View Full Version : Balans wszystkich profesji.
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że wiele osób skarży się na MS/ED, że te profesje nie mają szans i że knight na miejscu ich zabija, moim zdaniem powinno być trochę inaczej, nie całkiem iż MS/ED składa knightów, lecz aby miał szansę, na walkę, przydałby się według mnie balans wszystkich profesji, aby nie było wam źle.
Balans jest robiony kazdego dnia.
Codziennie cos poprawiaja, dorabiaja, usuwaja.
Jezeli chodzi o "cos wiekszego" to jestem na tak.
@Niechcaco zaznaczylem nie :<
anonimowyalkoholik
01-08-2010, 07:23
nie - balans jest dobry.
Diduus v.0.2
01-08-2010, 07:26
Powinni ciut pogorszyć knighta takto jest dobry więc jestem 1/4 na tak <ek z ek/ms/ed/rp>
#Lordzik#
01-08-2010, 08:10
1. Osłabienie e maxa u ek i kilka %.
2. Zmniejszenie hitów z g bolta.
3. Dodanie 1hp na lvl dla ms/ed i poprawienie hitów z silver wanda (może być bez tej drugiej części propozycji).
Oficjalnie kto gra ek nie będzie chciał zmniejszenia hitów z e maxa. W takim wypadku trzeba by było zwiększyć hity z max erexa u rp, ale to chyba nie wchodzi w grę, bo rp by niszczył.
Bez pomniejszenia hitów z e maxa knight zostanie dalej czołgiem nie do zabicia.
Co to za filozofia, żeby ek walił 300 mniej od rp z czaru obszarowego? Ta różnica powinna oscylować w granicy około nawet 1k.
Lesny Ludek
01-08-2010, 08:19
Chciałbym. Ale napewno nie osłabienia e maxa u ek o kilka % bo wtedy ek to jest totalne zero. Zmniejszenie hitów z g bolta i dodania 1hp za lvl u ms/ed
Pelson<3
01-08-2010, 10:44
Tak, masz racje przydało by sie, aby byłe równe szanse, ale i tak ekipa nic nie zrobi.
Monkey 1.0
01-08-2010, 10:47
Jestem na Tak
Zmniejszysc obrazenia Knighta bo to 2 RP tylko ma wiecej hp : |
Marcelllo
01-08-2010, 11:03
Oczywiście jestem na tak. Przydałby się balans profesji ponieważ teraz jedynie ek może sobie spokojnie grać... Kiedyś (z 4 lata temu, 2 lata temu nawet czasem się zdarzało) gdy ktoś chciał szybko expić to brał sobie sio i jazda :) Teraz ek idzie na wardy i ma wszystko w dupie... Ed/ms jedynie padają na wardach, chyba, że mają 2k+ lvl'e... Powinni zrobić potwory specjalne, na które nie działa exori max, ale za to działa mort i ue ;) I żeby exp był porównywalny do tego na wardach :)
Darkstar
01-08-2010, 11:05
Obojętnie, każda profesja ma swoje wady i zalety.
Ms/ed ma większe problemy z rp niż z ekiem, bo od broni ek można uciec, a od rp nie.
o balansie jest już płacz od dawna. Nie wydaje Mi się, żeby coś było zmienione więc takie tematy są zbędne. Mortiis Ma knighta i to dlatego EK jest najlepszy.
o balansie jest już płacz od dawna. Nie wydaje Mi się, żeby coś było zmienione więc takie tematy są zbędne. Mortiis Ma knighta i to dlatego EK jest najlepszy.
Nie sądze, żeby balans postaci zależał od tego jaką Mortiis ma profe czy jaka jest jego ulubiona :)
@topic
Po co zakładasz kolejny temat?? Martw się o siebie skoro Tobie jest dobrze. Tematów na temat balnasu powstało w ostatnich dniach xx jak i wcześniej dlatego Administracja zdaje sobie sprawe, że albo jednak coś trzeba poprawić albo już poprawili tylko czekają do update :D
Balans jest dobry, nic nie zmieniać ;s
Płaczecie cały czas, że macie problemy z zabiciem RP. Za to RP ma problemy z zabiciem knighta... Jakoś tak wielkiego płaczy wtedy nie ms ;s
Z rp faktycznie coś powinni zrobić bo bolta ma silnego jak ktoś wyzej napisał przed eka macą da rade uciec a od g bolta u rp nie =/ W sumie mi to tam w ogole nie przeszkadza choć jakby pomniejszyli sile bolta by bylo git xd
Dzakonia
01-08-2010, 11:53
Po co zakładacie takie tematy, jak Mortiis i tak ma wyjebane na te APO, na tych co zakładają te tematy i profesje i nic nie zmieni. Chociaż ED/MS są słabe w porywnaniu do EK/RP.
