PDA

View Full Version : Kulturystyka-Oficjalny Temat

Neko^
07-08-2010, 23:49
Elos nie znalazłem oficjalnego tematu o kulturystyce, wiec go zaloże.
Czego mozna sie tu spodziewac?
-Pomocy z wyborem supla/odzywki
-Pomoc z doborem diety
-Pomoc z doborem planu treningowego.
Ale równiez mozecie tu wklejac foty waszych efektów/ wymieniac sie osiągnieciami.
Ps. Nie jestem jakis pro elo znawcą, ale cwicze na siłce juz 2 lata i swoje wiem.
Edit: Prosze o podklejenie tematu ;)

//Devixx
Podklejam ze względu na to, iż powstaje dużo zbędnych tematów.

N-series
08-08-2010, 23:04
Boże...
czego można się spodziewać tu?
14-15letnich koxów tibijskich nie mających pojecia
proszę cie na tak śmiesznym forum taki temat.
zrób temat o współżyciu seksualnym i poradach niczym bravo
jak dla mnie do zamknięcia

Crayon
08-08-2010, 23:17
Chcę wzmocnić siłę ramion. Nie posiadam hantli, drążków ani niczego podobnego. Jakieś sugestie?

@down
wyciskam dwie siatki winogron codziennie rano, ale nic nie pomaga.

Stoner
09-08-2010, 09:09
O super temat.
Chciałbym ładnie ukształtować klatkę piersiową.
Co mam robić pompki, podciągać się?

Azbestowy v.62.0
09-08-2010, 09:39
Chciałbym ładnie ukształtować klatkę piersiową.
Co mam robić pompki, podciągać się?
Pompki podpierając się ściany. Tzn stoisz i robisz swoje.

Sensimila <3
16-10-2010, 21:01
Pedi, to mam pytanko :D

Przyjeba**m ostatnio do 73kg rano jak się waże naczczo.

Teraz mam czas do końca stycznia by osiągnąć około 80kg.

Poradź mi jakiegoś koksa legalnego od Szczepana.

PHP
16-10-2010, 21:07

tabliczka czekolady i 1l mleka przed każdym posiłkiem http://i51.tinypic.com/14t8r47.jpg

Luko the Master -.^
16-10-2010, 21:07
Teraz mam czas do końca stycznia by osiągnąć około 80kg.

Legalnego koxa ; D?
Chyba odzywkę jakaś ? Może SizeON + Mutant mass? - 7 kg przywalisz spokojnie do połowy listopada.

A nie legalnego prolo + metka ; ) + DIETKA !
^ do końca października xD

Deads
16-10-2010, 21:20
Chcę wzmocnić siłę ramion. Nie posiadam hantli, drążków ani niczego podobnego. Jakieś sugestie?

@down

Zapewne słyszałeś dużo o akrobatyce. Łatwo dzięki jednemu siłowemu "Trikowi" wzmocnić siłę ramion,popracować nad brzuchem.

jeżeli Akrobatyka jest dla Ciebie trudna typu zrobienie backflipa inaczej salta w tył to zostaw to.

możesz również robić regularne pompki,brzuszki przez 2 tygodnie.
Na pewno dużo da uwierz. Poczytaj na necie o tym

Luko the Master -.^
16-10-2010, 21:32

@down

Siatki winogron? W chuja lecisz..
Weź się za dupe i na siłownie karnet kup.
Nie rób codziennie klaty bo mięśnie przepalisz.
Napisz do mnie na gg to Ci dam Diete i trening.
I nie możesz się opierniczać 10 minut ćwiczyć tylko tony na siłowni przerzucać !

down@
Napisz na gg , chętnie pomogę.

123 Untraceable widzi xd
16-10-2010, 21:37
jaką dietkę polecacie:D?
bo zawsze miałem tak, że mogłem żreć w fastfoodach w KFC/mc donald itp nawet za30zl XD
szybka przemiana materi;/ hmm ale teraz mi się zaczęło robić masywniejsze `ciałko` wiecie jak się dokładniej odżywiać na leprzą budowę?

Farenthide_M
16-10-2010, 22:13
#Stoner

Rób pompki na krzesłach, polecam lekturę, Trening Domatora.

#UP

Nie kupuj na razie żadnych suplementów, tylko zacznij zdrowiej się odżywiać, a przede wszystkim zacznij ćwiczyć najlepiej w domu jak chcesz schudnąć, rób pompki, przysiady, jeździj na rowerze, biegaj.

Sensimila <3
17-10-2010, 19:47
Untrealbalce czy jakoś tak.
Staraj się przybierać masy tak, aby przemieniać tłuszcz w pozytywny mięsień systematycznie.

Hjubert
21-10-2010, 20:11
Zapewne słyszałeś dużo o akrobatyce. Łatwo dzięki jednemu siłowemu "Trikowi" wzmocnić siłę ramion,popracować nad brzuchem.

jeżeli Akrobatyka jest dla Ciebie trudna typu zrobienie backflipa inaczej salta w tył to zostaw to.

możesz również robić regularne pompki,brzuszki przez 2 tygodnie.
Na pewno dużo da uwierz. Poczytaj na necie o tym

Jaki trik masz na myśli? Możesz go trochę scharakteryzować? Przydało by mi się takie coś, bo staram się amatorsko sam jakieś takie mało skomplikowane "wywijasy" robić.

.Voorlon.
21-10-2010, 20:39
Pompki podpierając się ściany. Tzn stoisz i robisz swoje.

A tak poważnie ?
Też chciał bym nabrać kształtów :/

deeL `
21-10-2010, 22:41
No wydaje mi się, że już czas popracować nad swoim ciałem. W pakowaniu wiem mniej więcej co i jak, ale najpierw muszę przytyć. I z tym mam problem. Macie dobry sposób na przytycie ? Wpierdalam jak głupi. Rano nic. W szkole ze 3 kanapki(takie szkolne XD) po szkole obiad, potem dowale się jeszcze zupą. Wieczorem znów kanapki, około 8-9 kromek na kromki co się da:masło, szynka, jajko, ogórek/papryka. I jak narazie cały czas chudne. Wolno, ale chudne.

Τettmeier
22-10-2010, 13:41
No wydaje mi się, że już czas popracować nad swoim ciałem. W pakowaniu wiem mniej więcej co i jak, ale najpierw muszę przytyć. I z tym mam problem. Macie dobry sposób na przytycie ? Wpierdalam jak głupi. Rano nic. W szkole ze 3 kanapki(takie szkolne XD) po szkole obiad, potem dowale się jeszcze zupą. Wieczorem znów kanapki, około 8-9 kromek na kromki co się da:masło, szynka, jajko, ogórek/papryka. I jak narazie cały czas chudne. Wolno, ale chudne.

Cały czas produkty bogate w białko, takie jak biały ser, tuńczyk itd itp jeśli masz zamiar chodzić na siłkę to również węglowodany (ryż, kurczak, makaron itd). Najlepszą metodą jest dieta regularna. Czyli ułożenie planu, którym może się zająć bardziej doświadczona osoba niż ja. z 3 kanapek rano powoli przejdziesz na 10... :)

Szugi Bugi
22-10-2010, 14:45

Jak piszesz prawdę to nie możesz chudnąć, no chyba że masz tasiemca lub raka :D. Może do lekarza lepiej idź.

Farenthide_M
24-10-2010, 16:42
#Voorlon

Dobrze Ci napisał, dodaj sobie jeszcze pompki na krzesłach, ale pamiętaj klaty nie wyrzeźbisz szybko.

Neko^
05-11-2010, 21:30
Od jutra po ponad 2 miesiecznej przerwie zaczynam znow cwiczyc. A jak u was wyglada jesnien/zima planujecie moze jakas mase zimą? ;)
Ja narazie wroce w codziennosc na silowni i od grudnia zacznam kreatynka +mutant mass i moze jakies przed treningowe nitrobolon albo Superpump zobaczymy jak bedzie z finansami pozdrawiam :rolleyes:

Joogi
05-11-2010, 21:34
Od jutra po ponad 2 miesiecznej przerwie zaczynam znow cwiczyc. A jak u was wyglada jesnien/zima planujecie moze jakas mase zimą? ;)
Ja narazie wroce w codziennosc na silowni i od grudnia zacznam kreatynka +mutant mass i moze jakies przed treningowe nitrobolon albo Superpump zobaczymy jak bedzie z finansami pozdrawiam :rolleyes:

Ja puki co za zadne suple itp. sie nie biore, bo chce jeszcze urosnac a kreta podobno zatrzymuje funkcje u osob jeszcze dojrzewajacych. Po nowym roku juz moze sobie kupie, teraz od grudnia dietke sobie zarzuce na bialko, w weekend wegle i bedzie jakos szla z ta masa, w zime sie masuje w koncu :D No coz, zobaczymy jak to bedzie, Tobie zycze powodzenia http://img177.imageshack.us/img177/9358/coolc.png

Neko^
06-11-2010, 21:07
Dzisiaj trening ogolnorozwojowy narazie nie mam zakwasów ale boje sie juz jutrzejszego dnia XD. Takie pytanie moze ktos zna sie dobrze na suplach co sadzicie o moim zestawieniu ktore zamierzam sobie sprawic
Mutant mass (2,27kg) +kreatyna mono(500gram)+ przedtreningowo Superpumpa (800g) ofc na jednego cykla dobre połaczenie czekam na wypowiedzi.

