View Full Version : Mysz A4tech x-750 red fire.
Otóż kupiłem sobie ową myszkę "A4Tech x-750 red fire" 2500dpi.
http://i38.tinypic.com/35c33pu.jpg
Co sądzicie o niej, bo póki co mi się na niej dobrze pracuje na kompie, a do cs muszę się jeszcze przyzwyczaić. Napiszcie swoje sugestie odnośnie tej myszy.
@Farrah
Dostałem 8 ślizgaczy gratis + 4 na myszce.
Za około rok będziesz ją musieć na gwarancję oddać, bo Ci laser się zepsuje, albo rolka. A oprócz tego - myszka bardzo fajna jak na swoją cenę i zastrzeżeń do niej nie ma żadnych.
Jak mi to troche za duza . kraj dobrze pisze mi rolka siadla ale chyba po dwoch latach : P osobiscie mam greena ; > aa i jak slizgacze pojda to chujowo chodzi ; /
Flamaster
16-08-2010, 20:46
Jedyne co fajne w tej myszce to przycisk podwójnego klikniecia. Bardzo przydatne do strzelania na odleglość np. Ak'a
All Eyez On Me
16-08-2010, 22:21
@FLAMASTER
Jeżeli używasz w CSie klawisza podwójnego/potrójnego strzału to przybijam Ci piątke:D
@TOPIC
Miałem, oddałem..
Nie mam zastrzeżeń jak napisał Crayon dobra mysz jak za te pieniądze.. :P
Akceleracja i brak precyzji se strony A4techa pozdrawiaja. Scroll to akurat zaleta tych myszek, jest cichy i dobrze sie sprawuje.
Mi tam się podoba tylko wygląd. Nie wiem co Wy macie. Myszka to myszka.
IE 3.0 o niebo lepsza innej myszki nie kupie
#down jak sie nie znasz to po co chlapiesz ozorem na wszystkie kierunki swiata
jesli nie ma gorszych i lepszych myszek to ja Cie moge wyjechac na myszcze z biedronki za 3zł w kazda gre
Dark Devorious
17-08-2010, 09:23
@up Powiedz co jest w niej lepsze ? Aaa zapomniałem, nic.
Myszka jak dla mnie dobra, bo sam ją mam. Dobrze się ja trzyma w łapie, wszystko poprawnie działa.
Dla niektórych co tam coś pisali. Nie ma czegoś takiego jak precyzja myszki -.- , jesteś tylko Ty i Twoja umiejętność grania w różne gry.
#EDIT To dlaczego ty pro elo wyjebany hejterze nie napisałeś co masz w niej lepszego? Jedynie lepsza firma, to tak, duży plus dla Ciebie :/:/.
Patryk1551
17-08-2010, 14:36
W rozdzielczościach 600, 1200 i 2500 DPI występuje zjawisko interpolacji. W związku z tym pominęliśmy te wartości przy badaniu osiąganych rozdzielczości rzeczywistych. Otrzymaliśmy następujące wyniki: 800 DPI - 978 DPI, 1600 DPI - 1720 DPI oraz 2000 DPI - 2186 DPI.
Sensor A4Tech X-750F charakteryzuje się niestety występowaniem akceleracji wstecznej.
A to takie cos znalazlem na necie, ale podobno nie przeszkadza to nawet w szybkim graniu xd tak wykazaly testy na pclabie
All Eyez On Me
17-08-2010, 16:52
@UP
Przeszkadza, bynajmniej mnie przeszkadzało bo precyzja w kanterze jest jednym z ważniejszych czynników:)
@Dark Devorious
2500 DPI to nie prawda rzeczywiście jest 2047 DPI
Przy szybkich ruchach dokładność myszki wynosi 50% także nie wiem dlaczego uważasz że IE 3.0 jest taka sama jak ten marny A4tech XD
7080 fps vs 9000 fps - oczywiście IE 3.0 ma 9k :D
Za 50zł dostajesz 5 przycisków a producent podaje że 7.
W każdym stopniu zalety myszy są zawyżone.. A4tech wbija w użytkowników wymagających, a zwykli gracze nie zauważają różnic :S
Krulowiec
17-08-2010, 17:41
Wytłumaczy Mi ktoś do czego słuzy przycisk pod scrollem ?
# topic
Z tego co słyszałem od kolegow myszka sprawuje się dobrze , chociaz sam wole swoja zwykła za 30 zł xd
@Up
Ten przycisk to do ustawiania prędkości DPI. 600,800,1200,1600,2000,2500 takie są w tej myszce.
