Zaloguj się

View Full Version : Cap- niech ma jakie? znaczenie...

Stoner
11-08-2010, 12:28
Witam, proponuję aby Apo poddało się, nazwijmy to ewolucji.
Na chwilę obecną gracze wraz z levelem otrzymują punkty many, oraz życia.
Co myślicie, o tym aby otrzymywać również capa?
Rzeczą oczywistą było by, że item, np. ten:

12:23 You see a Pandemonium Armor (Arm:20).It weighs 95.0 oz.It is a magic armor.
Zabierałby 95 capa, a nie jak to jest teraz 1.

Plusy:
-gra stałaby się ciekawsza, bardziej skomplikowana
-koniec z 15 lvl w full setach- brakło by im capa

Minusy:
-Taka odmiana niekoniecznie musi się podobać.
-Odbierając nagrodę trzeba liczyć się z tym, że upadnie na ziemię xD.

Poprawki do propozycji mile widziane :)
Dyskusja.

Lesny Ludek
11-08-2010, 12:34
Fajnie ale odbierając nagrodę jest źle ... cos wyrzucisz chyba i wezmesz to tak ale troszke minusy mnie bolą xd. ale i tak jestem na tak

KaZeK
11-08-2010, 12:39
Jestem na nie.

Zmiana systemu cap doprowadziła by do masowego spamu w dziale Opinia i Krytyka np. 'Expilem 30 minut i już nie mam capa', 'co to kur** ma być! zabiore kilka bp manaskow i ledwo na lota starczy'.

Więc odpada.

Btw. Jak ktoś ma full seta z drugiego chara to nie może się nim cieszyć na 15 lvlu?

Czatboks Monkey
11-08-2010, 12:40
@up
niech robia lootbagiXDDDDDDDDD

@top
jestem na tak

edit. Dodac wzrost Capa wraz z lvl :)

Dark Devorious
11-08-2010, 12:51
Jestem na nie.

Zmiana systemu cap doprowadziła by do masowego spamu w dziale Opinia i Krytyka np. 'Expilem 30 minut i już nie mam capa', 'co to kur** ma być! zabiore kilka bp manaskow i ledwo na lota starczy'.

Więc odpada.

Btw. Jak ktoś ma full seta z drugiego chara to nie może się nim cieszyć na 15 lvlu?

Twoje wytłumaczenie to za każdym razem takie , że będzie spam w dziale Opinie&Krytyka ? -.- Trochę to nurtuję a przecież jest coś takiego jak punkt karny - zresztą taka Twoja rola. Kogo to będzie obchodzić , że jakiś dzieciak napisał temat w którym płaczę , że nie ma capa?

Jak dla mnie propozycja w 100% trafna. Powinno już być dawno to wprowadzone. Niech w końcu APO nie przypomina zwykłego otsa.

Benn
11-08-2010, 12:51
Jak ktoś więcej expi to ma więcej loota idzie go odstawić i potem miliony skarg, że ktoś wbił na respa itp. Jak 15 stać to niech kupują i tak im ten s set mało daje :o
Jestem na nie.

Krsix
11-08-2010, 13:03
Jestem na nie, gracze przez tyle lat zdążyli się przezwyczaić do obecnego Capo system. Zmiana tego spowoduje bardzo dużo zamieszania :|

Demolka Knight
11-08-2010, 13:04
Jestem na nie.

Więc odpada.

W 100% zgadzam sie z kazkiem !
Taki 400 lvl pojdzie na ms i nie bd mogl loota zbierac...

Zarexoholik?
11-08-2010, 13:15
Jestem przeciwny tej propozycji! Zmiany w capie tylko pogorszą grę. Jak cap miałby nam rosnąć to gdzie liczba by się powiększała? Przecież Szymek miałby parenaście/kilkadziesiąt k capa. Zresztą moim zdaniem jest dobrze tak jak jest!

1st R. Boonek
11-08-2010, 13:18
Jestem na NIE bo zbieranie lota by bylo chujowe... i oczywiscie ek dostaje najwiecej capa wiec mialby najlepiej :|

Trampish
11-08-2010, 13:23
Też jestem na nie. Wyżej napisali z jakiego powodu. Dłuższy exp ze zbieraniem loota byłby niemożliwy. Niech zostanie tak jak jest

Domcio666
11-08-2010, 13:23
jestem na tak poniewaz nie bedzie tych 15 lvl na full setach i nawet jak ktos kupi na allegro to nie bedzie mogl nosic :) a po drugie fajnie by bylo skomplikowac troche gre moze bedzie nawet miej kas na servie poniewaz niektorz loota nie beda zbierac bo capa nie beda mieli ;p

#Lordzik#
11-08-2010, 13:28
No i na co to?
jestem na tak poniewaz nie bedzie tych 15 lvl na full setach i nawet jak ktos kupi na allegro to nie bedzie mogl nosic To se w 1h wbije 60 i se założy ...

To nie rl Tibia już z niektórymi propozycjami to przesadzacie.

Stoner
11-08-2010, 13:31

Jak ma się temat założony w dziale Opinie & Krytyka do gry?!
Twoje podejście jest zbyt egoistyczne. Co zbyt dużo pracy?
Nikt Ci nie karze tego robić, a przypomnę Ci, że jesteś tu dla nas...
Szarych użytkowników, którzy nie zawsze są świadomi popełnianych błędów.

@Jeśli chodzi o temat, byłem pewien że zdania będą podzielone.

Tak, a dlaczego nie?! Inny char inne eq.

