View Full Version : Banowanie osób wprowadzaj?cych napink?.
Witam jako , że denerwuję mnie to jak ktoś tworzy np. swój temat po to aby ludzie komentowali go w sposób przyzwoity a wpada kilka osób i zaczynają jechać po rodzicach , sobie tak jakby przez głupią grę chcieli się pozabijać w realu. Pewnie mnie pociśniecie i powiecie wyp... ale mnie już oczy bolą jak widzę ciągłe kłótnie w tych tematach. Rozumiem , że sam nie jestem święty i zdarzy mi się zdenerwować ale zapewniam Was nie znajdziecie na forum mojej wulgarnej wypowiedzi w kogoś stosunku. Ewentualnie pisałem źle na temat primoraca , gdyż to fałszywa osoba ale z pewnością nie wyzywałem go. Dobra przejdźmy do sedna sprawy. Otóż bardzo bym chciał aby osoby które choć raz wprowadzą wulgarną odpowiedź do tematu w stosunku do innej osoby dostawały bana !! Nie warna a bana !! Myślę , że to by nauczyło ich kultury bo w końcu nie chciało by się im zakładać kont a z pewnością ograniczyło by to napinke w tematach. Nie rozumiem jeśli komuś nie podoba się dany temat po co się wypowiada i wyzywa itp. ?? Pewnie mnie zwyzywacie i powiecie , że jeśli owa propozycja wejdzie w życie to na forum ludzi nie będzie a może nawet porównacie do delete kont 7.6 ? Otóż myślę , że takie osoby jak wyżej opisane nie są potrzebne na tym forum.
Na końcu chciałbym zaznaczyć , że proszę o wypowiedzi tych bardziej dojrzałych osób. Nudne się już robi czytać w każdym temacie wyzywanie itp... Co Wy na to ?
Marcelllo
09-08-2010, 15:49
Jestem na nie, bo po co? Zbanujesz go, powstanie kolejne konto... A po drugie to już weszło w życie tego forum i tego nie usuniesz... ;) A po drugie nikt zdrowy na umyśle nie jeździ po rodzicach (przynajmniej nie zaczyna) i za jazdę po rodzinie są warny :) Ale dlaczego od razu 5 pkt za to? ;) Możesz mi wytłumaczyć? ;)
A co do tego, że każdy temat to napinka -> Poczytaj dział rookgard, moje tematy... Tam rzadko kto się spina o coś, a jeśli już, to dla żartów (oczywiście są też tacy napinacze, którzy mnie po prostu nie lubią i chcą mi zrobić na złość, to wtedy szukam odpowiednich jego postów i już tego nie robi) :)
Masz rację, ale jestem na nie.
Od tego są admini.
Jak ktoś łamie regulamin, to pisze się pw do jednego z adminów z linkiem do tematów. Mówi się w czym problem, a posty zostają usunięte, a autor dostaje warna/ostrzeżenie.
Jestem na nie.
Archaangel
09-08-2010, 16:01
Nie ,spierdalaj.
Jestem na nie.
.....:confused:
Taaa... świetnie zamanifestowałeś swój pogląd w tej sprawie. :D
Ogólnie rzecz biorąc na APO jest masa ludzi, którzy jeszcze nie odrośli od ziemi jednak myślą, że stanowią jakąś elitę lub coś w tym stylu. Zgadzam się, że tego typu posty nie tylko degustują osoby czytające dany temat jak i naruszają dobro osobiste użytkowników. Mimo wszystko zaznaczyłem opcje: "NIE": ponieważ uważam, iż ban bez ostrzeżenia to zbyt wiele. Myślę, że zwiększenie kary do 3 pkt. byłoby odpowiednim wyjściem z sytuacji.:)
Masz rację, ale jestem na nie.
Od tego są admini.
Jak ktoś łamie regulamin, to pisze się pw do jednego z adminów z linkiem do tematów. Mówi się w czym problem, a posty zostają usunięte, a autor dostaje warna/ostrzeżenie.
Jestem na nie.
Założę się , że każda osoba na NIE sama lubi się spinać i dlatego nie pasuję im taka propozycja bo wiedzieliby , że napinka = ban.