Ikki
06-11-2010, 21:24
@Up

Siła czy masa? Przebyte cykle?

Neko^
06-11-2010, 23:16
masa. mam jeden cykl za soba kreatynowy ale bylo to bardzo dawno i od tego czasu cwiczylem na sucho i teraz mam zamiar znow jakies suple brac :rolleyes:

Ikki
07-11-2010, 09:15
To myślę, że na ten cykl spokojnie styknie kreatynka+ gainer do uzupełnienia diety, ew zamiast mono możesz wziąć jabłczan, ale mono spokojnie styknie. Pozdrawiam

Posiu
07-11-2010, 13:58
ja zaczynam cwiczyc od grudnia i moze zakup keratyn.

Old Knighcik
07-11-2010, 14:52
@Neko^
Moj kumpel kupil mutanta 6,8kg i przytyl 4-5kg bez diety , tylko pil jajka i jadl rozne kasze,ryze itp. wiec mutanta polecam
Co do superpump'a to naprawde polecam bo odkupilem od kumpla pol pump'a to mowie Ci zaje***** pompa. Xd

Mikiel Gimb Alert
07-11-2010, 14:55
po przerwie w wakacje, wróciłem we wrześniu, idzie 3 miesiąc. brałem Nitro Tech Hardcore, teraz Mutant Mass. POZDRO

^down
Bez suplementów po dłuższym czasie nie ma efektów, trzeba na suplach jechać..

Kamor Wielki
07-11-2010, 15:12
bierzecie suple ?
boże aleście żałośni beka

Strycnine
07-11-2010, 15:29
SuperPump troche przereklamowany, smak- glowa mala... Na Twoim miejscu zaczal bym od czegos tanszego, a potem wskoczyl na Horse Powera, a kiedys zabierz sie za Mesomorpha. Obecnie wpyerdalam i wedlug mnie nie ma lepszego boostera niz ten. Ale nalezy pamietac o jednym- Kazdy organizm inaczej reaguje na rozne srodki. Jednego na treningu rozkurwfia, a innemu chce sie spac.

Neko, jesli chcesz wiecej porad, pisz PW, napewno pomoge.

Sub Zero 2
07-11-2010, 18:40
Powiedzcie mi jak nabrać kształtu (nie mięśnie , jak już to nogi) domowo.Dajcie jakąś lajtową i skuteczną porade.Czekam , elo.

@down
Można tak powiedzieć.Moge jeździć do kuzyna na siłke , bo ma.A sam jakieś ćwiczenia typu aw czy tam a6w moge robić.

Przemas
07-11-2010, 19:23
up domowo tzn jaki masz sprzet domowy??

Strycnine
07-11-2010, 20:47
Powiedzcie mi jak nabrać kształtu (nie mięśnie , jak już to nogi) domowo.Dajcie jakąś lajtową i skuteczną porade.Czekam , elo.

@down
Można tak powiedzieć.Moge jeździć do kuzyna na siłke , bo ma.A sam jakieś ćwiczenia typu aw czy tam a6w moge robić.

Hmm, czyli chcesz nabrac kształtu nog? Dobrze zrozumialem? Jesli tak to a6w, odpada bo to nie ta partia. Na nogi to roznego rodzaju wymachy, spiecia. A kolega jaki ma sprzet na silce?

Sub Zero 2
07-11-2010, 21:00
Nogi chce i może klate takie rzeczy.Kuzyn ma jak na normalnej siłce , wszystko potrzebne jest.

Strycnine
07-11-2010, 21:17
Ale chcesz mase czy co????? Ma sownice i inne tego typu przyrządy???

Sensimila <3
07-11-2010, 22:03
Zacząłem sezon na od 24 Października. Sezon zimowy ;>, narazie zjadłem tylko jabłczan kreatyny ponieważ mój trening był 3x w tygodniu siłownia. Teraz zacząłem wspomagać się Protifarem ( 90% białka ) dostępnym na receptę. Zastanawiam się, we wtorek jadę na obóz i chce kupić tribusteron + jakieś ZMA albo coś w stylu pompowania Azotem.

Strycnine
07-11-2010, 22:09
Zacząłem sezon na od 24 Października. Sezon zimowy ;>, narazie zjadłem tylko jabłczan kreatyny ponieważ mój trening był 3x w tygodniu siłownia. Teraz zacząłem wspomagać się Protifarem ( 90% białka ) dostępnym na receptę. Zastanawiam się, we wtorek jadę na obóz i chce kupić tribusteron + jakieś ZMA albo coś w stylu pompowania Azotem.

Napisales cos o Tribu i ZMA, a potem o pompowaniu azotem. Te 2 srodki nie pompuja azotem, tylko wspomagaja wydzielanie naturalnego testosteronu, ZMA to taki antykatabolik, regeneratorek, ale co ma do tego pompowanie azotem?

Neko^
07-11-2010, 22:12
Jezeli chodzi o azotowke to polecam ci Nitrobolon energized albo superpumpa

Strycnine
07-11-2010, 22:18
Nitrobolon to stack, nie azotowka :P Typowa azotowka to White Flood.

Sub Zero 2
08-11-2010, 16:51
Ja dalej prosze o porady.Mam siłke z full wyposażeniem itp.A zresztą możeci looknąc mój pierwszy post w tym temacie (przejedź myszką w góre).Dajcie jakąś diete co mi pomoże , ćwiczenie i takie inne.

Neko^
08-11-2010, 17:57
Ja dalej prosze o porady.Mam siłke z full wyposażeniem itp.A zresztą możeci looknąc mój pierwszy post w tym temacie (przejedź myszką w góre).Dajcie jakąś diete co mi pomoże , ćwiczenie i takie inne.

Diety to dac ci nie mozemy bynajmniej nie ja bo nie jestem dietetykiem. A jezeli chcesz jakas diete to napisz do jakiegos kulturysty badz udaj sie do lekarza dietetyka :p

Posiu
08-11-2010, 18:32
Neko^

Wracam po przerwie i chcę zacząć brać kreatynke i cwiczyć systematycznie doradź jakąś dietke ; }

Neko^
08-11-2010, 19:03
Neko^

Wracam po przerwie i chcę zacząć brać kreatynke i cwiczyć systematycznie doradź jakąś dietke ; }

Czytaj co napisalem wyzej nie moge dac ci dietki bo nie jestem dietetykiem. Z takim problemem zgłosc sie do lekarza specjalisty badz kulturysty

Szugi Bugi
08-11-2010, 20:52

*Jeżeli to Twój pierwszy raz na siłowni to polecam FBW ( Full Body Workout)

Poradnik FBW (http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_FBW-_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html)

*Jeżeli ćwiczysz na siłowni dłużej niż ~4 miesiące to polecam split'a

Poradnik Split (http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Split_czyli_zabawa_na_calego_dla_bardzie j_zaawansowanych_by_georgu-t350792.html)

To tylko tak ogólnie, więcej informacji znajdziesz na Sportowym Forum Dyskusyjnym.

www.sfd.pl

Strycnine
09-11-2010, 07:37
Dietka to nic trudnego. Nie potrzeba tutuaj konsultacji z dietetykiem, lecz wiadomo, byla by wskazana ;) Ale ulozenie dietki typowo masowej to nie jest problem;)

Napisz na PW Posiu ;)

Przemas
11-11-2010, 16:49
wlasnie wrocilem z silowni bylem z Neko^ szogune,;d

i wyjebalem 94 :P

za kilka dni proba 100 :P

Neko^
13-11-2010, 14:29
Wlasnie wrocilem z siłki bylem z Przemasem barki i przedramie zaliczone ;d

Mikiel Gimb Alert
13-11-2010, 15:45
Wlasnie wrocilem z siłki bylem z Przemasem barki i przedramie zaliczone ;d
bekowy trening, przedramie i brzuch to ja robię zawsze po głownych partiach

^down
Że co nołnejmie?

