View Full Version : Ring of the sky - próba naprawy?
Marcelllo
30-07-2010, 14:12
Jak wiadomo (lub dla niektórych nie wiadomo) Ring of the sky powinien dodawać loot, ale tego nie robi.
Rozwiązaniem tego problemu jest naprawa, lub po prostu napisanie krótkiego kodu :) Co prawda, nie wiem jeszcze dokładnie jak to zrobić, ale myślę, że Mortiis po tylu latach wie :P Mianowicie:
Trzeba skorzystać z kodu na loot system (KLIK dla wtajemniczonych (http://forum.otsoft.pl/showthread.php?t=20055)). Oczywiście we wszystkich odpowiednich linijkach np:
if(randvalue < (lootBlock.chance1 * g_config.DROP_RATE)){ zmienić * na + oraz dodać warunek, że gdy gracz ma przedmiot na danym miejscu :)
Korzystając z tego, że mamy 2 itemy które wyglądają jak rots, można zrobić 2 oddzielne. Jeden słabszy (120 szansy) oraz drugi lepszy (np. 240 szansy). Przy tej okazji, można także pousuwać je z mapy, postaci i sklepów i wprowadzić nieco wyższe ceny lub wprowadzić ograniczenie czasowe, gdyż w tej chwili jest trochę tani, a te 120 szansy może znacznie wprowadzić zmianę do wypadania rare items ;)
.Vimpexx.
30-07-2010, 14:22
Jestem na Tak, wypadałoby to naprawić, (łatwy) skrypt, a APO go nie posiada?
=]
Mysle ze masz racje, powinni naprawić tego ringa bo on na dzień dzisiejszy jest bezużyteczny. Wypadałoby naprawić, jestem jak najbardziej na tak.
Canars kox
30-07-2010, 15:10
nigdy tego nie robil zawsze to byl najwiekszy wkret.
Propozycja dobra i warta przemyślenia.
Nie wiadomo do końca czy nic nie daje, ale przydało by się taką opcje wprowadzić.
#Lordzik#
30-07-2010, 15:26
Dobra propozcja he. A tak btw. to ktoś z administracji mógłby się wypowiedzieć w temacie tego ringa czy on coś daje.
Vernereq
30-07-2010, 15:37
Wolalbym loot system od naprawienia rotsa, ale skoro pierwszego nie ma to rots moze byc. Na tak.
Ziemniak
30-07-2010, 15:40
Korzystając z tego, że mamy 2 itemy które wyglądają jak rots, można zrobić 2 oddzielne.
Można i 10 itemów zrobić które mają inną nazwę, a taki sam wygląd
@topic
jestem na tak
Mysle ze masz racje, powinni naprawić tego ringa bo on na dzień dzisiejszy jest bezużyteczny. Wypadałoby naprawić, jestem jak najbardziej na tak.
Idioto gdy Ja zrobiłem temat o ROTSie to mówiłeś, że robie tematypodobne do Ciebie tzn idiotyczne.
@TOPIC.
Oczywiście tak ;)
Szejk Zarex
30-07-2010, 15:53
Oczywiście, że jestem na TAK! Ten ring jak na razie jest tylko ozdobą w naszym eq. :S
Lesny Ludek
30-07-2010, 15:56
No może naprawią tego rotsa , na TAK
Jestem na tak. Cena tego ringa wzrosłaby i oczywiście można by zmienić częstotliwość wypadania tego pierścienia, bo po wbiciu lvla na queen expiąc z lootem mielibyśmy cały bp tych ringów..
Demolka Knight
30-07-2010, 16:23
Jestes oczywiscie na tak. Bardzo dobra propozycja ;]
Najpierw proponuję, poczekać na wypowiedź kogoś z administracji na temat tego ringa. A nie wy zakładacie 5 tematów i wszyscy mówią, że to jedynie ozdoba. Skoro na stronce jest napisane, że daje takie, a nie inne właściwości to je ma, może są za mało widoczne i to można jedynie zmienić. Po co robić jakieś ograniczenia czasowo i w ogóle to nie wiem, dlatego jestem na NIE.
Zaznaczyłem : Jestem na NIE, aczkolwiek chcę aby właściwości tego rina zwiększono.
Domcio666
30-07-2010, 16:57
wypadalo by naprawic ten rots bo juz niewiadomo czy on cos daje czy on nic nie daje :<
jestem oczywiscie na tak ;p
Marcelllo
30-07-2010, 16:58
Można i 10 itemów zrobić które mają inną nazwę, a taki sam wygląd
@topic
jestem na takNo tak, ale przy wypadaniu z potwora póki co może występować tylko 1 item z tym samym wyglądem (w przypadku nielicznych itemów takich jak softy/rook buty, broszka z APO czy ROTS mogą być to 2 itemy :))
Jestem na tak. Cena tego ringa wzrosłaby i oczywiście można by zmienić częstotliwość wypadania tego pierścienia, bo po wbiciu lvla na queen expiąc z lootem mielibyśmy cały bp tych ringów..No wiadome, że jeżeli zmienią cenę to lootem też się zajmą :)
Najpierw proponuję, poczekać na wypowiedź kogoś z administracji na temat tego ringa. A nie wy zakładacie 5 tematów i wszyscy mówią, że to jedynie ozdoba. Skoro na stronce jest napisane, że daje takie, a nie inne właściwości to je ma, może są za mało widoczne i to można jedynie zmienić. Po co robić jakieś ograniczenia czasowo i w ogóle to nie wiem, dlatego jestem na NIE.