Dlaczego mi by to nie przeszkadzało ? Umie ktoś wytłumaczyć dlaczego ? Bo z tego co ja wnioskuję różnie się od innych osób i wiem , że potrafię się opanować.
Zauważ, że jeżeli jest ktoś nowy to 3/4 osób na pewno nie czyta regulaminu i skomenutuje jakiś temat i przeklnie czy wyzwie go, bo widocznie jest dla niego "psem" "thiefem" czy innym i dostaje perma. Ja bym się wkurzył i nie wchodził już na dane forum. Każdemu czasami puszczają nerwy niektórzy są opanowani, a niektórzy nie i Ci mniej będą się napinać, bo inaczej swojego zdanie nie umieją wyrazić.
Dlatego jestem na NIE.
Marcelllo
09-08-2010, 16:13
Założę się , że każda osoba na NIE sama lubi się spinać i dlatego nie pasuję im taka propozycja bo wiedzieliby , że napinka = ban.
Dlaczego mi by to nie przeszkadzało ? Umie ktoś wytłumaczyć dlaczego ? Bo z tego co ja wnioskuję różnie się od innych osób i wiem , że potrafię się opanować.
Jeżeli tak uważasz, to znajdź hmmm 5 moich postów w których będzie napinka :) Jeżeli tyle znajdziesz wśród tysięcy moich postów to Ci pogratuluję. I dopiero wtedy wysuwaj wnioski.
Nie zgadzam się.
Wtedy 2/4 forum dostałoby bana bo nie czytali regulaminu.Ewentualnie mogłaby to byc kara 3 punktów karnych ,ale i tak to by sprawiło ,że wiele osób dostałoby bana.Nie przemyslana propozycja.
Jestem na nie.
Po to są warny .. Każdy kto lubi się spinać zapewne po 1 warnie nic nie zrobi a po drugim/trzecim już uspokoi swoje buzujące hormony i dojdzie do ładu ;)
#edit
Banownie każdego za napinke będzie się wiązało ze spamem w dziale Skargi & Odwołania :/
Ok już znam Wasze zdanie :) No cóż nie ma sensu kontynuować tego tematu także uważam , że ten temat powinien zostać zamknięty. Pozdrawiam
Tylko dziwi mnie to , że niektóre osoby się tak spinają w dziale screeny a nadal ich konta istnieją.
Zarexoholik?
09-08-2010, 17:14
Tylko przecież tak jest... Jak ktoś wyzywa innych użytkowników to w konsekwencji dostaje bana... Więc nic nowego nie odkryłeś. Po to są cleanerzy i moderatorzy by banować takie osoby. Jak dla mnie wszystko jest w porządku.
Dla mnie te całe banowanie i warnowanie jest jakieś śmieszne.. Rozumiem jakby ktoś się ostro spinał to może dostać warna.. Ale za pisanie boldem czy odświeżanie tematów dostać bana? To jest śmieszne.. I te całe wyłączanie liczników postów.. Co wam to przeszkadza, że ktoś nabija? Lubi pisać to niech pisze. Tylko z głową. A nie, że wy warnujecie za nabijanie, odświeżanie tematów etc..
Domcio666
09-08-2010, 18:19
by mogli banowac tych co naprwde sie junz napijaja :) ale nie ze jeden post napoinka jak by bylo 5 postow napinki od tego samego uzytkownika to dopiero bana dajecie lub 4 warny :P
@Up
Ja to bym dawal bany tym co nie umieja pisac (np Ty).
@Top
Jestem na Nie. Praktycznie w kazdym poscie wnosze troche napinki. Taki juz jest moj styl i to lubie :)
Masz sporo racji, kolego, ale taki reżim nie przejdzie.
Wg. regulaminu osoba wyzywająca powinna dostać warna.
Z tego co wiem, Kapitan Alkohol. dostał kiedyś bana za to, że wstawił fotki Maffera i Kowala na forum.
Nawet jeśliby takie osoby zostawały banowane to co z tego?
Nowe konto robi i dalej odpierdala.
Nie każdy tutaj się spina,dla zabawy....
Pomyśl. To że jestem na nie, nie znaczy że się spinam.
Za wulgaryzmy ban... warn to dobra opcja.