Dark Devorious
17-08-2010, 20:06
@UP
Przeszkadza, bynajmniej mnie przeszkadzało bo precyzja w kanterze jest jednym z ważniejszych czynników:)
@Dark Devorious
2500 DPI to nie prawda rzeczywiście jest 2047 DPI
Przy szybkich ruchach dokładność myszki wynosi 50% także nie wiem dlaczego uważasz że IE 3.0 jest taka sama jak ten marny A4tech XD
7080 fps vs 9000 fps - oczywiście IE 3.0 ma 9k :D
Za 50zł dostajesz 5 przycisków a producent podaje że 7.
W każdym stopniu zalety myszy są zawyżone.. A4tech wbija w użytkowników wymagających, a zwykli gracze nie zauważają różnic :S
Po pierwsze mam myszkę 3600 dpi =) Ale to i tak chuja daje, jak te fpsy.
Każdy pierdoli, że ma chociażby 100 fpsów w csie i że to tak pomaga , ojoj.
Masz 70 czy 100 fpsow to nie ma różnicy. Kupiłem tą myszkę, bo no tak są one lepsze od myszek z marketów, ale przecież co Ci daje taka mysz załóżmy za 200zl :C Rzeczywiście są one lepsze, ale te różnice nie są zauważalne.
@down To wytłumacz mi to bardziej bo widocznie jestem jakiś niedoświadczony :/
Jak ma sie 70-100 fps to takiej roznicy nie widac, ale ponizej 70 juz jest lipa XD Dark pograj na 10 i na 100 fps to zobaczysz roznice a nie pierdolisz glupoty.
A czy ja pisałem o tak znaczącej różnicy? Po drugie raczej nikt nie ma 10 fpsów (a w ogóle jest to nie możliwe, mózgu), chyba, że gra na kalkulatorze.
@down Różnica to jest od 60 fpsów, 70 czy 100 jak mówię nie ma różnicy, lub są one liczone w bardzo małych parametrach.
Tak, powiedzcie np. grafikom komputerowym, ze nie ma roznicy miedzy myszka z biedronki a lepszym sprzetem. Granie na takim tanim chujstwie, to dla mnie zadna przyjemnosc, gdy wkurwiam sie bedac ograniczonym przez sprzet.
A4tech ma tendencje do zawyzania parametrow swojego sprzetu. Jesli chodzi o cena/jakosc to A4tech wypada w miare niezle, ale idac w strone jakosci, to jest juz miernie.
@up
Roznica miedzy 70 a 100 fps jest, chodzi o mechanike gry.
@edit
CS potrzebuje 100 fps do w pelni plynnego dzialania, najbardziej widoczna cecha jest recoil broni, ktory przy zbyt niskich fpsach zbyt wolno sie zmniejsza.
Patryk1551
17-08-2010, 20:37
Jak ma sie 70-100 fps to takiej roznicy nie widac, ale ponizej 70 juz jest lipa XD Dark pograj na 10 i na 100 fps to zobaczysz roznice a nie pierdolisz glupoty.
A czy ja pisałem o tak znaczącej różnicy? Po drugie raczej nikt nie ma 10 fpsów (a w ogóle jest to nie możliwe, mózgu), chyba, że gra na kalkulatorze.
Teraz gram na takim sprzecie ze mam ciagle 10-20fps a czasem nawet ponizej 10 i juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogl pograc na 70+
Pisales najpierw ze nie ma roznicy miedzy 70-100 teraz juz piszesz ze sa, ale male. Zastanow sie i nie pierdol glupot a napisalem ci zebys pogral na 10 to bys wtedy zobaczyl co daja te fpsy
All Eyez On Me
17-08-2010, 22:37
ale te różnice nie są zauważalne.
Dla zwykłych graczy. :)
Ja jestem wymagającym graczem i raczej szufladkuje sprzęt:)
@down
Ostry kat
Dark Devorious
18-08-2010, 08:52
Teraz gram na takim sprzecie ze mam ciagle 10-20fps a czasem nawet ponizej 10 i juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogl pograc na 70+
Pisales najpierw ze nie ma roznicy miedzy 70-100 teraz juz piszesz ze sa, ale male. Zastanow sie i nie pierdol glupot a napisalem ci zebys pogral na 10 to bys wtedy zobaczyl co daja te fpsy
Ja wiedziałem, że ty popierdol jesteś, ale żeby aż taki ? :C
Wczytaj się w to co piszę. Może zrozumiesz, może nie.
I gówno mnie obchodzi ile ty masz fpsów :O Gz kalkulatora.
#All Eyez On Me - Taki kat z Ciebie, że jesteś wymagający?
ΔXoferΔ: Temat zamykam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.