View Full Version : PS3 czy Xbox
Cześć,
nie długo zamierzam kupić konsolę do gier, głównie do rozgrywki online (gry typu BF:BC2).
Początkowo byłem zdecydowany na kupno PS3, ale słyszałem że Xbox jest o wiele lepszym wyborem, kto inny powiedział żebym brał PS3 i teraz już kompletnie nie wiem co kupić :D.
Jeśli możecie, to doradźcie mi co lepiej wybrać. XBOX czy PS3. Za każdą odpowiedź dziękuję :).
Flamaster
12-08-2010, 21:39
Oczywiście PS3. Xbox ma pady dla niepełnosprawnych :D nie da sie na nich grac . Fuu.
Sam gram na PS3 i jestem z niej nawet bardziej nie Lepiej zadowolony:rolleyes:
@
Polecam kupno całego zestawu [Band Hero, Guitar Hero, DJ hero] lecz ostrzegam:D to wydatek 1500 zł, ale naprawde jest naprawde super. Fajna sposób na rozrywke z kumplami :D
No to na tyle
Darkstar
12-08-2010, 21:43
Googluj, specjaliści z doświadczeniem w konsolach powiedzą Ci lepiej, ale z tego co wiem PS3 posługuje się nowszą technologią- Blu-ray i będą wypuszczać gry w 3d. Kupiłbym PS3, Xbox jest przereklamowany.
`diGiel <3
12-08-2010, 22:18
Xbox kiedys rządził ,jednak teraz gdybym sam mial wybierac to bym kupil PS3 ,no ale nie stac mnie na takie cacko :(
A ja przeciwnie. Polecam xboxa na takie rozgrywki jak BF:BC2. Grałem u kumpla i mogę powiedzieć, że ogólnie atmosfera jest bardzo fajna, można pogadać przez mikro etc. To właśnie PS3 jest przereklamowany jak to on wymiata grafiką etepe. Po za tym xbox ma 100 razy lepszego pada niż PS3. Nawet jeden z moich kolegów "obrońców PS3" tak stwierdził ; ).
Teotihuacan
12-08-2010, 22:26
oczywiście, że xbox, koleś co mówi, że pady są dla niepełnosprawnych jest jebnięty na ryj, dla niepełnosprawnych są własnie te standardowe ps, może dzięki temu że xbox ma takie pady nie grają na nim dzieci neo aka flamaster. Jeśli masz dobry telewizor, niekoniecznie duży, ale HD to bierz xboxa, bo gry świetnie wyglądają i chuj z tego, że mają być 3D. Jeśli chcesz grać przez neta no to niby ps3 jest lepszym wyborem, ale wydanie 100zł co 13 miesięcy to chyba nie straszne pieniądze, jeśli nie chcesz grać przez neta to przerabiasz xboxa, ściągasz sobie gry sam i grasz ile chcesz praktycznie za darmo. Jedyny plus jaki widze w ps3 to blu ray, bo fajnie jest sobie taki film oglądnąć, ale to tylko jedna jedyna rzecz, która mi w tym się podoba.
Dzięki za wypowiedzi, mimo wszystko jestem jak na razie bliżej kupna PS3. Aha, jeszcze jedno. Załóżmy że kupiłbym PS3, i chciałbym pograć przez internet. Posiadam router, z tego co słyszałem, to żeby połączyć się z netem po prostu wchodzi się w opcje internetu i PS3 samo wyszkuje połączenie, czy to prawda? I czy przez takie połączenie mógłbym grać w sieci np. w BF'a?
All Eyez On Me
12-08-2010, 22:55
Dzięki za wypowiedzi, mimo wszystko jestem jak na razie bliżej kupna PS3. Aha, jeszcze jedno. Załóżmy że kupiłbym PS3, i chciałbym pograć przez internet. Posiadam router, z tego co słyszałem, to żeby połączyć się z netem po prostu wchodzi się w opcje internetu i PS3 samo wyszkuje połączenie, czy to prawda? I czy przez takie połączenie mógłbym grać w sieci np. w BF'a?
