View Full Version : [Forum] Akceptacja ze strony moderatorów/cleanerów na dany temat.
Moja propozycja jest taka, aby zanim temat przeszedł do danego tematu :
1)Propozycje
2. Opinie&Krytyka
3. W obydwu
Moderator/Cleaner/Administrator musiałby zaakceptować dany post. Wygląda to na prostej zasadzie użytkownik piszę co ma do powiedzenia zaraz po tym jego temat jest przekierowywany do "propozycji" przyjęcia do danego działu. W kilku działach tak jest i większego problemu chyba nie ma.
Korzyści:
Dział propozycje :
1) Mniej spamu propozycji, które są "nie do zrealizowania"
2) Propozycje nie powtarzałyby się, tak jak było w przypadku chatboxa czy rots'a.
3) Gracze piszący nie w tym dziale od razu przekierowywani są do odpowiedniego działu.
4) Osoby zakładające temat tylko po to aby zareklamować coś nie zgodnie z regulaminem nie mają szans aby ich reklamy przeszły do tych działów.
Dział Opinie&Krytyka :
1. Również brak spamu typu "gie em nie odpisuje na raporty a pisze mu "odpisz"
2. Większość tematów o Administracji jest kasowana więc również zaoszczędziłoby to czas i ich nerwy.
3. To samo co w punkcie 4.
Jak jeszcze jakieś korzyści znajdę/ znajdziecie do danego działy to dodam :)
Proszę się nie napinać na moją osobę :)
@down
Spamu się nigdy nie uniknie, może być jedynie większy lub mniejszy, a cleanerów jest dosyć dużo poza tym nie trzeba odpisywać osob na czatboxie czy na pw dlaczego zrobiliście tak czy inaczej.
1)Propozycje
2. Opinie&Krytyka
3. W obydwu
Moderator/Cleaner/Administrator musiałby zaakceptować dany post. Wygląda to na prostej zasadzie użytkownik piszę co ma do powiedzenia zaraz po tym jego temat jest przekierowywany do "propozycji" przyjęcia do danego działu. W kilku działach tak jest i większego problemu chyba nie ma.
Korzyści:
Dział propozycje :
2) Propozycje nie powtarzałyby się, tak jak było w przypadku chatboxa czy rots'a.
3) Gracze piszący nie w tym dziale od razu przekierowywani są do odpowiedniego działu.
4) Osoby zakładające temat tylko po to aby zareklamować coś nie zgodnie z regulaminem nie mają szans aby ich reklamy przeszły do tych działów.
Dział Opinie&Krytyka :
2. Większość tematów o Administracji jest kasowana więc również zaoszczędziłoby to czas i ich nerwy.
Teoretycznie ujdzie, ale w praktyce - wiesz, jak to będzie wyglądało? Ludzie nie będą potrafili poczekać na swoją kolej, a Moderatorzy/Cleanerzy będą otrzymywać spam na pw/spam na chatboxie RZAL KLINER CZEMU NIE ZAAKCEPTOWAŁEŚ MOJEJ PROPOZYCJI O WPROWADZENIU BUTÓW Z BAMBUSA + 66% DO MAGII.
Teoretycznie, dobra propozycja - jednak w praktyce przypuszczam, że będą jeszcze większe "puacze" niż teraz - więc jestem na nie.
Jestem tylko za działem propozycje.
W dziale opinie&krytyka każdy ma prawo aby wyrazić swą opinię więc jestem na nie a co do działu propozycje jak najbardziej.Bezsensowne propozycje są tylko nabiciem postów.
Marcelllo
31-07-2010, 21:24
Zgadzam się z tym, ale Cleanerów/Moderatorów danych działów nie jest dużo, a jeżeli 2 wyjedzie na wakacje to już będzie SPAM "kiedy zaakceptujecie mój temat!" Xd
Moim zdaniem przydałoby się takie coś, ale wątpię, żeby zdało rolę ;)
Zgadzam się z tym, ale Cleanerów/Moderatorów danych działów nie jest dużo, a jeżeli 2 wyjedzie na wakacje to już będzie SPAM "kiedy zaakceptujecie mój temat!" Xd
Moim zdaniem przydałoby się takie coś, ale wątpię, żeby zdało rolę ;)
Napiszę do Santano, Scoopa i Mc Maćka, Tygrysa i spytam się co o tym myślą, a co do cleanerów czy w ogóle nowych moderatorów to rzeczywiście ostatnio jeden wyleciał, a niektórzy chyba są na urlopie, o użytkowników z wyższą rangą też się spytam tych osób, czy będą ich szukać czy już może znaleźli.
