Zaloguj się

View Full Version : Xantar

Exoo
24-07-2010, 12:06
Dziś siedząc na G-C był Xantar, napisałem mu żeby odpisał mi na raporta, ale on nic. Ponownie napisałem żeby odpisał i też nic nie zrobił, ale napisał że na niepoprawne raporty nie odpisuje. Napisałem w raporcie Ahoj, a potem Witam, ale on nadal, że jest zły... to napisałem K$@!%$ na jakie ty raporty odpisujesz, bo np. napisałem Witam to Magikk odpisał lub Caav... i załapałem bana :)
Dzięki za takie coś: O

@down
A co w tym złego, że napisałem Witam?

@Ewcia
Gdzie tu go obraziłem napisałem spierdal*** czy wypierda** czy chu*
A czy GM to mój pan? Czy coś takiego?
@~Nastero~
Tylko Caav, albo Magikk odpisali, a on nie ?... ;-(

Kosmo
24-07-2010, 12:09
może on na inne raporty odp a nie na taki rodzaj który ty napisałeś .

Ewcia
24-07-2010, 12:10
Ban był słuszny bo napisałeś:
"12:01 Janas: [609]: OMG odpiszesz na ten ***** zjebany raport.. : /?"
I odbrażałeś Xantara ;]

Ogólnie?
Dobrze Ci tak ;d
a 2. ty piszesz do Gm a nie do kolegi żeby mu "elo,ahooj" itd pisać ;d

~Nastero~
24-07-2010, 12:12
W raporcie opisuje się swój problem, a nie "Witam", "Ahoj"... Może był zajęty? :)

Naab
24-07-2010, 12:13
Moze poprostu był zajety, albo napisałes zły raport, a z tego o widziałem Xantar napisal ze nie odpisuje na złe raporty.

Zimny kotlet
24-07-2010, 12:16
Zajęty? Dobry żart.
Nie mógł odpisać bo musiał mnie publicznie obrażać tekstami typu: "Noto masz pecha", a nawet "12:03 Xantar: To idz do mamci, niech Ci zrobi"
Nie był niczym zajęty, powiedział ci żebyś sprawdził regulamin żeby miał spokój bo raport był pewnie dobry ale nie chciało mu się wymyślać dobrej odpowiedzi.
Dziękuje, dowidzenia, fajnych tutorów i gmów macie.

Ewcia
24-07-2010, 12:19
Zajęty? Dobry żart.
Nie mógł odpisać bo musiał mnie publicznie obrażać tekstami typu: "Noto masz pecha", a nawet "12:03 Xantar: To idz do mamci, niech Ci zrobi"
Nie był niczym zajęty, powiedział ci żebyś sprawdził regulamin żeby miał spokój bo raport był pewnie dobry ale nie chciało mu się wymyślać dobrej odpowiedzi.
Dziękuje, dowidzenia, fajnych tutorów i gmów macie.

Bo jak mu napisałeś że chcesz kotleta to co Ci miał odpisać?
Pisałeś do niego głupie teksty-on Ci głupio odpowiadał ; ]

Veto
24-07-2010, 12:23
Xantar zrobił bardzo słusznie jak dla mnie, w końcu chyba każdy pragnie kultury na naszym pięknym serverze, a skoro Ty do Gamemastera piszesz kurva, to co dopiero do graczy!

A co do raportu:

Witam. Gracz xyz używa cavebota, proszę o sprawdzenie go i ewentualną odpowiedź.
lub:
Witam. Dostałem hacka, ale nie potrafię znaleźć emaila do Mortiisa. Czy mógłbyś mi go podać i powiedzieć, czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie postaci?

@edit
James, napisałeś prawie to samo co ja :< NABIJACZ POSTÓW!

Lesny Ludek
24-07-2010, 12:25
Do s/tutora/gm trzeba zwrócić się z szacunkiem a nie Ahoj .... to jak Ahoj marynarzu czy coś i może coś tam przeklinałeś lub był zajęty , każdemu się zdarza bo gdybyś ty miał odpisywać na raporty to odrazu byś wszystkim odpisał ...

James
24-07-2010, 12:33
Dziś siedząc na G-C był Xantar, napisałem mu żeby odpisał mi na raporta, ale on nic. Ponownie napisałem żeby odpisał i też nic nie zrobił, ale napisał że na niepoprawne raporty nie odpisuje. Napisałem w raporcie Ahoj, a potem Witam, ale on nadal, że jest zły... to napisałem K$@!%$ na jakie ty raporty odpisujesz, bo np. napisałem Witam to Magikk odpisał lub Caav... i załapałem bana :)

@down

@Ewcia
@~Nastero~

Najpierw przeczytaj ten temat, a potem pisz reporty.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=47396

Jeśli taką trudnością jest przeczytać cały temat, to ogranicz się do tego co zacytuję:

III REPORT RULE VIOLATION - JAK NAPISAC, ZEBY ODPISALI?

Wiele osob dziwi sie, dlaczego nikt im nie odpisuje na Reporty. Otoz, GM/Tutor nie bedzie odpowiadal na Reporty typu:

gm napisz, mam sprawe

gm pomoz mi

jest ktos?

gm chodz i cos zobacz

...i tym podobne. Aby GM/Tutor odpisal na Waszego Reporta, musicie odrazu sprecyzowac o co w nim chodzi, na przyklad:

Cytat:
gracz XXX uzywa bota, prosze go sprawdzic

przypuszczam, ze gracz XXX sharuje postac, prosze to sprawdzic

witam, chcialbym odwolac sie od bana (moj nick XXX), niebardzo rozumiem za co zostal przyznany

W takim wypadku GM/Tutor z checia odbierze Reporta od osoby sprawiajacej wrazenie opanowanej i kulturalnej.