Domcio666
01-08-2010, 12:01
oczywiscie jestem na tak. kiedys to nawet 700 ek mogl rozwalic 850 ms :< to bylo dopiero zalosne
i mam nadzieje ze po balansie zrobia cos ciekawego i ze z pallem tez cos zrobia a nie tylko z MS
co wam to da?? poprawia cos to i tak bedzie wam zle najlepiej niech zostanie tak jak jest
To i tak nic nie da. ed/ms ma mało hp i tak będzie padać jak szmata. Najlepiej jaby nic nie zmieniali.
Old Vienio
01-08-2010, 16:12
Dodać 1hp ms/ed oraz zmniejszyć siłę g bolta i wszyscy będą happy ;D Jestem oczywiście na tak
Demolka Knight
01-08-2010, 16:14
Dodać 1hp ms/ed oraz zmniejszyć siłę g bolta i wszyscy będą happy ;D Jestem oczywiście na tak
Dodanie 1hp nic nie zmieni...
Jestem na nie wszystko jest dobrze zrobione.
oczywiscie jestem na tak. kiedys to nawet 700 ek mogl rozwalic 850 ms :< to bylo dopiero zalosne
i mam nadzieje ze po balansie zrobia cos ciekawego i ze z pallem tez cos zrobia a nie tylko z MS
Kiedyś 1,4k ek potrafił zabić 1,8k ed, ale był jeden warunek. Ek musiał mieć skilla. Teraz sytuacja wygląda tak, że 1,4k rp zabija takiego ed, a ek może pomarzyć, że się wyuha. :{
Prophecy
06-08-2010, 18:08
kina moze zostac poniewaz to jest tanker i solo sie go nie ubija ale jesli chodzi ms/ed to tu cos jest nie tak moim zdanie ciut za malo hp palek moze zostac tak jak jest mozna jedynie zmniejszyc sile g bolta
Pozdro.
kina moze zostac poniewaz to jest tanker i solo sie go nie ubija ale jesli chodzi ms/ed to tu cos jest nie tak moim zdanie ciut za malo hp palek moze zostac tak jak jest mozna jedynie zmniejszyc sile g bolta
Pozdro.
Wez pod uwagę , ze to nie jest real tibia ek tutaj nie powinien byc czołgiem.
#Top
Nic dodac nic ujać, balans jest ch*jowy. Administracja powinna sie tym zajac a opierdalają sie.
1st R. Boonek
06-08-2010, 18:19
Duzo zmian nie trzeba...
Ms/Ed powinni miec troche wiecej hp, silniejszego silver wanda
RP - Zostaje, mozna jedynie oslabic g bolta
EK - oslabic exori max
Patryk1551
06-08-2010, 18:41
Zmiany powinny byc na 100%
ED/MS- +1hp i zwiekszenie sily silver wanda o 30%
EK- zmniejszyc exori maxa o 10%
RP- Zwiekszenie sily czaru exura vita o x%
@Prophecy
Pamietaj ze OTS to nie rl, a jak tak bardzo bys to chcial to niech zabiora EK e maxa :)))
@Aziel
Nie rob z RP takiego koxa, bo z taka vita ciezko sie leczyc od spamu takiego samego lvla MS dobrze, ze ten G bolt cos bije to musza sie leczyc, a i wczoraj widzialem pod dp jak kozaczyles tym swoim 1.4k EK do 2.2k MS wiec nie pierdol i jeszcze jedno ja sie 800EK dawalem rade spokojnie od 1.2k, a od 1.4k z bieganiem.
@Piter
Tak profka magiczna 15hp/lvl to bylaby dopiero parodia :S 1hp tez zawsze cos da w sumie lepsze to niz nic :)
Chętnie przypomne ci coś.