Dokładnie. Tak jak piszesz. Grasz w sieci za darmo ile chcesz i kiedy chcesz bez żadnych lajwboxów czy coś tam :|:D
Folgowsky
13-08-2010, 10:15
Xbox! Lepszy Live , więcej gier i lepsze pady!
Leć już po x'a
Flamaster
13-08-2010, 10:24
@teo~
dzieci neo aka flamaster.
Prosze Cie kolego. Uważaj co mówisz... Jedyne w co gram na PS3 to Guitar Hero
@pady
A co do padów. Może mi sie lepiej gra dla tego, że jestem już przyzwyczajony do tych padów z playa2 . A ty teo~nie musisz od razu pluć krwią bo śmieszny jesteś ...;o
@oksy
Nie czytaj tylko tego co chcesz tylko to co jest.... ogarnij co napisałem a potem sie do tego odwołuj.. ;o
Precision
13-08-2010, 21:23
Grałem na ps1/ps2, było ok.
Przesiadłem się na Xboxa i tu na prawdę pad jest rewelacyjny. Co do "Blureja" hmm..Nie jest on do końca wykorzystywany, gry nie są wcale lepsze ponieważ nagrywane są dwa razy na jedną płytkę, tzn gra jest dwa razy zapisana by szybciej odczytywały się obiekty - przykład GTA 4. Ja do Xboxa się przekonałem stary ale jary. :)
Grafika niczym nie odbiega od ps3, lepszy pad, lepsze ale niestety płatne multi i nie łapie takich ścinek czasem jak w ps3 (Wiem, grałem i testowałem...)
Xbox ma pady dla niepełnosprawnych
Bo trzeba umieć grać kaleko
@top
Xbox, przerabiasz grasz za free (nie XLive), nie ma różnicy w grafice między PS3
Bydgoszczanin
15-08-2010, 18:52
Sam nie mam PS3 i Xbox, ale również wybrałbym PS3. Słuchając opinie kolegów Xbox jest przereklamowany.
All Eyez On Me
15-08-2010, 19:00
Grafika niczym nie odbiega od ps3, lepszy pad, lepsze ale niestety płatne multi i nie łapie takich ścinek czasem jak w ps3 (Wiem, grałem i testowałem...)
To chyba grasz na telewizorze kineskopowym! Sam byłem świadkiem u kolegi jak graliśmy w GTA IV na Xboxie na plazmie 42 cale i kolega przyszedł z PS3 i jak podłączyliśmy PS3 to już nie chcieliśmy odłączać i nie mów mi o tym że HDMI nie podłączyliśmy:D xD
Nigdy nie uwierzę jak ktoś mi powie że XBOX ma taką samą grafikę jak PS3 !!!!!!
Aha to zmień internet jak Ci łapie ścinki na MULTI bo u mnie działa idealnie nigdy żadnych ścinek :)
`diGiel <3
15-08-2010, 20:19
To chyba grasz na telewizorze kineskopowym! Sam byłem świadkiem u kolegi jak graliśmy w GTA IV na Xboxie na plazmie 42 cale i kolega przyszedł z PS3 i jak podłączyliśmy PS3 to już nie chcieliśmy odłączać i nie mów mi o tym że HDMI nie podłączyliśmy:D xD
Nigdy nie uwierzę jak ktoś mi powie że XBOX ma taką samą grafikę jak PS3 !!!!!!
Aha to zmień internet jak Ci łapie ścinki na MULTI bo u mnie działa idealnie nigdy żadnych ścinek :)
Grafika nie zależy tylko czy gramy na PS3 Czy Xboxie ale także od twórców gry jak skonstruują grafike pod daną platformę
@Topic
Już się wypowiadalem.PS3
Precision
16-08-2010, 12:40
Testowałem konsolę pod 46' Full HD Sony Bravia (200hz), podłączone przez hdmi i zdaje sobie sprawę co mówię.
