopalaczy :)
Serio to składam i rozkładam rowery.
Czasem gotuje (moje ukryte hobby):<
First Pineda
24-07-2010, 03:22
Moje hobby to granie w pilke nozna z kolegami i jazda na rowerze. ;]
Kiedyś zbierałem znaczki i szpanowałem po wsi, i koledzy mnie rozkradli i teraz oni szpanują : /
ProGraff
24-07-2010, 08:21
Zbieram używki z Dopalaczy, w końcu do kolekcjonowania są nie?
`diGiel <3
24-07-2010, 10:33
Kolekcjonuję pudelka po tytoniu... (drogie marki mają fajny wygląd) do Shishy (fajka wodna)
elo.
Mateusz Soprano
24-07-2010, 17:35
No dalej,ludzie proszę się wypowiadać i chwalić,ten temat po to jest,nabijcie sobie posta,byle tylko pisać prawdę,nie chcę tutaj żadnych kłamstw tylko rzeczy które was interesują,a wiem że jedni składają sobie pieniądze od rodziców np na jakiś sprzęt do wędkowania,inni wypruwają sobie żyły na budowach(wakacyjna praca) lub kilka godzin codziennie na polu truskawki zbierają,żeby kupić sobie części do samochodu czy motoru.Piszcie,wypowiadajcie się!
Emiluwa .
24-07-2010, 21:57
Ja zajmuję się terrarystyką i wszystko co z nią związane. Tzn: hoduję pająki, skorpiony, węże oraz jaszczurki, odkładam pieniądze, żeby sobie kupić nowego pająka/skorpiona/węża lub jaszczurkę. :)
Kolekcjonuje dopalacze ; ]]]]]]]]]]
Marcelllo
24-07-2010, 22:40
Ja osobiście zbierałem kiedyś znaczki ale mi się odechciało, mam jakieś jeszcze to może bym za 100zł opchnął te starsze ale jakoś nie mam natchnienia :) Miałem zamiar zająć się modelarstwem (ale nie takim papierowym czy jakimś takim, ale miałem zamiar sobie kupić plastik, elektronikę) i zrobić samochodzik zdalnie sterowany z różnymi bajerami ale jak zobaczyłem ceny części bajerów to aż się zląkłem i mi się odechciało :D Ale myślę, że jeszcze kiedyś do tego wrócę :P
Zbieram wszystko co jest związane z Bobem Marleyem, Haile Selassie I, Jah itp.
Aktualnie poluję na imitację pierścienia Boba Marleya, którego dostał od krewnego Haile Selassie I. Oczywiście ten sygnet będę nosił.:)
Zbigniew Wodecki
25-07-2010, 00:02
Kulturystyka od jakiegoś czasu, a co do tiuningowania to komputer hehes
!!sQaua!!
25-07-2010, 11:31
Ja kolekcjonuje pocztówki z 'roznegliżowanymi kobietami'
Moim hobby jest koszykówka, niestety mogę trenować tylko u siebie w gimnazjum, ponieważ w całym mieście nie ma żadnego klubu na moją kategorie wiekową. Musze skończyć 3 klase gimnazjum, a potem się pomyśli.
Azbestowy v.62.0
25-07-2010, 12:47
Nie no nie moge xD Już trzeci raz piszę posta a nic w nim złego nie ma. Może pora żebyś przestał się na mnie spinać? Wdech... wydech...
