PDA

View Full Version : Boisz Si? lata? samolotem? H??

KodeX
21-07-2007, 15:10
Tak jak w temacie wypowiadajcie sie

Ja nie boje sie samego lotu tylko Wypadku Bo nie ma gdzie uciec a w sierpniu lecę do Włoch : |
Ps. Na lot wezme sobie Bolsa 1L I sobie strzele (Narkoza) xD

#Down

Już leciałem w tamtym roku do Angilii I omal Pierdolca nie dostałem xD

Evil
21-07-2007, 15:14
Heh ja sie nie boje gdy juz raz sie pszelecisz to za 2 razem juz pojdzie jak z platka :D

21-07-2007, 17:46
Ja się lotu samolotem nie boje. To (moim zdaniem) nic strasznego.
Niektórzy mają z tym problem (strachem), ale często jest tak, że tylko za pierwszym razem. A co do bania się wypadku to jest to zrozumiałe...
Z tego co wiem to wymiana całej elektroniki samolotu itp. (chodzi mi o naprawe i konserwacje sprzętu) jest bardzo droga i lotniska często tego nie robią bo wymiana wychodzi drożej niż konsekfencje po wypadku...
W skrócie bardziej sie im opłaca nie wymieniać wyposażenia i patrzeć jak ludzie giną niż wymianić sprzęt.
Tak to już jest ;/
By pozbyć się strachu proponuje na próbe przelecieć się jakimś samolotem na krótki dystans.

POZDRO!

KodeX
21-07-2007, 18:03
Niektórzy mają z tym problem (strachem), ale często jest tak, że tylko za pierwszym razem. A co do bania się wypadku to jest to zrozumiałe...
Z tego co wiem to wymiana całej elektroniki samolotu itp. (chodzi mi o naprawe i konserwacje sprzętu) jest bardzo droga i lotniska często tego nie robią bo wymiana wychodzi drożej niż konsekfencje po wypadku...
W skrócie bardziej sie im opłaca nie wymieniać wyposażenia i patrzeć jak ludzie giną niż wymianić sprzęt.
Tak to już jest ;/
By pozbyć się strachu proponuje na próbe przelecieć sięjakimś samolotem na krótki dystans.

POZDRO!

To żeś mnie pocieszył nie ma to tam to....
^.-

Anonimek
21-07-2007, 18:58
Raz leciałem, poszedłem spać a za 1,5h byłem na miejscu. Raz leciałem Helikopterem mając 8 lat to się polałem prawie xD

catek
21-07-2007, 20:21
terroryści porwą samolot i Was wszystkich po kolei będą zabijać ;o

a tak na serio, to małe jest prawdopodobieństwo, że akurat w tym dniu samolot się rozbije i Ty zginiesz. Wszystko będzie ok, nie masz się czego bać ;P

21-07-2007, 21:09
terroryści porwą samolot i Was wszystkich po kolei będą zabijać ;o

a tak na serio, to małe jest prawdopodobieństwo, że akurat w tym dniu samolot się rozbije i Ty zginiesz. Wszystko będzie ok, nie masz się czego bać ;P

No rzeczywiście nie ma się czego bać xD
Przeczytaj mój post wyżej xD

A co do terroryzmu to Catek ma racje, że nie zdarza to się zbyt często. (kto tak nie sądzi za dużo filmów się naoglądał.
W Ameryce lub Angli jest większa szansa na to bo ludzie z tamtąd mają więcej kasy. Terrorystom nie opłaca się ryzykować życia by okraść polaków.

KodeX
21-07-2007, 23:40
#Catek
Z duzo Counter Stricke'a

@topic
Tak na zdrowy umysł to wiecej osób ginie na ziemi niż w powietrzu

Gallant
21-07-2007, 23:52
jak mialem 7 lat to moj tata mial znajomego co testowal latanie tymi malutkimi samolotami a na nich najwiekszy strach bo caly czas sie buja i pamietam jak mnie zabrali wtedy to ryaczalem ale nastepne loty byly coraz fajniejsze az latam zawsze na wakacje samolotem i jest to sama frajda :)

Jazin
22-07-2007, 01:22
Ja latam co roku :D
Bylem we Wloszech, Grecjii na polwyspie santorini i poxniej jeszcze raz na krete,w ANglii 2 razy, W Egipcie tez 2 razy :D
Najgorzej jest przy starcie zatyka uszy ale dobrym sposobem jest na to ssasnie cukierkow ale najlepszym sposobem na to to jest zatkanie nosa i buzi i zeby uszy odetkalo... Chyba wiecie o co chodzi... ;)

