PDA

View Full Version : Kilka propozycji zwi?zanych z serwerem!

Saylor
17-08-2010, 23:53
Pewnie zauważyliście co się dzieje z serwerem, ilość graczy to szok. Nie będę wnikał dlaczego tak jest, ale na pewno trzeba coś zmienić.

Pierwszą propozycją jest dodanie nowych map i usunięcie mapcycle.
Mapy jakie można dodać:

de_vegas
de_dustyaztec
de_eldorado
de_blue
cs_assault_necro
cs_delta
de_alexandra

Jak ktoś zna jeszcze jakieś fajne, to proszę pisać.

Drugą propozycją jest zmiana rodzaju gry. Z FFA zmienić na jakiś MOD, np Call od Duty MOD
Można by było zrobić też FFA+BF2.

Druga propozycja powstała dlatego, ze jak widać samo FFA staje się nudne, co chwile to samo. Na COD MOD, była by rywalizacja, Mortiis zarobił by trochę na klasie premium. Oczywiście można by było zrobić własne klasy/itemy.

Proszę się wypowiadać. Jak ktoś ma pisać posty obrażające mnie, lub innych użytkowników wypowiadających się w tym temacie, to niech lepiej się powstrzyma.

Mile widziane uwagi, oraz sugestię.

ps. zapomniałem dodać sony!

Mortalix
17-08-2010, 23:59
Jestem za wprowadzeniem nowych map i usunięciem (chociaż na próbę) mapcyklu.
Serwer coraz częściej świeci pustkami, a skoro już jest to spróbujmy zachęcić potencjalnych graczy do rozgrywki!

Co do modów jestem sceptycznie nastawiony, bo jakoś za nimi nie przepadam.

Adasik
18-08-2010, 00:03
FFA+BF2 jest rzeczywiście wciągające ze względu na statsy więc jestem za tą opcją.

Myst
18-08-2010, 00:30
Dokładnie jak pan up BF2+FFA super mod i zdobywanie odznak to jest to!!!

Metaxa Grzesiek
18-08-2010, 00:55
Jestem za wprowadzeniem modow ponieważ dużo osób gra na takich serverach :)

Ja grałem na kilku Cod modach i fajnie się grało strasznie wciąga ;p

PROSZE ADMIN BY DODAŁ SONDĘ CZY CHCECIE COD MODA I MAP CYKLE!! :*****

Saylor
18-08-2010, 00:59
Jestem za wprowadzeniem modow ponieważ dużo osób gra na takich serverach :)

Ja grałem na kilku Cod modach i fajnie się grało strasznie wciąga ;p

Dokładnie:)

Jeszcze ta rywalizacja, expienie i wybór klas;)

Ja też najbardziej chciałbym by był COD MOD.
@Krulowec

Csbullet nie?:D

Krulowiec
18-08-2010, 01:02
Zdecydowanie COD MOD , ostatnio pogrywałem sobie na takim serwerze, kazdy ze soba rywalizuje i co wazne , wciaga !
Mapcycle musi zostac usuniete , poniewaz wchodzi nudna mapa a kazdy pisze, - to ja ide czesc.

Songoku v.2.0
18-08-2010, 02:28
Krzysiu jak zawsze kreatywny !
dobry pomysl, fajna propozycja
jak dla mnie ten serwer cs potrzebuje zmian, kiedys gralo po 30+ graczy teraz kazdy widzi - pustki.
Co do COD jestem na tak.
zobaczymy co powie Mortiis .
pzdr + reputejszyn

Patryk1551
18-08-2010, 03:15
No najlepiej vote na mapki i to gracze wybieraja na czym chca grac xd Co do cod mod to nie wiem mnie jakos nie wciagaja takie mody najlepsze sa serwery dm xd

Hydra
18-08-2010, 14:05
Widzę, że napisałeś ;p

Co do map i vote - tak

A do moda to nie za bardzo ale jak by większość chciała, to dla czego nie?

DonieX <3
19-08-2010, 15:28
Gram na apo nie dla jakiegoś lvla czy coś . Hym, jakby to ująć , osoby które wolą rywalizować nie wchodzą na takie mody jak ty podałeś . Uwierz mi, że połowa osób nie będzie grało na APO jak przykładowo będzie wprowadzony mod COD . ;oo Moim zdaniem mapcykle powinien zostać, po prostu wprowadzić pare nowych pluginów i od razu gra będzie wyglądać inaczej .