Data urodzenia
November 4, 1994 (16)
GIMB ALERT

Serenio?
13-11-2010, 16:26
@up
Chyba w photoshopie. 1 liceum :((((

Neko^
16-11-2010, 18:46
wrocilem z silki wlasnie z przemasem robilem klate ,skos,hantle :)

Mikiel Gimb Alert
16-11-2010, 19:01
wrocilem z silki wlasnie z przemasem robilem klate ,skos,hantle :)
ale nie musisz pisać kiedy jesteś na siłce, naprawdę nas to nie interesuje.
bekowy trening vol 2. sama klata?

Przemas
16-11-2010, 20:20
up widze ze ty jakis problem masz??

Neko^
16-11-2010, 20:24
ale nie musisz pisać kiedy jesteś na siłce, naprawdę nas to nie interesuje.
bekowy trening vol 2. sama klata?

Jezeli dla ciebie wszystko jest bekowe to zostaw to dla siebie i nie wypowiadaj sie tu ; |

Xio13
16-11-2010, 20:47
ale bez kitu na chuj piszecie po kazdym treningu co robicie ? kogo to interesuje ;]

e tam nie polecam bawic sie w kreatyny itp zwykle gowno nic praktycznie nie daje

polecam pocwiczyc troszke na sucho + jakies bialko wiadomo a potem jakas metke + dieta i jazda ;]

Crote
16-11-2010, 20:50
pod koniec grudnia zaczynam chodzic na silke w najlepszej hali w wojewodztwie, ktora znajduje sie w moim skromnym miescie , dziekuje za uwage :cool:

Xio13
23-12-2010, 12:47
i co jest koksy ? :P

Tumanbuga
23-12-2010, 14:35
Osobiście posiadam w chacie hantle , robie
pompki codziennie i tyle co do mojej kulturystyki ,
a6w zaliczone z rok temu , jestem ogólnie zadowolony
ze swojego wyglądu , polecam wszystkim a6w.

.Khuramek.
23-12-2010, 14:44
Hmm ja wróciłem z siłki z 3 kółek na 10 stacjacj po 30 sekund , nogi , przysiady z ciężarem , klatka , wiosłowanie , barki, nogi do klatki i takie różne ćwiczenia na wytrzymałość plus krążenia tłowiem z ciężarem 20kg

Xio13
23-12-2010, 15:14
@up zrób sobie jakas rozpiske np pon klata + np lapa srod barki + np nogi piat plecy + np triceps tak robienie wszystkiego to bezsesu raczej :p

Neko^
27-12-2010, 21:57
Od stycznia zmieniam plan bo cwicze na tym ponad rok. A wy na jakich planach , ja mysle o masowym.
A i tu moje pytanie bral ktos nitrobolon II bo mam zamiar kupic sobie na styczen :)

Linksys
12-01-2011, 20:41
@UP.
Nitrobolon II jest bardzo przereklamowanym gównem znam dużo osób które to brały efekty minimalne a niekiedy brak... Zależy od genetyki ;p Na suplach niewiele zrobisz chyba że masz dużo zapału i cierpliwości bo niestety na to trzeba lat... Tylko jeden mój ziomek całkiem sporo urósł na samych suplementach ale kosztowało go to 600 zl na miesiąc a nie każdego stać i zajęło mi to ponad pół roku xd jeśli jest ktoś zainteresowany jakie to suple proszę pisać na PW

Gruba Impra z Mikielem
12-01-2011, 21:20
@UP.
Nitrobolon II jest bardzo przereklamowanym gównem znam dużo osób które to brały efekty minimalne a niekiedy brak... Zależy od genetyki ;p Na suplach niewiele zrobisz chyba że masz dużo zapału i cierpliwości bo niestety na to trzeba lat... Tylko jeden mój ziomek całkiem sporo urósł na samych suplementach ale kosztowało go to 600 zl na miesiąc a nie każdego stać i zajęło mi to ponad pół roku xd jeśli jest ktoś zainteresowany jakie to suple proszę pisać na PW

no chyba trudno urosnąć biorąc suple bez treningu, bez sens.
kumpel bierze suple ładny cykl od 2 miechów i ładnie przyjebał.

Strycnine
12-01-2011, 21:46
Pamietajcie, suple to maly dodatek ;) Dieta, trening, sen ;) Dopiac na ostatni guzik i ani supli nie potrzeba.

`DraXel?
01-02-2011, 22:43
@UP.

Mało wiesz kolego jeśli Nitrobolon II jest dla ciebie gównem to chyba go nie stosowałeś lub brałeś go zbyt mało i nie stosowałeś się do diety. Powiem tak Konkretna masówa ( bo do tego jest ten suplement) polega na łączeniu suplementów np. Magnum 8000 4000g + Nitrobolon II 1100g. i masz 5 kg up.(Nie dość ze przybierasz masy po magnum to jeszcze nitrobolon daje ci zajebista pompe)

Tyle.

Neko^
02-02-2011, 10:02
Jedna pucha nitro obalona i powiem , ze wielkich efektow jakis nie widziałem , jedynie lekkie pobudzenie przed treninigiem i spomopowanie mięsni , tyle.

N-series
02-02-2011, 10:58
ja nitro II 1.1kg miałem , pompa ok,wytrzymalość większa, xd ogólnie to taki sobie http://i55.tinypic.com/55gtw8.jpg
kup sobie gainera z universala , dobrze klepie;s,nitrobolon to taki pobudzacz i może efekty są jak się go bierze

@down nie ,nie brałem xd

Neko^
02-02-2011, 16:03
Karel brałeś jabłko kreatyny Vital-max'a? mam kilka pytan

'Oxidosis'
03-02-2011, 20:25
Mi właśnie doszło białeczko z firmy PEAK INTERNATIONAL WHEY PROTEIN 2,5 kg, nie mam zbilansowanej diety oraz nie wiem ile spożywam gram białka na kilogram masy ciała dziennie, ale zastanawia mnie jedna kwestia - lepiej brać na czczo ( przed śniadaniem ), między obiadem a kolacją i przed snem, czy po prostu przy spożywaniu posiłków, w których ewidentnie brakuje białka? Jaki sposób polecacie?

Aha i jeżeli ktoś by chciał hejtować, że bez diety mi to gówno da to uprzedzam ; żarcie mam dobre, a tak naprawdę mało kto trzyma się zbilansowanej diety, oraz doskonale wiem jakie jest działanie białka, ale po prostu nie jestem pewien co do sposobu dawkowania. I tak to nie ma większego znaczenia, aczkolwiek wole mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, za nim zaczne brać.

Gruba Impra z Mikielem
03-02-2011, 20:31
Mi właśnie doszło białeczko z firmy PEAK INTERNATIONAL WHEY PROTEIN 2,5 kg, nie mam zbilansowanej diety oraz nie wiem ile spożywam gram białka na kilogram masy ciała dziennie, ale zastanawia mnie jedna kwestia - lepiej brać na czczo ( przed śniadaniem ), między obiadem a kolacją i przed snem, czy po prostu przy spożywaniu posiłków, w których ewidentnie brakuje białka? Jaki sposób polecacie forumowi hejterzy ?
ja brałem na czczo przed śniadaniem, po treningu i przed snem

'Oxidosis'
03-02-2011, 20:42
ja brałem na czczo przed śniadaniem, po treningu i przed snem

no i git, koleżka też mówił abym tak robił, tam napisałem między obiadem a kolacją czyli generalnie chodziło mi o trening bo w tych porach ćwicze. Dzięki.

@down

z tematem trafiłem, w końcu kulturystyka co jest także związane z suplami, co do tibijczyków to się zgodze, ale znajdą się osoby na tym forum które mają pojęcie oraz ćwiczą i zazwyczaj wypowiadają się w tym temacie. także pozdrawiam

Salik Shoter
03-02-2011, 21:41
Troche nie trafiłes z tym tematem xX.
Wątpie ze ktos grajacy w tibie ma cos ćwiczyc , może i znajda sie tacy ludzie ale to wyjątki ;D. Jak ćwiczysz to git przynajmniej nie spedzasz 24/7 na kompie. Pozdrówki Fukta

Sorry cie bardzo ale jest wiele takich osób. Np ja. Gram sporo na kompie(nie koniecznie w tibie) i ćwiczę.