Jestem na nie, bo po co? Zbanujesz go, powstanie kolejne konto...
Dokładnie ja takim sposobem zrobilem juz ponad 20 kont :( lubie sie napinac i tyle :(
.Vimpexx.
10-08-2010, 08:23
Dokładnie ja takim sposobem zrobilem juz ponad 20 kont :( lubie sie napinac i tyle :(
Jak każdy 'trochę' , ale nie że zaraz 'solo rynek kraków' XD
Tak jak Fsza do mnie =(
@Topic
Jestem na Nie, są ludzie którzy lubią się po napinać.
Jestem na nie. Od tego jest administracja!
Azbestowy v.62.0
10-08-2010, 10:20
Pewnie mnie pociśniecie i powiecie wyp...
A to niby czemu? Wyrażasz tylko swoją opinię i czekasz na komenty. Te, które mają cię zaatakować wystarczy zbyć jakimś prowokacyjnem tekstem i masz spokój.
#topic
Wg. mnie napinki to część całej tej gry (przynajmniej na polskich servach) więc wyeliminowanie czegoś takiego jest nie możliwe.
Jestem na nie, tak jak azbest powiedział napinka to część gry, a osoby, które sie tak napinają można warnować.
Jestem na nie, tak jak azbest powiedział napinka to część gry, a osoby, które sie tak napinają można warnować.
Napinka to dla was zabawa a ja to określe inaczej ,napinka to "Bateria" Forum.
Gdy jej nie ma jest wam nudno i nie macie co robić.Gdyby każdy dostawał bana za jedno przekleństwo a jak wiemy niektóre "dzieci" wyrażają się tak często to wiele osób na forum dostałoby bana.
Ktoś dostanie warna i nie pomoże to za drugim razem będzie spokój bo bedzie miał świadomość ,że może dostać bana :D
Lesny Ludek
10-08-2010, 16:06
Jestem na nie , bo ktoś zrobi sobie 2 konto i znów tak robi i potem 3 itd. A z resztą fajnie się czyta napinki i czasami też lubie coś napisać np o demolce.
Patryk1551
10-08-2010, 16:30
No wlasnie napinka to sposob na nude, wiec jestem na nie :) Z reszta takie cos by i tak nic nie dalo, bo wiekszosc ma wylane na posty, reputacje to wystarczy im zalozyc nowe konto.
TyruS aka Tyr'ek XD
10-08-2010, 17:11
Jestem na nie, ponieważ napinka na tym forum to podstawa.
Gdyby nie napinka (zarex król) na to forum wchodziliby tylko 10 latki ; X
Jestem na nie
Mikiel Psowi
13-08-2010, 22:52
Nie powinno banować się osób które prowokują, czyli wprowadzają napinke osoby drugiej. Jak ktoś nie potrafi wytrzymać prowokacji to powinien on dostać bana, a nie osoba co prowokuje. Ja często prowokuję dla beki, bo śmieszni są ci co spinają, ale najczęściej ja dostaję za to bana a im to uchodzi na sucho.
Tak bardzo dobry pomysł ! Anty 10 latki... Cisną po starych myślą że są fajni potem padają i płaczą...
Nie, sam lubie sie spinac hehehe MASZ COS?
Tak w ogole, to te osoby ktore sie nadzwyczaj spinaja, zostaja po jakims czasie zauwazeni i zbanowani przez moda/admina. Looz ziombel.
Jestem na nie juz widze ze nie macie wymyslac
Ps.od tego sa warny chyba co nie?
' Demeral < '
17-08-2010, 17:30
Jestem na nie. Banowanie takich osob nic by nie dalo bo powstalo by jakies nowe konto i znow bylo to samo. Jedynym rozwiazaniem byl by ban na IP chociaz i to by nie pomoglo :confused:
Sensimila <3
18-08-2010, 15:12
Nie to jest jedna z cech tego otsa. Wiele osób ważących 30-40 kg napina sie jakby mogło zrobić każdemu wszystko ale mi sie to podoba jak sie takie dziecko napina : 0
Jestem na tak, tylko żeby dawali bany na ip ban na 5 dni i do przodu. Przez takich ludzi został usuniety moj temat na forum...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.