Syriusz
22-07-2007, 07:27
Nie ma sie czego bać ja ostatnio też leciałem 1 raz dokładnie 29 czerwca do Egiptu, a nawet jak się rozbiejsz to jeżeli bedziesz jeszcze lub już blisko ziemi to możesz przeżyć. :D

Madorax
22-07-2007, 11:01
Ja raz w życiu leciałem samolotem naszczeście sie nie rozwalilem :D.Ale nie boje sie latać bał bym sie gdybym był bliski smierci w samolocie :D

22-07-2007, 12:36
Też zależy od pogody... Bo jeżeli jest burza to lot będzie zupełnie inny niż w pogodny dzień. Wtedy większa jest szansa na zniszczenie silnika (lub całego samolotu) przez wyładowania atmosferyczne niż przez terrorystów lub inne przypadki

Peto
22-07-2007, 13:48
Znam ludzi którzy sie boją latać.
Ja latam okolo 4-6x w roku i latałem w rózne pogody ale nie ma co sie bac :D

Artek :)
22-07-2007, 14:39
Ja nigdy nie leciałem, i nie polecę, bo mam lęk wysokości... 1m i Ja odrazu muszę złazić =s Serio.

xD Luki xD
22-07-2007, 20:42
@up
To na 10m od ziemi masz taki ryj jak na avatarku? :>
@topic
Ja też miałem srake przed 1 lotem :P potem gdy już wystartował samolot strach minoł :) nie masz się czego bać. Miałe wtedy chyba hmm 7 lat? Była taka miła Stewardessa (dobrze napisałem) co lubiała dzieci :P troszkę z nią pogadałem i szybko zleciało xDD

Gargus
22-07-2007, 22:23
Ja nistety mam cykorka za 3 dni lece do Szwecji na wakacje i mam "mokro w gaciach" :D

Sławojj
24-07-2007, 02:31
Ja nie wiem czy sie boje bo jeszcze nie lecialem :D

wiatrak
25-07-2007, 16:25
nie jest strasznie:P mila pani mlodziutka laska, stewardesa, pogada zawsze. czas szzybko zleci xD

Aleks
25-07-2007, 22:53
Nigdy jeszcze samolotem nie leciałem, ale jak jestem na wysokości (np. 3cie piętro w bloku) to się boję xD (Mieszkam, na parterze :D)

Faree Knight
27-07-2007, 12:12
ja wlasciwie to niewiem bo prawde mówiac nigdy nie latalem :P ale zycie dlugie jeszcze polatam napewno

Lord Kdpl
27-07-2007, 12:55
Nigdy jeszcze nie leciałem, ale myślę, że więcej jest przyjemności niż strachu podczas lotu.

Kuzaj
28-07-2007, 15:23
Ja leciałem tydzień temu ;o
Właśnie piszę z Holandii <kozak>, a co do lotu to leciałem pierwszy raz ale było wszystko ok, jedyna denerwująca rzecz to zatykające się uszy >.<.
Jakbyście widzieli lotnisko w Amsterdamie (Schipol). Yyyy nie wiem do czego je porównać bo jest tak duże ;>

Tre Cool
28-07-2007, 21:37
Samoloty to, statystycznie, najbezpieczniejsza forma transportu o.O
Wieksze prawdopodobienstwo, ze tego dnia spadniesz ze schodów i polamiesz szczeke niz ze sie samolot rozwali

aushUASHuhsuaUASHauSHhsausUASh xd

Nie bój nic Gorn, bede sie za Ciebie modlil xDD ;*

KodeX
30-07-2007, 01:57
Właśnie piszę z Holandii <kozak>, a co do lotu to leciałem pierwszy raz ale było wszystko ok, jedyna denerwująca rzecz to zatykające się uszy >.<.
Jakbyście widzieli lotnisko w Amsterdamie (Schipol). Yyyy nie wiem do czego je porównać bo jest tak duże ;>

Człowieku to ty chyba heatrow (chyba tak ise pisze) nie widziałeś!!!
Tam jest ruchoma podłoga bo przejscie całego lotniska 1 h zajmuje

Psujek
30-07-2007, 12:49
Jak leciałem pierwszy raz to byłem ciekaw jak to jest .
Teraz to tlyko sama przyjemność ;] .