No siema Tony
Od miesiąca pracuję nad rzeźbą swojego ciała. Ponadto kiedyś zbierałem... opakowania po czekoladach. Niestety wszystkie spaliłem z przyczyn mi nie znanych (do dziś żałuję)
Kiedyś jak Crayon, Tazosy z czipsów Lays (PoKeMoNy <3) oraz różne z Chio Chips karty z Dragon Balla ;D
Teraz zbieram paści z neta typu darmowe katalogi czy coś ;D
Canars kox
25-07-2010, 14:37
Ja kiedys zbierałem kapsle od piwska ;)
Moim aktualnym hobby jest sport. Kiedyś się bawiłem w zbieranie pokemonów, karteczek i tego typu rzeczy. Przypominam sobie, że nawet z kolegami chodziliśmy po podwórku i zbieraliśmy z ziemi kapsle od piwa. Hah, to były czasy. xd
DonieX <3
25-07-2010, 15:33
@ Sedan, haha ;d Pamiętam jak uzbieraliśmy cały wór kapsli od piwa , a ja to wziąłem do domu i to myłem ; DD
@Top, ja aktualnie interesuje się sportem, w sumie to więcej czasu spędzam ze znajomymi. ;)
4 lata temu jak byly MS 2006 w pilce noznej to zbieralem naklejki do albumu i wydalem ze 300zl na nie. Jak bylem maly to zbieral tez znaczki i monety. Znaczkow mialem 5 ksiazek bo nie wiem jak te opakowania na nie sie nazywaja i monet mialem 4 takie puszki 20cm
Znaczkow mialem 5 ksiazek bo nie wiem jak te opakowania na nie sie nazywaja
Klasery ;)
Teraz zbieram płyty z muzyką. Od niedawna zacząłem wkładać w to hobby więcej pieniędzy - moja kolekcja na razie nie prezentuje się okazale, ale zawsze do przodu. Zajmuję się głównie muzyką - płyty, zespoły, recenzje do gazety itd. Ostatnio poważniej zainteresowałem się też informatyką. Kiedyś zbierałem pokemony, mam je do dzisiaj - kiedyś się przydadzą z pewnością :p
Od niedawna zbieram kapselki od Tymbarka : ooo
Kolekcjonuje amatorsko grosze (5,2,1 "żółciaków") XD
Niegdys zbierałem stare monety ;d mam także pełny klaser znaczków, ale to od wuja : )
Hobby? Komputer, sport.. i ? nie przypominam se ;x
Moja kolekcja jest raczej wyjątkowa, iż nie wielu ludzi zbiera tego typu rzeczy. A są to mianowicie ... kubki :D Przeważnie z krajów, które odwiedziłem, lub też z krajów, które moja rodzina odwiedziła. Zawsze gdy ktoś z bliskich wybiera się do kraju, z którego nie mam kubka, bez mojego przypomnienia kupują mi kubek z nazwą bądź słynnym miejscem.
Swojego odległego czasu kolekcjonowałem wszystko co dało się kolekcjonować a tego było naprawdę multum :
kapsle od piwa, znaczki pocztowe, karty telefoniczne, stare monety / banknoty, wszystko co związane z Dragon Ballem, Pokemonami, karteczki.
Aktualnie kolekcjonuje tatuaże, posiadam dwa na obu ramionach i trzeci planuje w sierpniu na żebrach, czas pokaże.
Moją pasją od szkoły podstawowej jest Brazylijskie Jiu-Jitsu oraz profesjonalna siłownia na, którą uczęszczam od paru miesięcy systematycznie (przynajmniej 5x w tygodniu) mam nadzieję, że coś z tego będzie i wkład pracy nie pójdzie na marne. Na obie te przyjemności nie wydaję swoich pieniędzy ponieważ mam od tego sponsorów m.in. Pit Bull, Stoprocent.
Krulowiec
26-07-2010, 15:05
Kiedys miałem bardzo dziwnne hobby zbierałem pudełka po zapałkach, miałem ich dosc sporo , starałem się by zadne się nie powtorzyło, niestety juz nie miałem ochoty tego robic i wszystko spaliłem ; {
Teotihuacan
26-07-2010, 15:17
kolekcjonuje dopalacze . :]
W mojej kolekcji znajduje sie schauvia nie wiem jak sie to pisze czyt. (szałwia) Która już jest niedostepna ;]
Lesny Ludek
26-07-2010, 15:35
Kolekcjonerstwo - zbieram bilety :D
Hobby , pasja - hmm nie wiem co tutaj powiedzieć ale interesuję się motoryzacją , tuningiem i sportem.;p
Darkstar
31-07-2010, 19:43
Hobby- wszystko co związane z komputerami.
Pasja- bmx <3, piłka nożna
Ja kolekcjonuję monety, bo idzie na tym zarobic :S
3 lata temu kupiłem monetę za 15 zł a w tym roku jest już warta 80zł ;)
Kiedys jak byłem mały zbierałem samochodziki wyścigowe i miałem sporą kolekcję :D
Teraz to juz stare czasy miałem wtedy ok. 10 lat.
