View Full Version : Cap- niech ma jakie? znaczenie...
Witam, proponuję aby Apo poddało się, nazwijmy to ewolucji.
Na chwilę obecną gracze wraz z levelem otrzymują punkty many, oraz życia.
Co myślicie, o tym aby otrzymywać również capa?
Rzeczą oczywistą było by, że item, np. ten:
12:23 You see a Pandemonium Armor (Arm:20).It weighs 95.0 oz.It is a magic armor.
Zabierałby 95 capa, a nie jak to jest teraz 1.
Plusy:
-gra stałaby się ciekawsza, bardziej skomplikowana
-koniec z 15 lvl w full setach- brakło by im capa
Minusy:
-Taka odmiana niekoniecznie musi się podobać.
-Odbierając nagrodę trzeba liczyć się z tym, że upadnie na ziemię xD.
Poprawki do propozycji mile widziane :)
Dyskusja.
Lesny Ludek
11-08-2010, 12:34
Fajnie ale odbierając nagrodę jest źle ... cos wyrzucisz chyba i wezmesz to tak ale troszke minusy mnie bolą xd. ale i tak jestem na tak
Jestem na nie.
Zmiana systemu cap doprowadziła by do masowego spamu w dziale Opinia i Krytyka np. 'Expilem 30 minut i już nie mam capa', 'co to kur** ma być! zabiore kilka bp manaskow i ledwo na lota starczy'.
Więc odpada.
Btw. Jak ktoś ma full seta z drugiego chara to nie może się nim cieszyć na 15 lvlu?
Czatboks Monkey
11-08-2010, 12:40
@up
niech robia lootbagiXDDDDDDDDD
@top
jestem na tak
edit. Dodac wzrost Capa wraz z lvl :)
Dark Devorious
11-08-2010, 12:51
Jestem na nie.
Zmiana systemu cap doprowadziła by do masowego spamu w dziale Opinia i Krytyka np. 'Expilem 30 minut i już nie mam capa', 'co to kur** ma być! zabiore kilka bp manaskow i ledwo na lota starczy'.
Więc odpada.
Btw. Jak ktoś ma full seta z drugiego chara to nie może się nim cieszyć na 15 lvlu?
Twoje wytłumaczenie to za każdym razem takie , że będzie spam w dziale Opinie&Krytyka ? -.- Trochę to nurtuję a przecież jest coś takiego jak punkt karny - zresztą taka Twoja rola. Kogo to będzie obchodzić , że jakiś dzieciak napisał temat w którym płaczę , że nie ma capa?
Jak dla mnie propozycja w 100% trafna. Powinno już być dawno to wprowadzone. Niech w końcu APO nie przypomina zwykłego otsa.
Jak ktoś więcej expi to ma więcej loota idzie go odstawić i potem miliony skarg, że ktoś wbił na respa itp. Jak 15 stać to niech kupują i tak im ten s set mało daje :o
Jestem na nie.
Jestem na nie, gracze przez tyle lat zdążyli się przezwyczaić do obecnego Capo system. Zmiana tego spowoduje bardzo dużo zamieszania :|
Demolka Knight
11-08-2010, 13:04
Jestem na nie.
Więc odpada.
W 100% zgadzam sie z kazkiem !
Taki 400 lvl pojdzie na ms i nie bd mogl loota zbierac...
Zarexoholik?
11-08-2010, 13:15
Jestem przeciwny tej propozycji! Zmiany w capie tylko pogorszą grę. Jak cap miałby nam rosnąć to gdzie liczba by się powiększała? Przecież Szymek miałby parenaście/kilkadziesiąt k capa. Zresztą moim zdaniem jest dobrze tak jak jest!
1st R. Boonek
11-08-2010, 13:18
Jestem na NIE bo zbieranie lota by bylo chujowe... i oczywiscie ek dostaje najwiecej capa wiec mialby najlepiej :|
Trampish
11-08-2010, 13:23
Też jestem na nie. Wyżej napisali z jakiego powodu. Dłuższy exp ze zbieraniem loota byłby niemożliwy. Niech zostanie tak jak jest
Domcio666
11-08-2010, 13:23
jestem na tak poniewaz nie bedzie tych 15 lvl na full setach i nawet jak ktos kupi na allegro to nie bedzie mogl nosic :) a po drugie fajnie by bylo skomplikowac troche gre moze bedzie nawet miej kas na servie poniewaz niektorz loota nie beda zbierac bo capa nie beda mieli ;p
#Lordzik#
11-08-2010, 13:28
No i na co to?
jestem na tak poniewaz nie bedzie tych 15 lvl na full setach i nawet jak ktos kupi na allegro to nie bedzie mogl nosic To se w 1h wbije 60 i se założy ...
To nie rl Tibia już z niektórymi propozycjami to przesadzacie.
Jak ma się temat założony w dziale Opinie & Krytyka do gry?!
Twoje podejście jest zbyt egoistyczne. Co zbyt dużo pracy?
Nikt Ci nie karze tego robić, a przypomnę Ci, że jesteś tu dla nas...
Szarych użytkowników, którzy nie zawsze są świadomi popełnianych błędów.
@Jeśli chodzi o temat, byłem pewien że zdania będą podzielone.
