Zaloguj się

View Full Version : 2 sprawy, 1 temat ;o

[.l.]Korupcjonista
30-07-2010, 12:38
elo
Ostatnio pod namiotami zalało mi w chuj telefon. Motyw sam mi się zmienił, klawisze mają inne funkcje, niektóre w ogóle nie działają... Miał ktoś podobną sytuację?? Co zrobiliście?? Te sposoby z google są dla mnie śmieszne dlatego pytam was ;p

Hmm, druga sprawa
Ma ktoś Samsung Ultra Touch? Co o nim sądzicie i jak się sprawuje? Jeśli moja e51 się nie naprawi to chyba go kupię

Darkstar
31-07-2010, 23:44
Zalana komóra mojej siostry- z tego co wiem jest nie do naprawy.

Benn
01-08-2010, 00:19
Pierwsza sprawa jest taka. Miałem z 3 telefony, które od samej wilgoci psuły im się wyświetlacze. Miałem je w kieszeni i może popadał deszcz i sru, jakieś kolory itp. Poszedłem do servisu z jednym z nich (SAMSUNG E250) i spytałem za ile mi to naprawią i powiedzieli tyle i tyle i zrobili. W moim przypadku dało się to zrobić nie wiem jak w Twoim, ale spytaj się w servisie (nie pamiętam ile zapłaciłem)
W drugiej sprawie nie potrafie Ci pomóc.

Krulowiec
01-08-2010, 01:16
Wiesz, moja miejscowosc nawiedziła powodz, moja mama miała komorke cała w wodzie, połozyła ją na oknie ( parapet ) była tam moze tydzien i chodziła jak nowa, wiec moze poprostu ja wyłącz i wysusz , najlepiej nie właczaj bo jeszcze dojdzie do zwarcia i ch** naprawisz.

Wujek Margoth
11-08-2010, 14:32
Jak telefon sie zaleje wodą to wsadźcie go do ryżu :P Po nocy będzie jak nowy : ) Polecam ;p

bydle_
11-08-2010, 17:37
Jak telefon wpadnie do wody należy go posmarować smalcem i zjeść

All Eyez On Me
11-08-2010, 18:04
Jak mi zalało telefon położyłem go na tydzień w ciepłym miejscu nie włączałem go od razu po zalaniu i jakoś działał bez problemu.

Crayon
11-08-2010, 20:14
Rozbierz komórkę na części i wysusz. Potem poskładaj i powinno działać. Pod żadnym pozorem nie próbuj jej włączać, gdy jest mokra!

@down
No to może już ją wypieprzyć do kosza

#Lordzik#
11-08-2010, 20:20
Pod żadnym pozorem nie próbuj jej włączać, gdy jest mokra!
Już pewnie dawno to zrobił ^^

Te nowe szajsy (nie obrażając nowych telefonów) są w większości nie do naprawienia.
Kiedyś się wysuszyło starą dobrą Nokie 3310 czy 3410 i śmigała aż miło. Ofc. rozbierz ją na części pierwsze i spróbuj, może się uda, w co wątpię szczególnie, że to Szajsung (pewnie poleciałeś na jego 8 Mpix, tylko nie mów, że nie ;x)

Vivek
12-08-2010, 09:46
Ja z lg cookie nie miałem problemu, cały telefon wpadł mi w śnieg i leżał tam trochę. Potem trzymałem go w mokrych spodniach. Wyłączył się i nie chciał włączyć poczekałem 15 minut i działał xD
Proponuje ci zrobić ognisko i piec telefon jak kiełbasę :P

Azoreh
12-08-2010, 11:42
[QUOTE=

Hmm, druga sprawa
Ma ktoś Samsung Ultra Touch? Co o nim sądzicie i jak się sprawuje? Jeśli [/QUOTE]

Ja go mam i Ci powiem że nie narzekam tylko to jest telefon o ktory trzeba dbac. Mam go 1.5 roku i już drugi raz urwalem taśme lcd.
Głosnik nawet dobry aparat koks .;p

@@Edit
tam ktos pisal o samsungu 250 mialem ten telefon popsul mi sie z 4 razy wszystkie naprawy w serwisie zadarmo bo gwarancja i stwierdzilem ze pierdole taki telefon tylko wyjebac