@top

Brałem kreatynę(przez cykl łapa urosła 3.5cm) Biorę megabol (zobaczymy efekty)
Co polecacie następnie? Robię 40 pompek dziennie (20 rano i 20 wieczorem)

Neko^
04-02-2011, 14:24
up
ty cwiczysz na silowni czy robisz pompki ? bo jezeli robisz pompki i bierzesz odzywki to miazga ziomek ;d

'Oxidosis'
04-02-2011, 14:48
Sorry cie bardzo ale jest wiele takich osób. Np ja. Gram sporo na kompie(nie koniecznie w tibie) i ćwiczę.

@top

Brałem kreatynę(przez cykl łapa urosła 3.5cm) Biorę megabol (zobaczymy efekty)
Co polecacie następnie? Robię 40 pompek dziennie (20 rano i 20 wieczorem)

Mam nadzieję, że to żart. Polecamy wybrać się na siłownie, ponieważ ciało po jakimś czasie przyzwyczaja się do ćwiczeń.

Salik Shoter
04-02-2011, 14:50
Mam nadzieję, że to żart. Polecamy wybrać się na siłownie, ponieważ ciało po jakimś czasie przyzwyczaja się do ćwiczeń.

i ktos tam up.

Robi e pompki i cwicze na silowni. zapomnialme na pisac bo sie speszylem... :D

Τettmeier
04-02-2011, 15:41
Zaczynam siłkę. Byłem na 4 treningach jest ok. Miesiąc poćwiczę może zarzucę białko czy coś, na razie bez diety. ;o

Neko^
03-03-2011, 14:55
Τettmeier I jak po miechu cwiczen? ;d
@top
Masa idzie 74,5 kg ; d!

Τettmeier
03-03-2011, 15:54
Dobrze jest, ćwiczę, tylko ***** jak czytam te komentarze że dieta to 80% sukcesu, a za chwilę widzę kolesia który waży 85kg i ma ponad 5 w łapie, a do tego pisze że ćwiczył bez diety(normalne suple) to mnie COFA. 30% diety przestrzegam, odłożyłem smażone oraz wszelkiego rodzaju fastfoody i słodycze, wiem że to mało, ale nie mam po prostu nerw na układanie. -.-
Od jutra gainer.

Neko^
03-03-2011, 19:58
Nie ma co w tym wieku zadnej diety, szkoda czasu i pieniedzy, wiadomo dieta daje duzo , ale zapewne nie 80 %.

Google
03-03-2011, 22:32
Nie mam diety, nie biorę sterydów, nie biorę odżywek. Ćwiczę sobie aktualnie totalnie na sucho, schudło mi się, ale nie mam powodów do narzekania,
bo jestem ze swoich wyników na ciężarach zadowolony oraz z tego jak wyglądam również chociaż jak każdy będę dążył do doskonałości, szeroka droga przede mną.

Ważę 68,3 kg & 37 cm na łapce mam, brzuch podkreślony - do wakacji chcę w miarę wyglądać,
może znajdę więcej czasu to pierdolnę sobie jakieś zdjęcie. A jak z Waszymi wynikami? Pochwalcie się.

N-series
06-03-2011, 11:14
Yy no nie mamy co się porównywać ;d bo ty długo cwiczysz;p chodzi koleś na siłke do mnie podobnie zbudowany do ciebie tez sw trenuje pare lat tyylko ze mt

yy 74/182

34 w łapie, xd łydka 41

Wymas
06-03-2011, 12:23
Aktualnie mam 35.5 na prawej , 104 w klacie , podnosze 82 kg ;d
Aktualnie konczy mi sie express pump i mam zamiar kupic za 2 miesiace shock terapy + shock storma jak myslicie oplaca sie ?:D

Google
18-03-2011, 20:34
2tyg temu obiecywałem jakieś zdjęcie, dotrzymuję słowa.

http://i52.tinypic.com/2jfcpv.jpg

Neko^
04-04-2011, 15:14
Podaje aktualne wymiary
lapa 35,5 afer trajning
waga-75 kg
180cm~~
klata 100 cm :o

Przemas
04-04-2011, 15:16
up to ja tez napisze;d
175~~cm
biceps 37cm mierzony przez pana up
waga 66kg
klata huj wie ale edytne

Τettmeier
21-04-2011, 14:03
Trec dobra firma? Bo chciałem kupić od nich kreatyne, w proszku oczywiście.. Brał ktoś?

Neko^
26-04-2011, 09:17
Polecam ci kreatyne Vital Max'a tania a zarazem dobra. Co do Trec'a to nie wiem

Τettmeier
04-05-2011, 15:35
Dzięki, dzisiaj mi doszła zielona VitalMaxa. Czytałem sporo i słyszałem, że jest nawet dobra. Wycieczkę mam 3-dniową i się zastanawiam czy zaczynać cykl, czy dopiero po niej brać.. xd
Równe 3 miechy ćwiczenia dziś wybiły. xd

Krulowiec
04-05-2011, 16:43
Może się tutaj ktoś będzie orientował, jakie ćwiczenia polecacie żeby zrzucić trochę kg na wakacje, żadnej diety nie prowadzę w sumie to nie jem słodkiego ani tłustego zazwyczaj jakieś warzywa , owoce czy jazda na rowerze dużo daję?

Τettmeier
04-05-2011, 20:11
@up
http://pl.wikipedia.org/wiki/HIIT

Zajebisty trening, na którym jedzie mój kumpel, no poezja polecam. Musisz się pocić jak świnia, ale naprawdę pomaga. Najpierw na sucho potem jakiś fat burner i jazda. :) polecam kfd.pl poczytać sobie o tym i o treningach na odchudzanie. Każdy tam znajdzie coś dla siebie. Bądź wytrwały i wszystko przyjdzie z czasem. ;]

Grotons
12-09-2011, 16:57
SIŁKA SIŁKA SIŁKA ! Co się z Wami dzieje brak mocy po wakacjach? !

Mikiel SZN
12-09-2011, 20:02
zaczynam znów chodzić na siłke, trzeba zrobić mase która w wakacje znikneła

Hjubert
12-09-2011, 20:30
Dobra, powiem tak, po wakacjach mi się przytyło ze 3kg no i jakby nie patrzeć, przybyło mnie tu i tam: uda- z 56cm na 60cm, łydki z 38cm na 40cm, w brzuchu z 84 na 87cm, (ale spoko, brzuch ogarnę, bo jeszcze grzejnik lekki widać), biceps z 33 na 35cm, przedramiona z 28,5 na 30~cm, w klacie nie wiem, nie mierzyłem. Znacie jakieś dobre ćwiczenie, aby z ud trochę cm zrzucić? Bo już mnie to wkurza, że ciężko mi się w spodnie niektóre zmieścić, a na dresy do szkoły nie mam zamiaru się przerzucić. A no i zapomniałem dodać, ważę około 77kg, około 175cm wzrostu i 18 lat. Fakt faktem, nogi mam bardzo silne, ale są trochę przy duże, liczę na jakieś porady, najlepiej coś domowymi sposobami. Tylko nie mówcie, żebym zaczął biegać, bo mi to raczej nie pomoże :o W wakacje z raz w tygodniu po około 4km biegałem, jak miałem czas, do tego rozciągałem się.

A no i praktycznie nigdy nie miałem styczności z siłownią, od września do czerwca br. robiłem w domu po około 200-300 pompek i brzuszków ze 2-3 razy w tygodniu, w zależności od tego, czy miałem czas + 2x w tygodniu treningi Taekwondo po około 2h~.

Neko^
17-10-2011, 15:55
Po dosc dlugiej przerwie wracam do cwiczen, trzeba masowac na zime, od listopada dietka a na uzupelnienie suple, pozdrawiam ;).

Alfons
17-10-2011, 16:33
"Na sucho to nawet trawa nie urośnie" :)

Neko^
27-10-2011, 21:06
brał ktos metanabol razaka? Mam zamiar na zime zarzucic ,czekam na wasze opinie ;)

widzew rts
22-01-2012, 11:56
Chciało by się komuś napisać mi dietę ?

Co myślicie o kreatynie X pand ?

DarkCokolate
04-02-2012, 15:47
Panowie ćwiczę 3 lata efekty mam zajebiste. Powiem wam tak

Regularne posiłki, czyli 5 posiłków dziennie itp. zależy od wagi i wzrostu każda waga ma swoja dietę...