Crayon
19-08-2010, 15:40
Mapy, które zaproponowałeś są do dupy i jakbym mógł, to rzucałbym w nie słoikami z fekaliami.

Aczkolwiek należy się poważnie zastanowić nad 'reformą' tego servera, bo widać delikatny spadek zainteresowania nim. I nie jest to bynajmniej przez wakacje i to, że ludzie wolą siedzieć na dworze, niż przed kompem.
Z technicznego punktu widzenia, da się odświeżyć ten server w ciągu kilku dni ambitnej pracy. Pluginów na tym serverze jest z 80, a tylko 44(chyba) jest włączonych. W plikach wszystko jest fajnie poukładane, ale i tak robi się pewien niepotrzebny chaos, który dałoby się opanować. Można owszem zmienić styl servera z FFA na jakieś 4Fun, albo Mod, tyle że server czekałaby ogromna zmiana. I styl rozgrywki byłby tutaj najmniejszym problemem.

Na moje oko, ten server trzeba wypatroszyć i poustawiać wszystko od początku.

Benn
19-08-2010, 15:48
Mapy, które zaproponowałeś są do dupy i jakbym mógł, to rzucałbym w nie słoikami z fekaliami.

Aczkolwiek należy się poważnie zastanowić nad 'reformą' tego servera, bo widać delikatny spadek zainteresowania nim. I nie jest to bynajmniej przez wakacje i to, że ludzie wolą siedzieć na dworze, niż przed kompem.
Z technicznego punktu widzenia, da się odświeżyć ten server w ciągu kilku dni ambitnej pracy. Pluginów na tym serverze jest z 80, a tylko 44(chyba) jest włączonych. W plikach wszystko jest fajnie poukładane, ale i tak robi się pewien niepotrzebny chaos, który dałoby się opanować. Można owszem zmienić styl servera z FFA na jakieś 4Fun, albo Mod, tyle że server czekałaby ogromna zmiana. I styl rozgrywki byłby tutaj najmniejszym problemem.

Delikatny spadek zainteresowaniem?? To nazywasz delikatny spadek gdy wchodzę o 14 i grało 0 osób? Jestem za wprowadzeniem tych nowych mapek + kilka z awp, i nie zmieniać rodzaju gdy niech będzie FFA.

Romus
19-08-2010, 16:10

No to zbieraj jak ze szacowne grono adminow i do roboty!! Bo z tego co widze to nie oplaca sie trzymac tego serwa.

Lesny Ludek
19-08-2010, 16:37
Mapy te co dodałes sa dobre , a bf2 to juz wgle najlepsze jest jakby to bylo to tyle osób ze steam odemnie by wpadło na serwer bo bf2 sa nudne albo wgle zróbcie diablo mod 1 wersje

Crayon
19-08-2010, 21:50
No to zbieraj jak ze szacowne grono adminow i do roboty!! Bo z tego co widze to nie oplaca sie trzymac tego serwa.
Szacowne grono adminów akurat nie ma nic do gadania jeśli chodzi o pracę 'wewnątrz' servera. Tych 16, czy tam 18 jest do pilnowania porządku na serverze, który 'jest jak jest'. Nie mają fizycznej możliwości zmiany servera(ustawienia pluginu, dodania modu etc). Ja taką możliwość mam, ale nie mogę robić niczego, że tak powiem - grubszego. Zajmuję się drobnymi usterkami na serverze, który nie wiadomo czemu czasami crashuje, albo plugin zaczyna działać na odwrót. Naprawiam to od tej strony, jeśli chciałbym zmienić całkowicie styl servera, tj. wgrać jakiegokolwiek moda, musiałbym to skonsultować z h@, bez którego w zasadzie nie mógłbym wgrać nawet stref rashu.