Klaun _Szyderca
30-07-2007, 17:36
Tak to już jest ;/
By pozbyć się strachu proponuje na próbe przelecieć się jakimś samolotem na krótki dystans.

POZDRO!
Z tego co ja wiem nie masz o tym zielonego pojęcia...

Nie ma sie czego bać ja ostatnio też leciałem 1 raz dokładnie 29 czerwca do Egiptu, a nawet jak się rozbiejsz to jeżeli bedziesz jeszcze lub już blisko ziemi to możesz przeżyć. :D
Sadze, że jak sie rozbijesz będziesz wystarczająco blisko ziemi...

Ja raz w życiu leciałem samolotem naszczeście sie nie rozwalilem :D.Ale nie boje sie latać bał bym sie gdybym był bliski smierci w samolocie :D
Na pewno przeżyłeś? pewnie coś kręcisz. To naprawdę niezwykłe, że jedyne czego obawiasz się to śmierć w samolocie. My wszyscy oboawiamy sie że pilot zabłądzi, albo stewardesa obleje nas gorącym wrzątkiem...

Porównaj je do wkładu, który wniosłeś do tematu swoją wypowiedzią...

Czekol
30-07-2007, 18:21
Ja jeszcze nie lecialem samolotem ale prawdopodobnie polece w pazdzierniku
Kiedys mialem lęk wysokosci ale wprowadzilem sie na 10 pietro ;P
I z czasem przeszlo :D

kajojek
30-07-2007, 18:27
nie ma sie czego bac ;p ostatnio lecialem Polska-Usa i z powrotem :p na szczescie bill ladena nie bylo w moim samolocie :D

antek szyszka
21-11-2007, 21:30
Ja leciałem. Super uczucie. Przy starcie fajnie w siedzenie wciska. :p

Marantiel
22-11-2007, 14:19
Samolot pasażerski to nic ,czujesz się jak na ziemi! Tylko te widoki ...
Ja chodzę do AeroClubu ;p Latam 'prawie' sam szybowcami raz w tygodniu ,skakałem na spadochronie i mówie wam tyle ,że z każdego szamba da się wyjść*

*- W sęsie ,że żadko są wypadki a dobry pilot uratuje lot ..

KodeX
22-11-2007, 14:29
O ***** xD
Kto odkopał ten temat? On jest stary xD

30-07-2007 17:27 Napisał Kajojek
21-11-2007 20:30 Odkopał Szyszka

***SteFan***
22-11-2007, 14:45
Ostatnio słyszałem że ciągle będą wypadki samolotowe <ale ciiii, on nie może się dowiedzieć>
Tak boje się bardzo sram w gacie na sam widok samolotu ciągle są wypadki!!!!
Aaaaa to Straaaaaaaszneeeeeee....!!>!!!!!>1.1>1>!!.!>!.1>!>!>!>

Sea Ranger
22-11-2007, 15:45
Hmm ja się nie boję. Zawsze chciałem sobie gdzieś polceciec xD a ci którzy nie lubia latac, latają xD Świat jest nie fer :D

Humu-un
22-11-2007, 16:10
Podroz samolotem ... Hmm Ciekawe wyzwanie haha :) ...

Szczerze? nigdy nie latalem samolotami i jak narazie nie rwe sie do tego zabardzo :)

C.Bloodaxe
23-11-2007, 18:06
Heh ja 28.11.2007 lecę do Anglii boje się obustronnego zapalenia ucha, ponieważ
jak wracałem z Egiptu złapałem to :( nie polecam

pogromca szczurow
23-11-2007, 22:51
Ja osobiście nie leciałęm jeszcze samolotem, ale w next roku mam zamiar...
Raczej nie będzie tak , że porwą akurat ten samolot. Jest jakieś 1 do 1000000.

Becio
24-11-2007, 12:30
Ja jeszcze nie leciałem ale mam lecieć do Wrocka latem :D <mieszkam koło Poznania> Dajcie jakieś rady plax :>

piromanka
04-12-2007, 20:33
Ja jeszcze nie leciałam, ale na święta wybywam do Irlandii, więc się przekonam. Nie boję się. Teoretycznie to nie ma czego, hę?

borowik_szatan
06-12-2007, 19:15
lecialam juz 7 razy i za kazdym razem fajnie :)
w tamtym roku w ciagu miesiaca lecialam samolotem 5 razy xD