Na przykład zeby przytyc trzeba mniej węglowodanów wpi3rdalac a więcej białka!

Jeśli ktoś prowadzi cykl kreatynowy czyli jak się na wpi3rdalasz kreatyny czy tam jakiś odżywek to wam nic nie da cykle muszą być dla kumatych!

Cykl kreatynowy naprzykład:
w moim przypadku, ja kupiłem (creatine caps 1250) cykl miałem 2 tygodniowy miesiąc przerwy potem odkładamy kreatynę a stosujemy dietę jeśli ktoś chce na masę. To min 10 wyciśnięć na ćwiczenie nie mniej!

Ps. wasze wypowiedzi mnie naprawdę rozśmieszyły

Na początek jak ktoś zaczyna odradzam anaboliki itp!! sterydy itp. Gdyż potem nic ci nie będzie wchodzilo ;) uwierz ;p miesien na sucho się rozrasta tzn biceps do 40,5 cm jest to sprawdzone naukowo !:) potem odzywki sterydy itp pomagają :)

Przypomnę wam ze organizm wywołuje podczas ćwiczeń około 2-3 % hormonów steryd 70-80% :) przemysl zanim zaczniesz coś brać

Dobra dieta i ćwiczenia :) oraz ogień, cykl kreatynowy i przytyjesz ;) poczytajcie o cyklu diecie i macie po problemie :)

Master many
04-02-2012, 16:43
@up

yhym tak tak, śmiech z Ciebie wpadasz tu "ćwiczę 3 lata i efekty mam zajebiste" - skromny jesteś ;) masz jakiś kompleks? :D

Fajnie jest przez 2 tygodnie wpieprzać kreatynę i robić przerwę miesiąc na wpieprzanie żarcia ^^ dobry cykl kreatynowy trwa minimum miesiąc, jakbyś napisał taką głupotę na forum kulturystycznym to by Cię wyśmiali po wsze czasy. 2 tygodnie na kreatynie to wyrzucenie pieniędzy, pierwsze 3-7 dni organizm przyzwyczaja się do dodatkowej dawki substancji ( w zależności jaka to jest kreatyna). Kolejne 7 dni mięsień dostaje pierwsze porządne dawki i znów się przyzwyczaja, trzeba zwiększyć dawkę na kolejne 7 dni i tak non stop aż skończysz cykl po miesiącu, czyli 4 razy zwiększasz dawkę ;)

Aktualnie najlepszą kreatyną jest jabłczan kreatyny z Treca CM3, tylko trzeba go stosować w większych dawkach dla osób z długim stażem. Nie daje on takiej pompy wodą jak mono ale czystą energie do mięśnia. Można na leżąco nawet +10-15 kg zrobić na jednej puszce 360 kaps.

No i nie ma nic bez transportera ;) Każda odżywka musi mieć "taksówkę", aby dostać się do mięśnia. Dziwi mnie, że parę osób które pisały/wstawiały zdjęcia odżywek wcześniej nie miały przy kreatynach żadnego cukru. Wiadomo, że najlepszym przewoźnikiem jablczanu jest dekstroza, obojętnie jakiej firmy. Szybciej zaczyna się transport do mięśni i widać lepsze efekty.

Mój przykład: bez dekstrozy (2 lata temu) - słaby efekt
W tym roku cały styczeń po 1 puszce 360 kaps (wiadomo, że były też inne odżywki, przedtreningiem Mesomoprh - nie polecam dla nowicjuszy bo rozku*rwia, bialko z Gaspariego, witaminki, minerały, omega3, glutamina;) po 5 seriach na biceps nie mogłem zgiąć ręki w kierunku głowy.

Proponowałbym również (dla osób chcących ładnie podnieść siłę mięśnia) trening piramidalny.

Przykład z mojego treningu - biceps:
Ćwiczenie - uginanie ramion stojąc, sztangą łamaną
5 serii i tu pewnie "znawcy" walnął beke ;) patrz Znawca nr 1 DarkCokolate
1 seria - 30 kg - 15 powtorzen
2 seria 40 kg - 12 powtorzen
3 seria 45 kg - 10 powtorzen
4 seria - 50 kg - 8 powtorzen
5 seria 55-60 kg - 5-6 powtorzen

Dużo/mało? Nie ważne, ważne żeby być sprawnym.

Nie będę się udzielał w tym temacie, bo dla mnie to głupota zakładać taki temat na forum gdzie 75% to gimnazjaliści, którzy mają bujną wyobraźnię i niezrównoważone hormony, 10% to ułomni bez szkoły grający w Tibie i nie mający zajęcia w życiu, 5 % studenci, bez przyjaciół, a reszta 10 % w miarę normalne osoby - patrz Drah (tylko żeby tak się nie chwalił swoją zajebistością to byłoby idealnie).

Zapraszam natomiast na forum kfd.pl trenuje24.pl i do sklepu z najtańszymi i najlepszymi odżywkami fitarena.com.pl :) To nie jest reklama a porada.

Mój staż na siłowni to ponad 2 lata (trening 5-6 x w tygodniu po 2-3 godziny, jednak miałem wcześniej styczność z ciężarami), dodatkowo dużo biegania i pływania i sztuki walki - obecnie ograniczone ze względu na zbliżającą się maturę.

Zapytacie 2-3 godziny? Po*ebało? Może i tak tylko trening z ciężarem to jakieś 1,5 godziny resztę pozostawiam na zrobienie brzucha i rozciąganie.

Pozdrawiam tych co się ostro rozpier*dalają żrąc miliony supli, fast foody, siedząc przed kompem i pisząc jacy to są oni zajebi*ści.

"siema ćwiczę 3 lata i efekty mam zajebite :cool:"

:confused::eek::o
"szczał i leży" - Pan Jan - rekordzista Polski w podciąganiu (wpiszcie w youtube :D)

a i zapomniałbym :D:D

"cykle muszą być dla kumatych"

Marek
04-02-2012, 17:20
A ja powiem tylko jedno. Każdy jest osobą indywidualną i nie ma drugiej osoby takiej jak ja , czy Ty dlatego :

1.) Dieta powinna być dobierana indywidualnie i trzeba jak najszybciej rozpocząć edukacje z jej zakresów. Wyliczanie zapotrzebowania KCAL , BTW ( białko , tłuszcze , węglowodany ) ogarnąć chociaż podstawową wiedzę co to np.białka pełnowartościowe , niepełnowartościowe , węglowodany proste , złożone itp. Aktualnie potrafię dobrze układać diety "masowe" z większym zapotrzebowaniem KCAL i odpowiednim BTW. Wiem , że napiszecie tak tak znawca za dychę i pewnie wszystko z google skopiuję ale wisi mi Wasza opinia :) ćwiczę pewien okres czasu i zdobytą wiedzę posiadam z forum typu SFD. Kiedyś ważyłem 60kg chudy jak patyk aktualnie nadal masuję i jest to 87kg zbitej wagi. Redukcja przed okresem letnim. Dietę umiem układać i jeszcze raz napiszę , że to sprawa indywidualna i dam prosty przykład kolesia który prosi o dietę np. rozpisuję dietę gościowi i co mu to da ? Ok zastosuję się do niej miesiąc a po miesiącu powie , że znudziły mu się posiłki i jak on wkomponuję nowe skoro nie ma żadnej wiedzy ? Lepiej samemu się nauczyć a nie jest to aż tak skomplikowane.

2.)Trening - tutaj sprawa również indywidualna. Osobiście uważam , że początkowo trzeba zbudować fundament a dopiero później stawiać na nim dom , także ja jak i wielu innych osób jest za treningiem z użyciem ćwiczeń wielostawowych typu : mc , przysiad , wykroki itp...właśnie po to by jak najlepiej zbudować fundament a dopiero później brać się za kosmetykę - ćwiczenia izolowane. Najważniejszym błędem osób ćwiczących na siłowni jest brak ćwiczenia nóg w swoim planie a pamiętaj , że jak robisz nogi - rośnie biceps !! Nie chodzi mi o stwierdzenie ćwiczysz nogi a bicepsu nie a on rośnie. Chodzi o to , że poprzez ciężkie przysiady , mc pobudzasz organizm do rozrostu. I trening to naprawdę sprawa indywidualna bo każdy ma inną regeneracje , inne zajęcia w ciągu dnia. Osoba która nie pracuję i siedzi cały dzień w domu i ćwiczy mając dietę może pozwolić sobie na cięższy trening i intensywniejszy ( więcej serii itp ) - będzie się lepiej wysypiać a jak wiadome regeneracja jest b.potrzebna. Ja osobiście stosuję na razie ćwiczenia wielostawowe przy użyciu treningu FBW a później zmienię plan. Aktualnie póki idą efekty zostaję przy tym co jest. I na każdego coś innego może zadziałać. Jeśli masz efekty ćwicz tym co masz lecz naprawdę nie ma sensu przeładowywać planu np.tricepsu gdzie niektórzy wkładają na niego po 5x ćwiczeń podczas gdy 3 to max. Tak samo z bicepsem - to małe grupy.