Zaznaczyłem : Jestem na NIE, aczkolwiek chcę aby właściwości tego rina zwiększono.
Tu chodzi o to, że na 99,9% nie działa (przynajmniej nie tak, jak podali we właściwościach na stronce) ;) Bo jakbyś expił z rotsem to o wiele częściej rzadko wypadające itemy by się sypały, a teraz jest tak, że nie odczuwasz różnicy :)
Krótki rachunek matematyczny dla niedowiarków ;(
Maksymalne szanse na item wynoszą 100 000
Minimalne szanse na item wynoszą 1
Czyli jeżeli mamy rare który bardzo ale to bardzo rzadko leci (najrzadziej jak się da) to mamy 1/100000 szansy, że akurat ten item spadnie ;) Czyli, żeby go lootnąć należy zabić OKOŁO 100000 potworów. Około ponieważ, czasem możesz mieć farta i lootnąć w pierwszym ;) To tylko tak teoretycznie :) Jeżeli nałożysz ROTS to masz szanse +120 :) Czyli 121/100000 Czyli wychodzi około 827 potworów aby zdobyć nasz ukochany rare item. Różnica jest nie? Ale to tylko przy rare itemach, te co lecą często - będą miały mało odczuwalną zmianę na + :) Pomyśl, ile czasami potworów zabijasz, żeby zdobyć np. część hota, a zobacz jak powinno to wyglądać z rotsem ;)
adrianeq :)
30-07-2010, 17:55
Wypadało by poprawić- na stronie jest napisane, że dodaje loota, a nic tak na prawde nie robi.
Ehh.. Teraz mi się przypomniała moja przygoda z rotsem z 3 lata temu : d. Kiedy to kolega mi polecił ten ring, bo powiedział, że będę miał lepszy loot i faktycznie miałem.. Może jeszcze wtedy ten przedmiot spełniał swoją funkcję.
#topic
Oczywiście jestem na tak. Jeżeli piszę, że daje loota to nie ma sensu oszukiwanie ludzi. Marcello dobrze, że taki temat założyłeś.
Pelson<3
30-07-2010, 18:47
Jesli naprawde to nie działa to jestem za poproawieniem tego/dodaniem.
Pan kropka .
30-07-2010, 18:52
Na poczatku prosimy gm o napisanie czy on dziala czy nie,jesli nie to prosimy o naprawe go ;>
a ja jestem na nie , bo wiecej broszek bedzie itp i ceny znowu spadna ...
Exevo knight
30-07-2010, 19:06
Się skrypter znalazł XDDDDDDDDDDDDDDDDD
No ale do rzeczy (XD): ROTS daje tak mało szansy na loot, że jest to niezauważalne. Myślisz, że jak by nie działał, to by Mortiis go nie naprawił? Hah! Administracja dąży do zmniejszenia loota na serwie a nie do jego polepszania.
Pozdro i nie myśl więcej.
Marcelllo
30-07-2010, 19:32
a ja jestem na nie , bo wiecej broszek bedzie itp i ceny znowu spadna ...
Zawsze można zmniejszyć częstość wypadania do minimum?
No ale do rzeczy (XD): ROTS daje tak mało szansy na loot, że jest to niezauważalne. Myślisz, że jak by nie działał, to by Mortiis go nie naprawił? Hah! Administracja dąży do zmniejszenia loota na serwie a nie do jego polepszania.
Właśnie przy rarach jest to wręcz bardzo zauważalne i widać, że nie działa. A Ty się nie sugeruj Mortiis'em bo Ci żyłka pęknie bo zauważ, że dużo ludzi odczuwa pogarszający się loot i odchodzi... A to, że administracja do tego dąży to zauważ, że kieruje w siebie cios i traci graczy ;)
Mortiis kiedyś napisał, że RotS daje tyle, że nie da się tego zauważyć także nie opłaca się jego nosić. Mogliby go trochę polepszyć, żeby różnica była w miarę zauważalna. :<
Dałem jest to mi obojętne, ale jestem na tak!: D
Seth Drut
31-07-2010, 08:31
No jestem na tak.
Narazie to tylko ozdoba, więc lepiej nosić time ring czy coś :s
Dodatkowo powiększyć jego cene, i dodać działanie przez np. 10 minut
Atrakcyjny Kazimierz.
31-07-2010, 09:22
Jestem na tak. Pisze wyraźnie że dodaje loota wieć wypadało by to naprawić
pixelmax95
31-07-2010, 09:35
Ja jestem na tak! Nie wiem czy na rooku ROTS jest ale jakby był to z chęcią bym go nosił, żeby mi częściej s ringi leciały ;D
Jeżeli odnosi się to też do Rookgardu to jestem na tak :cool:
Marcelllo Twoich pomysłów nie trzeba czytać , bo od razu wiadomo , że jest dobra i przemyślana :D.
x2 :D
Jeżeli naprawdę ROTS nic nie daję a według opisu na stronie powinien dawać to trzeba by go naprawić c'nie?
