View Full Version : S?uchawki.
Chce sobie kupić nowe słuchawki do 200zł i chciałbym się dowiedzieć jakie wy macie/polecacie w tej cenie (mogą być tańsze) i koniecznie z mikrofonem.Chodzi o takie w których bardzo dobrze gra się w cs'a i inne tego typu gierki.
Wnorekkk
07-08-2010, 12:27
Ja posiadam Creative Fatal1ty HS-800 i jestem w 100% zadowolony. Mikrofon w każdej chwili można odłączyć, głośność dobra. Cena - 100 zł max.
#Laluś
Mnie nie. Siedze czasami po kilka godzin i nie bolą :)
Ja posiadam Creative Fatal1ty HS-800 i jestem w 100% zadowolony. Mikrofon w każdej chwili można odłączyć, głośność dobra. Cena - 100 zł max.
Tak, ale wygodne to one na pewno nie są. Po 1-2 godz bolą uszy.
@top
Polecam przeczytać ten artykuł: http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/
Creativ fatality, do tej ceny są bardzo dobre i ja osobiście Ci je polecam. Grałem w nich i jest super ! Jeżeli mógłbyś zainwestować więcej (ale to już są naprawdę dobre i w ogóle), to polecam Ci Sennheiser . One są stworzone dla DJ, ale Neo itp. z nich korzystają. Pozdrawiam ;)
Też mówiłem że fatal1ty są ok. Dałem za nie 150, pękł pałąk...
Kupiełm za 100 zł sennheisery hd202 i powiem wam że przy nich te śmieszne fatality się chowają.
One są stworzone dla DJ, ale Neo itp. z nich korzystają
Czołówka CS na świecie gra właśnie na senkach, PC 350, i to są właśnie słuchawki dla graczy.
Polecam ;
- Sennheiser HD202
- Sennheiser HD555
-----------------
- SteelSeries Siberia V2 (Zwykłe siberie też podobno dobre)
Akurat mam siberie V2 i powiem, że dobre do gry w cs'a
PS. Ważna jest karta steelseries 7.1 (Na usb za 70zł+)
Teraźniejsze FX gra na sennkach pc350 + karta dzwiekowa SS 7.1
Widoczne na zdjęciach z GameGune'a 2010 :)
Nie tylko fX bo czołówka która nie ma narzuconych przez sponsorów sprzętów miecie na senkach pc350. To o czymś swiadczy. :-)
Zresztą sam neo pisał, że gdyby miał wybór(a byli sponsorowani przez steelseriel) wolał by senki.:P
Tak, tylko do pc350 potrzebujesz dobrą karte dźwiękową i najlepiej jakiś wzmacniacz (nie jest konieczny przy b. dobrej karcie), czyli koszt z 550~ zł za same słuchawki, rośnie do 1000+ zł.
Co do tych całych Fatal1ty, jeśli już to tylko HS-980 MKII. Są o niebo wygodniejsze od starszych modeli - po 3-4 godzinach w ogóle nie bolą uszy, lepszy dźwięk.
Bierz Senki HD201 (przeczytaj recenzję http://forum.pclab.pl/topic/426617-Recenzja-Sennheiser-HD-201/).
PS
W większości słuchawek może Ci się wydawać, że dźwięk jest słabej jakości. Po prostu musisz je 'wygrzać', czyt. słuchaj dużo muzyki i po jakimś czasie będą lepiej grały.
@edit
Może ten temat Ci pomoże - wielki test słuchawek dla graczy.
http://pclab.pl/art39650.html
A co sądzicie o słuchawkach KOSS SB45 Opłaca się je kupić?
Kossy są dość dobre.
Co do wygrzewania, po prostu zostawić 'odkręcone' na full na 3-4 godziny i się fajnie wydmuchają.
@laluś
Tak, pc350 to już kosztowna zabawa. ;-)
zamiast hd201 polecam 202, bebechy te same ale inna budowa, lepszy bass, i wygodniejsze.
Osobiście nie miałem nigdy SB45 na uszach, więc nie wiem jakie są. Opinie na różnych stronach są podzielone. Większość jednak twierdzi, że dźwięk jest dobry. ;)
Co do wygrzewania, po prostu zostawić 'odkręcone' na full na 3-4 godziny i się fajnie wydmuchają.
I od razu je zajechać.