A co do mnie to , żeby też dodać :

Klata - 114 - na wdechu
Biceps - 38cm na napiętym lewy trochę mniejszy
Pas - niestety aktualnie 93cm - masa : /
łydka - około 39-40cm
Przedramię - tylko 32cm

Podstawowe maxy siłowe :

Wyciskanie na klatkę - 92kg - 1x
Przysiad z sztangą - 103kg próbowałem i dałem radę - aktualnie nie mam więcej nakładu więc max nie mogę powiedzieć.
MC na prostych nogach 103kg - również to samo co przy przysiadzie.

Fotkę postaram się dodać później :)

Edit : Co do tych odżywek :

KUR...na początku wykorzystać trzeba SWÓJ WŁASNY POTENCJAŁ - dieta , odpowiednia regeneracja i trening !!! dopiero później sięgamy za wspomagacze a nie na początku kiedy wszystko ładnie idzie !! Co zrobicie później jak już będzie zastój a organizm przystosuję się do tych wszystkich hood blodów , stormów , stacków ? Pamiętajcie , że im więcej tym organizm uodparnia się !!

Master many
04-02-2012, 17:32
Mądre słowa ;) - znam je z kfd/sfd ;D

Też podtrzymuję, że nogi trzeba robić! Mam kolegę, który ćwiczy 6 lat, ostatnio na klatę podniósł 4 x 140 kg, ale co z tego jak nogi nie wytrzymują obciążeń :)

Dieta? Tak bardzo ważna, ale nie zapominajmy, że jesteśmy młodzi i potrzebujemy troszkę więcej pewnych substancji :) JEDZCIE ZUPY!! z WARZYWAMI!!

Kolega up, nie widziałem Twojej budowy ale 114 w klatce przy 92 kg to trochę słaby wynik ;) i przysiad niezbyt dobry, powinieneś robić serie 90-100 a Ty 103 wyciskasz, rozumiem że nie masz nakładu :) ale ciężko Ci było podnieść czy w miarę?

Marek
04-02-2012, 18:56
Mądre słowa ;) - znam je z kfd/sfd ;D

Też podtrzymuję, że nogi trzeba robić! Mam kolegę, który ćwiczy 6 lat, ostatnio na klatę podniósł 4 x 140 kg, ale co z tego jak nogi nie wytrzymują obciążeń :)

Dieta? Tak bardzo ważna, ale nie zapominajmy, że jesteśmy młodzi i potrzebujemy troszkę więcej pewnych substancji :) JEDZCIE ZUPY!! z WARZYWAMI!!

Kolega up, nie widziałem Twojej budowy ale 114 w klatce przy 92 kg to trochę słaby wynik ;) i przysiad niezbyt dobry, powinieneś robić serie 90-100 a Ty 103 wyciskasz, rozumiem że nie masz nakładu :) ale ciężko Ci było podnieść czy w miarę?

1.) Co do klatki to zawsze kulałem w tym ćwiczeniu niestety. Przez jakiś okres czasu robiłem spory błąd w treningu i dlatego jest tak a nie inaczej. I takie błędy również popełniają inni lecz powinni się na nich uczyć tak jak i ja.

2.) Co do przysiadu to myślę , że więcej bym w maxie podniósł i sprawdzę to jak będę na siłowni profesjonalnej. Ciekawi mnie czy większość by zrobiła przysiad 4 serie po 10 powtórzeń ciężarem 100kg - MARNE SZANSE.

3.)Czyli dla Ciebie np. rozmiar rąk , waga ciała jest czynnikiem dla którego możesz wyliczać siłę dla danej osoby ? Bo dla mnie rozmiary ani waga ciała w pewnym sensie nie jest wyznacznikiem siły. Mam kumpla który jest potężnej budowy - ( ni spaślak ni chudzielec ) taki misiek w łapie ile on może mieć ? hmm z 4.3 to na lajcie i 80kg nie podniesie bo się "dusi" i znam wiele innych takich przypadków i również takich jak to , że mam kumpla co gramy razem w piłkę on waży około 73kg a wyciska 115 na klatę. I mówię Wam szczerzę bo nic by mi nie dało kłamać tutaj. Waga oraz wygląd nie zawsze jest wyznacznikiem siły. To jest taki argument do Twojego postu 114 w klatce i tylko 92kg. Jest słabo ale pracuję nad tym by iść ku górze :D

Co do diety to owszem warzywa są również b.ważne w niej i bez tego ani rusz.

Master many
04-02-2012, 19:22
Nie jest to wyznacznikiem, ale moze duzo powiedziec. Jezeli masz 114 w klatce i wyciskasz 92 kg to jest to marny wynik. Daje mi to do myslenia ze albo byles bardzo gruby i zostalo Ci naprezenie klatki z powodu wewnetrznych oragnow albo dalej jestes troszke misiek albo masz cycki napompowane woda i tluszczem + cholesterolem :)

Skoro Twoj kolega misiek ma 43 w lapie i 80 kg go dusi tzn ze ma budowe ciala, ktora ukrywa pomiedzy wloknami miesniowymi kilogramy tluszczu.

4 serie po 10 powtorzen 100 kg? ;) pozwol ze nie skomentuje ;p

Marek
04-02-2012, 19:33
Nie jest to wyznacznikiem, ale moze duzo powiedziec. Jezeli masz 114 w klatce i wyciskasz 92 kg to jest to marny wynik. Daje mi to do myslenia ze albo byles bardzo gruby i zostalo Ci naprezenie klatki z powodu wewnetrznych oragnow albo dalej jestes troszke misiek albo masz cycki napompowane woda i tluszczem + cholesterolem :)

Skoro Twoj kolega misiek ma 43 w lapie i 80 kg go dusi tzn ze ma budowe ciala, ktora ukrywa pomiedzy wloknami miesniowymi kilogramy tluszczu.

4 serie po 10 powtorzen 100 kg? ;) pozwol ze nie skomentuje ;p

Wiesz nie jestem tu od tego by komuś wytyczać czy da radę czy nie ale 4 serie po 10x w przysiadzie z ciężarem 100kg - sporo osób by się na tym wyłożyło. Nie wiem jakich masz kolegów widocznie samych koksów i sam nim jesteś. Wnioskuję po wypowiedziach ale każdy ma prawo własnego zdania i ja sam sobie nawet w to wierzę , że 92kg to słaby wynik jak na mnie i ludzie sporo mniejszy tyle biorą. Co do wyciskania mam b.dużo kolegów co by nawet 80kg nie podnieśli a wyglądają normalnie - nie wysuszeni ani nie zbudowani. Nie jest to moim dowartościowaniem się broń boże tylko widzę , że zaraz chyba narzucisz próbę robienia z siebie nie wiadomo kogo :)

PS : może podasz swoje wymiary i osiągnięcia w sensie maxy ?

Master many
04-02-2012, 19:44
Nie wiem czy dobrze przeczytałeś ten temat czy tyko ostatnie dwie strony ale ok;)

Moje maxy:
Wyciskanie sztangi leżąc - 120 kg
Przysiad - 178 kg (bieganie robi swoje)
MC - nie powiem ile max ;), ostatnio robiłem ostatnią serię 4 powtórzenia 115 kg i było cięzko ;) ale maksa nie powiem

Klata - 104 cm
Biceps - 43 cm
Pas - 94 albo 92 patrze po spodniach, które aktualnie noszę ;D

Przedramię i łydka nie podam w tej chwili : ) nie mam nawet czym zmierzyć
Ale przedramię trochę odstaje od reszty, bo nie ćwiczyłem zbytnio tego mięśnia na początku ;D błąd nowicjusza

Marek
04-02-2012, 21:21
Nie wiem czy dobrze przeczytałeś ten temat czy tyko ostatnie dwie strony ale ok;)

Moje maxy:
Wyciskanie sztangi leżąc - 120 kg
Przysiad - 178 kg (bieganie robi swoje)
MC - nie powiem ile max ;), ostatnio robiłem ostatnią serię 4 powtórzenia 115 kg i było cięzko ;) ale maksa nie powiem

Klata - 104 cm
Biceps - 43 cm
Pas - 94 albo 92 patrze po spodniach, które aktualnie noszę ;D

Przedramię i łydka nie podam w tej chwili : ) nie mam nawet czym zmierzyć
Ale przedramię trochę odstaje od reszty, bo nie ćwiczyłem zbytnio tego mięśnia na początku ;D błąd nowicjusza

No nie czytałem pierwszych stron , także mogłem pominąć gdzieś Twoje posty.