Jestem za naprawą owego ringu.
Po 1. Powineneś dostać warna za zamieszczanie linków do serwerów niezwiązanych z apo
Po 2. Jestem na tak, bo jeśli na stronie napisane jest że dodaje to powinno to robić...
#edit
Nie skrypter tylko koder... ;)
I tak na APO jest juz łatwo.. Masz ring i fart, lootasz 5 broszek przez noc. Zajebiscie? Wszyscy chcą aby było mniej kasy na serwie a ty robisz wręcz odwrotną propozycję xd
Monkey 1.0
31-07-2010, 11:29
Jestem na Tak.
Po tym jak obnizyli loot trudno wyjsc na profit, z Ringiem bedzie to latwiejsze
Marcelllo
31-07-2010, 11:51
I tak na APO jest juz łatwo.. Masz ring i fart, lootasz 5 broszek przez noc. Zajebiscie? Wszyscy chcą aby było mniej kasy na serwie a ty robisz wręcz odwrotną propozycję xd
Zawsze można obniżyć lootanie broszek i innych rare do minimum i wtedy z ringiem co 827 potworów leci (czasem częściej, czasem rzadziej ale średnio co tyle)? ;) A co do kasy mam inne propozycje dotyczące obniżania kasy na serwerze ;) Ale najpierw trzeba zrobić, aby nowi gracze też mieli szansę nieco zarobić... :) Jak może pamiętasz jakie początki bally były? Ile się kasy miało z nich? I nagle nic... Zawsze można zrobić tak:
Pierwszy item o wyglądzie ROTS:
Ring of the sky - działa przez 30 minut, wypada z potworów tych co teraz, ale rzadziej, cena około 100cc, dodaje +120 loot'a.
Drugi item o wyglądzie ROTS:
Ring of the heaven - działa przez 30 minut, wypada z tych potworów co rots, ale bardzo rzadko, cena około 300cc, dodaje +3% expa.
Byłoby wtedy tak, że sporo osób by wolało używać tej drugiej opcji, przez co kasa by normalnie szła, a jedni zamiast expa woleliby używać ROTS'a żeby coś zloocić :) I byłaby jakaś równowaga XD
Osobiście to nigdy go nie używałem podczas zbierania lota na expie, ale jeśli już miałoby to działać to:
1. Określony czas
2. Większa cena ring'u
diamondback#
01-08-2010, 22:29
Może i to był/jest wkręt ,ale większość i tak używa ROT'sa 'na wszelki wypadek' .:) Ja akurat noszę ,bo mi on daję jakieś tam szczęście w loocie. Time ring zbędny na moim lvlu .:)
Zaznaczam,że obojętne,ale jeśli mają naprawić to niech naprawią tak żeby działał np zwiększa 5% szansy na loot ,a nie PKT .
No tak... To co piszą na stronce o rotsie to ściema :|
Nie powinni nasz oszukiwać.
Jestem za karą pieniężną dla administracji !
Głupio sie pytasz czy tego chcemy xd no jasne ze tak ;o
Jestem na tak ;d
Kumpel Armii
02-08-2010, 20:58
Zaznaczam: Nie.
Ten ring działa. Już raz pewien GM wyjaśnił że on dodaje 120 (jak mówi opis).
Minimalna szansa na loot to 0, maksymalna 100000. DLatego ten ring prawie nic nie daje.
// Temat do zamknięcia.
Marcello ziomie co byśmy bez ciebie zrobili :D.
Jasne ,ze się zgadzam bo noszenie tego ringu nie ma sensu chociażby jest on stworzony dla ozdoby ^.-.Niech administracja postara sie aby ring coś dawał bo nie ma sensu go nosić.(Chociaż i tak tylko Scoop albo Santano tu zajrzy jeżeli natrafi na gte propozycje).
Jeżeli faktycznie ring nic nie daje, a przecież jest o polepszenia loota to ja jestem za naprawą ! Musi coś dawać, bo inaczej jest on moim zdaniem zbędny. :)
Ryśku xD
03-08-2010, 09:05
Tak powinien zostać naprawiony ... :)
Jestem na Tak, ponieważ ten ring hu*a daje, gdyż pisze, że on daje 120+ na lepszy loot, to nosząc go gdy expiłem na msc za 4 lvle lootło mi gh, g boots.
omg, od 2007 roku latam z rots bo myślałem ze działa xD .. jestem za naprawą!
Też wydaje mi się że rots nic nie daję , a jeszcze bardziej zmniejsza lota. Bez rotsa loot mam 2x lepszy i 2 x szybszy niz z rotsem.
krzaczek
15-08-2010, 15:47
Mysle ze to bardzo dobry pomysl,
I wychodzi na to ze bardziej sie oplaca nosic crystal ringa czy on tez nic nie daje?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.