Administracja podejmuje decyzje i to ona o tym zdecyduje.
Oczywiście ,że krytykuje jej pracy tylko niektóre decyzje.Wprowadzenie hotkeys sprawiło ,że całkowicie każda profesja została zmieniona jak i jej siła(nie dosłownie).Chodzi o to ,że najpotężniejszą profesją został Knight ,który niegdyś był porównywalny z siłą Sorcerer.
Jestem za :D
TyruS aka Tyr'ek XD
06-08-2010, 20:52
Omg, kolejny temat o balansie profek...
Otóz jestem na nie, według mnie powinni dodac 1hp ms/ed na lvl I bedzie git, Albo usunąc hoty i przywrócic "starego eka" Teraz nie chodzi mi tu tylko o pvp, ale to jest smieszne ,ze taki 1,7k ek z full eq nie wybloczy questu na kaptur. Tak jak ktoś wyżej napisał eka jest łatwiej zabic nic rp, bo od broni da sie uciec A od botla nie... Wiem cos o tym, mając 1,2k ed skladałem równe lvle ek, natomiast z palem nie bylo tak łatwo. Można też osłabic pallkowi g bolta :[
To Tyle :c
@patryk1551
Ty chcesz osłabiać eka a zwiększyc siłe vity u pallka? I co to debilu zmieni? Ms/ed nadal w walce z rp beda mogli mu ssac.
@pare pajaców wyżej, Połowa nie wie z was jak sie gra każdą profą powyżej 1,5k lvl'a
Skoro, ed/ms dostałby wiećej hp na lvl to Po co osłabiać ek'a? Może niech ek sciąga takiego ed/ms na 5 hitów, co? <ironia>
Powiedzmy,że taki 1k ed ma 13k hp, gdyby dostał 1hp wiecej na lvl to miałby 14k hp, więc w walce z ekiem wydaje mi się, że miałby szanse.
A więc:
Ek osłabienie e maxa o 3-4%
Osłabienie g bolta 7-8%
Dodanie Ed/MS po 1hp na lvl
Podnieść hity silver wanda o minimum 30%.
Ps. I tak ***** z tym zrobią powód: Prosty... Nie chce im się...
Prophecy
06-08-2010, 21:38
zamiast tak spamic jedno a to samo to moze by pan szanowny mortis by sie wypowiedzial co do tego balansu bo ile mozna czekac ;ff
Sorc/ Drut zakłada enegry ringa na cfaniaka i kozaczy.
Moim zdaniem jest dobrze, bo 1050ed (first boonek) składa 1,2k+ ek (Kajutan).
Dzisiejsze APO wymaga większych umiejętności od postaci magicznych.
Ja gram ms'em i nie jest taki zły 130 ms'em ubiłem 110 ek wiem, że powinienem bić równych sobie ale to i tak dobrze, dobrym przykładem też jest boonek który ubił 1,2k ek 1k ed'em
Czatboks Monkey
07-08-2010, 15:48
Najlepszy balans
Oslabic E maxa Knightowi
oslabic bolta Pallowi
Ed/ms wzmocnic S wanda ;]
Chłopie ek to tzw : Profesja do blokania , ek/ms do expienia a rp niewiem sam;D Balansy są robione chociaż tego narazie nie zauważamy , jak narzekacie na ms/ed to nie grajcie nimi.
Jak dla mnie to RP jest za mocny.
Zarexoholik?
12-08-2010, 04:34
Paladyn ma za silnego golden bolta, knight ma za silnego exori maxa, a ms/ed mają za mało hp.
Zresztą co to za balans jak 2073 ms nie może wyspamować 1,4k eka, a od 1,7k eka może bezproblemowo paść? O palu już nie wspomnę, bo boltem nadrabia wszystko.