A wymiary podajesz na spince czy luźno ? Bo ja wszystkie podałem na spince. Klatka na wdechu. Czyli bebzon też masz spory jak ja hehe :) dlatego przed wakacjami chcę trochę zredukować by pozbyć się fatu zbędnego a po wakacjach masować z głową.

No przysiad nieźle. Już ciężar jest...co do przedramion to też u mnie są małe , wiele osób tak ma. Chociaż przedramiona pracują przy większości ćwiczeń. Możesz dać po każdym treningu zwijanie sznurka z obciążeniem - bardzo dobre ćwiczenie na przedramię. Pewnie wiesz o co chodzi a jeśli nie to bierzesz kijek np. od miotły - zawiązujesz na sznurku jakieś obciążenie które będzie dla Ciebie dobre i zwijasz to trzymając kijek nadchwytem przed sobą - ręce wyprostowane. Mi aż puchły przedramiona kiedy jeszcze to robiłem.

Show 2.9.1
04-02-2012, 21:56
jaką dietkę polecacie:D?
bo zawsze miałem tak, że mogłem żreć w fastfoodach w KFC/mc donald itp nawet za30zl XD
szybka przemiana materi;/ hmm ale teraz mi się zaczęło robić masywniejsze `ciałko` wiecie jak się dokładniej odżywiać na leprzą budowę?

Fajnie jesz sam słuszcz , panierkę i zatykające żyły gówna .
0 przybycia z białka myślisz że że dużo jesz to znaczy że fajnie urośniesz ??

Może jeszcze bez ćwiczeń ?

masz 30zł .

Kupujesz jajka (4 dziennie więcej organizm nie toleruje ) / ryz / twaróg / piersi osobiście jadłem 800~ gram dziennie . / banany / jogurty te najbardziej wzbogacone bez cukrów i chemii .
Chleb ciemny ( ciężki ) Czemu bo te zabarwione to gówno nic nie wartościowe .
tuńczyk bardzo zdrowy i polecany przy dietach .

Jesz 7 posiłków dziennie .

Podaj swoją wagę trzeba ustalić ilość dziennych kalorii .

I siedzieć 2 godziny na siłowni (3-4x w tygodniu) chociaż przez 3 miesiące bez spożycia alkoholu ani kropli to gwarantuje rezultat bez żadnych wspomagaczy .

Ale i tak wolisz pewnie KFC i wciskać f2 jak Cie bija na APO .

Master many
05-02-2012, 09:50
Klata na luźno, biceps na spince.

No brzuch trochę jest ;) ale nie narzekam, trenowałem sztuki walki i z doświadczenia wolę mieć warstewkę fatu na brzuchu. Jednak kaloryfer się zarysowuje ;), w sumie jak dziennie robisz po 30 min brzuch to siłą rzeczy po tym roku coś widać, polecam między ćwiczeniami robić jakiekolwiek ćwiczenia na brzuch lub rozciąganie.

Przysiad spoko, ale trzeba uważać, robiłem ostatnio przysiady ze sztangą 100 albo 110 kg a potem chciałem dynamiczne wykroki ze sztangą 40 kg zrobić i przy 10 powtórzeniu jebną*em ze sztangą w tył ;D pierwszy raz w życiu, więc mięśnie odpowiedzialne za hamowanie nogi przy podnoszeniu są słabsze i muszę nad nimi popracować.

Co tu gadać, każdy kto regularnie ćwiczy czy na sucho czy z suplami zawsze ma jakieś efekty, nawet jeśli nie stosuje diety, odpoczynku czy jakiegoś specjalnie super treningu zawsze ma na początku efekt ;)
Ci grubsi bardzo szybko zjadą z wagą, Ci chudzi trochę gorzej ;d trzeba jeść, ale siła i tak im urośnie na początku.

widzew rts
08-02-2012, 20:19
Co myślicie o odżywce xpand xtreme pump będzie dobra ? , 4 miesiące temu ćwiczyłem równy rok teraz miałem przerwę i teraz zacząłem ponownie myślę teraz czy zęby poćwiczyć z 4 miechy i zacząć brać ta odzywkę dobra bedzie jak na pierwsza odzywkę , myślę jeszcze żeby podzielić ja na 2 cykle . A co wy myślicie ?

Mikiel SZN
08-02-2012, 20:56
Co myślicie o odżywce xpand xtreme pump będzie dobra ? , 4 miesiące temu ćwiczyłem równy rok teraz miałem przerwę i teraz zacząłem ponownie myślę teraz czy zęby poćwiczyć z 4 miechy i zacząć brać ta odzywkę dobra bedzie jak na pierwsza odzywkę , myślę jeszcze żeby podzielić ja na 2 cykle . A co wy myślicie ?

po co ci pump? kup kreatyne i styka

Master many
08-02-2012, 21:12
Proponuję "rozgrzać" się na początku bez odżywek, bo 4 miesiące to jednak spora przerwa jakby nie patrzeć. Jak weźmiesz teraz tą odżywkę albo to co Mikiel proponował - kreatynę - to raz, że będą słabe efekty, dwa że potem nie wypracujesz takiej siły jaką mógłbyś uzyskać ćwicząc na początku bez "pomocy". Dodatkowo potem mięsień szybko straci to co wypracował, więc szkoda marnować tych godzin na siłowni.

widzew rts
09-02-2012, 16:28
tak teraz poćwiczę bez na czysto za okolo 3-4 miechy wezmę to odzywkę,
pump dla tego ze to przed treningowa jest i daje Ci dobrego kopa :D, niektórzy mówili ze jak brali to kolo 18 to w nocy nie mogli spać bo jeszcze ich to trzymało :D

Master many
09-02-2012, 16:52
Wszystkie przedtreningówki dają kopa i trzymają do późna, więc nie warto ich brać po 16 jeżeli ma się problemy ze snem. Ale bez sensu jest zażywać takie wspomagacze na początku kiedy jest chęć do ćwiczenia, dopiero jak Ci się "znudzi" siłownia trzeba łyknąć coś na wzmożenie chęci ;D, wtedy wystarczy tylko się zmusić, aby dojść na siłownię i trening pójdzie o ile jest dobry "wspomagacz" ;)

widzew rts
09-02-2012, 19:43
zobaczymy jak to będzie za 4 miechy czy bede mial ochote ćwiczyc czy nie jak tak to bede zwlekał z wzięciem tej odzywki a jak nie bedzie sil to wezme ja :D

Blood Raven
11-06-2012, 16:01
Witam mam pytanie chciałbym zgubić parę kilo mam 180 cm wzrostu 85 wagi i mam dylemat nad HMB albo L-KARNITYNĄ.
Jaką odżywkę polecacie? inni polecaja hmb inni l-karnitynę nie mogę się zdecydować....
Liczę na szybką odpowiedź

Xio13
14-06-2012, 14:52
Po co chudnac? :) poprostu przerob to na miesnie kup jakies dobre bialko wegle i jazda ;] i dieta!