Jestem gotów poprawić stan techniczny servera - przemanewrować go tak, żeby był zdecydowanie bardziej przyjazny graczowi, niż jest teraz. Bo w teorii wszystko jest okej, ale w praktyce są niezauważalne problemy, z którymi szary admin musi się spotykać, a o których opowiadać nie mam zamiaru, bo kilku pajaców z cheatami od razu by nam cholernie utrudniło robotę - ale musiałbym mieć że tak powiem nakaz z góry. Wystarczy, że Santano się tym zainteresuje, powie mi: "Weź zrób tak, tak i tak" - od razu wziąłbym się do pracy. Ale musiałby się zainteresować. Bez jego decyzji mam związane ręce. I nie wyzywajcie przez to adminów, bo my na serio nic nie możemy zrobić bez reakcji tego najważniejszego. Jesteśmy pionkami na tej szachownicy.

@Saylor zrobię to w sobotę, bo jutro mnie cały dzień nie będzie ;)

Huskar
19-08-2010, 21:54
Uprzedziłeś mnie z propozycją wprowadzenia CoD modu. Jest on bardzo wciągający i naprawdę świetnie się gra. Dla przykładu podam tu server Cs-Bullet , kiedyś PROmody - non stop pełny ! Gdyby Santano coś takiego wprowadził napewno APO w mgnieniu oka było by pełne :rolleyes:

Pozdrawiam

Saylor
19-08-2010, 22:13
Szacowne grono adminów akurat nie ma nic do gadania jeśli chodzi o pracę 'wewnątrz' servera. Tych 16, czy tam 18 jest do pilnowania porządku na serverze, który 'jest jak jest'. Nie mają fizycznej możliwości zmiany servera(ustawienia pluginu, dodania modu etc). Ja taką możliwość mam, ale nie mogę robić niczego, że tak powiem - grubszego. Zajmuję się drobnymi usterkami na serverze, który nie wiadomo czemu czasami crashuje, albo plugin zaczyna działać na odwrót. Naprawiam to od tej strony, jeśli chciałbym zmienić całkowicie styl servera, tj. wgrać jakiegokolwiek moda, musiałbym to skonsultować z h@, bez którego w zasadzie nie mógłbym wgrać nawet stref rashu.

Jestem gotów poprawić stan techniczny servera - przemanewrować go tak, żeby był zdecydowanie bardziej przyjazny graczowi, niż jest teraz. Bo w teorii wszystko jest okej, ale w praktyce są niezauważalne problemy, z którymi szary admin musi się spotykać, a o których opowiadać nie mam zamiaru, bo kilku pajaców z cheatami od razu by nam cholernie utrudniło robotę - ale musiałbym mieć że tak powiem nakaz z góry. Wystarczy, że Santano się tym zainteresuje, powie mi: "Weź zrób tak, tak i tak" - od razu wziąłbym się do pracy. Ale musiałby się zainteresować. Bez jego decyzji mam związane ręce. I nie wyzywajcie przez to adminów, bo my na serio nic nie możemy zrobić bez reakcji tego najważniejszego. Jesteśmy pionkami na tej szachownicy.

No to porozmawiaj z naszym "zbawcą z góry", podeślij temat, niech trochę pomyśli, pogłówkuje, a może coś wpadnie na myśl:)

#Villy

Masz racje. Stąd ten pomysł;P

Romus
20-08-2010, 02:52
No to kontaktuj sie z Santano i do roboty. A co do reszty adminow to mozesz popytac ich o niektore rzeczy. Moze beda mieli jakies ciekawe pomysly :)

Saylor
24-08-2010, 12:14
Wiemy już, że Santano nie ma nic przeciwko.
Teraz tylko trzeba pogadać z Mortiisem itp:)

Crayon
24-08-2010, 12:31
Wiemy już, że Santano nie ma nic przeciwko.
Teraz tylko trzeba pogadać z Mortiisem itp:)
Server zmieni się, to mogę Was zapewnić, po wakacjach. Ale czy zostanie wprowadzony jakiś mod - nie wiem. Czas pokaże. Apelowałbym o troszkę cierpliwości w imieniu moim, adminów i Santano, który na serio ma ręce pełne roboty : d

SedaN*
24-08-2010, 12:55
Myślę, że te mapy, które podałeś nie będą przyciągać ludzi, a wręcz przeciwnie - będą zniechęcać. Mapcykle hmm? Można byłoby. Może i by było troszkę więcej osób na servie, ale znowu zacząłby się płacz, że są ciągle te same mapy grane.

Znowu bawienie się w te wszystkie mody też za bardzo nie ma sensu.

Proponuję zostawienie tego problemu gdzieś tak mniej więcej do połowy września.