Aktualnie mam takie hobby często chodze na koncerty i zbieram autografy gwiazd :D a także zbieram Chomiki Roborowskiego do klatki :D Narazie mało bo tylko 2 ,ale mam zamiar dojść do 12x XD
Najpierw zbierałem te gówna z lejsów, różne kręciołki i kapsle z pokemonów i ju dżi jo i innych. Potem z bratem zbierałem znaczki, ale mi sięto nudziło i skończyłem z tym, teraz z tatą zbieramy monety też mamy ich dużo i są niektóre bardzo wartościowe. (jedną znaleźliśmy w górach, która ma około 200+ lat i posiada jakieś grecie :confused: litery). Z bratem zbieramy tytonie do shishy, ale to jest tak, że co jakiś czas jest ich mniej :confused: . Ostatnim moim kolekcjonerstwem to zbieranie biletów PKP, ponieważ dojeżdżam do skzoły pociągiem to zacząłem kupować pojedyńcze bilety i mam ich z 50. Gdy podchodzi do mnie konduktor wyciągam je i zaczynam szukać (niby) właściwegom, ale tak naprawde nie mam gdyz już nie kupuje i 50 zł miesięcznie więcej.
Moje hobby to gotowanie i zbieranie alkoholi z różnych stron świata :o
#ZeroNick
10-08-2010, 14:39
opakowania po dopalaczach razem z ziomkiem x d
Rastaman05
21-08-2010, 07:05
Moim najwiekszym hobby jest kolekcionowanie lufek i zapalniczek do marihuany, opakowan po tajfunach, smart shiva oraz wedkarstwo
Kolekcjonuje naklejki z Kolekcjonera na specjalną kartę.
Hobby/Pasja- Graffiti
moja pasja jest akro, 3run
Jak byłem mały zbierałem Pokemony z Lay'sów , hohoho w chooy tego miałem. Tak samo jeszcze takie blaszki z czipsów , nie pamiętam z czym ale mam tego troszkę. Około 3 lat temu zbierałem naklejki Panini (chyba tak się pisze) z piłkarzami - 3 albumy mam a powtórek to całą torebkę :cool:
A co do hobby , lubię grać w piłkę z kolegami :cool:
Swojego odległego czasu kolekcjonowałem wszystko co dało się kolekcjonować a tego było naprawdę multum :
kapsle od piwa, znaczki pocztowe, karty telefoniczne, stare monety / banknoty, wszystko co związane z Dragon Ballem, Pokemonami, karteczki.
Aktualnie kolekcjonuje tatuaże, posiadam dwa na obu ramionach i trzeci planuje w sierpniu na żebrach, czas pokaże.
Moją pasją od szkoły podstawowej jest Brazylijskie Jiu-Jitsu oraz profesjonalna siłownia na, którą uczęszczam od paru miesięcy systematycznie (przynajmniej 5x w tygodniu) mam nadzieję, że coś z tego będzie i wkład pracy nie pójdzie na marne. Na obie te przyjemności nie wydaję swoich pieniędzy ponieważ mam od tego sponsorów m.in. Pit Bull, Stoprocent.
A w tej bajce byly smoki?
@Top
Kolekcjionowalem jedynie pokemony. Mialem prawie wszyskie :)
Ja wędkuje.
Bardzo lubie wędkować.
jeżdżę na zawody, niekiedy coś wygram.
Da się na tym zarobić i przynajmniej aktywnie spędzam czas.
Wędkowanie odstresowuje ;d
Widze ,że macie bardzo ciekawe pasje XD
Ja gram na gitarze,to odpręża i sprawia ,że mozna sie zrelaksować.
Sensimila <3
05-09-2010, 16:26
Moje hobby to kajakarstwo i temu poświęciłem się w 100%. Wychodze o 5-6 Wracam 16-19.
Folgowsky
05-09-2010, 16:35
Zbieram rożne silniki modowanych otsow :D ( mam około 30 )
Zbierałem pokemony , karty z DB itp itd .