Tak samo na 8.42 jak i na 7.6 balans leży, muszą to poprawić jak chcą zatrzymać graczy :)
Jestem na tak
Jestem oczywiscie na tak i jestem pewien ze wszyscy co sa za nie to sa rp\ek wiec jak nie graliscie magami to zamknijcie **pe obecny balans to jednym słowem porażka
Solik aka Fiszu
12-08-2010, 10:58
Oczywiście jestem na tak. Przydałby się balans profesji ponieważ teraz jedynie ek może sobie spokojnie grać... Kiedyś (z 4 lata temu, 2 lata temu nawet czasem się zdarzało) gdy ktoś chciał szybko expić to brał sobie sio i jazda :) Teraz ek idzie na wardy i ma wszystko w dupie... Ed/ms jedynie padają na wardach, chyba, że mają 2k+ lvl'e... Powinni zrobić potwory specjalne, na które nie działa exori max, ale za to działa mort i ue ;) I żeby exp był porównywalny do tego na wardach :)
I co jeszcze? Exp dla ms/edów? Jakoś h lvl , edzio , kingusia , torus wbili te lvl na wardach i się nie skarżą . Po prostu trzeba dodać 1 hp na lvl i 2 mp. Osłabić siłę golden bolta. Zmniejszyc siłe exori maxa. Zwiekszyc siłę wanda + zwiększenie czaru exura vita u ms.. I tak te criticale chuja daly.
Moim zdaniem powinno być tak:
MS/ED składa EK
EK składa RP
RP składa MS/ED
Tak było na początku apo i tak powinno być zawszę..
Zarexoholik?
12-08-2010, 12:25
Moim zdaniem powinno być tak:
MS/ED składa EK
EK składa RP
RP składa MS/ED
Tak było na początku apo i tak powinno być zawszę..
Żarty sobie robisz? Wszystkie profesje powinny być równe! Ms/ed powinien dostać 1hp/lvl. Ek powinien mieć słabszego exori max'a, a rp osłabionego bolta. Bez tych zmian gra jest taka jaka jest - nierówna. Wszyscy, którzy są przeciwni tym zmianą grają ek/rp, bo każdy ms/ed widzi jak się gra tą profesją. Zamiast dodawać nowe respy, moby powinni się zająć balansem profesji!
#Dziecko niżej
Pisałem, że paladinem spokojnie biję każdą profesję, więc albo masz kłopoty ze wzrokiem albo jesteś bezmózgiem! Grałem palem, grałem druidem, sorcem, knightem i wiem jedno. Każdym cię obiłem. :O !
#up
Jak grałeś zarexem jakos nie skarzyles sie pajacu ze masz za mocnego bolta ;|
Trzeba bylo kupic eka lub rp bo ci nie idzie gra ms`em
#top
Mi to w ogole nie przeszkadza, gram 1.2k ed i jakos mi to nie przeszkadza ze zabija mnie ek o wiekszym lvlu, dziś dominik of fury zaliczył glebe 2x, 1.2ked vs 1.4k ek
takze..
Duzo zmian nie trzeba...
Ms/Ed powinni miec troche wiecej hp, silniejszego silver wanda
RP - Zostaje, mozna jedynie oslabic g bolta
EK - oslabic exori max
Zgadzam sie w 100 %.
#up
Jak grałeś zarexem jakos nie skarzyles sie pajacu ze masz za mocnego bolta ;|
Trzeba bylo kupic eka lub rp bo ci nie idzie gra ms`em
#top
Mi to w ogole nie przeszkadza, gram 1.2k ed i jakos mi to nie przeszkadza ze zabija mnie ek o wiekszym lvlu, dziś dominik of fury zaliczył glebe 2x, 1.2ked vs 1.4k ek
takze..
pozwól, że dokończe. .......także ogarnia On knightem tak jak Ja, gdy nie mam włączonego speed hacka. Sam wiesz placku jak jest ;S ED/MS jest spalony w pvp jak i w expieniu nawardach ;S
Dodac 1 hp za lvl dla ms/ed ;)
Sensimila <3
18-08-2010, 04:00
Jedyne co na moje można poprawić to wzmocnić troche silverkę. Ek ma słabszego uha przez hota. Palladyn ma mocnego bolta. Ms dobrą vitę i mas vita vis bardzo mocne a druid bdb sio i ustabilizowanego gran mas morta + silver.
Zagłosowałem w ankiecie ze jest mi to zupełnie obojętne ponieważ chwilowo nie gram na apo, ale to juz jest przesada powstaje kolejny temat o balansie, zara powstanie kolejny i kolejny... Jest to zenujace, ekipa na 100% robi cos aby ten balans wyrównac, wiec nie zakładajcie kolejnych tematów.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.