Kamor Wielki
07-08-2010, 17:30
Wiadomo AKG zawsze na propsie - najlepsza firma produkująca sprzęt grający.
http://allegro.pl/item1170487885_akg_k514_nowe_oryginalne_gwar24m_pr omocja.html
polecam,sam mam takie i zjadam senki nie mówiąc już o jakiś creative'ach
a majka to jakiegoś zalmana podczepianego do kabla słuchawek i masz świetny zestaw "dla gracza"
Wiadomo AKG zawsze na propsie - najlepsza firma produkująca sprzęt grający.
http://allegro.pl/item1170487885_akg_k514_nowe_oryginalne_gwar24m_pr omocja.html
polecam,sam mam takie i zjadam senki nie mówiąc już o jakiś creative'ach
a majka to jakiegoś zalmana podczepianego do kabla słuchawek i masz świetny zestaw "dla gracza"
jasne, że ***** nie AKG, bo jemu chodzi o sprzęt do grania, a nie sprzęt grający.
Wszystkie słuchawki firm pokroju AKG zapewniają dobrą i neutralną jakość dźwięku, bo służą do odsłuchów muzyki a nie do grania. Sprzęt do typowych FPS'ów musi mieć podbite basy i to dość nieźle (o podbiciu któregokolwiek z parametrów w słuchawkach AKG nie ma mowy, lol).
#topic
W tej cenie polecam ci oczywiście Creative Fatal1ty i do tego któryś z Soundblasterów X-Fi (pewnie wystarczy tylko na używany), jeśli jednak chcesz w pełni nowy sprzęt to powinno wystarczyć na ww. słuchawki + jeden z Soundblasterów PLAY (takie pod USB).
Patryk1551
07-08-2010, 21:35
Polecam Ci Sennheisery HD202 i koniecznie wejdz w tego linka co podal Lalus tam masz opisane troche o sluchawkach i masz polecone.
W tej cenie polecam ci oczywiście Creative Fatal1ty i do tego któryś z Soundblasterów X-Fi (pewnie wystarczy tylko na używany), jeśli jednak chcesz w pełni nowy sprzęt to powinno wystarczyć na ww. słuchawki + jeden z Soundblasterów PLAY (takie pod USB).
Nigdy w życiu nie bierz Fatal1ty! Płacisz tylko za znaczek 'for gamers', a w tym przedziale cenowym możesz mieć lepsze słuchawki, np. Senki HD201/202. Nowy model Fatal1ty kosztuje 150~zł, więc już lepiej brać SteelSeries Siberia, chociaż i tak nie ma sensu. Przede wszystkim jeśli chcesz mieć dobry dźwięk, to musisz mieć dobra kartę dźwiękową. Kupisz mega, wypasione słuchawy i podepniesz do zintegrowanej, to będziesz miał gorszy niż na słuchawkach za 50~ zł.
WEJDZ W TEN LINK: http://pclab.pl/art39650.html !
#Laluś
Mnie nie. Siedze czasami po kilka godzin i nie bolą :)
Jakbyś założył HS-980 to byś poczuł różnicę. ;)
jasne, że ***** nie AKG, bo jemu chodzi o sprzęt do grania, a nie sprzęt grający.
Wszystkie słuchawki firm pokroju AKG zapewniają dobrą i neutralną jakość dźwięku, bo służą do odsłuchów muzyki a nie do grania. Sprzęt do typowych FPS'ów musi mieć podbite basy i to dość nieźle (o podbiciu któregokolwiek z parametrów w słuchawkach AKG nie ma mowy, lol).
#topic
Ale waćpan glupoty pierdolisz : s
Dobre sluchawki stworzone do muzyki bija na glowe sprzet "dla graczy" nawet w grach i sa wygodniejsze. Poza tym pewnie nie bedzie sie ograniczal do samego grania. Kupowanie sluchawek z wbudowanym mikrofonem nie ma sensu, taniej i lepiej jakosciowo wyjdzie dokupienie mikrofonu osobno.
@top
W tej cenie powinny sie sprawdzic Kossy i Creative Aurvana Live!.
@flamaster
Akg k530 to ciekawa konkurencja dla Sennkow hd 555. Kwestia upodoban brzmienia ;d; anyway swietne sluchawki
@nizej
Nastepny troll
Darkstar
11-08-2010, 20:58
Creativ Fatality dobrze się sprawują. Są głośne, wygodne, ale kupiłbym Steelseries Siberia.
Flamaster
11-08-2010, 21:27
Philips SHP2000 kupiłem je specjalnie do counter-strike. Krystaliczny dźwięk, w miarę lekkie, dobrze dopasowane. [działają jak WH :D]
Dałem na te słuchawki 3 lata temu około 250 zł więc teraz myśle, żę będą w cenie 100-150 zł.
Niestety przeciąłem kabel i 250 zł poszło.
Lecz teraz kupiłem te cudeńka ;] i są 2x lepsze od tamtych ;]
http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/69/37/19/1169371979
Wydałem 300 zł lecz sądzę, że to dobra cena jak na taki sprzęt ;o
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.