Jakby przyjeto z dwoch nowych cleanerow do tych dzialow, wtedy moznaby bylo to wprowadzic. Jestem za :)
Diduus v.0.2
31-07-2010, 21:45
Oczywiscie ze ...................................... NIE
Tak jak powiedział veto byłyby teksty typu "czemu nie przyjąles propozycji?","ej kazek czemu nie przyjoles moiei opjnj?:
Domcio666
31-07-2010, 22:31
ja jestem za pierwsza propozycja poniewaz jest bardzo duzy spam na forum
niektorzy nawet pisze w propozcyjach np "dodajcie nowe potwrki bedzie lepiej"
i tego mozna uniknac
1)Propozycje
2. Opinie&Krytyka
3. W obydwu
Korzyści:
Dział propozycje :
Dział Opinie&Krytyka :
@down
Spamu się nigdy nie uniknie, może być jedynie większy lub mniejszy, a cleanerów jest dosyć dużo poza tym nie trzeba odpisywać osob na czatboxie czy na pw dlaczego zrobiliście tak czy inaczej.
Uważam że tak będzie lepiej, gdyby wszystko działo się automatycznie, mniej pracy dla moderatorów, którzy nie ogarniają całego forum w postach, czyli obiema.
Mc Maciek
01-08-2010, 08:22
Uważasz, że to ograniczy spam. W takim razie zadam Ci zasadnicze pytanie: czy wyobrażasz sobie ten spam "dlaczego mój post nie został zaakceptowany?"?
Jeśli już miałoby coś takiego wejść, to tylko do działu Propozycje i powinna być akceptacja tylko tematów (kolejne posty użytkownicy piszą bez konieczności akceptacji), czyli na takiej zasadzie, na jakiej są np. Poradniki.
I dodajmy może do działu jeszcze takie grafiki:
http://i32.tinypic.com/bg8kz5.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/Marx_Engels_Lenin.svg/150px-Marx_Engels_Lenin.svg.png
A tak na poważnie, po co? To jest forum, niech każdy pisze co chce, byleby się trzymał regulaminu i ogólnych zasad tutaj panujących. Moim zdaniem lepiej usuwać niż zatwierdzać, jestem na nie.
Wg. mnie to wcale nie ograniczyłoby spamu, ponieważ dani "nachalni" użytkownicy, którzy piszą tematy bez ładu i składu wciąż spamowaliby pytaniami jak to Mc Maciek powiedział w stylu . " Dlaczego nie zaakceptowaliście mojego tematu ?" Jak już to ja również jestem tylko za działem PROPOZYCJE, bo jeżeli nawet, to w Opinie&Krytyka każdy może wyrażać swoje zdanie/opinie na temat, który mu przeszkadza. :rolleyes:
Forum jest do wyrazenia swojej opini na dany temat. I Dlaczego jakis moderator ma miec wplyw na wyrazenie opini.
#
Nie
Lesny Ludek
01-08-2010, 10:19
Za obydwoma bo np w dziale propozycje robią propozycje Nie Do Zrealizowania. Na Tak
Azbestowy v.62.0
01-08-2010, 10:54
Moderator/Cleaner/Administrator musiałby zaakceptować dany post.
No chyba cie coś xD
Przecież to już do końca wykończy to forum. Nie dość, że liczniki są wszędzie wyłączane (ja i tak się tam wypowiadam, gorzej z resztą) to teraz jeszcze jakieś akceptacje. No nie przesadzaj :f
Monkey 1.0
01-08-2010, 10:58
Jestem na Nie tak Jak Scoop
Lepiej Usuwac niz Akceptowac
Sub Zero 2
01-08-2010, 11:58
Jestem za akceptacją w opinie&krytyka.Tam jest spam , bo np.Tutor nie odpisuje na report.W Propozycjach każdy ma prawo głosu.Jak ma to wejśc to niech tylko nie akceptują tematów które się powtarzają.