Tak jak mówiłem - Xbox. ;)
Zresztą te konsole mają zbyt słabe karty graficzne żeby uzyskać super jakość - brakuje AA (Praktycznie wcale go nie ma ;s)
Napinator
18-08-2010, 09:21
Xboxa lepiej kup sam posiadam i jest w chuj wyjebisty. :)
Przekliniak
18-08-2010, 10:05
Tez posiadam Xbox´a 360 elite nie przerobiony i jestem bardzo zadowolony polecam Ci zakup 360 z kilku powodów
-dużo gier
-dużo polaków na multiplayer można pogadać przez Xbox grupę
-nie aż takie drogie gry z tego co wiem na ps3 sa droższe gry
Sam mam xbox'a 360 i jestem z niego bardzo zadowolony. Na telewizorze HD gra się poprostu świetnie. Pady są wygodne i dobrze się na nich gra. Co do PS3 grałem u kumpla i nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia.
Obojetny
22-08-2010, 12:39
Jeżeli nie żal ci kasy to ps3 ale xboxa możesz przerobić.
Mam Xbox'a 360 & Playstation 3. Kupiłem ze względu na to, że nie wszystkie gry, które wychodzą na Xbox'a są również na PS3 i odwrotnie, również Xbox'a kupiłem ze względu na to, że jest możliwość przestrojenia i nie muszę wydawać 150+ zł za grę. I nie pierdolcie mi głupot, że grafika gier Xbox'owych nie odbiega od grafiki gier na PS3, bo to kompletna bzdura. Gry na PS3 są ładniejsze i to bez porównania. Sony to Sony, Microsoft to Microsoft. W ankiecie zaznaczyłem Xbox'a, ponieważ mam na niego o wiele więcej gier.
moim zdaniem xbox 360... Masz tam neta.. fajne pady... grafa podobna jak w ps3 a sa o niebo tansze..
@Up
Masz tam neta, omfg.... a co w PS3 nie ma? - . -
Oczywiście, że PS3 sam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony ; - )
Krulowiec
22-08-2010, 17:43
Sądze, ze lepiej zrobisz gdy kupisz Xboxa, miałem okazje pograc tydzien na xboxie i byłem mile zaskoczony :)
Maatinii
23-08-2010, 00:12
Jak czytam te wasze wypowiedzi "znawców aka gówno wiedza" to mi sie płakać chce. Sam posiadam xboxa 360 elite, nie ma żadnych problemów, jest więcej exclusive, pady wygodne i ma lepszy wygląd. Jedyne czego najbardziej żałuje że nie ma na xboxa to God of war 3 : <
Jedyne czego najbardziej żałuje że nie ma na xboxa to God of war 3 : <
Uwierz, że jest czego żałować. Właśnie między innymi dlatego posiadam PS3, bo niektórych gierek po prostu nie ma na Xboxa.
God of war III to mistrzostwo świata, posiadam od przeszło 3 miesięcy i gra jest tak mega zrobiona, że gały wypierdala z orbit, nie do opisania.
All Eyez On Me
23-08-2010, 01:51
Te walki z bogami wymiatają!:D (POSEJDON MASTER) Kuźwa nic tylko się najarać i usiąść na całą noc i pykać:D
wiesz ps3 jest lepsze a xboxa możesz przerobić.
Maatinii
23-08-2010, 12:16
wiesz ps3 jest lepsze a xboxa możesz przerobić.
Proszę jakieś argumenty bo znaja życie nie masz żadnej konsoli.
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Ciekawi mnie jeszcze jedno, ile wynosi oplata za gre przez internet na Xboxie?
Maatinii
24-08-2010, 11:59
Ja zapłaciłem 130zł na rok.Tez możesz kupic na 3 miesiące ale moim zdaniem nie opłaca sie.
No dobra, zdecydowalem sie. Kupuje Xboxa. Przez ostatni tydzien pogralem na ps3 i xboxie, ale ta 2 konsola zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Dzieki za wszystkie odpowiedzi, temat mozna zamknac.
matii12a
24-08-2010, 17:16
I bardzo dobrze zrobiłeś wybierając Xbox'a, sam go posiadam i w życiu bym go nie zamienił na jakieś Playstation :).
I nie gadajcie bzdur, że grafika w Xboxie jest gorsza niż w PS3 popatrzcie sobie na youtubie porównania gier na obu platformach 90% gier wygląda lepiej na xboxie niż na PS3. Podaję przykład np. Mafia II, GTA IV.