Diduus v.0.2
11-08-2010, 16:40
Moglo by pisac "nie masz wystarczajaco capa" a co do propozycji jestem na nie,zawsze tak bylo,niech tak pozostanie

Azbestowy v.62.0
11-08-2010, 16:44

Jeśli masz zawalony bp tak, że posiadany aktualnie cap jest mniejszy od wagi przedmiotu, to ten spadnie pod ciebie. Więc to jest realne bez żadnych zmian.

#topic
Niby wszystko cacy, ale pomyślałeś o rooku? Tam głównej części capa nie zajmuje loot, tylko lfy/ihy, co przy takiej zmianie mogłoby zdecydowanie utrudnić grę.

Sub Zero 2
11-08-2010, 16:54
Jestem na tak.Ale jak dla mnie powinna być jedna ale za to duża poprawka.Niech po prostu każdy item waży więcej typu 3 cap ale niech z lvlem będzie on rósł.Propozycja dana przez Ciebie całkowicie udupia rook.

Seth Drut
11-08-2010, 19:13
I znowu ek będzie miał najlepiej.
Na realu dostaje najwięcej capa na lvl, dlatego że musi nosić najwięcej potów itd...
W sumie to można wprowadzić, ale wszystkie profesje po tyle samo capa na lvl.

...:KoMBoj:...
11-08-2010, 19:20
Jestem na NIE ! z kazdym 1lvlem mogli by dodawac 1 capa...

Huskar
11-08-2010, 19:22
W 100% zgadzam sie z kazkiem !
Taki 400 lvl pojdzie na ms i nie bd mogl loota zbierac...

Po co durniu posta nabijasz ? Jak się zgadzasz to po co piszesz nie wnosząc nic do tematu ? :eek:

#topic.
Myślę ,że jest dobrze tak jak teraz - nie trzeba zmieniać nic z CAP'em.

Krulowiec
11-08-2010, 19:29
Niee, lepiej nie zmieniać , zaraz bedzie spam ' dlaczego mam tak malo capa '
Jestem na nie , chociaz cie lubie ; [

Stoner
11-08-2010, 20:06
Niee, lepiej nie zmieniać , zaraz bedzie spam ' dlaczego mam tak malo capa '
Jestem na nie , chociaz cie lubie ; [

Nie patrz na propozycje przez pryzmat osoby ;)
Nawet jak jest przyjacielem czy wrogiem.

@Top
Chyba nic z tego nie będzie. :(

.Vimpexx.
11-08-2010, 20:37
Jestem na Nie, tak jak napisał Kazek, zaraz będzie płacz, że wezmę ze sobą X gbp na loota i tyle =|
Moim zdaniem niech zostanie jak jest. ^^

Bloody
11-08-2010, 20:42
Niestety nie,ponieważ na rooku nie dałoby założyć full eq nawet na 300 poziomie.Chyba,że na rooku byłby inny system capa...

Knight Lukas
11-08-2010, 22:09
Nie! Jest dobrze wszyscy się przyzwyczaili... Według logiki ms/ed by miał mniej cap i zaczął by się płacz ;)

Mr Fsza
11-08-2010, 22:15
jestem na nie jak ktoś ma dużo lota często by do dp chodził .... niech zostanie tak jak jest bo dobrze jest ... :) :) :)

Patryk1551
11-08-2010, 22:39
Nie mam zamiaru wracac co pol godziny sellac loota. Jest dobrze tak jak jest. I co ci przeszkadzaja low z full eq? Moze chca sobie poexpic a przeniesli je z drugiego chara lub jak kupili na allegro to ich sprawa zazdroscisz to kup tez i biegaj sobie na 15lvl w full.

NrXNH
11-08-2010, 23:25
Jestem przeciw wlaśnie to jest dobre ! Lota można na noc zbierać ! Itp ! Zbędny post ! Prosze o zamknięcie !

diamondback#
12-08-2010, 00:01
Nie ,bo:

Powiedzmy 15 lvl na start dajemy mu 200capa (za każdy level magiem dostanie powiedzmy 10 capa ?

300 lvl - 300lvl*10capa +200 capa(start) = 3200 capa.

GBP MagicPlateArmor = 36*85capa =3060.

Czyli plecak z lootem na monster skeletach i muszę iść do depo odnieść n/c . Gratulacje pomysłu jestem na nie , nad następnym pomyśl 5 razy.;)

Simson
12-08-2010, 21:51
Jestem na nie, zupełnie mi to nie przeszkadza, tylko by to przeszkadzało.

UraBura
13-08-2010, 10:17
Jestem na Nie. To jest OTS a ni Rl tibia. Cap nie powinien odgrywać ważniejszej roli w grze.

Marcelllo
14-08-2010, 16:40
Niestety, muszę przyznać, że jestem przeciw. Pomyśl, że jeśli każdy plecak z lootem waży teraz 38 oz. to jakby ktoś zloocił 20 mpa to musiałby koniecznie do depo iść... A jakby miał taki Szymek XXXXXXX capa to co z tego by miał? Jedynie zapchany licznik na ss'ie. Myślę, że teraz jest dobrze.

Szatan
15-08-2010, 12:47
Jestem przeciw!, jesli masz kase na full seta to lataj sobie nawet na 1lvlu, gowno to powinno obchodzic cie ;d

Joogi
15-08-2010, 12:50
Zawsze tak bylo i bylo dobrze, dopiero teraz komus to przeszkadza. Zostawic tak jak jest :)

krzaczek
15-08-2010, 15:13
Nom dobry pomysl :) jestem za ;p