Tak, a dlaczego nie?! Inny char inne eq.
Diduus v.0.2
11-08-2010, 16:40
Moglo by pisac "nie masz wystarczajaco capa" a co do propozycji jestem na nie,zawsze tak bylo,niech tak pozostanie
Azbestowy v.62.0
11-08-2010, 16:44
Jeśli masz zawalony bp tak, że posiadany aktualnie cap jest mniejszy od wagi przedmiotu, to ten spadnie pod ciebie. Więc to jest realne bez żadnych zmian.
#topic
Niby wszystko cacy, ale pomyślałeś o rooku? Tam głównej części capa nie zajmuje loot, tylko lfy/ihy, co przy takiej zmianie mogłoby zdecydowanie utrudnić grę.
Sub Zero 2
11-08-2010, 16:54
Jestem na tak.Ale jak dla mnie powinna być jedna ale za to duża poprawka.Niech po prostu każdy item waży więcej typu 3 cap ale niech z lvlem będzie on rósł.Propozycja dana przez Ciebie całkowicie udupia rook.
Seth Drut
11-08-2010, 19:13
I znowu ek będzie miał najlepiej.
Na realu dostaje najwięcej capa na lvl, dlatego że musi nosić najwięcej potów itd...
W sumie to można wprowadzić, ale wszystkie profesje po tyle samo capa na lvl.
...:KoMBoj:...
11-08-2010, 19:20
Jestem na NIE ! z kazdym 1lvlem mogli by dodawac 1 capa...
W 100% zgadzam sie z kazkiem !
Taki 400 lvl pojdzie na ms i nie bd mogl loota zbierac...
Po co durniu posta nabijasz ? Jak się zgadzasz to po co piszesz nie wnosząc nic do tematu ? :eek:
#topic.
Myślę ,że jest dobrze tak jak teraz - nie trzeba zmieniać nic z CAP'em.
Krulowiec
11-08-2010, 19:29
Niee, lepiej nie zmieniać , zaraz bedzie spam ' dlaczego mam tak malo capa '
Jestem na nie , chociaz cie lubie ; [
Niee, lepiej nie zmieniać , zaraz bedzie spam ' dlaczego mam tak malo capa '
Jestem na nie , chociaz cie lubie ; [
Nie patrz na propozycje przez pryzmat osoby ;)
Nawet jak jest przyjacielem czy wrogiem.
@Top
Chyba nic z tego nie będzie. :(
.Vimpexx.
11-08-2010, 20:37
Jestem na Nie, tak jak napisał Kazek, zaraz będzie płacz, że wezmę ze sobą X gbp na loota i tyle =|
Moim zdaniem niech zostanie jak jest. ^^
Niestety nie,ponieważ na rooku nie dałoby założyć full eq nawet na 300 poziomie.Chyba,że na rooku byłby inny system capa...
Knight Lukas
11-08-2010, 22:09
Nie! Jest dobrze wszyscy się przyzwyczaili... Według logiki ms/ed by miał mniej cap i zaczął by się płacz ;)
jestem na nie jak ktoś ma dużo lota często by do dp chodził .... niech zostanie tak jak jest bo dobrze jest ... :) :) :)
Patryk1551
11-08-2010, 22:39
Nie mam zamiaru wracac co pol godziny sellac loota. Jest dobrze tak jak jest. I co ci przeszkadzaja low z full eq? Moze chca sobie poexpic a przeniesli je z drugiego chara lub jak kupili na allegro to ich sprawa zazdroscisz to kup tez i biegaj sobie na 15lvl w full.
Jestem przeciw wlaśnie to jest dobre ! Lota można na noc zbierać ! Itp ! Zbędny post ! Prosze o zamknięcie !
diamondback#
12-08-2010, 00:01
Nie ,bo:
Powiedzmy 15 lvl na start dajemy mu 200capa (za każdy level magiem dostanie powiedzmy 10 capa ?
300 lvl - 300lvl*10capa +200 capa(start) = 3200 capa.
GBP MagicPlateArmor = 36*85capa =3060.
Czyli plecak z lootem na monster skeletach i muszę iść do depo odnieść n/c . Gratulacje pomysłu jestem na nie , nad następnym pomyśl 5 razy.;)
Jestem na nie, zupełnie mi to nie przeszkadza, tylko by to przeszkadzało.
Jestem na Nie. To jest OTS a ni Rl tibia. Cap nie powinien odgrywać ważniejszej roli w grze.
Marcelllo
14-08-2010, 16:40
Niestety, muszę przyznać, że jestem przeciw. Pomyśl, że jeśli każdy plecak z lootem waży teraz 38 oz. to jakby ktoś zloocił 20 mpa to musiałby koniecznie do depo iść... A jakby miał taki Szymek XXXXXXX capa to co z tego by miał? Jedynie zapchany licznik na ss'ie. Myślę, że teraz jest dobrze.
Jestem przeciw!, jesli masz kase na full seta to lataj sobie nawet na 1lvlu, gowno to powinno obchodzic cie ;d
Zawsze tak bylo i bylo dobrze, dopiero teraz komus to przeszkadza. Zostawic tak jak jest :)
krzaczek
15-08-2010, 15:13
Nom dobry pomysl :) jestem za ;p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.