Krulowiec
30-06-2012, 19:52
Panowie chciałbym zapytać bo wziąłem się za bieganie, dzisiaj zrobiłem 6 km tylko, że jakoś 4km biegłem a 2km szedłem. Czy z czasem się to zmieni? Może lepiej jakbym jeździł rowerem? Stosuję dietę ( o ile można nazwać dietą nie jedzenie słodkiego, picie tylko wody i takie podobne ) Mam dobrą motywacje :D

Avandar
30-06-2012, 21:37
zmieni sie z dnia na dzien ,ale na pewno nie w ciagu tygodnia potrzeba toroche czasu i zobaczysz postepy najlepiej zapisuj sobie codziennie ile biegales i bedziesz wiedizal :)

scorviel
01-07-2012, 12:23
co do biegania trucht trucht chodzenie postaraj sie nie stawać wrecz to jest zabronione od 30 min + tkanka tluszczowa sie spala wiec ponizej 30 min nie oplaca się wykonywać cykli.
Co do nóg TRZEBA je robić ponieważ krązenie krwi się utrzymuje i dzieki robieniu nóg szybciej przyswajasz tkanke miesniową i szybciej widać efekty na całym ciele.
Ogólnie teraz chyba biore sie za jakies a6w albo abs, albo coś na spalanie tkanki tluszczowej, any ideas?/

ktoś tam wspomniał o odzywka, to nie polecam co najwyzej witaminy uzepełniające substancje, których nie wchłonąles podczas dnia, ewentualnie białko, pamietajcie że aby być dobrze zbudowanym najpierw trzeba spalic tluszcz potem wpierdalać duzo białka i robić mase potem rzezbe, duzo osób mysli ze jak jest grubych to idą rzezbić ale to nie prawda masa tluszczowa nie równa się masa miesniowa

Maatinii
04-01-2013, 23:57
Siema, mam pytanie co do spalaczy tłuszczu. Jakie są najlepsze i najefektywniejsze ?

Dideek
05-01-2013, 10:03
co do biegania trucht trucht chodzenie postaraj sie nie stawać wrecz to jest zabronione od 30 min + tkanka tluszczowa sie spala wiec ponizej 30 min nie oplaca się wykonywać cykli.
Co do nóg TRZEBA je robić ponieważ krązenie krwi się utrzymuje i dzieki robieniu nóg szybciej przyswajasz tkanke miesniową i szybciej widać efekty na całym ciele.
Ogólnie teraz chyba biore sie za jakies a6w albo abs, albo coś na spalanie tkanki tluszczowej, any ideas?/

ktoś tam wspomniał o odzywka, to nie polecam co najwyzej witaminy uzepełniające substancje, których nie wchłonąles podczas dnia, ewentualnie białko, pamietajcie że aby być dobrze zbudowanym najpierw trzeba spalic tluszcz potem wpierdalać duzo białka i robić mase potem rzezbe, duzo osób mysli ze jak jest grubych to idą rzezbić ale to nie prawda masa tluszczowa nie równa się masa miesniowa

nie rob a6w,brzuch tez potrzebuje odpoczynku : ] katuj 3x/tyg i styka smialo

Siema, mam pytanie co do spalaczy tłuszczu. Jakie są najlepsze i najefektywniejsze ?
zdrowe odzywianie,aeroby,silownia - twoj idealny spalacz !

Τettmeier
05-01-2013, 10:08
zdrowe odzywianie,aeroby,silownia - twoj idealny spalacz !

On sie pyta o odzywki czlowieku, myslisz ze kazdy kto tu wchodzi gra godzinami w kompa i nie wie ze trzeba cwiczyc zeby tluszcz spalic? :)

Jesli zapieprzacie ostro na siłowni lub biegacie to l-karnityne polecam, nie jest jakims specjalnie mocnym zwiazkiem, ale z tego co slyszalem to trzeba mocno cwiczyc zeby dawala dobre efekty (zadne swinstwo)
na spalanie tkanki polecam HIIT :) odpowiednio regularnie ulozony trening i kilogramy w dol jak najbardziej i najszybciej. Najprostszy sposb na zgubienie tkanki tłuszczowej to cwiczenia a nie pier*olenie, nie trzeba ukladać skompikowanych planow treningowych żeby chudnąć, wystarczy mocno się spiąć i ćwiczyc a efekty przyjdą same. To samo z pierwszym pojsciem na silownie (2 czy 3 miesiące nie trzeba się przygotowywać tylko po prostu isć a plany treningowe czy diety z czasem się wykreują jak znajdziecie na siłce znajomych którzy w tym siedzą i którzy chętnie chcą wam pomóc-a gwarantuje że wszędzie są tacy:))

Numazus
05-01-2013, 10:25
Dideek pysk tam, jak się nie znasz to temat dla chłopców a nie dla dziewczynek o zdrowym odżywianiu.

l-karnityna odpada to jest syf, wypaca jedynie wodę.

ze spalaczy to olimp therm line 2. dobra cena i super efekt.

jak chcesz dobrze schudnąć to ostatni posiłek o 17, o 18 idź biegać jak wrócisz do domu prysznic + izotonik żebyś się nie odwodnił, i w kimonczo.

No i oczywiście mniej jeść, najlepsza dieta - ŻP (żryj połowę)

Τettmeier
05-01-2013, 10:29
l-karnityna odpada to jest syf, wypaca jedynie wodę.

w sumie racja że wode wypaca ale nie ryzykowalbym stwierdzenia ze to syf skoro moj ziomek schudl sobie (nie tylko oczywiscie dzieki temu) w 2 tyg 7kg xd dlugotrwala suplementacja l-karnityna to na pewno niezbyt dobry pomysl poniewaz są odzywki ktore zawierają ją w sobie i kupując je mamy dodatkowy efekt w tej postaci. zostane jednak przy tym że miesiąc czy 2 pobrać tego nie zaszkodzi a wrecz przyniesie dobra motywacje - jesli bedzie zapier*alal, bedzie sie pocil jak swinia niezaleznie od tego ile wazy

Numazus
05-01-2013, 11:04
schudł bo to motywacja placebo, jedynie wywołuje efekt grzewczy i troszkę wg. moich doświadczeń podnosi aktywność fizyczną.

Ale nie polecam, później lekarz mi ją wykrył w nerkach i sam mi opowiadał, że już lepiej pakować mocniejsze dużo używki bo takie same negatywne skutki a l karnityna marny daje efekt w porównaniu do mocniejszych używek

Krul Scorviel Pierwszy
05-01-2013, 16:21
beka z was polscy kultuystycy zasrani z tkanką tluszczową wiekszą niz kobiety w ciązy :}:}

Dideek
05-01-2013, 18:31
jak chcesz dobrze schudnąć to ostatni posiłek o 17, o 18 idź biegać jak wrócisz do domu prysznic + izotonik żebyś się nie odwodnił, i w kimonczo.

No i oczywiście mniej jeść, najlepsza dieta - ŻP (żryj połowę)

koleś,puknij sie w czółko,ok ?
podejde do Ciebie bardzo dyplomatycznie,a co jesli trening na siłowni mam o godzinie 19 ?

scorviel wyjdz,ale co do beki to beka numazus wielki znawca,używkami nazywa odżywki : ] peace _/

Kovalchuk
07-11-2013, 22:23
oczwyście nie słuchaj Numazusa, bo źle prawi...
Podstawą każdego działania (masa, redukcja, utrzymanie wagi) jest odpowiedni bilans kaloryczny i odpowiednie rozlozone b/w/t.

Splaxor
29-01-2014, 21:22
Nie będę tworzyć nowego tematu, dlatego postanowiłem tutaj napisać. Wiem, że wielu z Was ćwiczy i dlatego mam kilka pytań. Jaki zestaw planujecie do amatorskiego, domowego treningu? Znalazłem taki dość ciekawy zestaw (http://allegro.pl/obciazenia-zestaw-talerze-35-kg-hop-sport-vd-i3899941094.html). Jednak tak jak napisałem wcześniej jestem amatorem i dla mnie może to być dobry, ale wcale taki nie musi być. Powiedzcie mi też jakie zastosowanie mają te łamane gryfy? Czy nie lepiej korzystać z prostego? Wiem, że mogę iść na jakieś forum kulturystyczne, ale jakoś wolę Was zapytać.

Anonimowy
30-01-2014, 12:54
@Splaxor
Nie jestem specjalistą, ale próbowałem znaleźć sobie właśnie jakiś trening dla domatora :D Czytałem trochę opinii i wiele osób polecało ekspander+hantle. Na YT jest baardzo dużo ćwiczeń na ekspander(moja mama kiedyś z tym ćwiczyła i mówiła, że widać znaczne różnice w krótkim czasie).

Dideek
16-03-2014, 21:27
Jeżeli tego zestawu nie kupiles to dobrze. Butaniczne rozwalaja sie od razu (plastik sie rozwala), gumowe zlapania hantli to samo. Lepiej zainwestowac wiecej, ale miec sprzet ktory bd sluzyl latami. (marbosport.pl <- polecam)
Na gryfie prostym zrobisz więcej niż na łamanym, na poczatek kup hantle, drazek i lawke, potem sztange, wyciag itd.
Co do ekspandera sie nie wypowiem bo nigdy nie uzywalem, ale z opinii wiem, ze dobry sprzet a groszowa sprawa