Myślę że wszystko jest jasne.

Mc Maciek
24-07-2010, 12:39
Zaproponowałem Ci, żebyś zapoznał się z tym: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=47396 tematem, aby dowiedzieć się jak poprawnie napisać reporta, odparłeś, że nie obchodzi Cię to.

Zamiast zapoznać się z tymi zasadami, wolałeś pisać do mnie, jak już ktoś wyżej napisał:

12:01 Janas: [609]: OMG odpiszesz na ten ***** zjebany raport.. : /?

Jeśli ktoś w ten sposób się do mnie publicznie wyraża, jak najbardziej zasługuje na bana.

Co do innych, którym nie odpisałem: nie pomyśleliście, że miałem inne zajęcie, któro pozwalało mi tylko rozmawiać na GC? Tak się składa, że w trakcie tych rozmów byłem zajęty robieniem czegoś przy komputerze.

Vashin
24-07-2010, 12:44
Powinienes zachowac cierpliwosc i z szacunkiem odzywac sie do ekipy.
Bana dostales slusznego i nie spinaj sie wiecej bo ci zylka peknie.

Fristo
24-07-2010, 13:16
Nie powinieneś się odnosić w ten sposób do Gamemastera. Pisząc raport, powinieneś opisać swój problem, a nie "JEST KTOŚ Z EKIPY?", "WITAM", "HEJ".

.Xienus.
24-07-2010, 13:36

@down

@Ewcia
@~Nastero~

bo w raporcie masz opisać cale zdarzenie.. i jak Gm odpisuje to może chcieć coś więcej bo czegoś nie jasne... a jak napiszesz witam to ja bym na jego miejscu tez nie odpisał...

Metaxa Grzesiek
24-07-2010, 13:49
Jak dla mnie powinieneś dostać bana na 2 lata xD
Za pisanie takich głupich tematów.

Sub Zero 2
24-07-2010, 14:02
Administarcja ma na pewno ważniejsze rzeczy na głowie niż gadanie z graczami.Raport jest po to , żeby inni przestrzegali regulaminu a nie do rozmów.Jasne?

Azbestowy v.62.0
24-07-2010, 14:08
Mimo wszystko otwarcie takiego reporta i napisanie "?" a potem powrócenie do poprzedniego zajęcia nie jest chyba aż tak czasochłonne. A jeszcze jak dany user pisze na gc, żeby ktokolwiek odpisał, to to raczej nie jest pytanie o pogodę

.vimpex.
24-07-2010, 14:08

A gdybyś Ty był GM'em na APO, to jakby Tobie ktoś napisał taki Report:

Siema.
A potem pisał jakieś wulgaryzmy.
Odpisałbyś?, bo ja nie =/

@Topic

Dobrze zrobił, mógł Ci dać jeszcze dłuższego bana.

Blood Raven
24-07-2010, 14:41
Takie jest życie to też tylko człowiek może był w złym humorze albo coś... chwila bez tibii dobrze Ci zrobi =]

Pozdrawiam :)

Goatee
24-07-2010, 14:44
Powinieneś dostać dłuższego bana w grze i na dodatek dostać warna za pisanie takich głupich tematów.. Gdybyś do Maćka nie wyklinał pewnie by Ci odpisał gdyby miał czas. Ale jak napisał wczśniej nie miał czasu. Nie wiem po co ten płacz...

Caav
24-07-2010, 14:49
Jeśli forma wiadomości wysłanej na RRV nie jest zgodna z ogólnie przyjętymi standardami to ktoś może, ale nie musi odpisać.

Karpek
24-07-2010, 15:32
Niestety, taka prawda, że na reporty odpisuje tylko Caav. Magik, James i Xantar jeszcze nigdy mi nie odpisali, a byli wtedy online. ; o

Saylor
24-07-2010, 15:34
A po co piszesz takie głupie raporty?

Tutorzy nie są od tego by sobie rozmawiać na tym kanale.

Tak możesz pisać do kolegów, przyjaciół i znajomych.

Dobrze postąpił. Cześć.

Mpa <3
24-07-2010, 15:36
A jaka jest ta PRAWIDLOWA tresc rrv?:C

Naab
24-07-2010, 15:51
A jaka jest ta PRAWIDLOWA tresc rrv?:C

Opcja szukaj nie boli.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=47396

Szejk Zarex
24-07-2010, 16:01
No, usuńcie mu GM'a. Jednego zafascynowanego swoją posadą typka mniej i będzie po sprawie.

Benn
24-07-2010, 16:25
No, usuńcie mu GM'a. Jednego zafascynowanego swoją posadą typka mniej i będzie po sprawie.

Ej, ale my wiemy, że zazdrościsz mu tej posady i w ogóle odszedłeś miesiąc temu i nadal tu czegoś szukasz :(
@topic
Exoo ty jesteś taki głupi sam z siebie, czy ktoś Ci za to płaci?? Wystarczy poczytać trochę regulamin, a potem walczyć o swoje.

Domcio666
24-07-2010, 16:49
xantar nie odpisuje na raporty jak ktos napisze witam. trzeba podac odrazu swoj problm zeby ktos odpisal
mi zawsze tak pisal santano zebm opisal odrazu swoj problem ;p

Keszuwa
24-07-2010, 17:43
GM,Tutotr nie ma obowiązku odpisać na report, jeżeli problem nie jest zawarty w pierwszym zdaniu. Regulamin...

Exoo
25-07-2010, 18:20
Dobra zamknijcie ten temat nie ma sensu :),Cze