I to tyle na ten temat. XBOX 360 górą!!
wsumie to ja sprzedalem teraz xboxa (rrod) i niedługo kupuje tv hd i mysle nad konsola, czy wrocic do x i przerobic ixlt i sobie grac przez neta na piratach, czy ps3, grac za darmo przez neta + god of war, ratchet&clank :D, motorstorm, gran turismo 5 .
Jesli masz Kase to wybierz Playstation ,ma Blu-Ray'a ,odtwarza obraz w 3D ale musisz miec do tego TV ,najlepiej Panasonic vt20e.
Poza tym ma mocniejszy procesor ,darmowe Playstation Store bo za Xbox live trzeba placic i to niemalo:)
Jesli porownac PsStore i Xbox Live to ,to drugie jest nieco lepsze.
Poza tym Gry na Ps juz produkuja w HD ,niewiele ich jest, ale sa ,wiec warto zakupic PS3
Ja kupilem PS3 + SingStar Polskie Hity 2 -1300zł z gwarancja dwa lata.
Move starter Pack +PsEye+Gry Move -200zł
Dodatkowy Pad Sixaxis 130zł
Wszystko kupowalem w sklepie Media Expert.
Z gier to obecnie gram w Star Wars Force Unleashed II.
Ogolnie klasyfikacja wyglada tak ,nie patrzac na cene.
1.PC
2.PS3
3.XBOX 360
4.Wii
Patrzac na cene to :
1.Xbox 360
2.PS3
3.PC
4.Wii ,daje fajna zabawe ale raczej niszowy sprzet:)
Devorious
04-01-2011, 14:42
Ci co maja xboxa powiedza ,ze xbox lepsi Ci ktorzy ps3 ,ze ps3 lepsze.... Nie posiadam zadnej z wymienionej konsoli jednak jesli nie zamierzasz kupowac oryginalnych gier to ofc xbox 360. Co do padu gralem na xboxie jak i zarowno ps3 to wiadome ze ps3 lepsze ale pad od xboxa rowniez dobry. osobiscie wybralbym xboxa rowniez ze wzgledu na cene.
Maatinii
04-01-2011, 16:46
Nie ważne co kupisz czy to będzie xbox czy ps to i tak będzie to najlepszy wybór. Ja Ci jednak radzę xbox bo więcej osób z forum go ma i zawsze można w coś pograć czy o pomoc poprosić.
Jurassko
04-01-2011, 16:54
Ps3 normalne pady a pozatym na xboxa zeby grac online musisz placic a na ps podlaczasz kabel i grasz :) i na ps3 sa strony z tanimi grami
Poziomek Twuj Koleszko
04-01-2011, 17:20
Jesli masz Kase to wybierz Playstation ,ma Blu-Ray'a ,odtwarza obraz w 3D ale musisz miec do tego TV ,najlepiej Panasonic vt20e.
Poza tym ma mocniejszy procesor ,darmowe Playstation Store bo za Xbox live trzeba placic i to niemalo:)
Jesli porownac PsStore i Xbox Live to ,to drugie jest nieco lepsze.
Poza tym Gry na Ps juz produkuja w HD ,niewiele ich jest, ale sa ,wiec warto zakupic PS3
Ja kupilem PS3 + SingStar Polskie Hity 2 -1300zł z gwarancja dwa lata.
Move starter Pack +PsEye+Gry Move -200zł
Dodatkowy Pad Sixaxis 130zł
Wszystko kupowalem w sklepie Media Expert.
Z gier to obecnie gram w Star Wars Force Unleashed II.
Ogolnie klasyfikacja wyglada tak ,nie patrzac na cene.
1.PC
2.PS3
3.XBOX 360
4.Wii
Patrzac na cene to :
1.Xbox 360
2.PS3
3.PC
4.Wii ,daje fajna zabawe ale raczej niszowy sprzet:)
Popatrz na datę napisania tego tematu. W tym czasie koleś zdążyłby kupić 103910913019039 razy Xboxa i przejść 11958192589128 gier. Najprawdopodobniej też zapomniał już o tym temacie. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.