Ja zbieralem karty z DB. Dziennie zawsze pare paczek chipsow sie kupowalo tylko po karty ^^ Teraz juz noie zbieram ale caly czas mam 500~ kart ;p
Patryk1551
07-09-2010, 23:17
Kiedyś zbierałem jakieś pokemony teraz jedyne co zbieram to oceny do dziennika no i karty kolekcjonerskie w footballteam XD
Hobby? Komputery lub pieczenie ciast :)
Może to głupie, ale zbieram opakowania po perfumach męskich ^^
zbieram monety,znaczki,butelki,kapsle,obrazki,zarowki,kubk i
Kolekcjonuje- zapalniczki
Hobby- wszystko co związane z grafiką
Pasja- graffiti
Kamor Wielki
12-09-2010, 11:28
kolekcjonuje pieniazki,a konkretnie miedziaki,za pare lat wymienie i bedzie kupa sianka !
Mikiel Psowi
12-09-2010, 11:41
ja kolekcjonuje karty kolekcjonerskie w football team, liczy się to?
Ja kolekcjonuje mandaty;) mam już 5x po 200zł, co do hobby to lubie sobie wypić piwko i spalić lolka :D
Jak byłem mały zbierałem Pokemony z Lay'sów , hohoho w chooy tego miałem. Tak samo jeszcze takie blaszki z czipsów , nie pamiętam z czym ale mam tego troszkę. Około 3 lat temu zbierałem naklejki Panini (chyba tak się pisze) z piłkarzami - 3 albumy mam a powtórek to całą torebkę :cool:
A co do hobby , lubię grać w piłkę z kolegami :cool:
Mam to samo co ty! XD
Dodam, że zbierałem takie karty z postaciami z Dragon Ball -.-'
Szugi Bugi
17-09-2010, 19:27
Kiedyś to się zbierało znaczki z czipsów itp. Dziś kolekcjonuję kapsle od tymbarków, mam już ok. 250.
Dareluss v0.5
17-09-2010, 19:36
judzi - o! (karty) wszelkie rodzaje 'kapsli' z czipsow XD
Habemus Papam
18-09-2010, 12:48
Zbieram płyty polskich wykonawców na dysku C: http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg
Zbieram płyty polskich wykonawców na półce, wezwania na komisariat, grafy na mórkach. madafaka jołł
ilovehh.
18-09-2010, 18:35
Zbieram płyty polskich wykonawców na półce, wezwania na komisariat, grafy na mórkach.
hÓstler z Ciebie niezły
#Topic
zbieram oceny w dzienniku.
Rysowanie :) Koloruje swoje Miasto.
Palladyn Zlosci
21-09-2010, 18:45
Zbieram sobie kapselki od tybarka ;>
Mikiel Psowi
21-09-2010, 19:34
kufle, vlepy i płyty
Delorian17
04-10-2010, 00:33
Moje hooby is :D
Siłka :D:D coddzienie bo lubie :D
Koszykówka zajefajny sport <3 :D
A także gra w Pixele :D
GrubyLolo
23-10-2010, 21:39
Ładnie można zarobić kolekcjonując/sprzedając dopalacze,a teraz po zdegalizowaniu to już wogóle :D
Moim hooby to wędkarstwo, fotografia i sport ;))
.Vimpexx.
23-10-2010, 22:05
Ja kolekcjonuję motylki w Tibii.
A tak serio to nic nie kolekcjonuję, ale gram w piłkę nożną. http://i54.tinypic.com/2qbd5kz.jpg
.Voorlon.
23-10-2010, 22:33
Zbieram reputki :DDD
Btw. Nic nie kolekcjonuję ale kiedyś kolekcjonowałem monety (miałem 10) i zużyte zdrapki po doładowaniach (ok. 15)
Nie będę zakładał bezsensownie nowego wątku więc napiszę tu
Ja osobiście kolekcjonuje szaliki i smyczki klubowe.Trochę już się tego nazbierało ale wiadomo - są tacy co mają o wiele więcej :).Swój spis prowadzę na stronie:
http://gadzetyswl.pl.tl
kiedyś naklejki z dragon balla, tazosy, karty z db, spinnery, i wchuj wiele rzeczy o któr ych juz zapomnialem
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.