View Full Version : Karta MicroSD
All Eyez On Me
31-07-2010, 23:05
Witam mam problem ostatnio kombinowałem z telefonami. Włożyłem karte do X nokii i spowrotem włożyłem ją do mojej nokii mam problem. Przy próbie odtworzenia "karty pamięci" wyskakuje OTWIERANIE ALBUMU PAMIĘCI i się ładuje bez końca. Gdy chciałem ją sformatować to na komputerze wyskakuje WŁÓŻ DYSK czyli jakby jej nie czytał ... o co kaman wie ktoś ? karta do wyjebania czy może jest ratunek:/
Krulowiec
01-08-2010, 12:28
Wydaję Mi się, ze po prostu przy wkładaniu i wyciaganiu ^^ uszkodziłeś kartę.
Τettmeier
01-08-2010, 18:11
Jednak się tu wypowiem.. Istnieje jeszcze jedno głupie prawdopodobieństwo na które wpadłeś pewnie po pierwszym włożeniu, ale możliwe że nie... Kiedyś mi tez nie czytało, męczyłem się a na koniec okazało się że niechcący przesunąłem taki mały guziczek, który blokuje dostęp do karty. Mały jest więc trudno go zauważyć a łatwo naruszyć - wystarczy z powrotem go 'do góry' pstryknąć i karta się odblokuje. Jeśli nie to, to nie mam pojecia.
A ja powiem tak; problemy czasami sie rozwiazuje i rozwazuje, a nie patrzy sie to co jest najblizej. Wez po prostu zobacz czy dobrze ta kartke wlozyles...
All Eyez On Me
02-08-2010, 00:18
Jednak się tu wypowiem.. Istnieje jeszcze jedno głupie prawdopodobieństwo na które wpadłeś pewnie po pierwszym włożeniu, ale możliwe że nie... Kiedyś mi tez nie czytało, męczyłem się a na koniec okazało się że niechcący przesunąłem taki mały guziczek, który blokuje dostęp do karty. Mały jest więc trudno go zauważyć a łatwo naruszyć - wystarczy z powrotem go 'do góry' pstryknąć i karta się odblokuje. Jeśli nie to, to nie mam pojecia.
Wytłumacz mi gdzie mogę mieć ten guziczek w karcie micro SD:D? domyślam się jaki suwak :D
@DOWN
Wymień, ale mi zależy na zdjęciach, których nie miałem czasu wgrać na komputer :/:D
Ten suwak zdaje się jest tylko na adapterach.
Po prostu ją wymień i po sprawie bo w naprawę :D nie ma sensu się bawić.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.