I dodajmy może do działu jeszcze takie grafiki:
http://i32.tinypic.com/bg8kz5.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/Marx_Engels_Lenin.svg/150px-Marx_Engels_Lenin.svg.png
A tak na poważnie, po co? To jest forum, niech każdy pisze co chce, byleby się trzymał regulaminu i ogólnych zasad tutaj panujących. Moim zdaniem lepiej usuwać niż zatwierdzać, jestem na nie.
Dodam tylko, że forum jest po to aby wyrażać swoje opinie, a ty chcesz wprowadzić pewnego rodzaju cenzurę? Polska już od jakiegoś czasu jest wolnym krajem, więc jestem na nie.
Dodam tylko, że forum jest po to aby wyrażać swoje opinie, a ty chcesz wprowadzić pewnego rodzaju cenzurę? Polska już od jakiegoś czasu jest wolnym krajem, więc jestem na nie.
NIe chcę wprowadzić żadnej cenzury. W innych działach jest takie coś i się jakoś sprawdza, chcę pozbawić noobków spamu, który za często robią.
Po co zmieniać to co dobre? ;] Później będzie płacz, dlaczego moja propozycja nie została zaakceptowana etc..
Jestem na tak, byłby wtedy lepszy porządek na forum i w ogóle. Jak modki by nie dawały rady to niech dodadzą nowych ;p hehe, sam mogę się zgłosić, e tak, żartuję ;p
Szejk Zarex
01-08-2010, 18:30
Żarty sobie robisz synku? Już dawno nie widziałem tak jakże zajebistego tematu. xd
Oczywiście, że nie zgadzam się z żadną propozycją. Są tragiczne. Wszystko jest dobrze, więc po co to zmieniać?
Żarty sobie robisz synku? Już dawno nie widziałem tak jakże zajebistego tematu. xd
Oczywiście, że nie zgadzam się z żadną propozycją. Są tragiczne. Wszystko jest dobrze, więc po co to zmieniać?
Chłopie jakim prawem ty mówisz do mnie "synku"?? Taty nigdy nie miałeś i dlatego tak cię gryzie to słowo?? Temat jak każdy inny mądrzejszy od Ciebie. Po co zmieniać?? Po to aby jakiś szejk zarex i inni nie robili co chwila tematów o balansie postaci.
@down
Nie rozumiem cię, przecież jakby musieli akceptować daną propozycję to by ją najpierw przeczytali... Może to by właśnie pomogło..
Wtedy to kompletnie nie byłoby propozycji. Widzisz teraz jakieś zrealizowane? Nie. Dlaczego? Bo administratorzy nie wchodzą do tego działu.... A co dopiero później? Zdecydowanie na nie.. Spowodowałoby to jeszcze więcej pracy dla nich.
Jestem na tak, ale tylko w dziale "propozycje".
W dziale Opinie&Krytyka, każdy ma prawo do wypowiadania się.
No niestety muszę się z Tobą nie zgodzić.
Po to jesteśmy My Moderatorzy by to wszystko ogarniać więc zrobienie czegoś takiego jest tylko strata czasu i kolejnymi tematami 'czemu muj topik nie jest widoczny'.
rozumiem ;] tak jak w takeagift ;] powinni to wprowadzić zmniejszyło by to de.ilskie posty
To nie przejdzie ;)
Za dużo byłoby spamu i niepotrzebnego zamieszania
Zaznaczyłem 'Z żadną'
pixelmax95
02-08-2010, 07:32
Jestem na Nie. Nie będzie mi się chciało czekać na akceptacje mojego tematu przez kogoś tam. W ogóle te forum wtedy byłoby puste i to by było bardzo złe :\
Myślę, że w propozycjach powinno zostać to wprowadzone bo dość już jest głupich tematów.Co do "opinie i krytyki" Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie jak i skrytykować coś co mu sie nie podoba. Zaznaczyłem Pierwszą propozycje.
Dexter Rook Sorcerer
03-08-2010, 12:33
Dobra propozycja, ziomie... Według mnie większa część propozycji jest tak głupia, że by się to przydało...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.